+30 210 4130007

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ & ΣΙΝΑ ΚΑΪΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ10 ΗΜΕΡΕΣ 14-23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Όρος Σινάι, Qesm Sharm Ash Sheikh, Τζανούμπ Σίνα, Αίγυπτος (0)
from/per person 1.250,00 
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διατροφή

theofania agious topous

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ:

10 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
& ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ – ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ

1η  ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ  – ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΒΗΘΛΕΕΜ/ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01/2019
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων στις 20:50 και αφού κάνουμε τις σχετικές διατυπώσεις και αναχώρηση στις 22:50 για Τελ Αβιβ  Άφιξη την Τρίτη 00:50   και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας  και αναχωρούμε  για  τον Άγιο Γεώργιο της Λυδδας (εάν και εφόσον θα  είναι ανοικτό το προσκύνημα λόγω προχωρημένου της ώρας) όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Άφιξη στη Βηθλεέμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ –ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ/ ΤΡΙΤΗ 15/01/2019
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα  Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε  το δένδρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα  έξω από τη Μονή που θα είναι οι  γυναίκες  θα μας  βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Βηθανία  στο Μοναστήρι Μάρθας και Μαρίας και στη συνέχεια στον Τάφο του Λαζάρου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ –ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ 16/01/2019
Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή .(Προαιρετικό  γεύμα με ψάρι σε εστιατόριο) Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες.( θα πραγματοποιήσουμε προαιρετική  κρουαζιέρα στην λίμνη της Τιβεριάδας) Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε  το  Σαραντάριο  ‘Ορος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΕΜΠΤΗ 17/01/2019
Μετά το πρόγευμα,  θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). θα ακολουθήσει Ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του και   το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη στη συνεχεια  αναχώρηση και επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεθσημανης. Λίγος χρόνος ελεύθερος και μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η  ΗΜΕΡΑ:  .ΒΗΘΛΕΕΜ-ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ-ΙΕΡΙΧΩ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/01/2019
Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη.Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας). Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. (σήμερα ειναι  παραμονη των Θεοφανείων και ο Πατριάρχης θα τελεσει τον αγιασμο στον Ιορδάνη όπου και εμεις θα συμμετάσχουμε) Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του.    Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο  Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ – ΣΙΝΑ /ΣΑΒΒΑΤΟ 19/01/2019
Πρόγευμα σε πακέτο  και αναχώρηση στις 04:00 για την  Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά Θα κάνουμε μια διαδρομή κατά μήκος της Νεκράς  Θάλασσας .Θα κάνουμε στάση στο τουριστικό θέρετρο En Boqek θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες πανοραμικά της Νεκράς Θάλασσας και στην συνέχεια θα φθάσουμε στο νοτιότερο θέρετρο του Ισραήλ ΕΙΛΑΤ. Μετά από 20 χιλιόμετρα, φθάνουμε στα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου όπου μετά τις συνοριακές διατυπώσεις  αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Σινά δια μέσου του βραχώδους από γρανίτη Νότιου Σινά. Άφιξη στην Μονή.Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.(όσοι από τους προσκυνητές επιθυμούν ανάβαση στην Αγία κορυφή θα έχουμε συνοδό ντόπιο βεδουίνο ο οποίος θα συνοδεύσει τους προσκυνητές με ασφάλεια.

7η ΗΜΕΡΑ :ΣΙΝΑ – ΚΑΙΡΟ / ΚΥΡΙΑΚΗ 20/01/2019
Νωρίς το πρωί εκκλησιασμός. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει προσκύνημα των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης όπου θα μας δοθεί το δαχτυλίδι της Αγίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση της Αγίας Βάτου , στο ψηφιδωτό του 6ου αιώνα ( Ιουστινιανός στο Μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα , κηρόχυτες εικόνες, εκκλησιαστικά αντικείμενα) και στην συνέχεια στο πηγάδι του Ιοθόρ ( πεθερού του Μωυσή ) και  το κοιμητήριο της Μονής. Μετά το πέρας της ξενάγησης  θα προγευματίσουμε και θα αγοράσουμε αναμνηστικά από το μικρό κατάστημα της Μονής. Επιβίβαση στο λεωφορείο γύρω στις 11 π.μ. για το Κάιρο  όπου θα φθάσουμε αργά το βράδυ .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 8η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΙΡΟ /ΔΕΥΤΕΡΑ 21/01/2019
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλιό Χριστιανικό Κάιρο. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, ο οποίος είναι χτισμένος σε μορφή ροτόντας, κατά το πρότυπο των Βαπτιστιρίων της Ραβέννας, πάνω σε πύργο Ρωμαϊκού φρουρίου, το οποίο πολλές φορές χρησίμευε σαν καταφύγιο και ταυτόχρονα ήταν έμβλημα των Ελλήνων χριστιανών του Καΐρου. Θα δούμε τις κατακόμβες όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι των Άγιων Τεσσαράκοντα και θα περάσουμε μέσα από το νεκροταφείο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών για να φτάσουμε στο εκκλησάκι χτισμένο στο σημείο όπου κατά παράδοση βρήκε καταφύγιο η Αγία Οικογένεια κατά την Φυγή στην Αίγυπτο. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Εκεί θα θαυμάσουμε τα ανεκτίμητης αξίας αρχαία αιγυπτιακά ευρήματα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο περίφημος θησαυρός του Τουταγχαμών. Η επόμενη επίσκεψη μας θα είναι στις επιβλητικές Πυραμίδες στην Γκίζα, από τις οποίες αυτή του Χέοπα είναι το μοναδικό από το Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται. Θα θαυμάσουμε και την Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου της φαραωνικής Αιγύπτου, που στέκεται ως άγρυπνος φρουρός των πυραμίδων μέσα στους αιώνες. Γεύμα και η περιήγηση μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην περίφημη και χιλιοτραγουδισμένη Αγορά του Χαν ελ-Χαλίλι. Χρόνος ελεύθερος στα παραδοσιακά μαγαζιά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ /ΤΡΙΤΗ 22/01/2019
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, την φημισμένη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Μπαίνοντας με το λεωφορείο στην πανέμορφη πόλη, περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία και κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και ακριβώς απέναντι στο σπίτι που έζησε ο Καβάφης. Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε για ένα περίπατο στους περίφημους κήπους της Μοντάζα. Εκεί θα θαυμάσουμε εξωτερικά το ανάκτορο του Φαρούκ και το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, θα δούμε το σημείο όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξανδρείας – σήμερα κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

10η  ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ / ΤΕΤΑΡΤΗ 23/01/2018
Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος ανάλογα με την πτήση μας .Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

      Τιμή κατ’ άτομο : 1250 €

       Διαφορά μονόκλινου : +270 €

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

A3 928 G14 IAN ATH 22 50   TLV 00 50 HK40

A3 933 G23 IAN CAI 10 30 ATH 12 30

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή για τις πτήσεις Αθήνα –Τελ Αβιβ //  με επιστροφή Κάιρο – Αθήνα
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 5 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 4 αστέρων  στην Βηθλεέμ
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αγία Αικατερίνη
 • 3 διανυκτέρευσεις  σε ξενοδοχείο 4*   στο Κάιρο
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου. (αναφέρεται στο πρόγραμμα σε κάποια ημέρα πρωινό πακέτο)
 • Δείπνα στην Βηθλεεμ σε μπουφέ
 • Δείπνο σε μενού στην Αγία Αικατερίνη
 • Ένα  γεύματα  και Δυο  Δείπνα στην Αίγυπτο σε εστιατόρια.
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Μεταφορές στο Όρος Θαβώρ
 • Μεταφορές στον Άγιο Σάββα
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • (Φόροι Ισραήλ – Φόροι Αιγύπτου – Φόροι Αγίας Αικατερίνης – Βίζα Αιγύπτου )
 • Φιλοδωρήματα Ισραήλ
 • Φιλοδωρήματα Αιγύπτου

Δεν περιλαμβάνονται:
            Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ποτά στα γεύματα

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Χρήσιμες Σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.