+30 210 4130007

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ ΚΑΪΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 9 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:

(0)
1.050,00 
 • Ιερά Προσκυνήματα
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διατροφή

ekdromi-stous-agious-topous

theofania agious topous

 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ-ΒΗΘΑΝΙΑ-Μ.ΧΟΤΖΕΒΑ-ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ-ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ-ΑΓ.ΣΑΒΒΑ…

ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΣΙΝΑ 

ΚΑΪΡΟ-ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ-ΣΦΙΓΓΑ-ΝΕΙΛΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ…

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΔΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών  στις 04.15 το πρωί και αναχώρηση για TEL AVIV στις 08.15  άφιξη   και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Συνεχίζουμε για την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ. Πρώτο μας προσκύνημα  η Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο( φυλακή του Χριστού)και στη συνέχεια την οδό του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Άγιο Μαντήλιο στον Κύριο μας. Ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού φθάνουμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου που βρίσκεται η πύλη απ όπου ο Ιησούς βγήκε έξω από την πόλη για το μαρτύριο στον Γολγοθά.  Περπατώντας φτάνουμε στην Αγία Αυλή και αρχίζουμε την ξενάγηση  στα εντός του Ναού της Αναστάσεως  Προσκυνήματα: Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή. Ακολούθως στην Μονή της Παναγίας της Σευτανάγιας και στην Μεγάλη Παναγία. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο . Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ- ΒΗΘΑΝΙΑ-ΑΓ. ΣΑΒΒΑ-ΑΓ. ΘΕΟΔΟΣΙΟ
Πρόγευμα και πρώτο μας προσκύνημα σήμερα ο Ναός της Γέννησης όπου θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε την Μονή των Ποιμένων. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στην Βηθανία τον τάφο του Λαζάρου και αμέσως μετά τη Μονή Μάρθας και Μαρίας οι οποίες ήταν αδελφές του. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο  δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ-ΠΡΟΦ. ΕΛΙΣΑΙΟΥ-ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ-ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ-ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ
Πρόγευμα, και νωρίς αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας όπου βρίσκεται  και το σπήλαιο που κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στην Παραδεισένια όαση της Μονής του Αββά Γερασίμου στο μέσον της ερήμου,  θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας και θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία. Συνεχίζουμε για το Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος νήστεψε 40 μέρες και επειράσθη  από το διάβολο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

  ΗΜΕΡΑ: ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ- ΚΗΠΟΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ- ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ- ΥΠΕΡΩΩΝ- ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Μετά το πρωινό μας  αναχωρούμε για την μικρή Γαλιλαία ή όρος των Ελαιών. Θα προσκυνήσουμε την μονή της Γαλιλαίας, εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση. Λίγο παρακάτω θα προσκυνήσουμε τον βράχο που έγινε η Ανάληψη του Κυρίου.
Αμέσως μετά φτάνουμε στο πανόραμα όπου θα δούμε όλη την πόλη των Ιεροσολύμων με όλα τα μνημεία της. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την  Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων, στον κήπο της Γεθσημανής και της προδοσίας καθώς και τον βράχο της αγωνίας.Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπου του λιθοβολισμού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Σιών να επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος , τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας . Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων.  Χρόνος ελεύθερος στην Αγία πόλη Ιερουσαλήμ για ψώνια και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο Διανυκτέρευση.

5 ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΕΪΛΑΤ – ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ
Πρόγευμα σε πακέτο  και αναχώρηση στις 05:00 για την  Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Θα κάνουμε μια διαδρομή κατά μήκος της Νεκράς  Θάλασσας .Θα κάνουμε στάση στο τουριστικό θέρετρο En Boqek θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες πανοραμικά της Νεκράς Θάλασσας και στην συνέχεια θα φθάσουμε στο νοτιότερο θέρετρο του Ισραήλ ΕΙΛΑΤ. Μετά από 20 χιλιόμετρα, φθάνουμε στα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου όπου μετά τις συνοριακές διατυπώσεις  αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Σινά δια μέσου του βραχώδους από γρανίτη Νότιου Σινά. Θα εντυπωσιαστούμε από την καταπληκτική διαδρομή μέσα στην έρημο. Άφιξη στην Μονή.Τακτοποίηση στα δωμάτια. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον κατανυκτικό Εσπερινό στην Αγία Αικατερίνη, που λειτουργεί αδιάλειπτα πάνω από 1600 χρόνια. Μετά τον Εσπερινό θα ξεναγηθούμε στην Αγία Βάτο, στο Μουσείο της Μονής, στο πηγάδι του Ιοθόρ, πεθερού του Μωυσή και στο μοναδικό κοιμητήριο της Μονής. Μετά το δείπνο μας όσοι από τους προσκυνητές επιθυμούν ανάβαση στην Αγία κορυφή, μπορούν να ανέβουν με συνοδό ντόπιο βεδουίνο (πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο) ο οποίος θα συνοδεύσει τους προσκυνητές με ασφάλεια. Διανυκτ.

6η ΗΜΕΡΑ :ΣΙΝΑ – ΜΟΝΗ ΦΑΡΑΝ – ΚΑΪΡΟ
Νωρίς το πρωί εκκλησιασμός. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει προσκύνημα των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης όπου θα μας δοθεί το δαχτυλίδι της Αγίας. Μετά το πέρας της ξενάγησης  θα προγευματίσουμε και θα αγοράσουμε αναμνηστικά από το μικρό κατάστημα της Μονής. Επιβίβαση στο λεωφορείο γύρω στις 10 π.μ. για το Κάιρο. Καθ΄οδόν θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Μωυσή στην καταπληκτική όαση Φαράν όπου οι αδελφές είναι Ελληνίδες και θα μας μιλήσουν για την ιστορία της Μονής. Η επόμενη στάση μας είναι για φαγητό (πληρωμένο) σε ένα πανέμορφο παραλιακό ξενοδοχείο.   Στο Κάιρο  θα φθάσουμε  το βραδάκι. Αχανές, σκονισμένο, πολύβουο και απόλυτα γοητευτικό. Αυτό είναι το Κάιρο, η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και «Umm al Dunya», «μητέρα του κόσμου» για τους Άραβες. Διανυκτέρευση.

 7η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΪΡΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλιό Χριστιανικό Κάιρο. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, ο οποίος είναι χτισμένος σε μορφή ροτόντας, κατά το πρότυπο των Βαπτιστιρίων της Ραβέννας, πάνω σε πύργο Ρωμαϊκού φρουρίου, το οποίο πολλές φορές χρησίμευε σαν καταφύγιο και ταυτόχρονα ήταν έμβλημα των Ελλήνων χριστιανών του Καΐρου. Θα δούμε τις κατακόμβες όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι των Άγιων Τεσσαράκοντα και θα περάσουμε μέσα από το νεκροταφείο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών για να φτάσουμε στο εκκλησάκι χτισμένο στο σημείο όπου κατά παράδοση βρήκε καταφύγιο η Αγία Οικογένεια κατά την Φυγή στην Αίγυπτο.  Η επόμενη επίσκεψη μας θα είναι στις επιβλητικές Πυραμίδες στην Γκίζα, από τις οποίες αυτή του Χέοπα είναι το μοναδικό από το Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται. Θα θαυμάσουμε και την Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου της φαραωνικής Αιγύπτου, που στέκεται ως άγρυπνος φρουρός των πυραμίδων μέσα στους αιώνες. Γεύμα (πληρωμένο)και η περιήγηση μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην περίφημη και χιλιοτραγουδισμένη Αγορά του Χαν ελ-Χαλίλι. Χρόνος ελεύθερος στα παραδοσιακά μαγαζιά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, την φημισμένη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Μπαίνοντας με το λεωφορείο στην πανέμορφη πόλη, περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία και κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και ακριβώς απέναντι στο σπίτι που έζησε ο Καβάφης. Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε για ένα περίπατο στους περίφημους κήπους της Μοντάζα. Εκεί θα θαυμάσουμε εξωτερικά το ανάκτορο του Φαρούκ και το μεσημέρι θα γευματίσουμε (πληρωμένο) σε παραλιακό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, θα δούμε το σημείο όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξανδρείας σήμερα κάστρο. Το βράδυ επιστροφή στο Κάιρο.   Διανυκτέρευση.

9η  ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό. Επίσκεψη στο διάσημο Αιγυπτιακό μουσείο τα εκθέματα του ξεπερνούν τις 140.000. Δεσπόζει βεβαίως ο Τουταγχαμών και οι διάσημες μούμιες που είναι σε ειδική κλιματιζόμενη αίθουσα. Η επίσκεψη σε αυτό το Μουσείο είναι μία συναρπαστική και αλησμόνητη εμπειρία. Συνεχίζουμε για τον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Η ίδρυση του χρονολογείται από τον 14 αιώνα και ήταν το σημαντικότερο κέντρο του Χριστιανισμού για τους Έλληνες της διασποράς.  Η απλή εξωτερική αρχιτεκτονική του ναού φιλοξενεί στο εσωτερικό της ένα μεγαλειώδη διάκοσμο με ανεκτίμητα χειροποίητα κομψοτεχνήματα, εικόνες και τοιχογραφίες.   Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

      Τιμή κατ’ άτομο : 1050 €

       Διαφορά μονόκλινου : +240 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την ALITALIA  Αθήνα –Τελ Αβιβ// με επιστροφή Κάιρο –Ρώμη –  Αθήνα
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • 4 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 4 αστέρων  στην Βηθλεέμ
 • 1 διανυκτέρευση στην Αγία Αικατερίνη
 • 3 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 5*   στο Κάιρο
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ (αναφέρεται στο πρόγραμμα μία ημέρα πρωινό πακέτο)
 • 4 Δείπνα στην Βηθλεέμ σε μπουφέ
 • Δείπνο σε μενού στην Αγία Αικατερίνη
 • Τρία  γεύματα  στην Αίγυπτο σε εστιατόρια.
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ειδικά ακουστικά για να ακούμε τον ξεναγό όπου και να είμαστε
 • Μεταφορές στον Άγιο Σάββα
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • (Φόροι Ισραήλ – Φόροι Αιγύπτου – Φόροι Αγίας Αικατερίνης – Βίζα Αιγύπτου )
 • Φιλοδωρήματα Ισραήλ
 • Φιλοδωρήματα Αιγύπτου 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •   Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 •  Ποτά στα γεύματα
  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
        ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA
AZ 823G   27  JUN Q   ATH- 06.20  TLV- 08.15

             ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
AZ 897G   05  JUL F   CAI – 17.00   FCO -20.30
          ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
AZ 722G   05  JUL F  FCO -21.50    ATH-0040

Eπιστρέφουμε από το Κάιρο μέσω Ρώμης όπως βλέπετε στον παραπάνω πίνακα
Με αυτό τον τρόπο κερδίζουμε σχεδόν μία ημέρα (την τελευταία) στο Κάιρο.
Έτσι θα μπορέσουμε πολύ πιό άνετα να γνωρίσουμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που χρειάζεται κανείς
αρκετό χρόνο και τον πολύ σημαντικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Αν επιστρέφαμε με άλλη εταιρεία έπρεπε 07.00 να αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για αεροδρόμιο.

 

 

 

ΣΗΜ: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου.

 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές με την εγγραφή σας
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ