+30 210 4130007

ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ ΙΑΣΙΟ ΣΙΝΑΪΑ ΜΠΡΑΣΟΦ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 9 ΗΜΕΡ. ΑΝΑΧ:

(0)
0,00 
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Διαμονή
 • Οδική Εκδρομή

monastiria-roumanias
Κάστρο Bran
Κάστρο Peles

    roumanika-monastiria-mpoukovinas

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 9 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΙΝΑΪΑ ΠΕΛΕΣ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΜΠΡΑΣΟΦ ΜΟΝΕΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ

&  ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΙΑΣΙΟ ΣΟΦΙΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

 1η ΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
 Αναχωρούμε νωρίς  το πρωί από Αθήνα. Η πρώτη στάση είναι στο  ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και  η δεύτερη  για το μεσημεριανό φαγητό, (ή πρόχειρο κολατσιό) στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού. Συνεχίζουμε και σε δυο ώρες είμαστε στον Προμαχώνα, όπου θα κάνουμε στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειαζόμαστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατήριων και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο θα είμαστε στο Μπόροβετς στο ξενοδοχείο μας ,το οποίο είναι τεσσάρων αστέρων, καινούργιο και πολυτελέστατο. Το Μπόροβετς είναι το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και είναι εγκατεστημένο στα 1315 μέτρα υψόμετρο. Το ξενοδοχείο μας είναι πνιγμένο μέσα στα πανύψηλα έλατα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
 Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Μετά τα σύνορα σε 70 χιλιόμετρα θα είμαστε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου και θα γνωρίσουμε την ιστορική μονή Σταυροπόλεως. Ανάλογα με την ώρα μας θα διαμορφώσουμε και το πρόγραμμα στην συνέχεια. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πανέμορφη παλιά πόλη  όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα και καταπληκτικά κτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών, που φέρει το όνομα της από το Σινά. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο καταπληκτικό παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου που έχει φιλοξενήσει και επί Τσαουσέσκου πολλούς ηγέτες κρατών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας και θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  ΜΟΝΕΣ ΒΑΡΑΤΕΚ –ΑΓΑΠΙΑΣ – ΣΕΚΟΥ -ΝΕΑΜΤΣ
Μετά το πρωινό μας αρχίζει μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία. Η διαδρομή μας   είναι πανέμορφη. Θα επισκεφτούμε την μονή ΒΑΡΑΤΕΚ που είναι ένα στολίδι της περιοχής με 380 μοναχές. Συνεχίζουμε για την   Μονή Σέκου: χτίστηκε γύρω στο 600 μ.Χ. Το 1794 μ.Χ έφθασε να μονάζουν 1000 μοναχοί. ( Αν ο χρόνος το επιτρέπει θα δούμε μία ακόμη μονή, την Αγαπία ή την Σιχάστρια) Η επόμενη επίσκεψη μας είναι στην πασίγνωστη Μονή Νεάμτς. Η Ιερά Μονή Νεάμτς είναι το μεγαλύτερο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας. Είναι χτισμένη τον 15ο αιώνα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία της Μονής και θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο στην περιοχή της Σουτσεάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και   γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ
Πρωινό και επισκέψεις στα πιο αντιπροσωπευτικά ζωγραφισμένα μοναστήρια της ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ, που κρύβει το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια, PUTNA SUCEVITA, MOLDOVITA, VORONET. Ξεκινάμε με το πιο ονομαστό μοναστήρι της Μολδαβίας, την Ι. Μ. Πούτνα. Στο ναό της Μονής αναπαύεται ο Άγιος Στέφανος ο ονομαζόμενος και Μέγας με τα μέλη της οικογένειάς του. Εδώ ήταν και το τελευταίο καταφύγιο των Βυζαντινών μετά την άλωση της  Κωνσταντινουπόλεως το 1453, συνεχίζουμε  με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581-84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα» ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου.  Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο «XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ», που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού). Όλα τα μοναστήρια αυτά προστατεύονται από την UNESCO. Τελειώνουμε τις επισκέψεις των μοναστηριών με την επίσκεψή μας στο μοναστήρι Βορονέτ, ίδρυμα του Μεγάλου Στεφάνου, που είναι πολύ γνωστό τόσο για τις εσωτερικές, όσο και τις εξωτερικές τοιχογραφίες του. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν από τον ζωγράφο Μάρκου. Το γνωστό μπλε του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας. Aν έχουμε τον χρόνο θα επισκεφτούμε και την Μονή Χούμορ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ  ΙΑΣΙΟ – Ι.Ν. ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ιάσιο όπου έζησε ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και έδρα του Μητροπολίτου Μολδαβίας. Επίσκεψη στον Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου ο Βενιαμίν Κωστάκης ευλόγησε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος το 1821 παρουσία των μελών της Φιλικής Εταιρείας και στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής (αγία του 11ου αιώνα από την Θράκη) όπου σώζεται το σκήνωμα της Αγίας. Πρόκειται για την πιο αγαπημένη Αγία των Ρουμάνων. Θα επισκεφτούμε και την Μονή Γκόλια κτισμένη το 1546 μ.Χ. με τυπογραφείο θρησκευτικών βιβλίων. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, με το άγαλμα του Αλέξ Κούζα, τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Στο λόφο Κοπόου θα δούμε το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις Ελληνικές επιγραφές και θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα της παλιάς και σύγχρονης πόλης. Δείπνο διαν/ση.

7η ΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι. Απολαμβάνοντας μία ωραία διαδρομή με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε νωρίς  το απογευματάκι. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα επισκεφτούμε, Το Πατριαρχείο θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Το βραδάκι μετά από όλα αυτά τα ωραία θα πάμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
 Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας για να έχουμε τον χρόνο το μεσημέρι να γευματίσουμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια και μετά το φαγητό να κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και αργά το απόγευμα θα συνεχίσουμε για το Μπόροβετς (60 χιλ.) όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Δείπνο Διανυκτέρευση

9η ΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 07,30 και αποχαιρετούμε αυτό  το μοναδικό ελατόδασος, με τα έλατα του που φθάνουν και τα τριάντα μέτρα, κάποια από αυτά να μας κοιτούν στητά και υπερήφανα και κάποια άλλα να υποκλίνονται σα να μας αποχαιρετούν και να μας ευχαριστούν για την επίσκεψη που τους κάναμε. Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά  Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service της Λάρισας.  Με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ:

 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
 • 8 πρωινά
 • 8 δείπνα (2 δείπνα στην Βουλγαρία μπουφέ και 6 μενού στην Ρουμανία)
 • Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισόδους σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 160 €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ