+30 210 4130007

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΜΟΝΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ & ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ ΣΙΝΑΪΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΙΑΣΙΟ 7ΗΜ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

(0)
0,00 
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Αεροπορικά Εισητήρια

monastiria-roumanias
Κάστρο Bran
Κάστρο Peles

monastiria-roumanias

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΙΝΑΪΑ ΠΕΛΕΣ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΜΠΡΑΣΟΦ ΜΟΝΕΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ
& ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΙΑΣΙΟ ΓΚΑΛΑΤΣΙ
7 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΝΑΧ:

 1η ΜΕΡΑ:  ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤI
Αναχωρούμε από την Καλλιθέα και την Ομόνοια με το πούλμαν 05.30. Μετά τις τυπικές διαδικασίες του αεροδρομίου αναχωρούμε από Αθήνα  08:25   θα είμαστε στο Βουκουρέστι στις 10:00 , το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο όπου υπάρχει εκτός των άλλων και το σκήνωμα του Αγίου Δημητρίου του Νέου. Επίσης θα δούμε το σημείο που χτίζεται ο νέος Μητροπολιτικός ναός (κοντεύει να τελειώσει) και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του κόσμου.  Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου και θα γνωρίσουμε την ιστορική μονή Σταυροπόλεως. Επίσης θα γνωρίσουμε και την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πανέμορφη παλιά πόλη για γεύμα,  βόλτα, φωτογραφίες και αναμνηστικά.  Το βραδάκι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών, που φέρει το όνομα της από το Σινά. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο καταπληκτικό παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου που έχει φιλοξενήσει και επί Τσαουσέσκου πολλούς ηγέτες κρατών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας και θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η  ΜΕΡΑ:  ΜΟΝΕΣ ΒΑΡΑΤΕΚ –ΑΓΑΠΙΑΣ – ΣΕΚΟΥ –ΝΕΑΜΤΣ
Μετά το πρωινό μας αρχίζει μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία. Η διαδρομή μας   είναι πανέμορφη. Θα επισκεφτούμε την μονή ΒΑΡΑΤΕΚ που είναι ένα στολίδι της περιοχής με 380 μοναχές. Συνεχίζουμε για την   Μονή Σέκου: χτίστηκε γύρω στο 600 μ.Χ. Το 1794 μ.Χ έφθασε να μονάζουν 1000 μοναχοί. ( Αν ο χρόνος το επιτρέπει θα δούμε μία ακόμη μονή, την Αγαπία ή την Σιχάστρια) Η επόμενη επίσκεψη μας είναι στην πασίγνωστη Μονή Νεάμτς. Η Ιερά Μονή Νεάμτς είναι το μεγαλύτερο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας. Είναι χτισμένη τον 15ο αιώνα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία της Μονής και θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο στην περιοχή της Σουτσεάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και   γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η  ΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ
Πρωινό και επισκέψεις στα πιο αντιπροσωπευτικά ζωγραφισμένα μοναστήρια της ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ, που κρύβει το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια, PUTNA SUCEVITA, MOLDOVITA, VORONET. Ξεκινάμε με το πιο ονομαστό μοναστήρι της Μολδαβίας, την Ι. Μ. Πούτνα. Στο ναό της Μονής αναπαύεται ο Άγιος Στέφανος ο ονομαζόμενος και Μέγας με τα μέλη της οικογένειάς του. Εδώ ήταν και το τελευταίο καταφύγιο των Βυζαντινών μετά την άλωση της  Κωνσταντινουπόλεως το 1453, συνεχίζουμε  με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581-84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα» ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου.  Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο «XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ», που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού). Όλα τα μοναστήρια αυτά προστατεύονται από την UNESCO. Τελειώνουμε τις επισκέψεις των μοναστηριών με την επίσκεψή μας στο μοναστήρι Βορονέτ, ίδρυμα του Μεγάλου Στεφάνου, που είναι πολύ γνωστό τόσο για τις εσωτερικές, όσο και τις εξωτερικές τοιχογραφίες του. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν από τον ζωγράφο Μάρκου. Το γνωστό μπλε του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας. Aν έχουμε τον χρόνο θα επισκεφτούμε και την Μονή Χούμορ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ  ΙΑΣΙΟ – Ι.Ν. ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ιάσιο όπου έζησε ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και έδρα του Μητροπολίτου Μολδαβίας. Επίσκεψη στον Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου ο Βενιαμίν Κωστάκης ευλόγησε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος το 1821 παρουσία των μελών της Φιλικής Εταιρείας και στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής (αγία του 11ου αιώνα από την Θράκη) όπου σώζεται το σκήνωμα της Αγίας. Πρόκειται για την πιο αγαπημένη Αγία των Ρουμάνων. Θα επισκεφτούμε και την Μονή Γκόλια κτισμένη το 1546 μ.Χ. με τυπογραφείο θρησκευτικών βιβλίων. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, με το άγαλμα του Αλέξ Κούζα, τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Στο λόφο Κοπόου θα δούμε το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις Ελληνικές επιγραφές και θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα της παλιάς και σύγχρονης πόλης. Δείπνο διαν/ση.

6η ΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ ΓΚΑΛΑΤΣΙ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία πόλη κόσμημα στις όχθες του μεγάλου ποταμού Δούναβη το Γκαλάτσι. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Δούναβη όπου σε μία επίσκεψη του ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει ότι τόσες Ελληνικές σημαίες σε πλοία δεν είχε δει ούτε στο λιμάνι του Πειραιά. Οι Έλληνες λοιπόν ήταν πάρα πολλοί και μάλιστα πλούσιοι εφοπλιστές, καπεταναίοι, πιλότοι κλπ. Εδώ κηρύχτηκε 21 Φεβρουαρίου 1821 η Ελληνική επανάσταση. Από το 1985 το Γκαλάτσι είναι αδελφοποιημένο με τον Πειραιά Θα απολαύσουμε την πανέμορφη πόλη και θα προσκυνήσουμε την Ελληνική εκκλησία της Μεταμόρφωσης.    Συνεχίζουμε περνώντας έξω από την Βραϊλα και με τις κατάλληλες στάσεις το Βραδάκι θα είμαστε στο Βουκουρέστι. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

7η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ
Σήμερα επειδή έχουμε μία μεγάλη ημέρα μπροστά μας,  θα πάρουμε το πρωινό μας με την ησυχία μας και θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας περίπου 10:30. Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου γνωρίζοντας ένα καταπληκτικό μοναστήρι στο κέντρο σχεδόν της πόλης την Μονή Ράντου Βόντα. Θα μάθουμε την ιστορία του και συνεχίζουμε  βλέποντας την Αψίδα του Θριάμβου, το μνημείο των αεροπόρων, την Σκιντέια που ήταν το πρώτο και μοναδικό τυπογραφείο, θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό μουσείο του χωριού, θα δούμε το νοσοκομείο που έφτιαξαν οι Καντακουζηνοί, και το παλάτι  τους, την πλατεία που συνέβησαν τα γεγονότα του 1989, το Παλάτι του Λαού όπως λέγεται σήμερα το κοινοβούλιο που το είχε χτίσει ο Τσαουσέσκου για δική του χρήση. Φυσικά θα περάσουμε να δούμε και τις πλούσιες συνοικίες με πανέμορφες βίλες. Το απογευματάκι θα καταλήξουμε στην πανέμορφη παλιά πόλη όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό βόλτα και ίσως τα τελευταία ψώνια μας πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο.

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    150 €

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Βουκουρέστι Αθήνα
 • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων
 • Μεταφορά από την Καλλιθέα και Ομόνοια στο αεροδρόμιο και αντίστροφα
 • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
 • Έξι πρωινά
 • Τέσσερα Δείπνα
 • Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας στην Ρουμανία για τις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης /Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Δημοτικοί Φόροι.
 • Βαλίτσα έως 23 κιλά συν Χειραποσκευή 8 κιλά
 • Εισιτήριο Μουσείο του Χωριού
 • Εισιτήριο Κάστρο Δράκουλα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισόδους σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 Με τις επιλεγμένες πτήσεις κερδίζουμε όλες τις ημέρες.
Την πρώτη φτάνουμε πρωί και την τελευταία αναχωρούμε βράδυ

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

A3-960 3 IOYNIOY ΑΘΗΝΑ 08:25  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 10:00

Α3-963 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 20:50 ΑΘΗΝΑ 22:25

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ