+30 210 4130007

ΒΟΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΝΥΜΦΑΙΟ ΠΕΛΛΑ ΑΝΑΧ: 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

(0)
149,00 

thessaloniki-halkidiki
ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ (ΚΑΜΑΡΑ)
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ

ekromi-thessaloniki

ΒΟΛΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΕΛΛΑ     ΑΝΑΧ: 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΜΟΝΟ 149 €     ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΒΟΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση 07.00 από Αθήνα. Με τις κατάλληλες στάσεις θα βρεθούμε στον Βόλο όπου η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο μοναδικό Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα. Αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Θα ξεναγηθούμε πληρώνοντας ένα τυπικό εισιτήριο των δύο ευρώ και πραγματικά θα βρεθούμε σε άλλη εποχή. Αφού απολαύσουμε την επίσκεψη και τον ωραίο πολυχώρο με τα μαγαζιά που το πλαισιώνουν, συνεχίζουμε για το πανέμορφο λιμάνι όπου μπορούμε να απολαύσουμε ένα μοναδικό γεύμα στα παραλιακά ταβερνάκια και Τσιπουράδικα που βρίσκονται γύρο από αυτό. Αφού φάμε, πιούμε και ευχαριστηθούμε αυτή την εξαιρετική στάση μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς τον προορισμό μας, που είναι η Θεσσαλονίκη. Φτάνοντας στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη στην καταπληκτική οδό και πλατεία Αριστοτέλους. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται μόλις 900 μέτρα από τον Λευκό Πύργο στην οδό Β. Όλγας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΛΛΑ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΝΥΜΦΑΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. . Η Πέλλα χαρακτηρίζεται από τον Ξενοφώντα ως η μέγιστη πόλη της Μακεδονίας. Υπήρξε η γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου και φυσικά πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Η θέση της ήταν προνομιακή καθώς υπήρχε πρόσβαση σε αυτή από την ξηρά αλλά και την θάλασσα όμως με τους αιώνες οι προσχώσεις των ποταμών Αξιού Αλιάκμονα και Λουδία αναδιαμόρφωσαν την περιοχή και σήμερα απέχει 23 χιλ. από την θάλασσα. Ο Αρχαιολογικός χώρος με τα ψηφιδωτά δάπεδα , γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο , καθιστούν την Πέλλα το χώρο με τα περισσότερα και λαμπρότερα δείγματα αυτής της τέχνης. Επίσης το ανακαινισμένο Μουσείο θα μας εντυπωσιάσει. Όλοι οφείλουμε μία επίσκεψη στο χώρο που γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος.
Συνεχίζουμε για το Καϊμακτσαλάν όπου θα επισκεφτούμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον παραδοσιακό οικισμό ή Πέτρινο χωριό, τον παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρα και μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα των Σκοπίων. Διαθέτει πολλές μοντέρνες και παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες. Θα έχουμε δύο ώρες ελεύθερες για φωτογραφίες και φαγητό.
Το απογευματάκι θα πιούμε το καφεδάκι μας στο παραδοσιακό και καταπληκτικό Νυμφαίο. Μπορεί ο καθένας ελεύθερα να επισκεφτεί και την ξακουστή Νίκειο σχολή, όπου σήμερα λειτουργεί σαν κέντρο ενημέρωσης του Αρκτούρου. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά και την αρχιτεκτονική του κτηρίου, αλλά και ολοκλήρου του χωριού που έχει βοηθηθεί πολύ από την οικογένεια Μπουτάρη που είναι η γενέτειρα τους. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας 08:30 θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της Θεσσαλονίκης μας.
Θα ανεβούμε στα κάστρα της πόλης Επταπύργιο ή Γεντί Κουλέ, εκεί βρίσκεται και η γραφική Άνω Πόλη. Η θέα προς τον Θερμαϊκό είναι καταπληκτική. Σήμερα ίσως πάρουμε τις ωραιότερες φωτογραφίες. Θα κάνουμε επίσης μία στάση στην Αψίδα ή Καμάρα του Γαλέριου έτσι ώστε να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε από τον Γαλέριο το 304 μχ. Συνεχίζουμε με το πούλμαν μας και θα γνωρίσουμε τα λουτρά Μπέη Χαμάμ, το Χάμζα Μπέη Τζαμί, το Μπεζεστένι, την Αχειροποίητο, την Παναγία την Δεξιά, την Παναγία των Χαλκέων, το Βυζαντινό τείχος που κατέβαινε μέχρι την θάλασσα κλπ. Θα κάνουμε άλλη μία στάση στον Άγιο Δημήτριο τον πολιούχο να προσκυνήσουμε και αν είναι ανοιχτή η κρύπτη θα γνωρίσουμε το σημείο που μαρτύρησε. Μετά από όλα αυτά θα έχουμε στην διάθεση μας μία ώρα και τριάντα λεπτά για κάποιο καφεδάκι ή για να αγοράσουμε τα διάσημε γλυκά της Θεσσαλονίκης.
Αναχορούμε για Αθήνα και με τις κατάλληλες στάσεις θα είμαστε σε μία λογική ώρα στην Βάση μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Σύγχρονα λεωφορεία για τις μετακινήσεις μας
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ξενοδοχείο ΜETROPOLITAN 4**** μέσα στην Θεσσαλονίκη πλήρως ανακαινισμένο
  • Δύο πρωινά και δύο δείπνα σε μπουφέ
  • Αρχηγός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Δημοτικό φόρο 3 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Ποτά στα γεύματα
  • Εισόδους σε Μουσεία

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  149      ΕΥΡΩ

Διαφορά μονόκλινου   60  €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας  Το έντυπο αυτό υπογράφεται  κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

ΣΗΜ: *   Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
………..*  Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………  * Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω covit 19 οι προκαταβολές επιστρέφονται.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εσωτερικού γίνεται με σειρά εγγραφής και δεν γίνονται αλλαγές.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:45 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:55 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 07:10 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 07:25π.μ  = ΚΗΦΙΣΙΑ 07:35 π.μ  Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσειςΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ