+30 210 4130007

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΒΗΘΛΕΕΜ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΚΑΝΑ ΝΑΖΑΡΕΤ & ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ 4 ΕΩΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

(0)
750,00 
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διατροφή

Εκκλησία της Γεννήσεως

ekdromi-stous-agious-topous

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΝΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ
4 ΕΩΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ  / ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος στις 04:10 για τις  τυπικές διαδικασίες. Πτήση 06:10 από Αθήνα  για Τελ Αβιβ. Άφιξη στις 08:05 στο αεροδρόμιο Ben Gurion. Μετά τις διατυπώσεις επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα προσκυνήσουμε στην Λυδδα τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ  φύτεψε  το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Καθώς και την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Στη συνέχεια    θα πάμε  στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της. Αγίας Ελένης (325 μΧ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου,  όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγ. Μάρθας & Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. ( HOTEL MOUNT DAVID -ΒΗΘΛΕΕΜ)

2η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΜΟΝΗ  ΑΝΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ /  ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο  Όρος  καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας . Συνεχίζουμε  για επίσκεψή στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου  Γερασίμου του Ιορδανίτη . Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Συνεχίζουμε για  την Μικρή Γαλιλαία ή  Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονή  Αναλήψεως του Κυρίου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση. ( HOTEL MOUNT DAVID -ΒΗΘΛΕΕΜ)

3η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΣΙΝΑ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ / ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
Νωρίς το πρωί 04.00 αναχώρηση μετά το πρόγευμα για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Ακολουθώντας την διαδρομή από την Νεκρά Θάλασσα και δια της κοιλάδας του Αραβα -Ειν Γκεντι Ειν Μποκεκ θα φτάσουμε με τις κατάλληλες στάσεις  στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ειλάτ και στη συνέχεια στο συνοριακό πέρασμα Taba, απ΄όπου, μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δίπλα από την Μονή.. Δείπνο- Διανυκτέρευση. Το βράδυ όσοι επιθυμούν θα ανέβουν στην Αγία κορυφή εκεί όπου ο Μωυσής  πήρε τις δέκα εντολές (υψόμετρο 2280 μέτρα) με συνοδεία Βεδουίνου.(ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ -ΣΙΝΑ )

4 ΜΕΡΑ   ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΒΗΘΛΕΕΜ /ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Πρωινό και μεταφορά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, το αρχαιότερο μοναστήρι σε λειτουργία από τον 4Ο αιώνα θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας  και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση , και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της αγίας Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της Αγίας Βάτου « της φλεγόμενης και μη  καιομένης» κατόπιν θα δούμε το φυτό της Αγίας Βάτου, το μουσείο της Μονής με τις σπάνιες εικόνες του 6ου αιώνα (διατηρήθηκαν και σώθηκαν από τις εικονομαχίες λόγω της απόστασης και  της ερήμου του Σινά , καθώς και της παντελούς έλλειψης υγρασίας στην έρημο. Επόμενο σημείο της ξενάγησης μας το πηγάδι του Ιοθόρ πεθερού του Μωυσή. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Οστεοφυλάκιο της Μονής με το άφθορο σκήνωμα του Αγίου Στεφάνου του Σιναϊτου . Μετά το πέρας της ξενάγησης θα προγευματίσουμε. Χρόνος ελεύθερος για λίγα ψώνια από τα μικρά καταστηματάκια της Μονής για  το πρόγευμα μας, ξεκούραση. Το απόγευμα μεταφορά στη Μονή για παρακολούθηση του κατανυκτικού εσπερινού και συνομιλία με τους Πατέρες της Μονής. Στη συνέχεια ετοιμασία και επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Βηθλεέμ .Άφιξη αργά το βράδυ με τις κατάλληλες στάσεις. Δείπνο και διανυκτέρευση. (ΗΟΤΕL SHEPHERDS HOUSE -XΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ-ΒΗΘΛΕΕΜ)

5η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ- ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Πρωινό και Αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου- Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Αννας). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι στον Κύριο μας. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεθσημανής. Ξενάγηση στο Τείχος των Δακρύων και τα Τεμένη Ομάρ και Ελ Άκσα. Μονή Μεγάλης Παναγίας και στην συνεχεία Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή).Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα έχουμε ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο,θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Εν συνεχεία προσκύνημα στην Ιερά μονή Σεϊδανάγιας  Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση (ΗΟΤΕL SHEPHERDS HOUSE -XΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ)

6η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ – – ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ /ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019    Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία,(το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε  στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο. (ΗΟΤΕL SHEPHERDS HOUSE -XΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ-ΒΗΘΛΕΕΜ)

7η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΔΔΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΚΥΡΙΑΚΗ 10  ΜΑΡΤΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη για την  Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος. Στη  συνεχεία   στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του  μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται  στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταφερθούμε Στη συνέχεια θα  κάνουμε στάση στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπου θα βγάλουμε πανοραμικά φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ. και αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας με  πτήση ALITALIA ΑΖ 822 , αναχώρηση από Τελ Αβίβ 19:45 για την επιστροφή  στην Ελλάδα στις 21 :55. Έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων. (ΗΟΤΕL SHEPHERDS HOUSE -XΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ-ΒΗΘΛΕΕΜ)

                                                              TIMH κατ’ άτομο :  750 €

                                                            Διαφορά Μονόκλινου 175  €

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA
AΖ 823 04 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ 06,10 ΤΕΛ ΑΒΙΒ  08, 05
AΖ 822 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 19, 50 ΑΘΗΝΑ 22, 05

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Alitalia με επιστροφή για τις πτήσεις Αθήνα –Τελ Αβίβ //  με επιστροφή
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 5 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 4 αστέρων  στην Βηθλεέμ.
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αγία Αικατερίνη.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου. (αναφέρεται στο πρόγραμμα σε κάποια ημέρα πρωινό πακέτο)
 • Δείπνα στην Βηθλεεμ σε μπουφέ
 • Δείπνο σε μενού στην Αγία Αικατερίνη
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Μεταφορές στο Όρος Θαβώρ
 • Μεταφορές στον Άγιο Σάββα
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • (Φόροι Ισραήλ – Φόροι Αιγύπτου – Φόροι Αγίας Αικατερίνης – Βίζα Αιγύπτου )
 • Φιλοδωρήματα Ισραήλ.
 • Φιλοδωρήματα Αιγύπτου.
 • Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ποτά στα γεύματα

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Χρήσιμες Σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδιού, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.

 

 

 

 

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ