+30 210 4130007

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Jerusalem, Israel (0)
from/per person 690,00 
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Χριστουγεννιάτικες Εκδρομές
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διατροφή

ekdromi-stous-agious-topous

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 

                                                       ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 7  ΗΜΕΡΕΣ:    ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 9  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

1η  ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ  – ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων και αναχώρηση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας  και αναχωρούμε  για  τον Άγιο Γεώργιο της Λύδδας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Θα συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε  το δένδρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος.  Στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος και η πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής.   Άφιξη στη Βηθλεέμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ-ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ-ΙΕΡΙΧΩ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη.Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του και θα μεταφερθούμε στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ανάληψη του κυρίου και την ιερά Μονή Γαλιλλαίας  εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση    Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο διανυκτέρ.

3η  ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ –ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΝΑ-ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.   Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ–ΑΒΑΣ ΘΕΟΔΩΣΙΟΣ-ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

Μετά το πρωινό μας θα παραστούμε στην επίσημη προϋπάντηση από τον κλήρο και το λαό της Βηθλεέμ, του Πατριάρχη στον προάυλιο χώρο της Βασιλικής της γεννήσεως για την εορτή των Χριστουγέννων. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. ( Όσοι επιθυμούν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την νυχτερινή Θεία λειτουργία των Χριστουγέννων όπου θα προϊσταται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων)  Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ- ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ -ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ

Μετά το πρόγευμα,  θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το απόγευμα θα περάσουμε από το χωριό των ποιμένων όπου θα παραστούμε στον πανηγυρικό εσπερινό (γίνεται μία φορά το χρόνο)και θα προσκυνήσουμε στους τάφους των ποιμένων. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.-
6η  ΗΜΕΡΑ:ΒΗΘΛΕΕΜ-ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ-ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του  μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται  στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά.   Λίγος χρόνος ελεύθερος και μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΧΑΪΦΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΓΙΑΦΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Το πρωί μετά το πρόγευμα 08.00 αναχωρούμε για την πανέμορφη Χάϊφα. Θα επισκεφτούμε το όρος Κάρμηλον που υπάρχει το σπήλαιο που έμεινε ο προφήτης Ηλίας. Συνεχίζουμε για τους κήπους του Μπαχάι όπου από ψηλά βλέπεις πανοραμικά όλη την πόλη της Χάϊφας μέχρι και το λιμάνι. Αναχωρούμε για το Τελ Αβίβ όπου θα κάνουμε μία περιήγηση της πόλης με το πούλμαν και θα δούμε το περίφημο κέντρο της με τους ουρανοξύστες (Sillicon valey), θα περάσουμε από την (corniche) που είναι η παραλιακή οδός με τους πανέμορφους φοίνικες. Θα καταλήξουμε στην παραδοσιακή πετρόκτιστη Γιάφα (αρχαίο Ιόππη). Η Παλιά Πόλη της Γιάφας που είναι το επίνειο του Τελ Αβιβ έχει  διατηρήσει τη γραφικότητά της και  έχει  φολκλόρ χαρακτήρα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε στα πολύ όμορφα και γραφικά εστιατόρια και αργότερα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και να πάρουμε την πτήση μας για την  επιστροφή  στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.

                                  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Τελ Αβίβ Αθήνα (AEGEAN AIRLINES)
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας 4**** στην Βηθλεέμ
 • 6 πρωινά και 6 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ξεναγός απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
 • Αχθοφορικά & Φιλοδωρήματα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα)
 • Απευθείας πτήση AEGEAN με άφιξη 09.30 στο Ισραήλ  και αναχώρηση 19.50 την τελ. ημέρα
 • Έτσι εκμεταλλευόμαστε όλες τις ημέρες δεν χάνουμε καμία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ποτά στα γεύματα.
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

 

                        ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   690 €

                                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 175 €

Σημ: Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί,  χωρίς να αφαιρεθεί κάτι, ανάλογα με το πρόγραμμα του Πατριαρχείου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  A3 924G 03 JAN  ATH TLV HK 30 – 07.30 – 09.30

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:   A3 927G 09 JAN  TLV ATH HK  30 – 19.50 – 21.50