+30 210 4130007

7 ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΧ. ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΑΧ: 13 ΜΑΪΟΥ

Jerusalem, Israel (0)
from/per person 675,00 
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
7 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΟΝΟ ΜΕ    675 €

ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ
ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ     650 €

Το Προσκύνημα διοργανώνεται με την συμπαράσταση του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών
Κοζάνης και μπορούν να συμμετέχουν προσκυνητές από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

 1η ΗΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στην πλατεία του ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ 6 το απόγευμα . Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης  «Μακεδονία» και αναχώρηση στις 22:20 για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ Δευτέρα 14 Μαΐου στις 00:30 και μετά τις τυπικές διατυπώσεις , επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν με τον ξεναγό μας και αναχωρούμε για την Βηθλεέμ όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΙΟΥ – ΒΗΘΛΕΕΜ-ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ-ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ- ΒΗΘΑΝΙΑ-ΜΟΝΗ ΜΑΡΘΑΣ & ΜΑΡΙΑΣ – ΤΑΦΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Μετά το πρόγευμα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μΧ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου,  όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγ. Μάρθας & Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκουραση .  Μετά το δείπνο ξεκούραση, στις 23:30 αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για τον πανίερο ναό της Αναστάσεως όπου θα συμμετάσχουμε στην νυκτερινή ακολουθία και Θεία Λειτουργία επί του Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας. Μετά το πέρας της ακολουθίας επιστροφή στο ξενοδοχείο περίπου στις 04:00. Ανάπαυση μέχρι 09:30 το πρωί.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΑΝΑΛΥΨΗ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ)

Μετά το πρόγευμα μας αναχωρούμε για να μεταφερθούμε στη Μικρή Γαλιλαία ή Όρος των Ελαίων όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονη Αναλήψεως του Κυρίου. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπου θα βγάλουμε πανοραμικά φωτογραφίες την Ιερουσαλήμ. Κατόπιν πηγαίνουμε για να γνωρίσουμε την Αγία πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα αρχίσουμε την γνωριμία με τα Πανάγια Προσκυνήματα: Μονή Μεγάλης Παναγίας και στην συνεχεία Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα ( Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διαμερίσαντο τα Ιμάτια μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χρίστου, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγίας Αυλή Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα έχουμε ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 4η ΗΜΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ – ΧΟΤΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο Ορος  όπου καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή .Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο Προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ , βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Συνεχίζουμε για την επίσκεψη στην Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό , στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε , τη Νεκρά Θάλασσα όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για υδροθεραπεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο και Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ- ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ – ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

 Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρουν σε επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των Αγίων Τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Φρέαρ του Ιακώβ. Το Φρέαρ αυτό είναι το πήγαδι όπου συνάντησε ο Χριστός την Σαμαρίτειδα περνώντας από εκεί για να κατευθυνθεί στα Ιεροσόλυμα. Το πηγάδι αυτό είναι το σημαντικότερο προσκύνημα στην περιοχή της Σαμάρειας και βρίσκεται μέσα στον Ορθόδοξο ναό κάτω από το ιερό βήμα του ναού. Στον χώρο όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ όπου μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος στις 29 Νοεμβρίου του 1979, όταν φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στον ναό και χτύπησαν και σκότωσαν με τσεκούρι τον Άγιο Φιλούμενο. Το σκήνωμα του Αγίου βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του ναού όπου μπορείτε να προσκυνήσετε το Άγιο Λείψανο του. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ ( η ανάβαση στο Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού) Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριος μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δυο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο . Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων , την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών , όπου ο Ιησούς εκφώνησε την τους Μακαρισμούς και ευλόγησε  «τους πέντε άρτους στην έρημο και χόρτα σαν πέντε χιλιάδες άνδρες». Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χρίστου μας μετά την Ανάσταση . Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΙΟΥ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ( ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη για την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από τον Άγγελο Κυρίου. Στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος και στη συνέχεια την Πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος , ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο Απόστολος Πέτρος κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Στη συνεχεία θα μεταβούμε στην Αγία Γεθσημανη όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας , την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Αννας και του Ιωσήφ του μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στον Κήπο της Προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Συνεχίζουμε  διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου- Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννας). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά.

7η ΗΜΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ  –  ΟΡΕΙΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ – ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΕΜΛΗ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΗΔΑΣ-

Μετά το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη Ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λοτ φύτεψε  το δένδρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Κατόπιν στον Αγίο Γεωργιο της Ρέμλη (Αριμαθαία)  και στον  Άγιο Γεώργιο της Λήδας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Συνεχίσουμε το οδοιπορικό  μας ,   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν σε επαφή με την ιεροπρέπεια και την  κατάνυξη των Αγίων Τόπων.

ΤΙΜΗ : 675   €ΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  150 €

      ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Mεταφορές από τον Βαθύλακκο προς το Αεροδρόμιο και επιστροφή.
 • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ- Αθήνα – Θεσσαλονίκη ( AEGEAN AIRLINES )
 • Φόρους Αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας 4**** στην Βηθλεέμ
 • 6 πρωινά και 5 δείπνα σε  μπουφέ
 • Πούλμαν  κλιματιζόμενο  για τις εκδρομές όπως  αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα)
 • Ξεναγός απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή.
 • Αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

Ποτά στα γεύματα-Τηλέφωνα και ότι δεν καλύπτει το πρόγραμμα.
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία .
ΤΑΦΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 1€ – ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ 1 € – ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 14 €

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι εκδρομείς πρέπει να κατέχουν νέοι τύπου διαβατήριο, που να ισχύει 6 μήνες από την ημερομηνία αναχώρησης. Τα διαβατήρια (φωτοτυπία) απαραίτητα 20 ημέρες πριν την αναχώρηση.

ΠΤΗΣΕΙΣ:

 A3 554 13 MΑΙΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2220  – ΤΕΛ ΑΒΙΒ             0030

Α3 925 19 ΜΑΙΟΥ  ΤΕΛ ΑΒΙΒ          1920  –  ΑΘΗΝΑ                2130

ΟΑ136 19 ΜΑΙΟΥ  ΑΘΗΝΑ              2310  –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   0005

Σχόλια