+30 210 4130007

ΠΟΛΩΝΙΑ 6 ΗΜ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANAX: 23 ΜΑΪΟΥ ΕΠΙΣΤΡ: 28 ΜΑΪΟΥ

(0)
930,00 
 • Εκδρομές Εποχής
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Προορισμός Εξωτερικού


ΠΟΛΩΝΙΑ 6 ΗΜ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ-Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

Αναχώρηση: Πέμπτη 23 Μαΐου  ———  Επιστροφή: Τρίτη 28 Μαΐου

 1η ΜΕΡΑ: Πέμπτη 23 Μαΐου ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Ραντεβού στο αεροδρόμιο  στις 08:30 και αφού περάσουμε τους ελέγχους θα ταξιδέψουμε για την Πολωνία στις 10:30  . Άφιξη στην Βαρσοβία και απευθείας οδική μετάβαση για την πανέμορφη Κρακοβία. Από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας, η Κρακοβία προβάλλει ανέγγιχτη από την καταστροφή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου με ένα ιστορικό κέντρο υποδειγματικά φροντισμένο. Παλάτια, εκκλησίες, αρχοντικά. Ανάμεσα στα μπαρόκ και γοτθικά κτίσματα που δεσπόζουν στην πόλη, η Κρακοβία επιδεικνύει στον επισκέπτη της ένα απαράμιλλο αναγεννησιακό στάτους. Ο πλούτος των χρωμάτων, τα βιτρό, τα έργα ζωγραφικής, τα γλυπτά, ακόμα και οι επιπλώσεις συνηγορούν στη βεβαιότητα των αριστοκρατικών καταβολών της. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας στο κεντρικότατο 4* ξενοδοχείο και χρόνος αμέσως μετά για μια απογευματινή βόλτα στην πόλη που θα γνωρίσουμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες.

2η ΜΕΡΑ: Παρασκευή 24 Μαΐου  ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΊΟ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την ξενάγηση της πόλης.  Η Κρακοβία είναι αναμφίβολα η πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας, της οποίας ήταν πρωτεύουσα απ’τον XI μέχρι τον XVI αιώνα. Η γοτθική, αναγεννησιακή και μπαρόκ αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης (Stare Miasto) είναι δείγμα της μακράς και ένδοξης ιστορίας της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφτούμε τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης όπως το κάστρο Βάβελ (Wawel), τον καθεδρικό ναό με την καμπάνα του Σιγισμούνδου και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Collegium Maius του Πανεπιστημίου Jagiellonski και το Παλάτι τον Αρχιεπισκόπων. Στο κέντρο της παλιάς πόλης και στο μέσον της μεγάλης πλατείας Ρύνεκ Γκλόβνυ (Rynek Glόwny) βρίσκεται το Σουκεννίτσε (Sukiennice), μια μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου. Στην ίδια πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βρίσκονται πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Ακολουθεί επίσκεψη στo αλατωρυχείο της Βιελίτσκα.  Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ολοκληρωμένο ένα ταξίδι στην Πολωνία χωρίς να επισκεφτούμε τα ορυχεία αλατιού της  Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους – περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα – που βρίσκονται σε βάθος από 64 έως 135m, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια. Το 1978 τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα μπήκαν στη Λίστα της UNESCO της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά. Επιστροφή στην Κρακοβία. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ: Σάββατο 25 Μαΐου   ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΖΑΚOΠAΝΕ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στο χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την ορεινή Πολωνία. Φωλιασμένη σε υψόμετρο 840 μέτρων στους πρόποδες της οροσειράς Τάτρας (Tatry), της υψηλότερης των Δυτικών Καρπαθίων και συνόρου ανάμεσα στην Πολωνία και τη Σλοβακία, η κωμόπολη Ζακοπάνε είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας τόσο για το εξαιρετικό φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τα έθιμα των κατοίκων του και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του με τα ξυλόγλυπτα σπίτια και τις εκκλησίες του 18ου αιώνα. Επιστροφή στην  στην Κρακοβία. Χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια και βόλτα στα γραφικά δρομάκια της πόλης . Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: Κυρ. 26 Μαΐου  ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για να φτάσουμε στο Άουσβιτς. Ακολουθεί επίσκεψη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς, ένα σύμπλεγμα το οποίο αποτελούσαν τα 3 μεγαλύτερα lager (Auschwitz I ή Stammlager – κυρίως lager; Auschwitz II – Birkenau ή Vernichtungslager – στρατόπεδο εξώντοσης; Auschwitz III – Monowitz, βιομηχανικό συγκρότημα Buna Werke, ή Arbeitslager – στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων) και 39 μικρότερα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων. Σ’αυτούς τους χώρους κατά τη διάρκεια του β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, ανάμεσα στο 1941 και το 1945, βρήκαν το θάνατο περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα. Συνεχίζουμε  προς την Βαρσοβία με επίσκεψη στο  δρόμο μας στη πόλη της Τσεστόχοβα όπου βρίσκεται η εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Η φήμη για τα θαύματα έκανε τους πιστούς να κάνουν ακριβά αφιερώματα στην εικόνα της Παναγίας που δεν κατάφερε να γλιτώσει την κακοποίηση από κλέφτες. Το Πάσχα του 1430 εισέβαλαν στην Μονή και σκίσαν την εικόνα σε τρία κομμάτια με στα σπαθιά τους. Το πρόσωπο έχει συντηρηθεί αλλά κάποιες «ουλές» έμειναν για να θυμίζουν το γεγονός. Το Μοναστήρι των Mοναχών του τάγματος των Pauline βρίσκεται πάνω στον λόφο Jasna Góra. Ο άγιος αυτός τόπος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς  χώρους λατρείας της καθολικής εκκλησίας. Οι προσκυνητές επισκέπτονται το Μοναστήρι από το  1392, έτος ιδρύσεως της Μονής. Άφιξη στην Βαρσοβία. Τακτοποίηση στα δωμάτια.Ελεύθερος χρόνος. Απέναντι από το ξενοδοχείο μας είναι το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης – δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowcky, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

5η ΜΕΡΑ: Δευτέρα 27 Μαΐου  ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ – ΠΑΡΚΟ LAZIENKI
Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τις ξεναγήσει μας. Επίσκεψη στη πρωτεύουσα της Πολωνίας – τη Βαρσοβία. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι το πολιτικό, επιστημονικό και οικονομικό κέντρο όπου βρίσκονται τα πιο σημαντικά κρατικά κτίρια. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου η πόλη είχε πάθει σοβαρές ζημιές που αποκαταστάθηκαν μετά το τέλος του πολέμου με τη βοήθεια ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας αλλά και των Πολωνών που βρισκόταν στο εξωτερικό. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται η Πλατεία του Κάστρου, το Βασιλικό Κάστρο που χτίστηκε όταν ο Zygmunt III Waza αποφάσισε να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Κρακοβία στην Βαρσοβία. Η κατασκευή του Κάστρου ανέρχεται στον XIV αιώνα. Ανακαινίστηκε ανάμεσα στο 1598 και το 1619, από Ιταλούς αρχιτέκτονες. Έπαθε σοβαρές ζημιές από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς και αφού καταστράφηκε από τους Ναζί ξαναχτίστηκε από το 1971 έως το 1988. Θα γνωρίσουμε το σπίτι της Μαντάμ Κιουρί, την διάσημη γοργόνα της πόλης- σύμβολο της πόλης, θα περάσουμε από το σημείο όπου κάποτε βρισκόταν το Εβραϊκό Γκέτο, το μνημείο των Ηρώων. Τώρα υπάρχουν μόνο κάποιοι τοίχοι. κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Σιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), με το υπέροχο Παλάτι στο Νερό και το άγαλμα του Σοπέν στο εσωτερικό του. ” το οποίο φτιάχτηκε σύμφωνα με τη θέληση του τελευταίου Πολωνού Βασιλιά του Stanislaw August Poniatowski. Το πάρκο είναι αναμφίβολα ένα από τα μέρη με τεράστιο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον  και περιλαμβάνει το υπέροχο “Παλάτι στο Νερό” Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για βόλτα μαγαζιά και διάφορα αξιοθέατα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στην περιοχή της Βασιλικής Οδού.

6η ΜΕΡΑ: Τρίτη  28 Μαΐου  ΒΑΡΣΟΒΙΑ –  ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα παραδώσουμε τα δωμάτια μας στις 12:00 και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε την Βαρσοβία για τελευταίες ατομικές επισκέψεις, αγορές και κάποια αναμνηστικά αν θέλουμε. Αναχώρηση στις 13:30 περίπου  για να μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο να επιβιβαστούμε στην πτήση της  Sky Express  16:35 από την Βαρσοβία  για να επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο των Σπάτων στις 20:55.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια – Απευθείας πτήσεις για Βαρσοβία και επιστροφή με Sky Express
 • Πτήση Αναχώρησής GQ AΘΗΝΑ 10:30 ΒΑΡΣΟΒΙΑ 12:05
 • Πτήση Επιστροφής GQ ΒΑΡΣΟΒΙΑ16:35 ΑΘΗΝΑ 20:05
 • Φόροι Αεροδρομίου, επίναυλοι κ.λ.π
 • Κεντρικά ξενοδοχεία Κρακοβία “1891 Garni Hotel 4*”
 • Βαρσοβία “NOVOTEL CENTRUΜ 4*
 • Πρωινά σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Επίσκεψη με ξενάγηση και μέσα στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς και όχι μόνο στο υπαίθριο Μπιρκενάου
 • Επίσκεψη με ξενάγηση στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
 • Επίσκεψη με ξενάγηση στη Βασιλική της Παναγίας στην Κρακοβία
 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Κρακοβία, Βαρσοβία με τοπικούς ξεναγούς
 • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές Αλατωρυχεία, Άουσβιτς, Βασιλική Παναγίας
 • Συσκευές ξενάγησης με ακουστικά από το γραφείο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου
 • Δημοτικοί Φόροι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 •  Εισιτήρια τυχόν άλλων Μουσείων
 • Ποτά κλπ
 • Ασφάλεια υγείας – covid +25 €

 Σημείωση: Για να είστε ασφαλισμένοι για θέματα υγείας και νοσηλείας  μια και η Πολωνία είναι στην ευρωπαϊκή ένωση μπορείτε να εκδώσετε μέσα από τον gov.gr την Ευρωπαϊκή Κάρτα υγείας χωρίς καμία χρέωση. Έρχεται ταχυδρομικώς στο σπίτι.

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  930 €

 Διαφορά μονοκλινου: + 235 €


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ