+30 210 4130007

ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΚΛΠ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΧ: 28 ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

(0)
0,00 
 • Διαμονή
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

ekdromi-metsovo-ioannina

    ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αιτωλικό – Μουσείο Βρέλλη – Μέτσοβο – Καλπάκι – Πηγές Βελλά– Μονή Μολυβδοσκέπαστη   Κόνιτσα – Μονοδένδρι  – Ιωάννινα – Μετέωρα – Τρίκαλα

Αναχώρηση :   –  Επιστροφή :

 

 

Γκίνι Βίνιτου Οάσπιτς Αμέι (Καλώς Ορίσατε επισκέπτες μας). Έτσι θα είναι το καλωσόρισμα  στο Μέτσοβο μια και τα Βλάχικα είναι η γλώσσα που μιλούν κυρίως  οι ντόπιοι .Ένα μέρος που συνδυάζει την παράδοση με την φιλοξενία , την γευσιγνωσία κρασιού και φαγητού. Εκεί επιλέξαμε να σας ταξιδέψουμε και  να περάσουμε τα βράδια  μας. Για να απολαύσουμε το τοπίο της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, την Πίνδο. Να φάμε κοντοσούβλι στην λαδόκολλα ,πίνοντας κρασί από το Κατώγι του Αβέρωφ και να δοκιμάσουμε  το τοπικό τυρί Μετσοβόνε. Ρουφώντας  την κάθε στιγμή  για να  αισθανθούμε την ελευθερία που μας κάνει να νοιώθουμε το μέρος αυτό. Με λίγα λόγια να χαθούμε στο χρόνο…

1η μέρα : Πειραιάς  – Αιτωλικό  – Μουσείο Βρέλη – Μετσόβο || Πέμπτη  28/10
Αναχώρηση από Πειραιά – Πλατεία Καραϊσκάκη στις 06:45 το πρωί συνεχίζοντας για τα υπόλοιπα σημεία  επιβίβασης που αναφέρονται στο τέλος του προγράμματος. Παίρνοντας την Ολυμπία Οδό και κάνοντας την ανάλογη στάση μας , συνεχίζουμε την διαδρομή  μας για να περάσουμε την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου  ακολουθώντας  την Ιονία Οδό για να φτάσουμε στο Αιτωλικό την «Μικρή Βενετία» της Ελλάδος, που βρίσκεται μέσα στην λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού – Μεσολογγίου  Εκεί να έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου μια και στην πλατεία στις 1/4/1824 έγινε η δίκη του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη. Τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιάρχων όπου στον περίβολο της βρίσκεται ο τάφος της Κυρά Βασιλικής η τελευταία σύζυγος του Αλή Πασά .Ασκούσε μεγάλη επίδραση στον Αλή υπέρ των Ελλήνων και ίσως γνώριζε και για το μυστικό της Φιλικής Εταιρείας. Θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για γνωριμία .Αναχωρούμε και κάνουμε μια στάση για  μεσημέρι στην ΣΕΑ Φιλιππιάδας ώστε να συνεχίσουμε για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα στο χωρίο Μπιζάνι ( εισιτήριο εξ’ίδιων). Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κέρινα ομοιώματα του μουσείου  όπου παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε περιβάλλον πιστής παρουσίασης του εκάστοτε περιβάλλοντός τους, αναπαριστώντας μορφές και γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Ο επισκέπτης αισθάνεται ότι ταξιδεύει σε βουνά, παλιά οικήματα, σπηλιές, εκκλησίες, μονοπάτια, ακολουθώντας μια κυκλικού χαρακτήρα ξενάγηση παράλληλων, συνάλληλων και διάλληλων επιπέδων. Η θεματολογία καλύπτει 24 αιώνες ελληνικής ιστορίας (από το 500 π.Χ.), με ιδιαίτερη έμφαση στη νεότερη ιστορία της Ηπείρου και χωρίζεται σε τρεις ενότητες: την προεπαναστατική ενότητα , της  Επανάστασης του 1821 και του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Τελειώνοντας την επίσκεψη εκεί θα πάρουμε την Εγνατία Οδό όπου σε περίπου 1 ώρα θα βρισκόμαστε στο Μέτσοβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. (Παρακαλούμε να έχετε μαζί ένα εποχιακό μπουφάν τα βράδια στο Μέτσοβο στα 1.160 μέτρα υψόμετρο δεν έχουν καμία σχέση με της Αθήνας).

2η μέρα : Μέτσοβο – Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου – Πηγές Βελλά – Μονή Μολυβδοσκέπαστη – Κόνιτσα || Παρασκευή 29/10
Παραδοσιακό πρόγευμα σε μπουφέ και επιβίβαση από την Πλατεία του Μετσόβου για το ξακουστό Καλπάκι. Επίσκεψη στο  Στρατιωτικό μουσείο Καλπακίου  έναν τόπο πολύ γνωστό από τις ηρωικές μάχες που έγιναν εδώ από την VIII η Μεραρχία Πεζικού στην πρώτη φάση του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41, στις οποίες οι λιγοστές Ελληνικές δυνάμεις κατόρθωσαν, με πηγαίο πνεύμα αυτοθυσίας, με την σθεναρή τους αντίσταση, να συντρίψουν τις δυνάμεις του Μουσολίνι και να αποτρέψουν την διείσδυση του εχθρού στον χώρο της Ηπείρου. Εκεί θα ενημερωθούμε από τους στρατιώτες για τα εκθέματα – κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου και όχι μόνο. Συνεχίζουμε για τις ειδυλλιακές πηγές Βελλά ,ένα  υπέροχο σημείο για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επόμενη μας επίσκεψη  κοντά στο σημείο όπου ενώνεται ο ποταμός Αώος με τον Σαραντάπορο,  όπου βρίσκεται η περίφημη Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, από τις παλαιότερες και ωραιότερες της Ηπείρου. Ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, από τις παλαιότερες και ωραιότερες της Ηπείρου. Είναι περισσότερο γνωστή ως  Μονή Μολυβδοσκέπαστη, λόγω των φύλλων μολύβδου που καλύπτουν τη στέγη του καθολικού της.  Συνεχίζουμε για  την αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό .  Χρόνος για περίπατο και γεύμα . Η περιοχή της Κόνιτσας φημίζεται για τις κατασκευές γεφυριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και θυμίζουν το μεγαλείο του ανθρώπου. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία  να επισκεφτούμε το μεγάλο μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας με λίγο περπάτημα για όσους φίλους το  επιθυμούν  γιατί βρίσκεται στην νοτιοδυτική άκρη της πόλης, ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου. Επιστροφή το βράδυ στο Μέτσοβο για να διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο μας

3η μέρα : Μέτσοβο – Μονοδένδρι – Ιωάννινα || Κυριακή  30/10
Μετά  το πρόγευμα μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε  λίγο καλυτέρα το Μέτσοβο. Στον ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Λαϊκής Ηπειρωτικής Τέχνης στο Αρχοντικό Τοσίτσα για να ταξιδέψετε πίσω στον χρόνο µέσα από εκθέµατα υφαντουργικής και ξυλογλυπτικής τέχνης (Εισιτήριο 3€).Την Πινακοθήκη Αβέρωφ που αποτυπώνουν το όραµα του ιδρυτή της Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα µια από τις πιο σπάνιες συλλογές πινάκων, γλυπτών και χαρακτικών του 19ου και 20ου αιώνα (Εισιτήριο 3€). Την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου που απετέλεσε και αποτελεί για τους Μετσοβίτες τον άξονα περιστροφής της θρησκευτικής, εθνικής και πολιτιστικής τους ζωής. Τέλος  να  προμηθευτούμε τοπικά µετσοβίτικα τυριά (µε κύριο το καπνιστό µετσοβόνε), κρασί και χειροποίητες χυλοπίτες από τα μαγαζάκια της πλατείας. Στις 12:00 θα αναχωρήσουμε για το Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997).Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Προς το απογευματάκι, άφιξη στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων και ελεύθερος χρόνος, για περίπατο δίπλα στη Λίμνη. Για όσους επιθυμούν, αναχώρηση για το Μώλο από όπου θα επιβιβαστούμε στα βαρκάκια  (έξοδα ατομικά) για το Νησί της Κυρά Φροσύνης με τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Επιστροφή στο Μέτσοβο  για να διανυκτερεύσουμε  στο ξενοδοχείο μας .

4η μέρα: Μέτσοβο – Μετέωρα – Τρίκαλα || Δευτέρα 31/10
Πρόγευμα και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας , αναχωρούμε  από το Μέτσοβο . Γεμάτοι από την ενεργεία που μας έχει κάνει να αισθανθούμε το μέρος. Υποσχόμαστε ότι θα έρθουμε άλλη μια φόρα να το επισκεφτούμε. Η διαδρομή μας σήμερα θα μας ταξιδέψει σ’ένα άλλο μέρος ,στα Μετέωρα. Το 1988 τα Μετέωρα συμπεριλήφθηκαν στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί όπου το Θειο στοιχείο συναντάει το θαύμα της φύσης. Θεόρατοι βράχοι μοναστήρια που «αιωρούνται». Η απόκοσμη σχεδόν μοναστική πολιτεία με τα μοναστήρια σκαρφαλωμένα στις παρυφές των εντυπωσιακών απόκρημνων ορεινών όγκων, σε καλεί να ανακαλύψεις το μεγαλείο της φύσης. Η γη συναντά τον ουρανό, η ανθρώπινη παρέμβαση το θεϊκό στοιχείο και ο επισκέπτης βρίσκει την ψυχική ηρεμία και πνευματική γαλήνη που πηγάζει αέναα από την ατμόσφαιρα. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον γύρο των Μετεώρων, να βγάλουμε φωτογραφίες στο γνωστό πανόραμα  και επισκεφτούμε μια εκ των Μονών. Λόγω τις κατάστασης ,τα μοναστήρια έχουν σταματήσει να προμηθεύουν φούστες στις κυρίες κατά την είσοδο τους στην μονή. Παρακαλούμε να έχετε μεριμνήσει ανάλογα. Κατόπιν συνεχίζουμε για μεσημέρι στα  Τρίκαλα, μια αμιγώς ευρωπαϊκή πόλη στην καρδιά της Θεσσαλίας όπου κάνει τη διαφορά με την κουλτούρα της, το ποτάμι της, τα ποδήλατα, το σεβασμό των αυτοκινήτων στους πεζούς και το καλό φαγητό. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  το γεύμα μας. Παίρνοντας τον δρόμο για την επιστροφή μας και με τις ανάλογες στάσεις θα φτάσουμε το βράδυ στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ :       κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά Μονοκλίνου : 75 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πούλμαν σύγχρονης τεχνολογίας
 • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 3 Διανυκτερεύσεις στο παραδοσιακό ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2*
 • 3 Πρωινά
 • Αρχηγός- Συνοδός του γραφείου με γνώσεις.
 • ΦΠΑ & Διόδια.
 • Δημοτικοί φόροι 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Προσοχή αυτή την ασφάλεια την έχουν ελάχιστα γραφεία διότι έχει κόστος και προσφέρει μεγάλη κάλυψη). (Εξαιρείται Covid 19).
 •  Υπάρχει δυνατότητα για ασφάλεια Covid 19 με μια μικρή επιβάρυνση. Πληροφορίες στο τηλ. του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά και αναψυκτικά
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

* Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας   του εισιτηρίου .(55 € κατ’ άτομο ) ( 80κατ’άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο)

* Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης πολλών μονόκλινων δωματίων. Όποια κράτηση γίνει θα είναι με προτεραιότητα.

* Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής από το κράτος και απαγόρευση των ταξιδιών  λόγω Covid 19 οι προκαταβολές επιστρέφονται .
* Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή  ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:45 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:55 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 07:00 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 7:15 π.μ
Με την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις.

 Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι την ταυτότητα σας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας. Οι ανεμβολίαστοι με Rapid Test  και ότι ορίζει ανάλογα ο νόμος.

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ