+30 210 4130007

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ 530€

(0)
530,00 
 • Εκδρομές Αγίου Πνεύματος
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
ME 6 ΗΜΕΡO ΓΥΡΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΝΑΧ: 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΕΠΙΣΤΡ: 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1η  ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ  ΛΑΡΝΑΚΑ  ΛΕΜΕΣΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Άφιξη.  Επιβίβαση στο πούλμαν που μας περιμένει και η πρώτη μας στάση είναι στις  Φοινικούδες το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας να βγάλουμε φωτογραφίες αλλά και να γευματίσουμε αν θέλουμε στα πολύ όμορφα μαγαζιά με τις γνωστές μας σεβνταλιές και όχι μόνο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το   σύμβολο της Λάρνακας τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου κτίσμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα του Σοφού. Θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγίου καθώς και τον Τάφο του που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα. Αργότερα  θα πάμε στο Κίτιον όπου θα θαυμάσουμε στο θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου  αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελόκτιστης.  Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μοναδικό Πάρκο των καμηλών που θα μας ενθουσιάσει και θα πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Αργότερα θα είμαστε στο ξενοδοχείο μας στην Λεμεσό. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ  ΛΕΥΚΩΣΙΑ  ΛΕΜΕΣΟΣ
Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία όπου και θα αρχίσει η περιήγησή  μας στη μαγευτική πρωτεύουσα του νησιού και την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Η Λευκωσία είναι γεμάτη ζωή και συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, (εδώ φυλάσσονται και οι δύο λιμουζίνες του Μακάριου) ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα με τις 4 μεγαλύτερες εικόνες τις οποίες ζωγράφισε ο Ιωάννης Κορνάρος τον 18ο αιώνα. Λίγος  χρόνος στη Πράσινη γραμμή για να δούμε από κοντά τη διχοτομημένη πόλη. Θα πιούμε το καφεδάκι μας και θα βγάλουμε φωτογραφίες στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας. Θα επισκεφτούμε τα φυλακισμένα μνήματα μέσα στην πραγματική φυλακή, όπου θα μας ξεναγήσει επιζών εκείνης της εποχής. Μεταξύ των μνημάτων βρίσκονται των Καραολή και Δημητρίου, του Γρηγόρη Αυξεντίου, και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Επίσης θα επισκεφτούμε και τον Τύμβο της  Μακεδονίτισσας. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ  ΤΡΟΟΔΟΣ  ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ  ΛΕΜΕΣΟΣ & ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Το όρος Τρόοδος είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου 1750 μ. και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε  την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία.  Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα .Η  τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας στα μαγαζιά   θα πιούμε καφεδάκι θα γνωρίσουμε την ιστορία της Μονής  και θα αναχωρήσουμε για τον Πρόδρομο το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Εδώ θα πάρουμε το γεύμα μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τις μαγευτικές  Πλάτρες   όπου κατά τον Σεφέρη τα αηδόνια δεν σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς Στο δρόμο μας θα επισκεφτούμε  το χωριό  Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε.( η αγία Ελένη επισκέφτηκε το μέρος και άφησε ένα κομμάτι από το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό και ένα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου γι’ αυτό και ονομάστηκε Μονή του Τιμίου Σταυρού.) Χρόνος στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόψε θα απολαύσουμε μία ωραία βραδιά για την αλλαγή του χρόνου. Θα περιλαμβάνει πλούσιο εορταστικό μπουφέ, μουσική να διασκεδάσουμε και ένα ποτήρι σαμπάνια με την αλλαγή του χρόνου. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Την ελεύθερη ημέρα σας την προσφέρουμε διότι μέσα στο πρόγραμμα μας έχουμε επισκεφτεί τα πάντα σχεδόν. Έτσι λοιπόν μπορείτε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω λόγω της προηγούμενης βραδιάς και μετά να απολαύσετε την πανέμορφη Λεμεσό.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα  ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Σας προτείνουμε να χαρείτε την όμορφη πόλη με το Μεσαιωνικό κάστρο, θεμελιωμένο σε παλαιοχριστιανική βασιλική, έχει πλούσια ιστορία 8 αιώνων και μας έχει παραδοθεί στην αγέρωχη μορφή που πήρε κατά το 1590, στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Καθότι εμβληματικό, είχε επιλεγεί ως τόπος τέλεσης γάμου του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Επίσης το καταπληκτικό λιμανάκι με τις ωραίες ψαροταβέρνες και καφετέριες μπροστά στην θάλασσα, τον Ζωολογικό κήπο, το αρχαιολογικό Μουσείο και τα πολλά μαγαζιά στο κέντρο. Ο συνοδός μας θα σας σας δώσει ότι πληροφορίες χρειαστείτε. Το βράδυ έχουμε δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

5η  ΜΕΡΑ:  ΛΕΜΕΣΟΣ  ΠΑΦΟΣ  ΛΕΜΕΣΟΣ
Είναι αδύνατο να πας εκδρομή στην Κύπρο και να μην πας στην Πάφο. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την θαυμάσια και τόσο γνωστή Πάφο. Στο δρόμο μας θα δούμε εξωτερικά το  Κολόσι με το Μεσαιωνικό φρούριο του Κολοσσίου με τους περίφημους Ναίτες .Στη  συνέχεια θα κάνουμε στάση  στη πέτρα του Ρωμιού. Εδώ κατά την παράδοση αναδύθηκε από τους Αφρούς η Αφροδίτη γι’ αυτό και  ονομάστηκε νησί της Αφροδίτης. Εδώ η θέα είναι μαγευτική,θα πίουμε ένα καφεδάκι και  θα βγάλουμε φωτογραφίες. Συνεχίζοντας τον παλιό παραλιακό δρόμο σε λίγο θα φθάσουμε στην Πάφο. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε. Από τις βουρδουλιές στην πλάτη του Απόστολου Παύλου βγήκε η φράση: «Παρά μία τεσσαράκοντα». Θα έχετε χρόνο στη διάθεσης σας για να κάνετε τις αγορές σας ή μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια,(χρόνος ελεύθερος για φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες). Το απογευματάκι θα περάσουμε από την Γεροσκήπου, το όνομα της οποίας προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη «Ιερός Κήπος» και στην αρχαιότητα ήταν μια απέραντη έκταση από κήπους αφιερωμένους στη θεά Αφροδίτη. Η Γεροσκήπου είναι επίσης γνωστή για τα λουκούμια της, καθώς και για τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου που χρονολογείται τον 9ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρη η πόλη της Πάφου έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ιερά Μονή Του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Είναι Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου και την κλείστρα που έζησε όλη του τη ζωή έγκλειστος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. . Δείπνο, διαν/ση.

6η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΔΕΡΥΝΕΙΑ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ-ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 
Τελευταία μέρα για την εκδρομή στην Κύπρο. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το ανατολικό άκρο της Κύπρου περιδιαβάζοντας την πράσινη γραμμή κατά μήκος της επαρχίας Αμμοχώστου. Αφού φτάσουμε στην Λάρνακα θα κατευθυνθούμε βορειοανατολικά στην Βάση της Δεκέλειας και δια μέσω αυτής θα φτάσουμε στο δασάκι της Άχνας. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στον Άγιο Κενδέα όπου κατά την εισβολή του 74 ο Άγιος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων αλλά και των Μοναχών της Μονής στάθηκε εμπόδιο στην προέλαση των Τούρκων. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Δερύνεια όπου από το παρατηρητήριο της Εθνικής φρουράς θα δούμε την πόλη φάντασμα Αμμόχωστο. Αργότερα θα περάσουμε από τον όμορφο Πρωταρά και συνεχίζοντας  θα φτάσουμε στην Αγία Νάπα. Θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό ομώνυμο μοναστήρι και θα συνεχίσουμε για την Λάρνακα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό διότι εκεί μπορεί κανείς να βρει τα πάντα για φαγητό και σε καλές τιμές.
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας   και πτήση  επιστροφής μας για την Αθήνα.

                                                                 TIMH KAT’ ATOMO :    530  €

                                                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  120 €ΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα.
 • Φόρους Αεροδρομίων.
 • Μία βαλίτσα μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή κατ’ άτομο.
 • Ξενοδοχείο Harmony Bay 3* sup στην Λεμεσό μπροστά στην θάλασσα.
 • Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας  της ημέρες των εκδρομών
 • Πέντε πρωινά σε μπουφέ.
 • Τέσσερα  δείπνα επίσης σε μπουφέ.
 • Πλούσιο βραδινό gala την Παραμονή της  Πρωτοχρονιάς
 • Κυπριακή βραδιά με μουσική DJ και τοπικούς χορούς με Κύπριους χορευτές
 • Τοπικός αρχηγός ξεναγός στην Κύπρο.
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή από Αθήνα. ( Μαζί μας δεν ταξιδεύετε ποτέ μόνοι σας).
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Ασφάλεια σε περίπτωση ασθενείας COVID -19 (εκτός του αεροπορικού εισιτηρίου)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα και στο gala
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

Πτήσεις με Sky Express

 • 29/12 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600,  09:10-10:50
 • 03/01 Λάρνακα– Αθήνα GQ 605,  21:35-23:20

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

 • ΣΗΜ:  Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
 • Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
 • Πρέπει να φέρουμε μαζί μας το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε.
 • Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να ταξιδέψουν μόνο με Μοριακό Τέστ 72 ωρών. Για την επιστροφή στην Ελλάδα θα σας συνοδεύσει ο αρχηγός μας σε ένα φαρμακείο όπου πρέπει να κάνετε ένα Ράπιντ Τέστ περίπου 5€ πληρώνετε

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ