+30 210 4130007

25 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΦΛΩΡΙΝΑ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ Λ. ΠΟΖΑΡ ΝΥΜΦΑΙΟ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΔΕΣΣΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4ΗΜΕΡΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

(0)
225,00 
  • Διατροφή
  • Οδική Εκδρομή


ekdromi-florina-1

4 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΟΝΟ  225  

ΦΛΩΡΙΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΕΔΕΣΣΑ- ΝΥΜΦΑΙΟ  ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ- ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΡΕΣΠΕΣ

ΑΝΑΧ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ     ΕΠΙΣΤΡ: ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ


1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ |Παρασκευή 22/03
Αναχώρηση από Πειραιά και Ομόνοια, όπως αναφέρονται τα ωράρια παρακάτω. Με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε στα Μετέωρα. Θα κάνουμε μία βόλτα να δούμε τα μοναστήρια εξωτερικά και θα επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Επόμενη στάση θα είναι το πανόραμα  για φωτογραφίες το μοναδικό τοπίο από τους βράχους και τα μοναστήρια. Αμέσως μετά θα γευματίσουμε σε κάποιο από τα  self service  της περιοχής. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και περίπου σε δύο ώρες και τριάντα λεπτά μέσω Εγναντίας οδού και περνώντας περιφερειάκα από Κοζάνη και Πτολεμαίδα θα φτάσουμε στην Φλώρινα. Γνωριμία με την πόλη.Ευκαιρία να  περπατήσουμε στον πεζόδρομο και στο ποταμό Σακουλέβα για να προμηθευτούμε τα διάσημα γλυκά της πόλης και να απολαύσουμε την αγαπημένη πόλη του Θοδωρή Αγγελόπουλου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΦΛΩΡΙΝΑ  – ΝΥΜΦΑΙΟ (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ)  – ΕΔΕΣΣΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ| Σάββατο 23/03
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 08:30 για το παραδοσιακό και καταπληκτικό Νυμφαίο. Εκεί  θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το καταφύγιο της  αρκούδας  τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (εφόσον είναι ανοιχτό) και την ξακουστή Νίκειο σχολή, όπου σήμερα λειτουργεί σαν κέντρο ενημέρωσης του Αρκτούρου. Η ξενάγηση ξεκινάει από τις 10:00.(εισιτήριο έξοδα ατομικά)  Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά και την αρχιτεκτονική του κτηρίου, αλλά και ολοκλήρου του χωριού που έχει βοηθηθεί πολύ από την οικογένεια Μπουτάρη που είναι η γενέτειρα τους. Αναχωρούμε για τα διάσημα θερμά λουτρά Πόζαρ. Στα Λουτρά  καλό είναι να έχουμε το μαγιό μας μαζί για να ευχαριστηθούμε ένα ζεστό μπάνιο στα νερά που έχουν 37 βαθμούς θερμοκρασία. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές στα πολλά μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστρέφοντας θα κάνουμε μία στάση στην πανέμορφη Έδεσσα να πιούμε ένα καφεδάκι στους ξακουστούς καταρράχτες της.   Αργά το απόγευμα περίπου στις 19:30  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας .Δείπνο.Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ -ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ- ΨΑΡΑΔΕΣ|Κυριακή 24/03
Μετά το πρωινό μας στις 08:00 αναχωρούμε για την όμορφη Καστοριά μέσω Κλεισούρας όπου θα έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε αν θέλουμε από δερμάτινα μέχρι τα φημισμένα φασόλια. Θα πιούμε ένα καφεδάκι πάνω στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για να κάνουμε  μία στάση  στο ξακουστό χωριό των Πρεσπών τον Άγιο Γερμανό, που πήρε το όνομα του από την ομώνυμη Βυζαντινή εκκλησία. Έχει σήμερα 200 κατοίκους. Συνεχίζουμε για την μικρή Πρέσπα όπου θα περάσουμε από την όμορφη πλωτή γέφυρα να πάμε στον Άγιο Αχίλλειο. Αργότερα θα επισκεφτούμε την μεγάλη Πρέσπα και το τελευταίο Ελληνικό χωριό που κοιτάζει από την μία πλευρά την Αλβανία και από την άλλη την FYROM (Σκόπια) τους Ψαράδες. Εκεί έχει πολλές και ωραίες ταβέρνες και μπορούμε να γευματίσουμε ελεύθερα. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν βαρκάδα( έξοδα ατομικά) στην μεγάλη Πρέσπα και να φτάσουν μέχρι τα ασκηταριά στις όχθες της λίμνης με τις όμορφες Αγιογραφίες. Επιστρέφουμε στην Φλώρινα. Δείπνο με μουσική DJ.  Διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ:   ΦΛΩΡΙΝΑ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΑΘΗΝΑ| Δευτέρα 25/03
Αναχωρούμε μετά το πρόγευμα ο8:00 για να επωφεληθούμε από την όμορφη ημέρα μας. Άφιξη στα Ιωάννινα λίγο πριν τις 11.30. Θα σταθμεύσουμε στην λίμνη και θα ανέβουμε μέσω της παλιάς πόλης στο κάστρο του Ιτς Καλέ όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αλή Πασά. Θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στη λίμνη και κατεβαίνοντας όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν το υπέροχο Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας. Με ένα πολύ μικρό εισιτήριο  μπορούμε    να απολαύσουν μοναδικά πανέμορφα εκθέματα. Επιστρέφουμε στην λίμνη και από εκεί και μετά είμαστε ελεύθεροι για ψώνια, καφέ κλπ.  Αναχώρηση 14:30 και με τις κατάλληλες στάσεις επιστρέφουμε στην Αθήνα.

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
• Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• 3 Διανυκτερεύσεις στο (ΗΤL KING ALEXANDER 3*) στην ΦΛΩΡΙΝΑ
• 3 Πρωινά & 3 Δείπνα
• Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
  Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
• ΦΠΑ & Διόδια
* Τέλος ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση ανά διανυκτέρευση που πληρώνεται στο ξενοδοχείο
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ποτά στα γεύματα
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
Ασφάλεια COVID  προαιρετική. (ενημερωθείτε από το γραφείο)

          ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  225  ΕΥΡΩ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  90 €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας

ΣΗΜ: *   Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εσωτερικού γίνεται με σειρά εγγραφής και δεν γίνονται αλλαγές.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:55 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 07:10π.μ  = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 07:20 π.μ (στην επιστροφή η αποβίβαση γίνεται στον Κόμβο Φιλαδέλφειας -πρώην Renault )
Με την εγγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ