+30 210 4130007

2024 : ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΣΠΕΝΔΟΣ ΒΟΥΡΛΑ ΜΥΡΑ ΕΦΕΣΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΣΜΥΡΝΗ ΑΪΒΑΛΙ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΑΝΑΧ: ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9 ΗΜΕΡΕΣ

(0)
790,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Εποχής
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Κρουαζιέρα
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

ΠΠ
ΜΥΡΑ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑ ΜΥΡΑ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΩΝ


attalya-pamukale-kastelorizo

ΧΙΟΣ- ΤΣΕΣΜΕ ATTΑΛΕΙΑ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΠΕΡΓΗ-ΑΣΠΕΝΔΟΣ
-ΜΥΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΛΕΒΙΣΙ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣI-ΕΦΕΣΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ-
ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΑΪΒΑΛΙ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΒΟΛΟΣ
9 ΗΜΕΡΕΣ  ΑΠΟ              ΕΩΣ

Αναχωρούμε το βράδυ στις 20:00  από το λιμάνι του Πειραιά για την Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΧΙΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΣΜΥΡΝΗ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ
Άφιξη του πλοίου πολύ νωρίς το πρωί στην Χίο. Εκεί θα έχουμε περίπου μία τετράωρη  αναμονή μέχρι τις οχτώ (08:00) που ανοίγει το Τελωνείο. Θα περάσουμε τον έλεγχο, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το Τσεσμέ. Όταν τελειώσουμε και στο Τσεσμέ τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στα Αλάτσατα. Τα Αλάτσατα , δεύτερη μετά το Αϊβαλί αμιγώς Ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας με 17.000 Έλληνες κατοίκους και 50 Μουσουλμάνους πριν την καταστροφή. Σήμερα στέκει όπως πραγματικά ήταν εκείνη την εποχή. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (σήμερα Τζαμί) στην κεντρική πλατεία νομίζεις ότι περιμένει τους Χριστιανούς , να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση και το Ελληνικό σχολείο, που στέκει γερασμένο μα ακλόνητο, θαρρείς και είναι έτοιμο να ανοίξει τις αίθουσες διδασκαλίας με το χτύπημα του κουδουνιού. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για τα ξακουστά Βουρλά. Εδώ είναι η πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη . Το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Σεφέρης είναι σήμερα ένα μικρό ξενοδοχείο. Αφού λοιπόν δούμε όλα αυτά και φυσικά , μάθουμε ακόμα περισσότερα, θα αναχωρήσουμε για την Σμύρνη και θα επισκεφτούμε το γνωστό Κονάκι να βγάλουμε φωτογραφίες. Με το πούλμαν θα κάνουμε το γύρο της πόλης να δούμε τα τελευταία 6 ή 7 Ελληνικά σπίτια που έχουν απομείνει.   Αμέσως μετά θα περάσουμε και από τις δύο διάσημες Ελληνικές συνοικίες, το Κορδελιό και Μπουρνόβα και συνεχίζουμε το δρόμο μας προς το Κουσάνταση. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά του και μετά αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας όπου θα  δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

3η ΜΕΡΑ: ΕΦΕΣΟΣ ΛΕΒΙΣΗ ΚΑΣ
Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στον καταπληκτικό χώρο της Εφέσου.  Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει ο ξεναγός μας. Επίσης, περνώντας θα δούμε την μοναδική κολόνα που έχει απομείνει , από τον Ναό της Αρτέμιδος ,που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Αμέσως μετά την ξενάγηση μας αναχωρούμε για το Κας. Πριν το Κας κάνουμε μία στάση στο χωριό Φάντασμα το Λεβίσι ή Λιβίσι. Βρίσκεται μόλις 8 χιλ. από την Μάκρη. Οι διωγμοί και οι εξορίες άρχισαν από το 1914 και μέχρι το 1922 έφυγαν και οι τελευταίοι 480 που είχαν απομείνει.  Σε σύνολο οι Έλληνες κάτοικοι ήταν 6.500 που όταν εγκατέλειψαν το χωριό δεν εγκαταστάθηκε ποτέ κανένας Τούρκος εκεί. Από τότε έζησε για πολλές δεκαετίες τυλιγμένο σε μια νεκρική σιωπή. Μόνος σύντροφος και συνάμα αντίπαλός του ο αμείλικτος χρόνος και ολοφάνερα είναι σήμερα τα πλήγματα που έχει καταφέρει σ’ αυτό. Τα καλοφτιαγμένα καλντερίμια, όμως, παραμένουν το ίδιο στέρεα και, καθώς ανηφορίζεις σ’ αυτά σε κάνουν να φαντάζεσαι πως θα ανοίξει μία πόρτα και κάποιος θα σε καλωσορίσει ή θα σου προσφέρει ένα ποτήρι κρύο νερό.   Κυκλοφορούν από τους Τούρκους πολλές φήμες τις οποίες θα μας τις πει ο ξεναγός μας. Σήμερα υπάρχουν 750 ακατοίκητα σπίτια (Όλα Ελληνικά) και δύο εκκλησίες. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο φανταστικό και πανέμορφο Κας. Δείπνο διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: ΚΑΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΣ
Μετά το πρωινό μας θα κατεβούμε στο λιμάνι και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στο πανέμορφο και μοναδικό Καστελόριζο. Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε αυτό το ονειρεμένο για εμάς τους Έλληνες νησί. Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά λόγια γι’αυτόν τον οικολογικό παράδεισο με τους ηρωικούς κατοίκους. Όλος ο οικισμός (είναι και ο μοναδικός) είναι διατηρητέος και τα μικρά, χρωματιστά νεοκλασικά που στεφανώνουν το φυσικό λιμάνι μοιάζουν με σκηνικό, καθώς αντανακλούν πάνω στα διάφανα πράσινα νερά. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να γνωρίσουμε τους κατοίκους, να δούμε το πανέμορφο Νεοκλασικό γυμνάσιο, το Κάστρο, την Μητρόπολη των Αγίων Κων/νου & Ελένης κλπ. Θα έχουμε ελεύθερο γεύμα.  Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Τουρκία όπου θα διανυκτερεύσουμε στην περιοχή του Κάς και θα δειπνήσουμε.

 

5η ΜΕΡΑ: ΚΑΣ  ΜΥΡΑ  ΑΤΤΑΛΕΙΑ
Σήμερα  μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για  τα Μύρα της Λυκίας. Θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, όπου και ο τάφος του Αγίου. Στη βασιλική αυτή, λειτουργεί σήμερα  ως μουσείο και στην οποία γίνονται κατά καιρούς λειτουργίες, διασώζονται σπάνιες τοιχογραφίες. Στον εορτασμό του 2003 , προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, εορτάστηκαν τα είκοσι χρόνια από την πανηγυρική λειτουργία, που άρχισε να τελείται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου προστάτη των Ναυτικών. Στην ιστορική βασιλική όπου, μέχρι τον 11ο αιώνα, ήταν ενταφιασμένο το σκήνωμα του. Συγκεκριμένα, το ιερό σκήνωμα κλάπηκε από ναύτες της Δύσης και μεταφέρθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας το 1087 Μ.Χ. , όπου μέχρι σήμερα διατηρείται στο Ναό του Αγίου Στεφάνου. Αμέσως μετά από αυτή την μοναδική επίδκεψη προσκύνημα συνεχίζουμε προς την Αττάλεια, όπου μπορούμε να κάνουμε μία γνωριμία με την πόλη. Περιήγηση στην μοντέρνα πόλη, επίσκεψη στους καταρράχτες και θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλυπίου του Κιονίτου που είναι ο πρώτος ορθόδοξος ναός που λειτουργεί κανονικά με μόνιμο ιερέα εκτός περιοχής Κωνσταντινούπολης μετά το 1922. Ανακαινίστηκε πρόσφατα με φροντίδες του οικείου ποιμενάρχη. Ελεύθερος χρόνος. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση

 

6η ΜΕΡΑ: ΠΕΡΓΗ  ΑΣΠΕΝΔΟ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Πρωινό στον μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για την Πέργη , η οποία ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη, παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου , θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Έχει διάμετρο 96 μ. και χωρητικότητα καθισμάτων περίπου 12.000 θεατών. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην Ελληνιστική περίοδο. Μετά τις πολύ αξιόλογες αυτές επισκέψεις αναχωρούμε για το Παμούκαλε. Ο ξεναγός μας θα αποφασίσει ανάλογα με την ώρα άφιξης πως θα εκτελεστεί το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, πάντα βεβαίως φροντίζοντας το καλύτερο για τους ταξιδιώτες μας. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε τα ΣΠΑ και τις πισίνες του ξενοδοχείου. Δείπνο διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ: ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ  ΠΕΡΓΑΜΟΣ  ΑΪΒΑΛΙ
Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στο Παμούκαλε το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μιας και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος. Εκτός όλων αυτών όμως το τοπίο με τις λευκές λεκάνες και τα γαλάζια νερά μέσα τους είναι καταπληκτικό. Εδώ θα βγάλουμε τις ωραιότερες φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε το ιερό όπου είναι αφιερωμένο στον Απόστολο Φίλιππο που μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Αναχωρούμε μετά από όλα αυτά για την ξακουστή Πέργαμο. Εδώ θα επισκεφτούμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού που παρά την εγκατάλειψη της εξακολουθεί να είναι πολύ εντυπωσιακή. Το απόγευμα θα το περάσουμε στην πατρίδα του Φώτη Κόντογλου και του Ηλία Βενέζη, στο πανέμορφο και πολυτραγουδισμένο Αϊβαλί. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που σήμερα είναι τζαμί και φυσικά θα έχουμε χρόνο στην φτηνή αγορά του, στα όμορφα καφέ του λιμανιού και στα καταπληκτικά ζαχαροπλαστεία του. Εδώ υπάρχει το καφενείο του Κανέλλου και το στέκι του Μπαλί. Τώρα βεβαίως έχουν άλλη χρήση. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ: ΑΪΒΑΛΙ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα Μοσχονήσια. Το όνομα τους το οφείλουν στα μοσχοβολιστά ζουμπούλια που φυτρώνουν κάθε χρόνο, αλλά και στις Ελληνικές (τότε) βιοτεχνίες που έφτιαχναν αρωματικά μοσχοσάπουνα. Εκτός της Ελληνικής συνοικίας, θα γνωρίσουμε την κάποτε Μητρόπολη Αϊβαλίου και Μοσχονησίων, εκκλησία των Ταξιαρχών. Θα μαγευτούμε από την βόλτα στην παραλιακή promenade με τα καϊκια και τους ψαράδες εν δράση και απέναντι τα πανέμορφα καφέ όπου μπορούμε και εμείς να απολαύσουμε έναν (Ελληνικό) μέτριο. Θα έχουμε χρόνο στα πάμπολλα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και αργότερα θα αναχωρήσουμε. Η επόμενη στάση μας είναι στον Ελλήσποντο στο γραφικό Τσανακαλέ.
Εδώ υπάρχουν πολλά μαγαζιά που θα ξεκουραστούμε για λίγο, αλλά μη παραλείψουμε να φωτογραφηθούμε με τον αυθεντικό Δούρειο Ίππο της ταινίας του 2004 που τον χάρισε η παραγωγή στην πόλη. Από εκεί και μετά συνεχίζουμε προς την Καισάνη και τα Ελληνικά σύνορα. Διανυκτέρευση Κομοτηνή ή Καβάλα.

9η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ – ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον ωραίο Βόλο όπου στο λιμάνι απέναντι υπάρχουν τα διάσημα Τσιπουράδικα και οι υπόλοιπες ψαροταβέρνες. Θα παραμείνουμε δύο ώρες να ευχαριστηθούμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε ότι εστιατόριο ή ταβέρνα προτιμά ο καθένας. Μετά από αυτή την όμορφη στάση συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την Αθήνα.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ   ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  790 €

Μονόκλινο + 230 €

 

            ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Εισιτήριο πλοίου Πειραιά Χίο στην οικονομική θέση
 • Εισιτήριο πλοίου Χίο  Τσεσμέ
 • Εισιτήριο πλοίου ΚΑΣ  ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ  ΚΑΣ  (40€)
 • 6  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 & 5 Αστέρων στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 6 πρωινά / 6 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Μια διανυκτέρευση στην  Κομοτηνή ή Καβάλα με πρωινό
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από Ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Διόδια- Διελεύσεις.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια , αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία Ελλάδας & Τουρκίας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Ποτά στα γεύματα **  Εισόδους στα μουσεία

ΠΡΟΣΟΧΗ  η σειρά των επισκέψεων μπορεί να  αλλάξει ανάλογα με  τα ωράρια των Μουσείων.
Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε διαβατήρια σε ισχύ,
Ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικά γράμματα που να μην είναι πάνω από 15 χρονών.

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.………  *  Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ : 17:30 Κηφισιά Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος– 17:45 Φιλαδέλφεια απέναντι από την στάση της πρώην RENAULT– 18:00 Ομόνοια
18:15 Ιερά Οδός & Κηφισού. Όσοι διαμένουν κοντά στον Πειραιά μπορούν να έρθουν στο πλοίο στις 18:30 που θα περιμένει ο συνοδός να προμηθευτούν τα εισιτήρια και να τακτοποιήσουν τις αποσκεύες τους στο Πούλμαν.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ