+30 210 4130007

ΑΛΒΑΝΙΑ & ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

(0)
0,00 
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Κρουαζιέρα
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό


Αγαπητοί φίλοι
Φέτος συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να γνωρίσουμε τους κοντινούς μας γείτονες.
Ο προορισμός είναι η Αλβανία μαζί με τις δύο άγνωστες πρωτεύουσες του Μαυροβουνίου και την υπέροχη λίμνη Σκόδρα.
Η Αλβανία είναι η χώρα των απλών φιλόξενων ευγνωμόνων ανθρώπων με μεγάλη καρδιά και καλοσύνη που ξέρουν να διαχωρίζουν την πολιτική και τα παιχνίδια της από την φιλοξενία και την φιλία. Η λέξη Μπέσα άλλωστε είναι Αλβανική.
Από τουριστική άποψη, η Αλβανία, με τα βουνά, τα δάση, τις παραλίες την καθαρή φύση και τις λογικές ακόμα τιμές, είναι  δώρο θεού για τους τουρίστες.
 Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί όλους αυτούς τους άγνωστους γείτονες με τα πανέμορφα μέρη και να σας κάνουμε ΔΩΡΟ μία όμορφη κρουαζιέρα στην λίμνη Σκόδρα!!!

ΑΛΒΑΝΙΑ & ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΣΚΟΔΡΑ
Αναχωρούμε από την Πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά 05:15 και από Αθήνα Πλατεία Ομονοίας και 3η Σεπτεμβρίου 05:35.  Με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς. Μετά τον  τελωνειακό έλεγχο μπαίνοντας στην Αλβανία παρατηρούμε ότι όλες οι πινακίδες σήμανσης της Εθνικής οδού είναι και στα Ελληνικά. Θα κάνουμε μία στάση σε μία ώρα και 30 λεπτά μετά τα σύνορα αφού περάσουμε το πανέμορφο Αργυρόκαστρο και το Τεπελένι. Περίπου σε μισή ώρα μετά την στάση θα φτάσουμε στην Αρχαία Απολλωνία. Εδώ περίπου το 600π.χ δημιουργήθηκε μία αποικία από Κορίνθιους και Κερκυραίους. Αργότερα την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι και λόγω της καλής της θέσης έμειναν  πολλοί επιφανείς Ρωμαίοι στην Απολλωνία, μεταξύ αυτών ο Οκταβιανός και ο Μαικήνας χάριν σπουδών. Το 48 π.Χ. κατελήφθη από τον Καίσαρα, κατόπιν από το Μάρκο Αντώνιο και μετά από τον Βρούτο. Σήμερα η Απολλωνία είναι ένα εκτεταμένο αρχαιολογικό πάρκο , περιέχει πολλά ελληνικά, καθώς και ρωμαϊκά και χριστιανικά αρχαία στοιχεία. Μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο υπάρχει μια σημαντική εκκλησία (Μονή) της Βυζαντινής εποχής , η «Παναγία της Απολλωνίας»  που χαρίζει μεγαλείο στο αρχαιολογικό πάρκο και το 2006 ένας αρχαίος ελληνικός ναός βρέθηκε εκεί από μια διεθνή ομάδα αρχαιολόγων. Θα μάθουμε την ιστορία της Απολλωνίας και την ιστορία των έξι Μαρτύρων που τιμά κάθε χρόνο την μνήμη τους εκεί στην Παναγία η Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φιέρι. Αφού πάρουμε ωραίες φωτογραφίες συνεχίζουμε για να βρεθούμε στο ξενοδοχείο μας σε δύο ώρες και τριάντα λεπτά. Tο ξενοδοχείο μας βρίσκεται  12 km πριν την Σκόδρα. Δείπνο διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ: ΣΚΟΔΡΑ ΚΡΟΥΓΙΑ ΤΙΡΑΝΑ ΣΚΟΔΡΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε 09:00 από το ξενοδοχείο μας με προορισμό την Ιστορική πόλη της Κρούγια. H ιστορία της Κρούγια συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Σκεντέρμπεη (Γεώργιο Καστριώτη θα μιλήσουμε για αυτόν ) ο οποίος για 25 ολόκληρα χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την οθωμανική αυτοκρατορία.  Σύμβολο της πόλης είναι το πανέμορφο κάστρο της με το Μουσείο Σκεντέρμπεη και μία καταπληκτική θέα στον κάμπο και την Αδριατική. Επίσης στην παλιά πόλη υπάρχει το παραδοσιακό παζάρι με τα τοπικά και τα  Ανατολίτικα προϊόντα. Αξίζει να ερευνήσετε την παλιά αγορά με τα χειροποίητα και τα τις Αντίκες της Κρούγιας. Πάντα κάποια ευκαιρία  σας περιμένει. Αφού πιούμε και ένα Ελληνικό καφεδάκι (εδώ θα το ζητήσετε Τούρκικο) θα αναχωρήσουμε. Ο επόμενος προορισμός μας είναι τα Τίρανα. Εδώ θα έχουμε υπεραρκετό χρόνο να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα διότι δεν θα κάνουμε μόνο ένα απλό πέρασμα όπως συνήθως. Θα γνωρίσουμε και θα προσκυνήσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού που κατάφερε να κτίσει μετά από πολλούς αγώνες με τις Αλβανικές Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Θα κάνουμε μία βόλτα με το πούλμαν να γνωρίσουμε την Ιταλική συνοικία, κάποια κυβερνητικά κτήρια και την πλατεία Σκεντέρμπεη. Το πούλμαν θα μας αφήσει στο κέντρο και όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί κάποιο από τα Μουσεία, όπως το Ιστορικό, η το Αρχαιολογικό, την Εθνική Βιβλιοθήκη κλπ. ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του. Θα έχουμε χρόνο στον πανέμορφο πεζόδρομο με τα μαγαζιά Pazari   και τα πολλά εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κλπ. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και μετά το δείπνο θα βγούμε μία βόλτα να γνωρίσουμε την Σκόδρα με τα εντυπωσιακά κτήρια, τον όμορφο πεζόδρομο του Ιδρωμένου κλπ. Η Σκόδρα   είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:ΝΕΑ & ΠΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΠΟΝΤΚΟΡΙΤΣΑ ΤΣΕΤΙΝΙΕ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μαργαριτάρι των Δαλματικών το Μαυροβούνιο. Αφού περάσουμε τα σύνορα πολύ σύντομα θα βρεθούμε στην Ποντγκόριτσα η οποία είναι πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου από το 1946. Το όνομα της όμως το άλλαξαν και ονομαζόταν Τίτογραντ (προς τιμή του Τίτο) μέχρι τις 2 Απριλίου 1992 που επαναφέρθηκε το Ποντγκόριτσα. Σήμερα η Ποντγκόριτσα είναι έδρα του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, αλλά όχι του προέδρου της χώρας , που κατοικεί στην πρώην βασιλική πρωτεύουσα Τσέτινιε  που θα επισκεφτούμε αμέσως μετά. Θα κάνουμε μία περιήγηση στην πόλη που εκτός των άλλων θα δούμε την διάσημη γέφυρα millennium και τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού που στην ακολουθία των εγκαινίων προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Αργότερα θα επισκεφτούμε την πανέμορφη και γραφική πρώην πρωτεύουσα το γνωστό Τσέτινιε. Εδώ στην κεντρική πλατεία υπάρχουν τα παλιά ανάκτορα, πρώην υπουργεία, το σπίτι του Προέδρου, το Μεσαιωνικό μοναστήρι του Τσέτινιε που πριν τις καταστροφές από τους Τούρκους ήταν ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Είναι αφιερωμένο στην Γέννηση της Θεοτόκου και υπάρχουν πολλά άγια  λείψανα στο μοναστήρι: όπως του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε, το δεξί χέρι του  Ιωάννη του Βαπτιστή , μικρό μέρος του  Τιμίου Σταυρού κλπ. Πολύ κοντά επίσης υπάρχει και η εκκλησία των Βλάχων χτισμένη το 1450, με τον σιδερένιο φράκτη της να αποτελείται από κάννες Οθωμανικών τουφεκιών που πήραν λάφυρα οι ντόπιοι από τους Τούρκους. Συνεχίζουμε για την λίμνη Σκόδρα. Η λίμνη Σκόδρα (Skadar) είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη Βαλκανική Χερσόνησο με έκταση που φτάνει περίπου τα 370 km. Το μεγαλύτερο κομμάτι της το κατέχει το Μαυροβούνιο το οποίο έχει χαρακτηρίσει την λίμνη και το κομμάτι που την περιβάλει Εθνικό Πάρκο. Χρειάζεται εισιτήριο για να προσεγγίσει κάποιος την λίμνη. Εδώ λοιπόν σας έχουμε προγραμματίσει μία μίνι κρουαζιέρα που θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Μιάμιση ώρα στην λίμνη θα απολαύσουμε την ανέγγιχτη ομορφιά της. Ένας τόπος απείρου φυσικού κάλους, όπου η χλωρίδα και πανίδα κάνουν κυριολεκτικά πάρτι! Εκατοντάδες είδη πουλιών και ψαριών ζουν εδώ, και γεμίζουν ζωή αυτό τον υδροβιότοπο. Κατά την διάρκεια της βόλτας μας στην λίμνη θα μας προσφέρουν τοπικό κρασί και κάποια Σνάκς. Μετά από αυτή την φανταστική ημέρα που περάσαμε, γεμάτοι εικόνες και ιστορία επιστρέφουμε στο ωραίο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
Σήμερα έχουμε μία χαλαρή ημέρα και θα αναχωρήσουμε στις 10:00. Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στο ιστορικό Γεφύρι Μέσι του 18ου αιώνα. Βρίσκεται μόλις 8 χιλ. Βόρεια της Σκόδρας. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα θαυμάσουμε το τοπίο, θα πάρουμε πανέμορφες φωτογραφίες και φυσικά θα έχουμε χρόνο στα καφενεδάκια για ένα Ελληνικό καφεδάκι. Συνεχίζουμε και σε μία ώρα θα βρεθούμε στο Shengjin. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό θέρετρο στην Αδριατική. Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή, με μεγάλα ξενοδοχεία, ωραία εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μαγαζιά πάνω στην θάλασσα. Εδώ θα δείτε τουρίστες από όλη την Ευρώπη. Η παραμονή είναι τρείς ώρες, έτσι ώστε να ευχαριστηθείτε την Αδριατική αλλά και να γευματίσετε. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΣΚΟΔΡΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΑΘΗΝΑ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε 06:00 τοπική ώρα που σημαίνει 07:00 ώρα Ελλάδας. Θα πάρουμε το πρωινό μας σε πακέτο. Με μία ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε  στην μαγευτική πόλη του Αργυροκάστρου. Μια πόλη κτισμένη επάνω σε οκτώ λοφάκια, σμιλεμένη εξ ολοκλήρου από πέτρα, κι ένα κάστρο στο ψηλότερο σημείο λες και έχει βγει από παιδικό παραμύθι να την στεφανώνει. Αφού περιπλανηθούμε στα όμορφα σοκάκια , αγοράσουμε σουβενίρ και πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες πιούμε το καφεδάκι μας ή μπορεί κάποιοι να θέλουν να γευματίσουν ελαφρά, συνεχίζουμε και σε 40 λεπτά θα βρεθούμε στα σύνορα της Κακαβιάς. Περνάμε τους Τελωνειακούς ελέγχους και συνεχίζουμε για Αθήνα με τις κατάλληλες στάσεις.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλη την εκδρομή
 • Ξενοδοχεία 4  Αστέρων επιλεγμένα
 • 3 Πρωινά σε μπουφέ +(1 πρωινό σε πακέτο)
 • 4 Δείπνα σε μπουφέ
 • Αρχηγός γνώστης των περιοχών
 • Ξεναγός διπλωματούχος όπου χρειάζεται
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία 6 €
 • Check point  – Είσοδοι πόλεων αξίας 4 €
 • Εισιτήριο πλοίου για την κρουαζιέρα 20 € – Δώρο του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια Μουσείων, Αρχαιολογικών χώρων & Μοναστηριών
 • Ποτά και  αναψυκτικά  στα  γεύματα
 • Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο της Σκόδρας αξίας 4 €

                                ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   από  €

                                          ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ     €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ 05:15 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:25 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:35 π.μ =ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 05:50 ==       ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ  06:00
Με την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (Εάν έχετε διαβατήριο στην κατοχή σας παρακαλούμε  να το χρησιμοποιήσετε για  γρηγορότερη διέλευση των συνόρων.)


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ