Οι Ομορφότερες Πόλεις της Ιταλίας Που Πρέπει Να Επισκεφθείτε

Η ατμόσφαιρα και η ζωντάνια της Ιταλίας αφήνουν σίγουρα έναν αντίκτυπο στους επισκέπτες της που την βλέπουν για πρώτη φορά. Η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής των ντόπιων ήταν πάντα ενδιαφέρουσα. Η ζωντάνια της Ιταλίας παρουσιάζεται μέσα από την ιδιομορφία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, το κινηματογραφικό και καλλιτεχνικό έργο κάθε είδους, για να μην αναφέρουμε την κουζίνα και τα μοναδικά τοπία. Το ταξιδιωτικό γραφείο Kalidoni Travel διοργανώνει εκδρομές σε αυτές τις μαγευτικές πόλεις της Ιταλίας. Πάμε να τις δούμε!

Βερόνα

Το σπίτι των χαρακτήρων του Σαίξπηρ, του Ρωμαίου και Ιουλιέτας, ο τόπος των διαφόρων κινηματογραφικών παραγωγών και η άψογη αρχιτεκτονική είναι αυτό που κάνει τη Βερόνα την πόλη του ρομαντισμού. Ακριβώς όπως και η Βενετία, βρίσκεται στην περιοχή του Βένετο και είναι παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός από το τεράστιο Arena di Verona και τη διάσημη Piazza Erbe, η Βερόνα είναι πιο διάσημη για το ρομαντικό μεσαιωνικό Casa di Giulietta, όπου οι λάτρεις της λογοτεχνίας και των ειδυλλίων εκτιμούν την ιστορία τους. Ανάμεσα στη μεσαιωνική αρχιτεκτονική υπάρχουν αρκετές εκκλησίες, σπίτια και άλλα αξιόλογα αγάλματα. Ένα ταξίδι στη Βερόνα είναι σίγουρα ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε.

Βενετία

Μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής επιλογή, αλλά αυτό το μαγευτικό μέρος δεν είναι ποτέ μια άσκοπη επίσκεψη. Με τις ρομαντικές γόνδολες της να κινούνται μέσα στα στενά κανάλια και τις καφετέριες που σερβίρουν μερικούς από τους καλύτερους ιταλούς φρεσκοκομμένους καφέδες. Αυτή η βόρεια πόλη, η πρωτεύουσα της περιοχής Βένετο, τοποθετείται γεωγραφικά ανάμεσα στους ποταμούς Πάδου και Πιάβε. Η Βενετία είναι αυτό που είναι χάρης στην υπέροχη αρχιτεκτονική και την τέχνη της. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η πόλη και η λιμνοθάλασσα της είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί τη Βενετία και να μην θυμηθεί το παγκοσμίου φήμης ετήσιο φεστιβάλ, Το Καρναβάλι της Βενετίας. Τα πολύχρωμα κοστούμια και οι περίπλοκες μάσκες είναι το σήμα κατατεθέν της. Μπορείτε να απολαύσετε όλη αυτή την μαγεία με την εκδρομή στο Βενετσιάνικο Καρναβάλι που διοργανώνει το γραφείο μας. Τα κυριότερα αξιοθέατα της κομψής πόλης είναι το Μεγάλο Κανάλι, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και η Piazza San Marco.

Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και έχει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία μεταξύ των πόλεων της ΕΕ. Είναι το σπίτι της χρηματοδότησης, της μόδας και του σχεδιασμού. Οι κύριες γοητείες της πόλης είναι τα μουσεία, τα θέατρα και τα αξιοθέατα της, συμπεριλαμβανομένης της Santa Maria delle Grazie, που φέρει έργα τέχνης του Leonardo da Vinci, όπως το The Last Supper. Ο πιο διάσημος αρχιτεκτονικός χώρος είναι η Piazza Duomo που περιλαμβάνει το Duomo του Μιλάνου και τη Galleria Vittorio Emanuele II, η οποία είναι το παλαιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου. Μια επίσκεψη στο Μουσείο του Risorgimento αξίζει σίγουρα, καθώς εξηγεί πώς συναντήθηκε αυτή η μαγευτική χώρα και την ιστορία της ιταλικής ενοποίησης.

Πίζα

Η Πίζα βρίσκεται στρατηγικά στον ποταμό Άρνο πριν ανοίξει στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Η Πίζα είναι γνωστή παγκοσμίως για τον πύργο της που έχει κλίση, αλλά μπορείτε επίσης να θαυμάσετε διάφορες γέφυρες που διασχίζουν το Άρνο. Είναι επίσης το σπίτι του Πανεπιστήμιο της Πίζας που ειδικεύεται στη φυσική και τα μαθηματικά. Εκτός από τον πύργο που κλίνει, υπάρχει επίσης απίστευτη και αρχαία αρχιτεκτονική μέσα στην πόλη, όπως ο Duomo, το Baptistery και το Campo Santo. Αυτά είναι χτισμένα στην Piazza del Duomo, ή καλύτερα γνωστή ως Piazza dei Miracoli. Υπάρχουν περίπου οκτώ κύρια μουσεία σε αυτή την πόλη, αλλά η πιο ενδιαφέρουσα επίσκεψη ίσως θα ήταν το Εθνικό Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας.

Ρώμη

Είναι η πρωτεύουσα αυτής της χερσονήσου σε σχήμα μπότας και πατρίδα για τα θεμέλια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Ρώμη ήταν κάποτε η ηγετική πόλη της Ευρώπης και μέχρι σήμερα είναι ακόμα πλούσια και ισχυρή. Βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία στην περιοχή του Lazio. Ακόμη και πάλι, το ιστορικό της κέντρο αναγράφεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Όλα τα κυβερνητικά γραφεία και έδρες βρίσκονται στη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένων των παλατιών. Παρόμοια με την υπόλοιπη χώρα, η Ρώμη είναι κατά κύριο λόγο Ρωμαιοκαθολική και λόγω της θέσης της Πόλης του Βατικανού στη Ρώμη, υπήρξε προορισμός για θρησκευτικά προσκυνήματα εδώ και αιώνες. Χωρίς αμφιβολία, το πιο διάσημο αξιοθέατο είναι το Κολοσσαίο, ακολουθούμενο από το Πάνθεον, το Ρωμαϊκό Φόρουμ και τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Με την εκδρομή στη Ρώμη που διοργανώνει το Kalidoni Travel θα μπορέσετε να δείτε όλα αυτά τα υπέροχα μέρη από κοντά.

Νάπολη

Η πρωτεύουσα της Καμπανίας έχει το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο της Ευρώπης με 27 αιώνες ιστορίας. Η κύρια ιστορική επιρροή της Νάπολης ήταν κατά την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό. Τα πιο δημοφιλή ιστορικά αξιοθέατα είναι το παλάτι της Caserta, τα ρωμαϊκά ερείπια της Πομπηίας και του Herculaneum. Η Νάπολη συνδέεται βεβαίως και με την πίτσα. Η ναπολιτανική μουσική έχει επηρεάσει τον κόσμο της μουσικής και έχει φέρει μαζί της την εφεύρεση της ρομαντικής κιθάρας και του μαντολίνο. Η Νάπολη διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στην ενοποίηση της Ιταλίας. Τα μεσαιωνικά κάστρα και τα κλασικά λείψανα είναι αποτέλεσμα της πλούσιας ιστορίας και αρχιτεκτονικής αυτής της πόλης. Τα περισσότερα από τα ερείπια που απομένουν σήμερα στη Νάπολη είναι μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ. Το ιστορικό κέντρο της Νάπολης είναι παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν 448 ιστορικές εκκλησίες, καθιστώντας την μία από τις πιο καθολικές πόλεις στον κόσμο. Η κεντρική πλατεία της πόλης είναι η Piazza del Plebiscito. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης είναι το κύριο μουσείο και το σπίτι της πόλης, μερικές από τις πιο περίπλοκες συλλογές υπολειμμάτων και τεχνουργημάτων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Περιέχει επίσης πολλές αντίκες από την Πομπηία και το Herculaneum εκτός από τα ελληνικά και αναγεννησιακά κομμάτια.