+30 210 4130007

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

(0)
0,00 
  • Ιερά Προσκυνήματα
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Αεροπορικά Εισητήρια
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Κρουαζιέρα
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό

cyprus

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

                           ΚΥΠΡΟΣ

 1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κύπρο. Άφιξη στην Κύπρο και ξεκινάμε για την Λευκωσία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:   ΛΕΥΚΩΣΙΑ  ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ & ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα. Σήμερα θα επισκεφθούμε τη μαγευτική πρωτεύουσα του νησιού και την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Η Λευκωσία είναι γεμάτη ζωή και συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα με τις 4 μεγαλύτερες εικόνες τις οποίες ζωγράφισε ο Ιωάννης Κορνάρος τον 18ο αιώνα. Επόμενος σταθμός, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα πλούσια ιστορικά ευρήματα. Λίγος  χρόνος στη Πράσινη γραμμή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για   την περιήγηση στην πόλη του Ζήνωνα τη Λάρνακα. Στην πόλη που χτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας πόλης – βασίλειο του Κιτίου, στην πόλη όπου γεννήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος Ζήνωνας, ο οποίος ίδρυσε την Στωική Σχολή της σκέψης. Η Λάρνακα είναι επίσης γνωστή , ως η δεύτερη πατρίδα του Λαζάρου, ο οποίος μετά την Ανάστασή του, πέρασε τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής του και ανακηρύχθηκε προστάτης της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, η οποία χτίστηκε πάνω από τον τάφο του τον 9ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Λέων ΣΤ’ και είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  την εκκλησία της Αγγελόκτηστης  στο Κίτιον  που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα με το θαυμάσιο ψηφιδωτό στην Κόγχη του Ιερού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Λευκωσία .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ΜΕΡΑ:   ΛΕΥΚΩΣΙΑ  ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΠΑΦΟΣ
Επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Πάφου, πρωτεύουσα του νησιού κατά την αρχαιότητα. Πρώτος μας σταθμός η πέτρα του Ρωμιού,  όπου θα κάνουμε στάση για καφέ .Εδώ κατά την παράδοση αναδύθηκε από πους Αφρούς η Αφροδίτη, γι’ αυτό και ονομάστηκε νησί της Αφροδίτης. Στην συνέχεια αφού φθάσουμε στην Πάφο θα επισκεφτούμε τα ερείπια της εκκλησίας της Παναγίας  Χρυσοπολίτισσας  και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, στον περίβολο της οποίας, υπάρχει η στήλη του Αποστόλου Παύλου, την κατακόμβη της Αγ.Σολομονής  και την Πάνω Πάφο. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεσης μας για να κάνουμε τις αγορές μας ή μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια. Επόμενος σταθμός η Γεροσκήπου, το όνομα της οποίας προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη “Ιερός Κήπος” και στην αρχαιότητα ήταν μια απέραντη έκταση από κήπους αφιερωμένους στη θεά Αφροδίτη. Η Γεροσκήπου είναι επίσης γνωστή για τα λουκούμια της, καθώς και για τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου,  που χρονολογείται τον 9ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως, ολόκληρη η πόλη της Πάφου έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ιερά Μονή Του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Είναι  Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου και την κλείστρα όπου έζησε όλη του τη ζωή έγκλειστος .Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μονή Της Παναγίας της Χρυσορογιάτίσης, και ακολούθως τη Μονή της Αγίας μονής (Αγιος Νικόλαος). Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.
4η ΜΕΡΑ:   ΛΕΥΚΩΣΙΑ   ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ
Το όρος Τρόοδος ,  είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία. Πρώτος σταθμός το χωριό Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Χρόνος στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό. Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τις μαγευτικές  Πλάτρες  και στη συνέχεια την Ιερά μονή Τροοδίτισσας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το πιο γνωστό & πλούσιο Μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά Μονή Κύκκου το οποίο χτίστηκε το 1100 μ.Χ. και αφιερώθηκε στην Παναγία. Εδώ βρίσκεται μια από τις τρεις εικόνες της Παναγίας, την οποία λέγεται ότι ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.
5η ΜΕΡΑ:   ΛΕΥΚΩΣΙΑ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη της Λεμεσού, καθώς και τις τελευταίες μας αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα.

 

ΣΗΜ:

Η πρώτη και η τελευταία ημέρα μπορούν να εμπλουτιστούν περισσότερο. Αυτό εξαρτάτε από τις ώρες των πτήσεων.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ