+30 210 4130007

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΓΙΟΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ & ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

(0)
0,00 
  • Ιερά Προσκυνήματα
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
  • Διαμονή
  • Κρουαζιέρα
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό


 venezia-ravenna

                    ΙΤΑΛΙΑ

  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

   ΨΗΦΙΔΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΠΑΝΤΟΒΑ

         ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΕΝ ΠΛΩ

Αναχωρούμε από την Αθήνα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στην Πάτρα όπου θα πάμε να προσκυνήσουμε στον Πολιούχο της Πόλης τον Άγιο Ανδρέα. Μετά το προσκύνημα μας , θα μπούμε στο λιμάνι, θα έχουμε λίγο χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην ΑΝΚΟΝΑ. Αφού τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μπορούμε να απολαύσουμε τις πολυτέλειες του πλοίου, με τα μαγαζιά, τις καφετέριες, πισίνες, εστιατόρια κλπ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ-ΡΙΜΙΝΙ-ΒΕΝΕΤΙΑ

Άφιξη του πλοίου στην ΑΝΚΟΝΑ και αναχωρούμε προς την  ΠΑΝΤΟΒΑ, την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα επισκεφτούμε την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και θα γνωρίσουμε την μοναδική πλατεία Prato della Valle,   88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και ένα Καπουτσίνο. Σχεδόν απέναντι μας ,  βρίσκεται ο παλαιότερος βοτανικός κήπος, ο Orto Botanico di Padova, ο οποίος φτιάχτηκε το 1545 από το πανεπιστήμιο, με σκοπό την καλλιέργεια σπάνιων βοτάνων για μελέτη και ιατρική έρευνα. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε λιγότερο από μία ώρα θα είμαστε στην ‘’ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ’’ μοναδική ΒΕΝΕΤΙΑ. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ  ΒΕΝΕΤΙΑ

Σήμερα θα έχουμε την μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε πρώτα από όλα την Ελληνική Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Το 1539, μετά από διαρκείς διαπραγματεύσεις, η καθολική εκκλησία επέτρεψε την κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου,  η οποία χρηματοδοτήθηκε από φόρο σε όλα τα πλοία που ερχόταν από Ορθόδοξες περιοχές. Αριστερά της Ωραίας πύλης , βρίσκεται η εικόνα του Χριστού Παντοκράτορα, που πήρε μαζί της ως φυγάς μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης η Άννα Νοταρά, κόρη του τελευταίου πρωθυπουργού του Βυζαντίου Λουκά Νοταρά. Μπορούμε να δούμε τον Ναό του Αγ. Ζαχαρία όπου φυλάσσονται τα Άγια Λείψανα του, Τον Ναό του Αγ. Ιουλιανού, όπου βρίσκεται ο Αγ. Παύλος ο Θηβαίος,

Τον Ναό του Σωτήρος με τον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη, τον Μεγαλοπρεπή Άγιο Μάρκο με τα ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και τα πάρα πολλά κειμήλια της Κωνσταντινούπολης.  Ανάλογα με τον χρόνο μας, μπορούμε ακόμη να επισκεφτούμε και τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου της Αμπέλου που εκεί Υπάρχουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αναστασίου του Πέρση και της Αγίας Χριστίνας. Φυσικά εννοείται ότι,  θα δούμε την γέφυρα των στεναγμών την Πλατεία του Αγίου Μάρκου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μας. Στην απέναντι πλευρά του καναλιού θα δούμε την Εκκλησία  SANTA MARIA DE SALUTE.   Αξίζει να αναφερθεί ότι η πολιούχος της Βενετίας είναι η κρητικής καταγωγής Παναγία η Μεσοπαντίτισα, της οποίας η εικόνα φυλάσσεται στην εκκλησία της πόλης με το όνομα «Salute», που σημαίνει υγεία. Την παραπάνω εικόνα την είχαν πάρει μαζί τους οι Βενετοί από τον ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όταν εγκατέλειψαν την Κρήτη. Επιστρέφοντας στη Βενετία, που εκείνη την εποχή μαστιζόταν από επιδημία πανούκλας, είδαν τους συμπατριώτες τους να θεραπεύονται και αυτό το απέδωσαν στην έλευση της εικόνας.  Το βραδάκι λίγο κουρασμένοι αλλά γεμάτοι εικόνες και ιστορία θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

4η  ΜΕΡΑ :  ΒΕΝΕΤΙΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΡΑΒΕΝΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για την Μπολόνια. Μία πόλη με μεγάλη ιστορία που έχει δημιουργηθεί τουλάχιστον 1000 χρόνια πχ. Έχει το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης 1088. Θα γνωρίσουμε την καταπληκτική πλατεία ΜΑΓΓΙΟΡΕ, με το άγαλμα του Ποσειδώνα και την εκκλησία του Αγίου Πετρουνίου και του Ιστορικούς Πύργους , ASINELLI  102 μέτρα ύψος και  GARISENDA 47 μ. Θα πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε για την ΡΑΒΕΝΝΑ, μία πόλη βγαλμένη από παραμύθι, όπως λένε. Θα επισκεφτούμε την Βασιλική του Αγ. Βιταλίου, το βαπτηστήριο των Ορθοδόξων, το Μαυσωλείο της Γάλλας Πλακιδίας, και τον Άγιο Απολλινάριο το Νέο. Θα εκπλαγούμε με τα καταπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά που θα δούμε. Επίσης λένε  την Ραβέννα, το ‘’Βυζάντιο της Ιταλίας’’.  Το βραδάκι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ-ΡΙΜΙΝΙ-ΑΝΚΟΝΑ

Μετά το πρωινό μας ,  θα ανεβούμε στο  MONTE TITANO όπου βρίσκεται το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου. Η θέα είναι καταπληκτική και το ανεξάρτητο κρατίδιο πολύ γραφικό με τα όμορφα σπιτάκια και τα στενά δρομάκια. Ο Άγιος Μαρίνος , είναι ο παράδεισος των αγορών και εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να ψωνίσουμε τα δωράκια μας (κολόνιες, γυαλιά, ρολόγια τσάντες, κλπ). Αναχωρώντας θα περάσουμε από το Ρίμινι όπου υπάρχει το κοιμητήριο των Ελλήνων στρατιωτών της 3ης  Ορεινής Ταξιαρχίας που έπεσαν το 1944 στη μάχη του Ρίμινι. Αφού τους αποδώσουμε τον φόρο τιμής που τους αξίζει, θα συνεχίσουμε για την Ανκόνα να επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Ελλάδα. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη του πλοίου στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα. Ανάλογα με την ώρα της άφιξης του πλοίου, αν έχουμε τον χρόνο θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη να προσκυνήσουμε στην Παναγία την Τρυπητή   στο Αίγιο. Συνεχίζουμε για Αθήνα με μία στάση στον Ισθμό για τις ανάγκες μας.

       

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ