+30 210 4130007

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 6 ΗΜ. ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΙΝΑΪΑ ΜΠΡΑΣΟΦ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΣΟΦΙΑ ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ ΑΝΑΧ: 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ & ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

(0)
0,00 
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό


      ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΙΝΑΪΑ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) ΜΠΡΑΦΟΦ
ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
6 ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ    €

 

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:
17 – 22/ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   &    22 – 27/12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ  ΣΟΦΙΑ

Αναχωρούμε  από Πειραιά στις 05:50. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στάσεις μας (είναι γραμμένες παρακάτω).  Η πρώτη μας στάση είναι στην Λαμία, η δεύτερη για το μεσημεριανό φαγητό, (ή πρόχειρο κολατσιό) στο self-service του Κορινού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο είμαστε στον Προμαχώνα, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειάζεστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο ταυτοτήτων-διαβατήριων και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο θα είμαστε στην πρωτεύουσα Σόφια. Θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο και μάλιστα σε ένα πολύ όμορφο και διάσημο πεζόδρομο με το όνομα λεωφόρος Βίτοσα.  Εδώ υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει  βόλτες,  οι καφετέριες που σφύζουν από ζωή, όπως και τα μικρά ή μεγάλα εστιατόρια, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα στη λεωφόρο Βίτοσα  που έχουν όλες τις γνωστές φίρμες από τα πιό οικονομικά μέχρι τα πιό ακριβά πράγματα. Ο χρόνος της παραμονής μας θα εξαρτηθεί από την ώρα άφιξης. Αργότερα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Μετά τα σύνορα σε 70 χιλιόμετρα θα είμαστε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ASLAN, γνωστές και ως Gerovital. Εκεί θα αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Θα επισκεφτούμε επίσης και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:    ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ & ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ CARU CU BERE
Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας.   Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό Κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του Θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Αμέσως μετά την ξενάγηση θα επισκεφτούμε την συνοικία Λιπσκάνι, (παλιά πόλη) όπου μας περιμένει ένα ωραίο παραδοσιακό γεύμα στο διασημότερο εστιατόριο του Βουκουρεστίου το Caru cu bere. Όποιο ταξιδιωτικό οδηγό και αν διαβάσουμε μας παροτρύνει ότι πρέπει να το επισκεφτούμε.  Όμως η επίσκεψη στην πρωτεύουσα δεν τελειώνει εδώ. Επειδή εμείς γνωρίζουμε το Βουκουρέστι καλύτερα από τον καθένα θέλουμε να σας δείξουμε ένα πανέμορφο κτήριο του 19ου αιώνα που στεγάζει ένα από τα πιό εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία του κόσμου, έτσι όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι ειδικοί. Το Carturestic carusel (Καρουζελ του Φωτός). Διαθέτει 6 ορόφους με βιβλία και στον τελευταίο όροφο υπάρχει Μπιστρό. Κατόπιν θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε. Το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη να γνωρίσουμε για λίγο την νυχτερινή ζωή της.  Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την  ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.  Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ-ΣΟΦΙΑ
Σήμερα ξεκινάμε λίγο πιό νωρίς από το ξενοδοχείο μας, αφού πάρουμε βεβαίως το πρωινό μας για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε  τις δύο πρωτεύουσες της Βουλγαρίας. Πρώτα θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό Βέλικο Τάρνοβο που αναφέρεται και σαν πόλη των Τσάρων. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στον φιδωτό ποταμό  Γιάντρα. Το Βέλικο Τάρνοβο ήταν πρωτεύουσα μέχρι το 1979. Πρόκειται για μία Μεσαιωνική πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική, πανέμορφες εκκλησίες και το γνωστό σε όλους μας κάστρο-φρούριο Τσάρεβετς που σήμερα κοσμεί τον λόφο της πόλης. Εδώ υπάρχει και ο τάφος του πρώτου Βασιλιά (679 μ.χ) της Βουλγαρίας, Ασπαρούχ.    Μετά την περιήγηση μας αναχωρούμε για την νεότερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα θα κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 07:45 από την Σόφια.  Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά.  Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service της Λάρισας , και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν  νέας  τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό
 • Αρχηγό συνοδό του γραφείου με μεγάλη πείρα στη Ρουμανία
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Σόφια. (Σύντομα θα αναφέρουμε και το όνομα του ξενοδοχείου)
 • 3 Διανυκτερεύσεις στο υπέροχο MERCURE HOTEL BUCUREST 4* Κεντρικό
 • 5 Πρωινά σε πλούσιους μπουφέδες
 • 2 Δείπνα μενού στην Σόφια
 • 1 Δείπνο μπουφέ στο MERCURE HOTEL
 • 1 Γεύμα μενού στο διάσημο εστιατόριο CARU CU BERE
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (εκτός covid)
 • Υπάρχει δυνατότητα για ασφάλεια covid με μία μικρή επιβάρυνση. Πληροφορίες στο τηλ. του γραφείου
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Εισόδους σε Μουσεία
 • Ποτά στα γεύματα

ΤΙΜΗ      €

Διαφορά Μονόκλινου   130 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

………..*  Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………. *  Πρέπει να φέρουμε μαζί μας το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε.
………  * Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω Covid 19 και ταξιδιωτικής απαγορεύσεις από το κράτος οι προκαταβολές επιστρέφονται.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:50 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:00 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:10 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:25π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 06:35 π.μ — Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβίβασης


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ