+30 210 4130007

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΡΑΪΟΒΑ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ ΣΙΜΠΙΟΥ ΦΑΓΓΑΡΑΣ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΜΠΡΑΣΟΦ ΣΙΝΑΪΑ ΜΠΡΑΝ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΟΦΙΑ ΒΙΝΤΙΝ ΒΕΛΙΚΟ…7ΗΜ. ΑΝΑΧ:8 ΙΟΥΝΙΟΥ

(0)
365,00 

roumania-7-imeres
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
SIBIU
ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΣΑΡΕΒΕΤΣ
SIBIU Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΨΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ.
VIDIN BABA VIDA ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ SIBIU
ΜΟΝΗ ΣΙΝΑΪΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΩΝ
ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ
BRAN Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΏΝ ΤΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

 

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ & ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΡΑΪΟΒΑ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ ΣΙΜΠΙΟΥ ΦΑΓΓΑΡΑΣ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΜΠΡΑΣΟΦ ΣΙΝΑΪΑ ΜΠΡΑΝ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΠΟΪΑΝΑ  ΣΟΦΙΑ  ΒΙΝΤΙΝ  ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ  ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ
7 ΗΜΕΡΟ ΜΟΝΟ  365  €      ΑΝΑΧ: 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ – ΣΟΦΙΑ
Αναχωρούμε  από Πειραιά στις 05:30. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στάσεις μας (είναι γραμμένες παρακάτω).  Η πρώτη μας στάση είναι στην Λαμία, η δεύτερη για το μεσημεριανό φαγητό μας , (ή πρόχειρο κολατσιό) στο self-service του Κορινού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο είμαστε στον Προμαχώνα. Αφού περάσουμε τον έλεγχο διαβατηρίων και ταυτοτήτων κάνουμε μία μικρή στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειάζεστε, όπου  σε δύο ώρες θα βρεθούμε στο υπέροχο μοναστήρι της Ρίλας. Βρίσκεται στην κορυφή Μαλιόβιτσα σε υψόμετρο 1200 μέτρα και προκαλεί δέος με την αρχιτεκτονική του. Θα περιηγηθούμε στους χώρους του, θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα φύγουμε ανανεωμένοι ψυχικά και πνευματικά. Αναχωρούμε και σε μία ώρα και σαράντα λεπτά περίπου θα βρεθούμε στην Σόφια στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση  στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ –  ΒΙΝΤΙΝ – ΚΡΑΪΟΒΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Βόρεια Βουλγαρία και συγκεκριμένα για την πόλη Βίντιν. Είναι κτισμένη πάνω στις όχθες του Δούναβη. Από την μία πλευρά της έχει την Ρουμανία και από την άλλη πολύ κοντά την Σερβία. Ο Δούναβης σε εκείνο το σημείο είναι πάντα γαλάζιος διότι δεν υπάρχει βιομηχανική περιοχή όπως από την άλλη πλευρά που είναι το Ρούσε. Το Vidin καταλαμβάνει τη θέση ενός παλιού κελτικού οικισμού, της Dunonia, που ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα Π.Χ. και οχυρώθηκε από τους Ρωμαίους ως Bononia. Διαθέτει καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά φρούρια , το Baba Vida και το Kaleto. Εμείς θα επισκεφτούμε το Baba Vida και θα μάθουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του. Είναι το μόνο εξ ολοκλήρου διατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο της χώρας. Εδώ μπορούμε να δούμε λαμπρή αρχιτεκτονική και πολλά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ιστορία της Βουλγαρίας, όπως ξίφη, τόξα, βέλη και άλλα. Στο επάνω μέρος, μπορούμε να καθίσουμε με ηρεμία και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα στη Δούναβη. Επίσης θα γνωρίσουμε το τρίγωνο των θρησκειών  που αποτελείτε από την Συναγωγή, το Τζαμί Osman Pazvantoglu και την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Το Τζαμί αντί για την ημισέληνο στον Μιναρέ του έχει μία καρδιά. Το γιατί και τα υπόλοιπα ερωτήματα που προκύπτουν θα τα εξηγήσουμε στην ξενάγηση. Το Vidin γνώρισε μία καταστροφική  πλημμύρα το 1942 λόγω του Δούναβη. Υπάρχουν ακόμη τα σημάδια που δείχνουν που έφτασε  του ύψος του νερού. Εκτός όλων των άλλων θα μας μαγέψει το τοπίο με πρωταγωνιστή τον Γαλάζιο Δούναβη. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο και θα αναχωρήσουμε για την Ρουμανία περνώντας πάνω από τον Δούναβη την γέφυρα της Νέας Ευρώπης που κατασκευάστηκε το 2013 και το μάκρος της είναι 3,5 χιλιόμετρα. Αφού περάσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες σε μία ώρα και είκοσι λεπτά θα βρεθούμε στην Αρχόντισσα της Ρουμανίας Κραϊόβα. Θα κάνουμε μία βόλτα την πόλη με το πούλμαν να δούμε τα κυριότερα και πιο ιστορικά κτήρια, θα δούμε το πάρκο Νικολάε Ρομανέσκι που είναι μέσα στην πόλη και είναι 230 στρέμματα και έχει μία λίμνη δέκα στρεμμάτων. Φυσικά έχει καταπληκτικές εκκλησίες, όπως ο Καθεδρικός του Αγ. Δημητρίου, Της Παναγίας Ντούντου, και η εκκλησία του μοναστηριού Κόσουνα που είναι το παλαιότερο (1483) σωζόμενο κτίσμα της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και αργότερα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μία έξοδο στην ασφαλή αυτή πόλη που φημίζεται για την νυχτερινή ζωή της. Στα διάφορα μαγαζιά θα συναντήσετε  πολλούς Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο διάσημο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΡΑΪΟΒΑ – ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ – ΣΙΜΠΙΟΥ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΡΑΣΟΒ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ιστορικό Δραγατσάνι. Θα φτάσουμε σε μία ώρα και τριάντα λεπτά έχοντας δεξιά μας από ένα σημείο και μετά τον Ποταμό Όλτ.
Εδώ στις 19 Ιουνίου 1821 δόθηκε μια από τις μεγαλύτερες μάχες της Επανάστασης ανάμεσα στον Οθωμανικό και τον Ελληνικό στρατό του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ο οποίος αποτελούνταν ουσιαστικά από Έλληνες σπουδαστές, τον γνωστό Ιερό Λόχο.  Ο Ιερός Λόχος, πριν προλάβει να οργανωθεί σε σχηματισμό μάχης, δέχτηκε επίθεση από το τουρκικό ιππικό με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές απώλειες . Όταν έφτασε για βοήθεια ο Γιωργάκης Ολύμπιος κατάφερε να σώσει τους τελευταίους 136 μαχητές και ανάμεσα σε αυτούς τον Αθανάσιο Τσακάλωφ συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας. Θα  μιλήσουμε για την μάχη και για τον Ολύμπιο που σκοτώθηκε αργότερα στο μοναστήρι Σέκου. Θα επισκεφτούμε λοιπόν το κοιμητήριο του Δραγατσανίου όπου  υπάρχει το Μνημείο των Πεσόντων Ιερολοχιτών το οποίο ανεγέρθη στα 1884  Το Μνημείο φιλοτέχνησαν από Πεντελικό μάρμαρο οι  καλλιτέχνες από την Τήνο Χαλεπάς και Λαμπαδίτης. Θα πάρουμε αναμνηστικές φωτογραφίες και θα αποδώσουμε τιμές σε αυτούς τους Άνδρες που τους αξίζουν με τον Εθνικό μας Ύμνο. Αναχωρούμε   και σε 50 λεπτά περίπου έχοντας πάντα τον Όλτ δεξιά μας  θα είμαστε στην Ριμνίκου Βίλτσα. Εδώ ακριβώς πάνω στο ποτάμι θα συναντήσουμε το River Plaza Mall. Έχει πολλών ειδών καταστήματα για φαγητό και όχι μόνο. Θα έχουμε τον χρόνο μας και αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Μεσαιωνικό Σιμπιού. Το Σιμπιού ήταν κάποτε πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Τρανσυλβανίας. Θεωρείται ως η πιο γραφική πόλη της Ρουμανίας. Μάλιστα η παλιά πόλη του Σιμπιού κατετάγη ως «8ο πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης να ζει κανείς” από το Forbes το 2008. Θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο με τα πανέμορφα κτήρια και τις επιβλητικές εκκλησίες του. Θα δούμε τον Πύργο των Βαρελοποιών, και θα φωτογραφηθούμε στην Γέφυρα των ψεμάτων για να μας πιστέψουν οι φίλοι μας ότι επισκεφτήκαμε το Σιμπιού. Αργότερα θα αναχωρήσουμε και ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ  πριν φτάσουμε στην περιοχή του Μπρασόβ στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφτούμε στην πόλη Φαγγαράς το ομώνυμο Κάστρο του 1.300 που είναι μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ρουμανία. Χρησιμοποιήθηκε από το 1948 σαν πολιτική φυλακή. Σήμερα είναι Μουσείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:ΜΠΡΑΣΟΦ ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΝ Μ. ΣΙΝΑΪΑ ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε μια καταπληκτική ημέρα με πολύ όμορφες περιηγήσεις. Θα γνωρίσουμε την Μεσαιωνική πόλη του Μπρασόφ με τα όμορφα κτήρια το παλιό Δημαρχείο, την διάσημη Μαύρη Εκκλησία και έναν από τους στενότερους δρόμους του κόσμου, τον δρόμο του σχοινιού. Θα ανεβούμε για λίγο στην πανέμορφη Ποϊάνα που είναι ένα από τα ακριβότερα χειμωνιάτικα θέρετρα της Ευρώπης. Αργότερα περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα Νότια και θα γνωρίσουμε την καταπληκτική Σινάια όπου θα επισκεφτούμε την Ιστορική Μονή Σινάια που είναι έργο των Κατακουζηνών. Επίσης θα επισκεφτούμε και το πανέμορφο παλάτι Πέλες. Μετά από όλα αυτά θα πάρουμε τον δρόμο για το Παρίσι των Βαλκανίων το πανέμορφο Βουκουρέστι. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ  ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας.   Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό Κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του Θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Αμέσως μετά την ξενάγηση θα επισκεφτούμε την συνοικία Λιπσκάνι, (παλιά πόλη) όπου θα γνωρίσουμε το μοναστήρι Σταυρουπόλεως και  θα σας δείξουμε ένα πανέμορφο κτήριο του 19ου αιώνα που στεγάζει ένα από τα πιό εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία του κόσμου, έτσι όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι ειδικοί. Το Carturestic carusel (Καρουζέλ του Φωτός).  Διαθέτει 6 ορόφους με βιβλία και στον τελευταίο όροφο υπάρχει Μπιστρό. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσετε και μόνοι σας την υπέροχη παλιά πόλη και βεβαίως να επιλέξετε κάτι να γευματίσετε. Υπάρχουν εστιατόρια Ελληνικά, Τούρκικα, Ρουμανικά, Ιταλικά κλπ. Επίσης και πολλά πρόχειρα. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε. Το βραδάκι θα επανέλθουμε στην παλιά πόλη να γνωρίσουμε για λίγο την νυχτερινή ζωή της. Δείπνο  Διανυκτέρευση.

6η  ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ-ΣΟΦΙΑ
Σήμερα ξεκινάμε λίγο πιό νωρίς από το ξενοδοχείο μας, αφού πάρουμε βεβαίως το πρωινό μας για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε  τις δύο πρωτεύουσες της Βουλγαρίας. Πρώτα θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό Βέλικο Τάρνοβο που αναφέρεται και σαν πόλη των Τσάρων. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στον φιδωτό ποταμό  Γιάντρα. Το Βέλικο Τάρνοβο ήταν πρωτεύουσα μέχρι το 1979. Πρόκειται για μία Μεσαιωνική πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική, πανέμορφες εκκλησίες και το γνωστό σε όλους μας κάστρο-φρούριο Τσάρεβετς που σήμερα κοσμεί τον λόφο της πόλης. Εδώ στο Μοναστήρι των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων υπάρχει και ο τάφος του πρώτου Βασιλιά (679 μ.χ) της Βουλγαρίας, Ασπαρούχ.    Μετά την περιήγηση μας αναχωρούμε για την νεότερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα θα κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΑΘΗΝΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί αφού πάρουμε το πρωινό μας από την Σόφια με κατεύθυνση τα σύνορα. Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το Σαντάνσκι σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος 1ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service της Λάρισας, και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν  νέας  τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό
 • Αρχηγό συνοδό του γραφείου με μεγάλη πείρα στη Ρουμανία
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Σόφια.
 • 4 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στην Ρουμανία
 • 6 Πρωινά
 • 6 Δείπνα
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Δημοτικοί φόροι σε όλες τις πόλεις
 • Καθόλου προαιρετικά ή εξτρά
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Εισόδους σε Μουσεία
 • Ποτά στα γεύματα

ΤΙΜΗ       365

Διαφορά Μονόκλινου   150 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

………..*  Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………. *  Πρέπει να φέρουμε μαζί μας το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:05π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 06:15 π.μ — Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβίβασης

 

 

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ