+30 210 4130007

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 10HΜΕΡΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

(0)
0,00 
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό

roumania-2

 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 10 ΗΜΕΡΗ Ή 9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

                    ΜΟΝΕΣ & ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

 

 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από την Αθήνα και με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις , θα κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση στα αφορολόγητα και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για το μεγαλύτερο μοναστήρι την Βουλγαρίας, την Μονή Ρίλας. Εδώ ήταν κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας  (500 χρόνια) το κέντρο της ορθοδοξίας. Θα προσκυνήσουμε τον Άγιο Ιωάννη, θα εκπλαγούμε από την ομορφιά και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας προς το Μπόροβετς ,  όπου βρίσκεται το εξαιρετικό ξενοδοχείο μας  πνιγμένο στα έλατα. Δείπνο,  διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΡΣΑΚΟΒΟ-ΣΙΝΑΪΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την Ρουμανία ακολουθώντας για μία ώρα περίπου τον ποταμό Ίσκαρ , ο οποίος δημιουργεί πανέμορφες λίμνες. Με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας , όπου λίγο πρίν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε το Μοναστήρι της Πέτρας, του Αγ. Δημητρίου στο Μπασάρμποβο. Συνεχίζουμε και περνάμε την εντυπωσιακή γέφυρα πάνω από τον Δούναβη , που ενώνει τις δύο χώρες Βουλγαρία – Ρουμανία , και ο μοναδικός αυτός ποταμός είναι τα φυσικά τους σύνορα.  Συνεχίζουμε τον δρόμο μας, περνάμε έξω από το Βουκουρέστι, το Πλοέστι και η διανυκτέρευση μας είναι στην Σινάϊα, ή όπως την λένε, το Διαμάντι των Καρπαθίων. Ελεύθερος χρόνος, το ξενοδοχείο είναι στο κέντρο της πόλης. Δείπνο διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ: ΠΕΛΕΣ-ΜΟΝΗ ΣΙΝΑΪΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ-ΠΟΪΑΝΑ

Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Ξεκινάμε τις επισκέψεις μας από το Μοναστήρι της Σινάϊα, το οποίο έχτισε ο Μιχ. Κατακουζηνός το 1695 όταν γύρισε από το Σινά. Από το Μοναστήρι πήρε το όνομα της και η πόλη. Συνεχίζουμε με ένα μοναδικό παλάτι το Πέλες. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, η αίθουσα των όπλων, οι συλλογές από όλο τον κόσμο που κοσμούν τα 365 δωμάτια του, το κατατάσσουν σε ένα από τα λαμπερότερα ανάκτορα της Ευρώπης. Την εποχή του Τσαουσέσκου τα 165 δωμάτια χρησιμοποιήθηκαν για τις διακοπές των στελεχών του κόμματος και για την φιλοξενία προσωπικοτήτων, όπως ο Φόρντ, ο Νίξον, ο Αραφάτ, ο Καντάφι και άλλοι. Αργότερα,  πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν,  θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την Μεσαιωνική πόλη του Μπρασόβ και την διάσημη Μαύρη εκκλησία που το εκκλησιαστικό της όργανο έχει 4.000 αυλούς. Επίσης θα επισκεφτούμε την Ποϊάνα το πολύ δημοφιλές χιονοδρομικό, που κρατάει μέχρι σήμερα το παραδοσιακό χρώμα του Τρανσιλβανικού χωριού, την ονομάζουν Ελβετία της Ρουμανίας, εκεί θα είναι και η  διανυκτέρευση μας.   Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΕΑΜΤΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ-ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΛΟΥΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή ανάμεσα BACAU και ΝΕΑΜΤΣ όπου θα επισκεφτούμε 4 εξαιρετικές μονές. Την Μονή Varatec  του  1808,  που χτίστηκε από τον Ομολογητή Ιωσήφ και την Ηγουμένη Ολυμπιάδα. Ο Ναός συνδυάζει στοιχεία Μολδαβικού στυλ.   Μονή Αγαπία χτισμένη το 1642 , αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, Την Μονή Σιχάστρια η οποία είναι απαράμιλλου κάλους και είναι του 1734. Τελευταία θα γνωρίσουμε την Μονή ΝΕΑΜΤ η οποία είναι του 15ου αιώνα. Η διανυκτέρευση θα είναι στην Γκούρα Χομολορουί ή στην Σουτσεάβα και αναλόγως την ώρα μας , μπορούμε να δούμε μία από τις πολύ ωραίες εκκλησίες. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΜΟΝΕΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Μονή ΒΟΡΟΝΕΤ που θεμελιώθηκε το 1488 από το Μεγάλο Στέφανο. Συνεχίζουμε για την Μονή ΜΟΛΔΟΒΙΤΑ του 1532 με το πανέμορφο Μουσείο της. Η επόμενη επίσκεψη είναι στην Μονή ΣΟΥΤΣΕΒΙΤΑ του 1583 και προστατεύεται από την  UNESCO.  Τέλος , θα γνωρίσουμε ακόμη ένα εντυπωσιακό μοναστήρι  την ΝΤΡΑΚΟΡΜΙΝΑ του 1603. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο  διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΧΟΜΟΡΟΛΟΥΙ Η ΣΟΥΤΣΕΒΙΤΑ-ΙΑΣΙΟ

Μετά το πρωινό μας , αναχωρούμε για την πρώην πρωτεύουσα της Ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας το Ιάσιο.

Το Ιάσιο στην Ιστορία είναι γνωστό , σαν το μέρος που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης  για να κηρύξει την επανάσταση εναντίον των Τούρκων. Εδώ , εκτός από την πανέμορφη πόλη με την πλατεία της Ένωσης, θα δούμε τον Μητροπολιτικό Ναό σε στυλ Μπαρόκ , όπου υπάρχει το άφθαρτο σκήνωμα Της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής. Είναι η πιο αγαπητή Αγία της Ρουμανίας.  Θα ανέβουμε στον κοντινό λόφο να γνωρίσουμε την Μονή ΤΣΕΤΑΤΖΟΥΙΑ,  που υπάρχουν πολλές Ελληνικές επιγραφές. Από το ύψωμα,  θα έχουμε και μία πανοραμική άποψη του Ιασίου.  Επίσης θα γνωρίσουμε την Μονή ΓΚΟΛΙΑ του 1650.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχωρούμε από το Ιάσιο και με μία ενδιάμεση στάση θα είμαστε πριν το μεσημέρι στο Γαλάτσι. Πρόκειται για μία πόλη κόσμημα πάνω στον Δούναβη και με αρκετά μεγάλη ιστορία για τον Ελληνισμό.  Σήμερα η Ελληνική Κοινότητα κρατεί καλά με αρκετά μέλη. Θα επισκεφτούμε την Ελληνική εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιους από την Ελληνική κοινότητα που είναι κοντά τα γραφεία της να μιλήσουμε. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα παραδουνάβια πανέμορφα μαγαζιά,  και θα φύγουμε εντυπωσιασμένοι από αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι.  Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:    ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ    

Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης με επαγγελματία τοπικό ξεναγό. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα επισκεφτούμε, το Μουσείο του χωριού (μία εξαιρετική σύνθεση αγροτικής αρχιτεκτονικής και μορφών λαϊκής τέχνης της Ρουμανίας.) Το Πατριαρχείο και αναλόγως τον χρόνο ίσως κάποιο μουσείο ακόμα. Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό Κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία.  Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να γευματίσουμε και μετά μπορούμε να βγούμε με το πούλμαν μέχρι την παλιά πόλη, όπου θα επισκεφτούμε το Ελληνικό μοναστήρι της Σωζοπόλεως, το Χάνη Μανούκ  και να κάνουμε μία βόλτα και για κάποια ψώνια που δεν προλάβαμε να κάνουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση

9η  ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ     

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας για να έχουμε τον χρόνο το μεσημέρι να γευματίσουμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια και μετά το φαγητό να κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και αργά το απόγευμα θα συνεχίσουμε για το Μπόροβετς (60 χιλ.) όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.  Δ. Δ.

10η ΗΜΕΡΑ:   ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ –  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ    

Αναχωρούμε στις 07: 30 και αποχαιρετούμε αυτό  το μοναδικό ελατόδασος.  Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους, θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service του Πλαταμώνα, και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ