+30 210 4130007

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ 5 ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 05-09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

s. sabas monastery (0)
from/per person 570,00 
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

05-09 ΜΑΡΤΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΕΣ

ΑΝΑΧ:  ALITALIA AZ 823  07:30       ΕΠΙΣΤΡ:  ALITALIA  AZ 822  19:45


1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ-ΑΒΙΒ- ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΗΔΑ – ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ –ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ –ΒΗΘΑΝΙΑ –  ΒΗΘΛΕΕΜ  

Συγκέντρωση  05:30   στο  αεροδρόμιο Σπάτων και αναχώρηση με πτήση της ALITALIA  γιά το Τελ Αβίβ. Άφιξη 09:25 και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας  και αναχωρούμε  για  τον Άγιο Γεώργιο της Λήδας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Συνεχίσουμε το οδοιπορικό  μας ,   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν σε επαφή με την ιεροπρέπεια και την  κατάνυξη των Αγίων Τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Φρέαρ του Ιακώβ . Το φρέαρ αυτό είναι το πηγάδι όπου συνάντησε ο Χριστός την Σαμαρίτειδα περνώντας από εκεί για να κατευθυνθεί στα Ιεροσόλυμα. Το πηγάδι αυτό είναι το σημαντικότερο προσκύνημα στην περιοχή της Σαμάρειας και βρίσκεται μέσα στον Ορθόδοξο ναό κάτω από το ιερό βήμα. Στον χώρο όπου βρίσκεται το φρέαρ του Ιακώβ μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος στης 29 Νοεμβρίου του 1979, όταν φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στον ναό και χτύπησαν και σκότωσαν με τσεκούρι τον άγιο Φιλούμενο. Το σκήνωμα του Αγίου βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του ναού όπου μπορείτε να προσκυνήσετε το Άγιο Λείψανο του. Συνεχίζουμε με επίσκεψη  στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον Αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα, κατόπιν  στη Μονή του Αγίου  Γερασίμου του Ιορδανίτη. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου,  όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγ. Μάρθας & Μαρίας.Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ- ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ – ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ-ΟΡΕΙΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ  

Μετά το πρόγευμα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μΧ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λοτ φύτεψε  το δένδρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ –ΟΡΟΣ  ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αναχώρηση πολύ πρωί  για το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε  στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ – ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ                                              Μετά το πρόγευμα αναχώρηση  για την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: με  επίσκεψη στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Στη  συνεχεία   στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του  μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται  στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Συνεχίζουμε  διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου- Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Αννας). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Ελεύθερος χρόνος και αρχίζουμε την γνωριμία μας  με τον Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Μετά το δείπνο ξεκούραση, στις 23:30 αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για τον πανίερο ναό της Αναστάσεως όπου θα συμμετάσχουμε στην νυκτερινή ακολουθία και Θεία Λειτουργία επί του Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας. Μετά το πέρας της ακολουθίας επιστροφή στο ξενοδοχείο περίπου στις 04:30 . Ανάπαυση μέχρι 09:30 το πρωί.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ-ΣΑΡΑΝΤΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ –ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το Σαραντάριο Όρος  καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας). Συνεχίζουμε Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα πάρουμε την πτήση μας  ALITALIA ΑΖ 822 , αναχώρηση από Τελ Αβίβ 19:45 για την  επιστροφή  στην Ελλάδα  στις 21 :55.  Έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.      

                                                                                   ΤΙΜΗ :    570       €ΥΡΩ

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  100 €

            ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Τελ Αβίβ Αθήνα ( ALITALIA )
 • Φόρους Αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας 4**** στην Βηθλεέμ
 • 4 πρωινά και 4 δείπνα σε  μπουφέ/
 • Πούλμαν  κλιματιζόμενο  για τις εκδρομές όπως  αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα)
 • Ξεναγός απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
 • Αχθοφορικά
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ
 • Απευθείας πτήση με άφιξη 09:30 στο Ισραήλ  και αναχώρηση 19:45 την τελ. Ημέρα.
 • Έτσι εκμεταλλευόμαστε όλες τις ημέρες δεν χάνουμε καμία.
 • Μαζί μας δεν υπάρχουν προαιρετικά και εξτρά. Ξέρετε πάντα τι πληρώνετε.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 
Ποτά στα γεύματα-Τηλέφωνα και ότι δεν καλύπτει το πρόγραμμα.

Τυχόν εισόδους σε Μουσεία .

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι εκδρομείς πρέπει να κατέχουν νέοι τύπου διαβατήριο, που να ισχύει 6 μήνες από την ημερομηνία αναχώρησης.Τα διαβατήρια (φωτοτυπία) απαραίτητα 20 ημέρες πριν την αναχώρηση.

gioi-topoi-noemvrios2017

 

Share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Σχόλια