+30 210 4130007

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 15 ΩΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

(0)
0,00 
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

agioi-topoi
ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

proskinimatiki-ekdromi-agious-topous 

 

 7  ΗΜΕΡΕΣ:      ΜΟΝΟ ΜΕ    €

   ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ / ΔΕΥΤΕΡΑ 15/01
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων στις 15:00 και αναχώρηση με πτήση τις AEGEAN AIRLINES 17:00 άφιξη στο Τελ Αβίβ 19:00. Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας και αναχωρούμε για τον Άγιο Γεώργιο της Λήδας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Εφόσον είναι ανοιχτά. Άφιξη στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΤΡΙΤΗ 16/01
Πρωινό και ξεκινάμε το προσκύνημα μας. Αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: Μονή Μεγάλης Παναγίας και στην συνεχεία Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα έχουμε ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Εν συνεχεία προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο ξεκούραση, στις 23:30 αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για πανίερο ναό της Αναστάσεως όπου θα συμμετάσχουμε στην νυκτερινή ακολουθία και Θεια Λειτουργία επί του Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας. Μετά το πέρας της ακολουθίας επιστροφή στο ξενοδοχείο περίπου στις 04:30. Ανάπαυση μέχρι 09:30 το πρωί.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΑΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ – ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ – ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ / ΤΕΤΑΡΤΗ 17/01
Σήμερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο που φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως και είναι κτίσμα της. Αγίας Ελένης (325 μΧ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, όπου θα επισκεφθούμε τον Τάφο του καθώς επίσης και την Ιερά Μονή Αγ. Μάρθας & Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΕΜΠΤΗ 18/01
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο Όρος καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Συνεχίζουμε για επίσκεψή στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα παρουσία της Αγιοταφιτικής αδελφότητος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/01
Μετά το πρόγευμα θα κατευθυνθούμε για την για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λοτ φύτεψε το δένδρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Συνεχίζουμε για την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου – Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννας). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι στον Κύριο μας. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Χρόνος ελεύθερος και μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ / ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01 Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Φρέαρ του Ιακώβ. Το φρέαρ αυτό είναι το πηγάδι όπου συνάντησε ο Χριστός την Σαμαριτειδα περνώντας από εκεί για να κατευθυνθεί στα Ιεροσόλυμα. Το πηγάδι αυτό είναι το σημαντικότερο προσκύνημα στην περιοχή της Σαμάρειας και βρίσκεται μέσα στον Ορθόδοξο ναό κάτω από το ιερό βήμα του ναού. Στον χώρο όπου βρίσκεται το φρέαρ του Ιακώβ μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος στης 29 Νοεμβρίου του 1979, όταν φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στον ναό και χτύπησαν και σκότωσαν με τσεκούρι τον άγιο Φιλούμενο. Το σκήνωμα του Αγίου βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του ναού όπου μπορείτε να προσκυνήσετε το Άγιο Λείψανο του. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ (η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε την τους Μακαρισμούς και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην έρημο και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο.

 7η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΔΔΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΚΥΡΙΑΚΗ 21/01
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη για την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Στη συνεχεία στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας, την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταφερθούμε στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονή Αναλήψεως του Κυρίου. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπου θα βγάλουμε πανοραμικά φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και να πάρουμε την πτήση μας με πτήση AEGEAN AIRLINES A3 – 325, αναχώρηση από Τελ Αβίβ 19:50 για την επιστροφή στην Ελλάδα στις 21:50. Έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.

                              ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Τελ Αβίβ Αθήνα
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας 4**** στην Βηθλεέμ
 • 6 πρωινά και 6 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ξεναγός απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
 • Αχθοφορικά
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα)
 • Απευθείας πτήση με άφιξη 08:15 στο Ισραήλ  και αναχώρηση 20.00 την τελ. ημέρα
 • Έτσι εκμεταλλευόμαστε όλες τις ημέρες δεν χάνουμε καμία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ποτά στα γεύματα.
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

 

                        ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ    €

                                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 150 €

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3 924  15 JAN  ATΗ TLV   17:00–19:00

A3 925  21 JAN  TLV ATH     19:50–21:50


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ