+30 210 4130007

ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΝΑΧ: 7 ΜΑΪΟΥ ΕΠΙΣΤΡ:10 ΜΑΪΟΥ

(0)
150,00 
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Πρωινό

patmos

ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Φέτος για την εορτή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου (ημέρα που γιορτάζει όλο το νησί) καταφέραμε να δεσμεύσουμε 25 δωμάτια στο πολύ καλό ξενοδοχείο που συνεργαζόμαστε μέσα στην Σκάλα. Θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε στο σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου ο προσκυνητής μπορεί να δει το σημείο που γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε όταν ο Θεός του υπαγόρευσε την Αποκάλυψη, το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Η μεγαλοπρέπεια του βράχου, και ο μυστικισμός, προκαλούν δέος.

1η ΜΕΡΑ: 7 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ- ΕΝ ΠΛΩ

Ραντεβού στο λιμάνι του Πειραιά στις 14:00. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της BLUE STAR το οποίο θα αναχωρήσει στις 15.00 η ώρα. Η άφιξη στην Πάτμο είναι στις 03.10 το πρωί. Το ξενοδοχείο μας απέχει από το σημείο που δένει το πλοίο περίπου 150 με 200 μέτρα. Την διαδρομή αυτή την κάνουμε με τα πόδια. Τα δωμάτια μας είναι κρατημένα , και έτσι μπορούμε αμέσως να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστούμε. Διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ: 8 ΜΑΪΟΥ   ΠΑΤΜΟΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 10:30 με πούλμαν για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Πρόχορο , το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Θα γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Θα προσκυνήσουμε γεμάτοι θρησκευτικό δέος και θα συνεχίσουμε για την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου ( Αγ. Ιωάννη Θεολόγου )που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603). Στην συνέχεια , θα επισκεφθούμε την γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Μετά από όλα αυτά θα κατεβούμε στην παραλία του Γροίκου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ακρωτήριο,  στην άκρη του οποίου βρίσκεται ένας βράχος σε σχήμα κώνου και μια σπηλιά με λαξευμένα σκαλοπάτια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και μπάνιο στην πανέμορφη παραλία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στα πάρα πολλά μαγαζιά της Σκάλας που απέχουν μόνο 150 μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΜΟΣ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την ιερά μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων. Η μονή βρίσκεται εκεί 400 χρόνια και τα κτήρια που την αποτελούν σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι περίπου 40 καλόγριες που φιλοξενούνται ασχολούνται εκτός των άλλων και με την αγιογραφία, την μελισσοκομική και με το βυζαντινό κέντημα. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην  θέση Λουκάκια που ευρίσκεται στην περιοχή Σάψιλα. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι του οποίου κτήτωρ και  ιδρυτής είναι ο  καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου αρχιμ. Αντίπας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό. Επιστρέφοντας περνάμε την Σκάλα και στην βόρεια πλευρά της υπάρχει ο λόφος της Κουμάνας. Εκεί θα ανεβούμε για να προσκυνήσουμε το ιερό κάθισμα Της Παναγίας της Κουμάνας που χτίστηκε το 1782 από τον Άγιο Μακάριο Νοταρά, επίσκοπο της Κορίνθου.  Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στην παραλία του Κάμπου όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο και να γευματίσουμε. Θα επιστρέψουμε στην Σκάλα και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια και να δειπνήσουμε πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο. Περίπου στις 23.00 θα πάμε να πάρουμε τα πράγματα μας από το ξενοδοχείο, που θα τα έχουμε αφήσει για φύλαξη και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

4η ΜΕΡΑ: Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 08.00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Πάτμο-Πειραιά σε οικονομική θέση
 • Δύο  διανυκτερεύσεις σto ανακαινισμένο ξενοδοχείο CHRIS στην Σκάλα μπροστά στην θάλασσα
 • Δύο πρωινά στο ξενοδοχείο
 • Εκδρομές στην Πάτμο με το πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός του γραφείου όπως πάντα με γνώσεις
 • Τοπικός ξεναγός την δεύτερη ημέρα μαζί μας
 • Ασφάλεια αστικήε & επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά
 • Τυχόν Βραδυνή διασκέδαση
 • Δημοτικό φόρο 0,75€ ανά διανυκτέρευση

   ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 150 €

          ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    45  €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ