+30 210 4130007

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΡΝΙ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΝΑΧ: 2 MΑΪΟΥ ΕΠΙΣΤΡ: 7 ΜΑΪΟΥ

(0)
358,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Πασχαλινές Εκδρομές
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή

ekdromi-mauri-thalassa-voulgaria
monadiko-pasha
ekdromi-pasha-florina-kastoria-pozar

monadiko pasha

 

  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ
6 ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ  €

1ηΜΕΡΑ:-Μ.ΠΕΜΠΤΗ-ΑΘΗΝΑ-ΣΟΦΙΑ
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί 05:30 από Πειραιά, 05:50 από την Ομόνοια κλπ. Η πρώτη μας στάση είναι έξω από την Λαμία και η επόμενη για μεσημέρι στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού.  Από εκεί και μετά σε δύο ώρες θα είμαστε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις,  κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε προς το Μελένικο. Το Μελένικο , είναι μία Βυζαντινή ιστορική πόλη με σωζόμενα τείχη του Ιουστινιανού. Μία πόλη Ελληνική μέχρι το 1923 με 23.000 κατοίκους 5 σχολεία και 70 εκκλησίες. Πάντα ήταν γνωστό για το πολύ καλό κρασί του. Επί Τουρκοκρατίας ήταν ο επίσημος προμηθευτής κρασιού της αυλής του Σουλτάνου.  Θα δούμε το Σχολείο, το Τείχος του Ιουστινιανού, τα Ελληνικά Αρχοντικά όπως είναι το σπίτι του Κορδόπουλου κλπ. Θα έχουμε χρόνο να πάρουμε πανέμορφες φωτογραφίες και αν θέλουμε να αγοράσουμε το διάσημο κρασί ΜΕΛΕΝΙΚ το οποίο παρήγαγαν Έλληνες από τον δέκατο έκτο αιώνα.   Συνεχίζουμε για τη Σόφια όπου βρίσκεται το  ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

2ηΜΕΡΑ:-Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την Σόφια.  Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτισσα  Φιλιππούπολη να γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και μαγαζιά. Από την Φιλιππούπολη αναχωρούμε προς την Μαύρη θάλασσα ακολουθώντας τον νέο αυτοκινητόδρομο μέχρι το Μπουργκάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για θάλασσα ή ψώνια στα πολλά μαγαζιά που περιβάλλουν το ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3ηΜΕΡΑ:Μ.ΣΑΒ. Α. ΗΛΙΟΥ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Η πρώτη επίσκεψη μας λοιπόν είναι στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ. Εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Έχουμε να πούμε πολλά για αυτά τα μέρη και θα τα λέμε στον τόπο τους. Αφού εξερευνήσουμε την Σωζόπολη και  πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάρουμε τον δρόμο για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη(ο πατέρας του ήταν από την Βάρνα).Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Στο πεζόδρομο του Μπουργκάς ή στο θαλάσσιο πάρκο έχει πολλά μαγαζιά με πρόχειρο η σερβιριστό φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Έτσι μπορούμε να γευματίσουμε όπως προτιμά ο καθένας μας. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε στην Αγχίαλο το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, όπου φυσικά θα υπάρχει και ο Επιτάφιος. Θα μάθουμε την ιστορία του που έχει χτιστεί από Έλληνες και θα μας συγκινήσει. Αργότερα σε 17  χιλιόμετρα φτάνουμε στην χερσόνησο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ –Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας που και εκεί στην Ακτή του Ηλίου υπάρχει όμορφη βόλτα και πολλά μαγαζιά. Δείπνο και περίπου στις 23.00 θα αναχωρήσουμε για τη Μεσημβρία όπου υπάρχει η μεγάλη εκκλησία της Κοίμησης Της Θεοτόκου να παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Αναστάσεως. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένει αληθινή Μαγειρίτσα ( όχι Βουλγάρικη σούπα) . Διανυκτέρευση.

4η-ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ-ΠΑΣΧΑ-  ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ-ΒΑΡΝΑ 
Αναχωρούμε 08.45 και κατευθυνόμαστε προς την Βάρνα, περνώντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στο πράσινο και έχοντας πάντα δίπλα μας την Μαύρη Θάλασσα. Θα εντυπωσιαστούμε αντικρίζοντας την Βάρνα όταν θα περνάμε την γέφυρα Ασπαρούχ. Θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία, με το δραματικό θέατρο την όπερα και τον πεζόδρομο όπου θα έχουμε χρόνο στα πανέμορφα μαγαζιά. Στον πεζόδρομο υπάρχει και μία σημαντική εκκλησία του Αγίου Νικολάου την οποία έχτισε και χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου ο πλούσιος Έλληνας Παρασκευάς Νικολάου. Τέλος θα δούμε την Μητρόπολη-Κοίμηση Της Θεοτόκου-μια σημαντική εκκλησία του 1866. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο όπου στις 16.00 θα έχουμε το εορταστικό γεύμα μας που εκτός από τους πλούσιους μπουφέδες είναι δωρεάν σήμερα όλα τα ποτά (κρασιά, μπύρες, αναψυκτικά, ρακί). Κατά την διάρκεια του γεύματος θα έχουμε ομάδα χορευτών παραδοσιακών χορών με παραδοσιακές στολές ( 6 η 8 άτομα) με τους οποίους μπορούμε να χορέψουμε και εμείς στο τέλος. Αφού τελειώσουν όλα αυτά θα συνεχίσουμε το γλέντι μας με Ελληνικό πρόγραμμα.DJ.-Διανυκτέρευση

5η-ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ—ΑΚΤΗ-ΗΛΙΟΥ-ΣΟΦΙΑ
Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για την Σόφια. Με τις κατάλληλες στάσεις θα είμαστε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Στην Σόφια θα κάνουμε μία  ευχάριστη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο  γνωρίζοντας την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο για βόλτα στα μαγαζιά και να πιούμε ένα καφεδάκι. Αφού ευχαριστηθούμε την όμορφη πόλη όσο μπορούμε, θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

6η-ΜΕΡΑ:-ΤΡΙΤΗ- ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 08:00 αφού φυσικά πάρουμε το πρωινό μας.  Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος μία ώρα και τριάντα λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά.  Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.  Από εκεί και μετά με τις ανάλογες στάσεις θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

ΣΑΣ  ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 •  Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 •  5 Διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχεία 4* Αστέρων
 • 5 Πρωινά και 4 Δείπνα σε Πλούσιους μπουφέδες.
 • Λευκή λαμπάδα από το γραφείο μας
 • Μαγειρίτσα κόκκινο αυγό μετά την Ανάσταση
 • Εορταστικό γεύμα την Κυριακή με όλα τα ποτά πληρωμένα
 • Φολκλορικό παραδοσιακό μπαλέτο & Ελληνικό γλέντι dj την Κυριακή
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις.
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Ποτά στα γεύματα (εκτός του Πασχαλινού που είναι όλα πληρωμένα)
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

                                   ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  358    ΕΥΡΩ

                                            ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ      130 € 

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
……     *Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:10π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ 06:20 π.μ. Στάση επιστροφής ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ