+30 210 4130007

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΑΤ. ΡΩΜYΛΙΑ ΒΑΡΝΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ & ΘΡΑΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ… ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

(0)
340,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή


agiou-pnevmatos-mavri-thalassa

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ -ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ – ΒΑΡΝΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-
ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ-ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ & ΘΡΑΚΗ 
6  ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:    29/05 εως 03/06       11 εως 16/09       25 εως 30/09    Τιμή κατ’ άτομο :  340 € 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:    19/06 εως 24/06       21 εως 26/08    Τιμή κατ’ άτομο :  380 €

 

 

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί 05:30 από Πειραιά, 05:50 από την Ομόνοια κλπ. Η πρώτη μας στάση είναι έξω από την Λαμία και η επόμενη για μεσημέρι στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού.  Από εκεί και μετά σε δύο ώρες θα είμαστε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις,  κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα  Σόφια. Φτάνοντας το  λεωφορείο θα μας αφήσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα γνωρίσουμε την εκκλησία του Αλεξάντερ Νιεφσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου κλπ. Μετά την ξενάγηση μας  θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο _  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε  για την κοσμοπολίτισσα  Φιλιππούπολη όπου εκεί θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και μαγαζιά. Από την Φιλιππούπολη αναχωρούμε προς την Μαύρη θάλασσα ακολουθώντας τον νέο αυτοκινητόδρομο μέχρι το Μπουργκάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για θάλασσα ή ψώνια στα πολλά μαγαζιά που περιβάλλουν το ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Η πρώτη επίσκεψη μας λοιπόν είναι στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ. Εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Έχουμε να πούμε πολλά για αυτά τα μέρη και θα τα λέμε στον τόπο τους. Αφού εξερευνήσουμε την Σωζόπολη και  πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάρουμε τον δρόμο για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη(ο πατέρας του ήταν από την Βάρνα).Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Στο πεζόδρομο του Μπουργκάς ή στο θαλάσσιο πάρκο έχει πολλά μαγαζιά με πρόχειρο η σερβιριστό φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Έτσι μπορούμε να γευματίσουμε όπως προτιμά ο καθένας μας. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε στην Αγχίαλο το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου. Θα μάθουμε και την ιστορία του που έχει χτιστεί από Έλληνες και θα μας συγκινήσει. Αργότερα σε 17  χιλιόμετρα φτάνουμε στην χερσόνησο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ –Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας που και εκεί στην Ακτή του Ηλίου υπάρχει όμορφη βόλτα και πολλά μαγαζιά. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ:    ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΑΛΑΤΖΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΒΑΡΝΑ
Αναχωρούμε λίγο νωρίς σήμερα 08.30 και κατευθυνόμαστε προς την Βάρνα, περνώντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στο πράσινο και έχοντας πάντα δίπλα μας την Μαύρη Θάλασσα. Μπαίνοντας στην πόλη θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή γέφυρα Ασπαρούχ ( θα μιλήσουμε και για αυτόν) που περνά ακριβώς πάνω από το λιμάνι. Θα διασχίσουμε την Βάρνα μέσα από το κέντρο της και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας για 15 χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές-όπως λέγονται- μέχρι να φτάσουμε στο ΑΛΑΤΖΑ Μοναστήρι. Ένα Μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη θα επιστρέψουμε στην Βάρνα και θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης, την Κοίμηση Της Θεοτόκου. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα εντυπωσιαστούμε με τα πανέμορφα βιτρό και αν τύχουμε σε κάποιο μυστήριο και υπάρχει χορωδία, να γνωρίζετε πως ο Ναός έχει ίσως την καλύτερη ακουστική της Ευρώπης. Περνάμε στον πεζόδρομο της Βάρνας και περπατώντας θα δούμε τον αδριάντα του Τσάρου Καλογιάν, θα μιλήσουμε για την πανέμορφη Όπερα, θα δούμε τα απομεινάρια της Αρχαίας Οδησσού, θα φωτογραφηθούμε με τον αρχιτέκτονα Δάσκοφ και μέσα στον πεζόδρομο υπάρχει η εκκλησία του Αγ. Νικολάου την οποία έκτισε με δικά του χρήματα ο Έλληνας Παρασκευάς Νικολάου. Όλες οι επιγραφές μέσα είναι στα Ελληνικά. Σε λίγο τελειώνει η βόλτα μας και θα έχουμε αρκετό χρόνο στα μαγαζιά, στα εστιατόρια και όποιος θέλει να κάνει την βόλτα του στο Θαλάσσιο Πάρκο που είναι το  μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για να ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΣΗΜ: Έχουμε αφαιρέσει από το πρόγραμμα μας το Δελφινάριο την Βάρνας διότι το έχουν κουτσουρέψει και καθαρό πρόγραμμα εκτός τις ομιλίες δεν είναι ούτε 15 λεπτά. Δεχόμασταν παράπονα από τους πελάτες μας. Το εισιτήριο επίσης είναι αρκετά υψηλό για το θέαμα που προσφέρει.

5η ΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ- ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ – ΣΟΥΦΛΙ-  ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Σβίλεγκραντ  όπου  βρίσκεται  στο τριεθνές Βουλγαρία-Τουρκία-Ελλάδα. Μέσα στην πόλη ρέει ο ποταμός Έβρος και εκεί υπάρχει η ιστορική  πέτρινη οθωμανική γέφυρα του Μουσταφά Πασά με πλάτος 295μ. και μήκος 6μ. Είναι κτισμένη το 1529 γύρω από την γέφυρα πάνω από τον Έβρο υπήρχε χάνι για τα καραβάνια και τις καμήλες, αγορά, χαμάμ και τζαμί. Η  οθωμανική γέφυρα σήμερα έχει συντηρηθεί και αποτελεί αγαπημένο μέρος των κατοίκων για βόλτες και συναντήσεις. Αυτό είναι και το σημείο που θα επισκεφτούμε και εμείς για να θαυμάσουμε τον Έβρο από κοντά απολαμβάνοντας δίπλα στο ποτάμι ένα καφέ ή μια ωραία  βόλτα. Κατόπιν κατευθυνόμαστε για τα σύνορα και αφού τελειώσουμε την διαδικασία επόμενη στάση  που θα είναι η πόλη του Μεταξιού. Το γνωστό μας Σουφλί. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο Μετάξης και να ενημερωθούμε για την παραγωγή και την επεξεργασία του Μεταξιού. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας για  διανυκτέρευση. (Κομοτηνή ή Καβάλα)

6η ΜΕΡΑ: Κομοτηνή ή Καβάλα – Μουσείο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Κοκκινίδη  – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 09:00 κατευθυνόμαστε για το χωριό Κηπιά , Ελευθερούπολης όπου  θα επισκεφτούμε (με ένα μικρό εισιτήριο) το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων λειτουργεί  εδώ και 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να φωτογραφηθούμε με σημαντικές προσωπικότητες τόσο του Ελλαδικού χώρου, όσο και του εξωτερικού.  Μετά από αυτή την όμορφη επίσκεψη αναχωρούμε με τις κατάλληλες στάσεις πρός την Αθήνα.

 

ΣΑΣ  ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 •  Ασφαλές και Άνετο ταξίδι με τα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 •  4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*  στην Βουλγαρία και επιλεγμένο 3* στην Ελλάδα
 • 5 Πρωινά και 4 Δείπνα
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις.
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

 

          ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ   340 ή 380 € ανάλογα την επιλογή σας  
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   160  €

 

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
……     *Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:10π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ 06:20 π.μ. Στάση επιστροφής Cosmart ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

 

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ