+30 210 4130007

ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

(0)
0,00 
  • Ιερά Προσκυνήματα
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό

kappadokia     

ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 9 ΗΜΕΡΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  

 

1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ-Ν. ΚΑΡΒΑΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχωρούμε το πρωί από την Αθήνα  με προορισμό την Κομοτηνή. Καθ’ οδόν κάνουμε  τις προκαθορισμένες αναγκαίες στάσεις και το απογευματάκι μετά την Καβάλα, θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη να μπούμε στην Ν. Καρβάλη ,όπου θα προσκυνήσουμε  το Ιερό Σκήνωμα  του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου βρίσκεται εκεί ,από το 1924 που μετεφέρθη από την Καρβάλη της Καππαδοκίας. Συνεχίζουμε αργότερα τον δρόμο μας μέχρι την Κομοτηνή, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία. Ελεύθερος  χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ

Αναχωρούμε αρκετά νωρίς σήμερα 07.00 με προορισμό τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Αφού τελειώσουμε με τα διαδικαστικά και επισκεφτούμε για λίγο το κατάστημα αφορολογήτων  θα συνεχίσουμε το δρόμο μας για την Καλλίπολη. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στο φέρυ μποτ και θα περάσουμε από την Ευρώπη στην Ασία με πρώτη πόλη που συναντούμε την Λάμψακο. Άμεση αναχώρηση προς την λίμνη Απολλωνιάδα. Στάση στην Απολλωνία όπου, θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Συνεχίζουμε για Μουδανιά όπου ,μπορούμε να επισκεφτούμε το σπίτι του Π. Γαϊτάνου, που υπογράφτηκε η συνθήκη των Μουδανιών. Σήμερα είναι ένα μικρό Μουσείο. Επίσης θα γνωρίσουμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου που σήμερα είναι πολιτιστικό κέντρο. Συνεχίζουμε και το βράδυ θα είμαστε στο Εσκί Σεχίρ (Βενετία της ανατολής το ονομάζουν λόγω των καναλιών του) όπου θα έχουμε το δείπνο μας και την διανυκτέρευση μας.

3η ΜΕΡΑ: ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ-ΓΟΡΔΙΟ-ΑΓΚΥΡΑ-ΑΛΑΤΟΛΙΜΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας, θα μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα. Η Άγκυρα είναι μία σχετικά νέα πόλη, και έγινε πρωτεύουσα το 1923 από τον Κεμάλ.  Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Λίμνη Αλάτι. Το όνομα της την χαρακτηρίζει απόλυτα. Θα απολαύσουμε και θα πάρουμε φωτογραφίες από ένα μοναδικό θέαμα. Εκεί υπάρχουν και ταβερνάκια που μπορούμε να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Καππαδοκία.  Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες,  λαμβάνουν περίεργα σχήματα,  σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια,  που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, Άγ. Ονούφριος κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά  όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ,  μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πριν μερικά χρόνια τέλεσε  Εσπερινό ο Πατριάρχης μας.  Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε τα προσκυνήματα αλλά και τις εντυπωσιακές εικόνες (ίσως από τις πιο εντυπωσιακές του κόσμου) με την Κοιλάδα του Περιστρέμματος. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, και αμέτρητες κατοικίες μοναχών. Θα επισκεφτούμε περίπου τρεις από αυτές και θα συνεχίσουμε για την πολύ γνωστή μας Καρβάλη , όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζινού. Θα προσκυνήσουμε θα πάρουμε Αγίασμα από το υπόγειο που υπάρχει ακόμα, θα κάνουμε μία βόλτα στο χωριό να δούμε τα πρώην Ελληνικά σπίτια, να πιούμε και ένα καφεδάκι στην κεντρική πλατεία. Αμέσως μετά ,συνεχίζουμε και θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1700 μέτρα στο χωριό Σιβρίχισαρ ,να επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία είναι γνωστή και σαν Κόκκινη Εκκλησία. Είναι από την εποχή του Ιουστινιανού, ο τρούλος επισκευάστηκε με δωρεές Ελλήνων και Γάλλων. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε λιγότερο από μία ώρα βρισκόμαστε στην Νίγδη. Εκεί θα επισκεφτούμε το μοναστήρι  Εσκί Γκιουμουσλέρ το οποίο είναι λαξευμένο μέσα στον βράχο. Μετά από όλα αυτά επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας γεμάτοι εικόνες. Δείπνο, διανυκτέρευση

6η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Σήμερα ξεκινάμε τα προσκυνήματα μας από το Προκόπι. (URGUP). Θα ανέβουμε στο λοφάκι, να γνωρίσουμε το σπίτι και τον στάβλο όπου έμεινε γιά μερικά χρόνια ,ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Αγά. Μετά από λίγο θα βρεθούμε στην Αγαπημένη όλων μας την Σινασό. Εκτός από τα πανέμορφα Ελληνικά Αρχοντικά, το Παρθεναγωγείο, θα επισκεφτούμε, τις εκκλησίες Κωνσταντίνου και Ελένης ,όπου λειτούργησε ο Πατριάρχης μας το 2000 ,και του Αγίου Βασιλείου με τις εξαιρετικές και απείραχτες Αγιογραφίες. Αφού επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα του Σογανλί ,που υπάρχουν πάνω από 360 λαξευτές εκκλησίες και θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι με το άσπρο φίδι.  Συνεχίζουμε για την Ξακουστή Καισάρεια. Θα δούμε τα τείχη της θα έχουμε χρόνο στην κλειστή και ανοιχτή αγορά και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ- GOKCE- IKONIO- ΠΡΟΥΣΑ

Αναχωρούμε από την Καππαδοκία και η πρώτη μας στάση είναι πολύ κοντά στο χωριό  GOKCE. Η τοποθεσία θεωρείται ιερή, διότι υπήρχε εκκλησία που λατρευόταν ο κοινός ,στους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους Άγιος Μάμας. Συνεχίζουμε, για το Ικόνιο και το μεσημεράκι που θα είμαστε εκεί μπορούμε να δούμε το Μαυσωλείο του Μεβλανά, το μεγάλο Τζαμί ,και να κάνουμε μία γνωριμία με την πόλη. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την Προύσα περνώντας έξω από το Αφιόν  Καραχισάρ, την Κιουτάχεια και το βραδάκι θα είμαστε στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το πρωί θα επισκεφτούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, θα δούμε τα λουτρά του Ιουστινιανού και θα έχουμε κάποιο χρόνο να αγοράσουμε όσοι θέλουμε τα διάσημα μεταξωτά της Προύσας. Αναχωρούμε με προορισμό τα σύνορα περνώντας ,τα Δαρδανέλια με το φέρυ μποτ από δύο γνωστές Ελληνικές πόλεις την Λάμψακο και απέναντι την Καλλίπολη. Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, το βραδάκι θα διανυκτερεύσουμε στην Κομοτηνή.

9η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας από την Κομοτηνή με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Με το λεωφορείο  θα κάνουμε μια ξενάγηση της πόλης, και θα σταθμεύσουμε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου να προσκυνήσουμε και να δούμε την κρύπτη (Το σημείο που μαρτύρησε). Αφήνουμε την Θεσσαλονίκη και περνούμε τον δρόμο για την Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κτλ


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ