+30 210 4130007

11 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΙΚΟΝΙΟ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΑΧ: 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

(0)
590,00 
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή

kappadokia-paralia
ΔΕΡΒΙΣΙΔΕΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
ekdromi-mikra-asia
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΛΣΟΥ ΕΦΕΣΟΣ
ΚΟΝΑΚΙ ΣΜΥΡΝΗ
ΤΡΟΙΑ

 

    11 ΗΜΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΝΑΣΟ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΙΚΟΝΙΟ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΣΜΥΡΝΗ
ΕΦΕΣΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ ΠΕΡΓΑΜΟ ΑΪΒΑΛΙ ΤΡΟΙΑ ΠΡΟΥΣΑ ΓΟΡΔΙΟ….
ΑΝΑΧ: 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΕΠΙΣΤΡ: 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχωρούμε από τον Πειραιά 05:45 και από Ομόνοια 06:10 με προορισμό την Κομοτηνή , κάνοντας κατά την διάρκεια της διαδρομής τις απαραίτητες στάσεις για καφέδες και φαγητό. Καθ’ οδόν θα μπούμε στη Νέα Καρβάλη να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που κατάγεται από την Καππαδοκία. Στην Κομοτηνή θα έχουμε χρόνο για βόλτα και δείπνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:  ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ
Αναχώρηση νωρίς από την Κομοτηνή και αφού περάσουμε τον τελωνειακό έλεγχο κατευθυνόμαστε προς την Λάμψακο για να περάσουμε με το φέρυ μπότ απέναντι στην Καλλίπολη στην Ασιατική Τουρκία και να πάρουμε τον δρόμο προς την Προύσα. Εκεί μπορούμε να δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη το Μαυσωλείο, τα Ρωμαϊκά λουτρά και αν θέλουμε να ψωνίσουμε τα φημισμένα μεταξωτά της. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Αναχωρούμε  για την Νεάπολη της Καππαδοκίας, κάνοντας μια καταπληκτική διαδρομή η οποία περνά έξω από το Εσκί-Σεχίρ και την Άγκυρα. Μαζί μας θα είναι και η ξεναγός μας η οποία θα μας εξηγεί τα πάντα. Λίγο πριν την Άγκυρα θα κάνουμε μία στάση στο Γόρδιον που βρίσκεται δίπλα στον Σαγγάριο ποταμό. Θα γνωρίσουμε το σημείο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα μας πει την ιστορία η ξεναγός μας θα πάρουμε ωραίες φωτογραφίες και συνεχίζουμε. Αν έχουμε τον χρόνο θα κάνουμε και μία βόλτα με το πούλμαν μέσα στην Άγκυρα, για μία γνωριμία με την πρωτεύουσα. Το βράδυ θα φτάσουμε στην Νεάπολη (Nevsehir)  όπου θα έχουμε δείπνο διαν.

4η ΗΜΕΡΑ:   ΚΑΠΠΑΔΟΚΙA
Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας  και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας),το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμιναδες ή αμπέλι του ΠΑΣΑ όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ, την υπόγεια πολιτεία που θα μας εντυπωσιάσει. Ακριβώς από πάνω υπάρχει σε καλή κατάσταση η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων που τέλεσε λειτουργία ο Πατριάρχης μας πριν μερικά χρόνια.  Μετά το καφεδάκι μας μπορούμε να δούμε και μια επίδειξη κεραμικών σε ένα από τα δεκάδες εργαστήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ–ΣΙΝΑΣΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΣΙΝΑΣΟ, μια καθαρά Ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Μετά το καφεδάκι μας θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και βόλτα και για ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΙΚΟΝΙΟ–ΙΕΡΑΠΟΛΗ (PAMUKKALE)
Πρόγευμα και αναχώρηση για Ιεράπολη  (PAMUKKALE) θα περάσουμε στην διαδρομή μας από το ΙΚΟΝΙΟ όπου θα δούμε μερικά από τα πιο αξιόλογα μνημεία του Μαυσωλείου των Δερβίσηδων, Τζαμί Αλαντίν του 1220. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχωρούμε προς Ιεράπολη, άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε της υπηρεσίες του ξενοδοχείου με ιαματικά – θεραπευτικά λουτρά – μασάζ –spa κλπ .Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:  ΙΕΡΑΠΟΛΗ (PAMUKKALE)-ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης  με τις θέρμες ,τις βυζαντινές εκκλησίες και το αρχαίο θέατρο το οποίο σώζεται σε πολύ  καλή κατάσταση. Επίσης θα επισκεφτούμε και θα βρέξουμε τα πόδια μας στις καταπληκτικές θερμοπηγές από αλάτι (Παμούκαλε = φρούριο βαμβακιού) λέγεται έτσι επειδή από μακριά το αλάτι φαίνεται σαν βαμβάκι. Στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφτούμε εργοστάσιο λευκών ειδών που είναι διάσημο στην περιοχή για τα εξαιρετικά προϊόντα του. Τελειώνοντας παίρνουμε τον δρόμο περνώντας έξω από το Αιδίνι για τη Σμύρνη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ –ΕΦΕΣΣΟΣ  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ
Σήμερα έχουμε ακόμη μία καταπληκτική μέρα με επίσκεψη το πρωί στην αρχαία Έφεσσο όπου θα θαυμάσουμε την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο Κουρητών, το Αρχαίο Θέατρο(14.000 θέσεις) και πολλά άλλα μνημεία που θα μας δείξει ο ξεναγός μας. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο, θα επισκεφτούμε τον τάφο του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που και εκεί τέλεσε λειτουργία για πρώτη φορά το 2015 ο Πατριάρχης μας. Συνεχίζουμε για τον Παράδεισο των αγορών το φημισμένο Κουσάνταση. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σμύρνη όπου μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας από το κεντρικό ξενοδοχείο που μένουμε. Δείπνο διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ- ΑΙΒΑΛΙ
Μετά το πρωινό μας  θα κάνουμε μια στάση  ΚΟΝΑΚΙ (διοικητήριο) για φωτογραφίες.  Συνεχίζουμε το δρόμο μας περνώντας από Κορδελιό και θαυμάζοντας τα τελευταία 5 υπέροχα Ελληνικά σπίτια της παραλίας, συνεχίζουμε για Μπουρνόβα και σε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά περίπου φτάνουμε στην Πέργαμο. Θα θαυμάσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού και θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό χώρο , με το θέατρο και το Ασκληπιείο. Συνεχίζουμε για Αϊβαλί, όπου θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και την φτηνή αγορά του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ:  ΑΙΒΑΛΙ –ΤΡΟΙΑ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΚΑΒΑΛΑ ή  ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Το πρωί θα επισκεφθούμε τα ξακουστά Μοσχονήσια και την εκκλησία των Ταξιαρχών, συνεχίζοντας θα φθάσουμε στην Τροία όπου θα την επισκεφθούμε και μετά το φαγητό παίρνουμε το δρόμο προς τα Δαρδανέλια (Τσανακαλε) όπου θα περάσουμε απέναντι με το Φέρυ -Μπoτ για να κατευθυνθούμε προς τα σύνορα. Αφού περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΕΛΛΑΔΑΣ , θα κατευθυνθούμε για το ξενοδοχείο μας στην  Κομοτηνή όπου θα διανυκτερεύσουμε.

11η  ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ—ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ—ΑΘΉΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας από την  Κομοτηνή  με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Με το λεωφορείο  θα κάνουμε μια ξενάγηση της πόλης, και θα σταθμεύσουμε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου να προσκυνήσουμε και να δούμε την κρύπτη (Το σημείο που μαρτύρησε). Αφήνουμε την Θεσσαλονίκη και πέρνουμε τον δρόμο για την Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κτλ

 

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ   ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 590€

 Μονόκλινο +220 €

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ACHILLION στην Κομοτηνή .
 • Δύο πρωινά  στην Ελλάδα
  8  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 * στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 8 πρωινά / 8 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Διόδια- Διελεύσεις.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
 • Διπλωματούχος επίσημος τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια , αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία Ελλάδας & Τουρκίας
 • Εισιτήριο Φ/Μ στην Λάμψακο και στο Τσανάκαλε

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Ποτά στα γεύματα **  Εισόδους στα μουσείο

ΠΡΟΣΟΧΗ  η σειρά των επισκέψεων μπορεί να  αλλάξει ανάλογα με  τα ωράρια των Μουσείων.
Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε διαβατήρια ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικά γράμματα.

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ