+30 210 4130007

2024: 11 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΙΚΟΝΙΟ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

(0)
770,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Εποχής
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή

kappadokia-paralia
ΔΕΡΒΙΣΙΔΕΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
ekdromi-mikra-asia
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΛΣΟΥ ΕΦΕΣΟΣ
ΚΟΝΑΚΙ ΣΜΥΡΝΗ
ΤΡΟΙΑ

 

    11 ΗΜΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΝΑΣΟ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΙΚΟΝΙΟ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΣΜΥΡΝΗ
ΕΦΕΣΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ ΠΕΡΓΑΜΟ ΑΪΒΑΛΙ ΤΡΟΙΑ ΒΟΥΡΛΑ ΓΟΡΔΙΟ….


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  20 ΕΩΣ    30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΤΙΜΗ :  770 €

1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ
Αναχώρηση από Πειραιά  ο5:30 και από Ομόνοια 06:50 με προορισμό την Kομοτηνή ή την Καβάλα, κάνοντας κατά την διάρκεια της διαδρομής τις απαραίτητες στάσεις για καφέδες και φαγητό. Καθ’ οδόν θα μπούμε στη Νέα Καρβάλη να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου που κατάγεται από την Καππαδοκία. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνο για γνωριμία με την πόλη _ Καβάλα ή Κομοτηνή .  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΚΑΒΑΛΑ ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί 07:00, αφού βεβαίως πάρουμε το πρωινό μας, για τα σύνορα. Θα περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε  προς την Καισάνη από όπου θα πάρουμε τον δρόμο Νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων γιά να βρεθούμε δίπλα στην Λάμψακο. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά θα αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο), Θα κερδίσουμε τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα μέχρι τον προορισμό μας που είναι το πανέμορφο Εσκί Σσεχίρ. Έτσι θα έχουμε χρόνο περισσότερο να γνωρίσουμε την Βενετία της Τουρκίας, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι.  Φυσικά καθ” οδόν ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί τα πάντα.  Ανάλογα με την ώρα θα κάνουμε μία βόλτα να δούμε τα κυριότερα μνημεία της πόλης. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ-ΓΟΡΔΙΟ-ΑΓΚΥΡΑ-ΑΛΑΤΟΛΙΜΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας, θα μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα. Η Άγκυρα είναι μία σχετικά νέα πόλη και έγινε πρωτεύουσα το 1923 από τον Κεμάλ.  Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης και αν μπορούμε θα περάσουμε να δούμε και το νέο Ανάκτορο του Ερντογκάν. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Λίμνη Αλάτι. Το όνομα της την χαρακτηρίζει απόλυτα. Θα απολαύσουμε και θα πάρουμε φωτογραφίες από ένα μοναδικό θέαμα. Εκεί υπάρχουν και ταβερνάκια που μπορούμε να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Καππαδοκία.  Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας  και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά  όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ,  μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πρίν μερικά χρόνια τέλεσε  Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Μετά το καφεδάκι μας μπορούμε να δούμε και μια επίδειξη κεραμικών σε ένα από τα δεκάδες εργαστήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ–ΣΙΝΑΣΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΣΙΝΑΣΟ, μια καθαρά Ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Μετά το καφεδάκι μας θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά  βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΙΚΟΝΙΟ–ΙΕΡΑΠΟΛΗ (PAMUKKALE)
Πρόγευμα και αναχώρηση για Ιεράπολη  (PAMUKKALE) που βρίσκεται στην περιοχή της Λαοδικείας.  Θα περάσουμε στην διαδρομή μας από το ΙΚΟΝΙΟ όπου θα δούμε μερικά από τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως το Μαυσωλείου των Δερβίσηδων και το Τζαμί Αλαντίν του 1220. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και φωτογραφίες στις όμορφες πλατείες. Αναχωρούμε προς Ιεράπολη, (Παμούκαλε) άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε της υπηρεσίες του ξενοδοχείου με ιαματικά – θεραπευτικά λουτρά – μασάζ –spa κλπ .Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:   ΙΕΡΑΠΟΛΗ (PAMUKKALE)-ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης  με τις θέρμες ,τις βυζαντινές εκκλησίες και το αρχαίο θέατρο το οποίο σώζεται σε πολύ  καλή κατάσταση. Επίσης θα επισκεφτούμε και θα βρέξουμε τα πόδια μας στις καταπληκτικές θερμοπηγές από αλάτι (Παμούκαλε = φρούριο βαμβακιού) λέγεται έτσι επειδή από μακριά το αλάτι φαίνεται σαν βαμβάκι. Στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφτούμε (εφόσον είναι ανοιχτό) εργοστάσιο λευκών ειδών που είναι διάσημο στην περιοχή για τα εξαιρετικά προϊόντα του. Τελειώνοντας παίρνουμε τον δρόμο περνώντας έξω από το Αιδίνι για τη Σμύρνη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο.

8η ΗΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ –ΕΦΕΣΣΟΣ  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ ΚΙΡΚΙΤΖΕ
Σήμερα έχουμε ακόμη μία καταπληκτική μέρα με επίσκεψη το πρωί στην αρχαία Έφεσσο όπου θα θαυμάσουμε την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο Κουρητών, το Αρχαίο Θέατρο(14.000 θέσεις) και πολλά άλλα μνημεία που θα μας δείξει ο ξεναγός μας. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο, θα επισκεφτούμε τον τάφο του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που και εκεί τέλεσε λειτουργία για πρώτη φορά το 2015 ο Πατριάρχης μας. Θα επισκεφτούμε και το πανέμορφο χωριό Κιρκιτζέ που είναι η γενέτειρα της Διδώς Σωτηρίου Συνεχίζουμε για τον Παράδεισο των αγορών το φημισμένο Κουσάνταση. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σμύρνη όπου μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας από το κεντρικό ξενοδοχείο που μένουμε. Δείπνο διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ- ΑΙΒΑΛΙ
Αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο μας και θα κάνουμε την πρώτη στάση μας στην πλατεία Διοικητηρίου να βγάλουμε φωτογραφίες. Το γνωστό σε όλους μας Κονάκι. Μετά από τις φωτογραφίες μας θα επισκεφτούμε την πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη, τα πανέμορφα Βουρλά. Στην επιστροφή θα διασχίσουμε δύο ιστορικές συνοικίες, το Κορδελιό και του Μπουρνόβα, όπου θα δούμε και τα τελευταία εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που σώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο. Θα θαυμάσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού και θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό χώρο , με το θέατρο και το Ασκληπιείο. Συνεχίζουμε για Αϊβαλί, όπου θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και την φτηνή αγορά του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ:  ΑΙΒΑΛΙ –ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ -ΤΡΟΙΑ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΚΑΒΑΛΑ ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Το πρωί θα επισκεφθούμε τα ξακουστά Μοσχονήσια και την εκκλησία των Ταξιαρχών, που κάποτε ήταν η Μητρόπολη Μοσχονησίων και Αϊβαλίου. Θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για καφέ και σουβενίρ στα πάμπολλα μαγαζάκια και συνεχίζοντας θα φθάσουμε στην Τροία όπου θα την επισκεφθούμε τον χώρο αλλά και το υπέροχο νέο Μουσείο. Θα βγάλουμε φωτογραφίες με τον Δούρειο Ίππο, θα έχουμε χρόνο για φαγητό και συνεχίζουμε προς τα Δαρδανέλια  θα περάσουμε την γέφυρα και θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα. Αφού περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΕΛΛΑΔΑΣ , θα κατευθυνθούμε για το ξενοδοχείο μας στην   Καβάλα ή Κομοτηνή όπου θα διανυκτερεύσουμε.

11η  ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ—ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ—ΑΘΉΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας από την  Καβάλα   με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Με το λεωφορείο  θα κάνουμε μια ξενάγηση της πόλης, και θα σταθμεύσουμε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου να προσκυνήσουμε και να δούμε την κρύπτη (Το σημείο που μαρτύρησε). Αφήνουμε την Θεσσαλονίκη και παίρνουμε τον δρόμο για την Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κτλ

 

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ   ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 770 €

 Μονόκλινο + 230 €

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα, Κομοτηνή ή Καβάλα
 • Δύο πρωινά  στην Ελλάδα
 • 8  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 & 5 Αστέρων στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 8 πρωινά / 8 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Διόδια- Διελεύσεις.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου έως τα σύνορα και παραλαβή του γκρουπ στην επιστροφή
 • Διπλωματούχος επίσημος τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια , αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία Ελλάδας & Τουρκίας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Ποτά στα γεύματα **  Είσοδοι στα μουσεία

ΠΡΟΣΟΧΗ  η σειρά των επισκέψεων μπορεί να  αλλάξει ανάλογα με  τα ωράρια των Μουσείων.
Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε διαβατήρια ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικά γράμματα.
Οι ταυτότητες δεν πρέπει να είναι πάνω από δεκαπενταετία.

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.………  *  Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 07:15 π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 07:25 π.μ== Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ