+30 210 4130007

ΒΟΛΟ ΚΑΒΑΛΑ ΔΡΑΜΑ ΞΑΝΘΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΟΥΦΛΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΦΕΡΡΕΣ ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ ΑΝΑΧ: 4ΗΜΕΡΟ

(0)
0,00 

ΚΑΒΑΛΑ- ΔΡΑΜΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ -ΞΑΝΘΗ – ΣΟΥΦΛΙ -ΒΟΛΟ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
ΑΝΑΧ:                     4ΗΜΕΡΟ

 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΒΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑ
Αναχωρούμε στις 06:15 από τον Πειραιά και 06.30 από την Ομόνοια. Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Όλυμπους Πλάζα. Η επόμενη στάση  για τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες είναι έξω από την Λαμία. Συνεχίζουμε για τον όμορφο Βόλο όπου μπορούμε να έχουμε χρόνο για φαγητό στις μοναδικές ψαροταβέρνες και στα διάσημα τσιπουράδικα του ελεύθερα. Βεβαίως υπάρχουν εκεί και άλλου είδους μαγαζιά έτσι ώστε να επιλέξει ο καθένας ότι θέλει. Μετά την πανέμορφη αυτή στάση και το φαγητό μας συνεχίζουμε για την πανέμορφη Καβάλα. Το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και έτσι μπορούμε να ευχαριστηθούμε και την πόλη και να δειπνήσουμε ελεύθερα και οικονομικά.  Ελεύθερος χρόνος.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ ΔΡΑΜΑ ΞΑΝΘΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΒΑΛΑ
Πρωινό και αναχωρούμε προς τις βόρειες πλαγιές του Παγγαίου όρους, κοντά στο χωριό Πρώτη Σερρών, δεσπόζει ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας, η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.  Σύμφωνα με την παράδοση, η μονή ιδρύθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα από τον τότε επίσκοπο Φιλίππων Σώζοντα. Στην πραγματικότητα όμως πρώτος επίσημος κτήτοράς της θεωρείται ο άγιος Γερμανός από την Παλαιστίνη, ένας από τους φωτιστές των Σλάβων τον 9ο αιώνα. Θα μάθουμε την ιστορία της Μονής από τις φιλόξενες μοναχές, θα εκπλαγούμε από την ομορφιά της Μονής και του τοπίου και φυσικά αφού προσκυνήσουμε θα συνεχίσουμε για την πολύ όμορφη πόλη της Δράμας. Θα επισκεφτούμε τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Μέσα στα  νερά της Αγίας Βαρβάρας διακρίνει κανείς θεμέλια ενός κτίσματος που σύμφωνα με τον θρύλο ήταν τα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας από τα οποία ανέβλυσε νερό όταν οι Τούρκοι την γκρέμισαν για να χτίσουν τζαμί. Από την εξέδρα γίνεται κάθε χρόνο η ρίψη του Σταυρού των Φώτων. Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη με τον ωραίο κήπο. Αργότερα συνεχίζουμε για την μοναδική Ξάνθη μέσω της παλιάς Εθνικής οδού για να απολαύσουμε την όμορφη διαδρομή περνώντας από Παρανέστι και Σταυρούπολη. Εδώ θα θαυμάσουμε τα παλιά καπνεργοστάσια και καπναποθήκες που είναι ανακαινισμένα και πανέμορφα, την παλιά πόλη με το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου που είναι σήμερα Λαογραφικό Μουσείο και μπορούμε να το επισκεφτούμε (αν είναι ανοιχτό). Μπορεί ο καθένας να πάρει ένα καφεδάκι ή να γευματίσει ελαφρά στον ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε πάντα από τον παλιό δρόμο μέσω Ιάσμου και βλέποντας κάποια από τα Πομακοχώρια στα αριστερά μας μέχρι να φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ροδόπης, την Κομοτηνή ή Γκιουμουλτζήνα όπως ονομαζόταν τον Μεσαίωνα.Θα γνωρίσουμε την Πόλη και την κεντρική πλατεία όπως και τα στενάκια με την Τούρκικη αγορά. Σας προτείνουμε να αγοράσετε γλυκά από το ζαχαροπλαστείο του Νεντίμ που το πρώτο του ζαχαροπλαστείο είναι στην Κωνσταντινούπολη.     Το βραδάκι  επιστρέφουμε στην Καβάλα όπου  έχουμε την διανυκτέρευση μας.

3η ΜΕΡΑ:   ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑ ΦΕΡΩΝ ΣΟΥΦΛΙ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ    ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τις Φέρες του Εύρου όπου υπάρχει η  Παναγία Κοσμοσώτειρα, που απηχεί ως σήμερα την μεγαλοπρέπεια της Κωνσταντινουπολίτικης τέχνης. Θεμελιωμένη το 1152 μΧ. στο λόφο που ο Θουκυδίδης περιέγραφε ως πέρασμα για όλους τους κατακτητές, προερχόμενους από Ανατολή ή Δύση, η Παναγία Κοσμοσώτειρα αποτελεί δημιούργημα του πρίγκιπα του Βυζαντίου Ισαάκιου Κομνηνού. Επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο έρχονται ως σήμερα να θαυμάσουν  όχι μόνο την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, αλλά και τις υπέροχες τοιχογραφίες της –όσες σώθηκαν από τη μετατροπή του χώρου σε τζαμί κατά την οθωμανική περίοδο. Συνεχίζουμε για την πόλη του Μεταξιού, το ξακουστό Σουφλί μας.  Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη με τα όμορφα μαγαζιά που πουλάνε όλων των ειδών τα μεταξωτά και βεβαίως να πιούμε ένα καφεδάκι. Συνεχίζουμε για την ακριτική Ορεστιάδα όπου θα σταθμεύσουμε στην κεντρική πλατεία και θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε ελεύθερα στα πολλά μαγαζιά. Μετά την όμορφη στάση θα συνεχίσουμε  για την Αλεξανδρούπολη με την μοναδική ρυμοτομία. Θα σταθμεύσουμε στο λιμάνι και θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε τον διάσημο φάρο της και φυσικά να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ στα πολύ όμορφα μαγαζιά της παραλίας.  Μετά από όλα αυτά τα ωραία το βραδάκι  επιστρέφουμε στην Καβάλα όπου  έχουμε την διανυκτέρευση μας.

4η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ-ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό 08.15 και η πρώτη μας στάση είναι στη νέα Καρβάλη όπου υπάρχει σήμερα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Ναζιανζηνού) που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο, όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου που βρίσκεται στο ναό της Νέας Καρβάλης, με μύριους κινδύνους τα μετέφεραν ως εδώ οι ξεριζωμένοι Καππαδόκες, μαζί με τα ιερά σκεύη της εκκλησίας (τους πολυέλαιους, το δεσποτικό και τον επιτάφιο) που τον τιμούσε στη γενέτειρα τους. Συνεχίζουμε προς τις Κρυνίδες και το βαφτηστήριο της Αγίας Λυδίας. Εκεί ο Απόστολος Παύλος βάφτισε το 48 μχ. στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή την Αγία Λυδία. Θα βραχούμε και εμείς στα Άγια νερά θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία και θα συνεχίσουμε με τις κατάλληλες στάσεις τον δρόμο μας προς την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα σύγχρονα Λεωφορεία μας.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο ESPERIA
  • 3 Πρωινά σε μπουφέ
  • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις
  • Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Δημοτικούς φόρους που πληρώνονται στο ξενοδοχείο
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους σε Μουσεία

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ    €

Διαφορά μονόκλινου    €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

* Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας   του εισιτηρίου .

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:55 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 07:10 π.μ ΚΗΦΙΣΙΑ (ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) Επιστροφή (Μετά τον Λαϊνόπουλο)
Με την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις.

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ