+30 210 4130007

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ & ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ & ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

(0)
189,00 

ΣΠΙΤΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ & ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ & ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΑΝΑΧ: ΑΠΟΚΡΙΩΝ 28 ΦΕΒΡ. ΕΩΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ    ΤΙΜΗ 189 €
ΑΝΑΧ: ΠΑΣΧΑ 17 ΕΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ          ΤΙΜΗ 195€

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξερευνήσει πάρα πολύ καλά όλα σχεδόν τα Βαλκάνια. Κάναμε κάτι δηλαδή που ίσως να είναι και υποχρέωση μας να γνωρίσουμε τους καλούς ή και τους λιγότερο καλούς γείτονες μας. Συνεχίζοντας λοιπόν τις επισκέψεις στην γειτονιά μας και επειδή έχουμε επισκεφτεί σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες την Λίμνη Οχρίδα ή Αχρίδα αποφασίσαμε να γνωρίσουμε φέτος την πόλη των Σκοπίων και όχι μόνο. Διαβάστε το πρόγραμμα και σας περιμένουμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί σε μία πόλη που μέσα στο κέντρο της κυλάει ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) και έχει ζωή όλο το εικοσιτετράωρο.

1η ΜΕΡΑ:     ΑΘΗΝΑ STOBI  ΣΚΟΠΙΑ
Αναχωρούμε 05:30 από Πειραιά και 05:45 από Ομόνοια. Η πρώτη μας στάση είναι στο Όλυμπους Πλάζα, η δεύτερη στην Λαμία και η επόμενη στον Κορινό. Από εκεί και μετά σε μία ώρα και ένα τέταρτο θα βρεθούμε στους Ευζώνους όπου είναι και ο συνοριακός σταθμός. Θα επισκεφτούμε το κατάστημα αφορολογήτων ειδών, θα περάσουμε τις τυπικές συνοριακές διαδικασίες και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας o  οποίος είναι μέχρι τα Σκόπια αυτοκινητόδρομος. Σε 75 χλμ. Θα συναντήσουμε και θα επισκεφτούμε ένα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη Στόβοι (STOBI). Οι Στόβοι ήταν αρχαία πόλη της Παιονίας, που στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και αργότερα έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας. Η πόλη κτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Εριγώνας ενώνεται με τον Αξιό, κάτι που της προσέδωσε μεγάλη εμπορική και στρατηγική σημασία.  Θα μας εντυπωσιάσουν τα ευρήματα, όπως το Θέατρο, η Βασιλική με το Βαφτιστήριο, τα καταπληκτικά ψηφιδωτά, η Δημόσια Κρήνη, οι Ρωμαϊκές επαύλεις με τα ονόματα των ιδιοκτητών, τα λουτρά κλπ. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε 75 χλμ θα βρεθούμε στην πόλη των Σκοπίων. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται 900 μέτρα από το κέντρο, σε μία περιοχή καταπράσινη που λέγεται Πανόραμα και εκεί βρίσκονται όλες οι Πρεσβείες και οι βίλες των πλουσίων. Δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:     ΟΡΟΣ ΒΟΤΝΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ & ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το βουνό Βότνο όπου θα πάρουμε το τελεφερίκ να ανέβουμε στην κορυφή που βρίσκεται ο Τεράστιος Σταυρός (φωτίζεται την νύχτα και φαίνεται από παντού). Ο Σταυρός στήθηκε για να θυμίζει τα 2000 χρόνια της Χριστιανοσύνης.  Millennium Cross. Η Θέα από ψηλά είναι καταπληκτική. Αφού απολαύσουμε και πάρουμε ωραίες φωτογραφίες, θα επιστρέψουμε στο πούλμαν με το οποίο θα κάνουμε ένα γύρο της πόλης. Μετά με τα πόδια θα επισκεφτούμε το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, την κεντρική πλατεία, την Πέτρινη Οθωμανική γέφυρα και την γέφυρα των καλλιτεχνών, τον ποταμό Βαρδάρη που διασχίζει το κέντρο της πόλης. Ο Βαρδάρης είναι ο Αξιός στην Ελλάδα. Θα δούμε τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, την εκκλησία του Σωτήρος και φυσικά θα έχουμε πολύ χρόνο στην παλιά πόλη με τα πάρα πολλά Τούρκικα μαγαζιά που μπορούμε να ψωνίσουμε αλλά και να γευματίσουμε με 3 ή 4 ευρώ. Το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση. Αν κάποιοι επιθυμούν βραδινή έξοδο, το ταξί από το ξενοδοχείο στην πλατεία κοστίζει μόλις δύο ευρώ.
ΣΗΜ: ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ θα βγούμε με το πούλμαν να κάνουμε Ανάσταση στην Εκκλησία του Αγίου Κλήμη της Αχρίδας. Από το γραφείο θα έχουμε μαζί μας Λαμπάδα, Τσουρέκι και κόκκινο αυγό.

3η ΜΕΡΑ:    ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΑΤΚΑ ΜΟΝΗ ΜΑΡΚΟΥ CITY MALL
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι Μάτκα.  Matka Canyon. Εδώ πρόκειται για ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς, γιαυτό τον λόγο προστατεύεται από την  UNESCO. Το διασχίζει ο ποταμός  Treska και δημιουργεί αρκετές λίμνες με μεγάλο βάθος. Αναφέρεται  ως ένα από τα 77 κορυφαία φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Θα περπατήσουμε πολύ λίγο για να το θαυμάσουμε και μετά θα κάνουμε μία βαρκάδα 30 λεπτών για να το απολαύσουμε από μέσα και να πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Αφού πιούμε και ένα καφεδάκι αναχωρούμε για την Ιστορική Μονή Μάρκου που είναι 20 χλμ. έξω από την πόλη. Είναι χτισμένο το 1346 και φέρει το όνομα του Σέρβου πρίγκιπα Μάρκο, ο οποίος βασίλευε κατά την ολοκλήρωσή του. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο. Πριν έρθουν οι Οθωμανοί το Μοναστήρι είχε και σχολείο. Σήμερα διατηρούνται πολύ καλά οι Αγιογραφίες του. Επίσης έχει Μύλο, φούρνο, πηγάδι και αποστακτήρα για Ρακί. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα μας επιστρέφουμε στα Σκόπια και θα έχουμε χρόνο στο πολυκατάστημα city mall όπου πραγματικά έχει καλές τιμές αν θέλουμε να κάνουμε κάποιες αγορές από τα πάρα πολλά μαγαζιά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόψε με το δείπνο μας θα έχουμε Μουσική DJ και κρασί κερασμένο να διασκεδάσουμε. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:      ΣΚΟΠΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ  QUEEN MARIA ΑΘΗΝΑ
 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Δεμίρ Καπιά. Εδώ βρίσκεται ένας υπέροχος χώρος που είναι χτισμένο ένα από τα παλαιότερα Οινοποιεία. Το έχει δημιουργήσει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς το 1928 και το αφιέρωσε στην σύζυγό του Μαρία. Γιαυτό και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα Queen Maria. Tα προϊόντα του είναι εξαιρετικά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και αν θέλουμε να αγοράσουμε κρασιά τα οποία ξεκινούν από 3 ευρώ το μπουκάλι. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία συνεχίζουμε για τα σύνορα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πούλμαν υπερυψωμένα τελευταίας τεχνολογίας
 • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Πληρωμένο το Τελεφερίκ
 • Πληρωμένο το εισιτήριο του πλοιαρίου στο Φαράγγι Μάτκα
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 4****
 • 3 Προγεύματα σε μπουφέ
 • 2 δείπνα με σαλάτες συνοδευτικά σε μπουφέ και σερβιριζόμενο το κυρίως πιάτο
 • Τελευταία βραδιά δείπνο με κρασί και μουσική DJ
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ποτά στα γεύματα εκτός της τελευταίας βραδιάς που προσφέρεται κρασί
 • Είσοδοι σε τυχόν Μουσεία
 • Ότι δεν αναφέρεται στα συμπεριλαμβανόμενα

       ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ   189   ΕΥΡΩ  ΑΠΟΚΡΙΕΣ
195 ΕΥΡΩ  ΠΑΣΧΑ

Διαφορά μονόκλινου   90 €

Η σειρά των επισκέψεων λόγω των εορταστικών ημερών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί τίποτα.
Απαραίτητα ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ