+30 210 4130007

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ & ΜΑΡΤΙΟ ΣΚΟΠΙΑ ΤΕΤΟΒΟ ΣΤΟΒΟΙ ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ MATKA KANYON 4ΗΜΕΡΟ ΜΟΝΟ 195€

(0)
195,00 
 • Διαμονή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

ΣΠΙΤΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ


4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΣΚΟΠΙΑ ΤΕΤΟΒΟ ΣΤΟΒΟΙ ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ MATKA KANYON
ΤΙΜΗ ΔΩΡΟΥ ΜΟΝΟ  195  €   

1η   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  9 ΕΩΣ  12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2η  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  1  ΕΩΣ    4  ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξερευνήσει πάρα πολύ καλά όλα σχεδόν τα Βαλκάνια. Κάναμε κάτι δηλαδή που ίσως να είναι και υποχρέωση μας να γνωρίσουμε τους καλούς ή και τους λιγότερο καλούς γείτονες μας. Συνεχίζοντας λοιπόν τις επισκέψεις στην γειτονιά μας και επειδή έχουμε επισκεφτεί σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες την Λίμνη Οχρίδα ή Αχρίδα αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε και την υπόλοιπη χώρα διαμένοντας στην πόλη των Σκοπίων. Τα Σκόπια, είναι μια πόλη που συνδυάζει το παρελθόν, με μνημεία όπως το φρούριο Kale του 10ου αιώνα και η Πέτρινη Γέφυρα του 6ου αιώνα, αλλά και το τεράστιο Παλαιό Παζάρι, με το σήμερα, καθώς διαθέτει πολλά «ζωηρά» μπαράκια και διεξόδους διασκέδασης, διατηρώντας όμως, πάντα, το Ανατολικο-Ευρωπαϊκό στερεότυπο, που την κάνει ξεχωριστή. Διαβάστε το πρόγραμμα και σας περιμένουμε να περάσουμε μερικές ημέρες μαζί σε μία πόλη που μέσα στο κέντρο της κυλάει ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) και έχει ζωή όλο το εικοσιτετράωρο.

1η ΜΕΡΑ:     ΑΘΗΝΑ STOBI  ΣΚΟΠΙΑ
Αναχωρούμε 05:30    από Πειραιά και 05:50 από Ομόνοια. Η πρώτη μας στάση είναι στην Λαμία , και η επόμενη στον Κορινό. Από εκεί και μετά σε μία ώρα και ένα τέταρτο θα βρεθούμε στους Ευζώνους όπου είναι και ο συνοριακός σταθμός. Θα επισκεφτούμε το κατάστημα αφορολογήτων ειδών, θα περάσουμε τις τυπικές συνοριακές διαδικασίες και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας o  οποίος είναι μέχρι τα Σκόπια αυτοκινητόδρομος. Σε 75 χλμ. από τα σύνορα θα συναντήσουμε και θα επισκεφτούμε ένα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη Στόβοι (STOBI). Οι Στόβοι ήταν αρχαία πόλη της Παιονίας, που στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και αργότερα έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας. Η πόλη κτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Εριγώνας ενώνεται με τον Αξιό, κάτι που της προσέδωσε μεγάλη εμπορική και στρατηγική σημασία.  Θα μας εντυπωσιάσουν τα ευρήματα, όπως το Θέατρο, η Βασιλική με το Βαφτιστήριο, τα καταπληκτικά ψηφιδωτά, η Δημόσια Κρήνη, οι Ρωμαϊκές επαύλεις με τα ονόματα των ιδιοκτητών, τα λουτρά κλπ. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και περίπου σε μία ώρα θα βρεθούμε στην πόλη των Σκοπίων. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παλιάς πόλης με τα μαγαζιά και το κέντρο με τον Βαρδάρη και τα δημόσια κτήρια. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΟΡΟΣ ΒΟΤΝΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ  ΜΑΤΚΑ ΚΑΝΥΟΝ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το βουνό Βότνο όπου θα πάρουμε το τελεφερίκ να ανέβουμε στην κορυφή που βρίσκεται ο Τεράστιος Σταυρός (φωτίζεται την νύχτα και φαίνεται από παντού). Ο Σταυρός στήθηκε για να θυμίζει τα 2000 χρόνια της Χριστιανοσύνης.  Millennium Cross. Η Θέα από ψηλά είναι καταπληκτική. Αφού απολαύσουμε και πάρουμε ωραίες φωτογραφίες, θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι Μάτκα.  Matka Canyon. Εδώ πρόκειται για ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς, γιαυτό τον λόγο προστατεύεται από την  UNESCO. Το διασχίζει ο ποταμός  Treska και δημιουργεί αρκετές λίμνες με μεγάλο βάθος. Αναφέρεται  ως ένα από τα 77 κορυφαία φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Θα περπατήσουμε πολύ λίγο για να το θαυμάσουμε και μετά όσοι επιθυμούν θα κάνουμε μία βαρκάδα 30 λεπτών για να το απολαύσουμε από μέσα και να πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Αφού πιούμε και ένα καφεδάκι επιστρέψουμε στο πούλμαν με το οποίο θα κάνουμε τον  γύρο της πόλης γνωρίζοντας τα κυριότερα κτήρια. Μετά με τα πόδια θα επισκεφτούμε το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, την κεντρική πλατεία, την Πέτρινη Οθωμανική γέφυρα και την γέφυρα των καλλιτεχνών, τον ποταμό Βαρδάρη που διασχίζει το κέντρο της πόλης. Ο Βαρδάρης είναι ο Αξιός στην Ελλάδα. Θα δούμε τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, την εκκλησία του Σωτήρος και φυσικά θα έχουμε πολύ χρόνο στην παλιά πόλη με τα πάρα πολλά Ανατολικού τύπου μαγαζιά που μπορούμε να ψωνίσουμε. Εδώ μπορείτε να γευματίσετε ελεύθερα δοκιμάζοντας τα διάσημα κεμπάπ τσιτσί και σαλάτα που είναι και πάρα πολύ φτηνά. Το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΣΚΟΠΙΑ ΤΕΤΟΒΟ ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ ΛΙΜΝΗ ΜΑΥΡΟΒΟ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πόλη Τέτοβο. Θα κάνουμε μία βόλτα και στο κέντρο της πόλης και θα γνωρίσουμε το μοναδικό Τζαμί Σαρένα ή χρωματισμένο Τζαμί. Το Σαρένα στέκει εκεί από το 1438. Αρχιτεκτονικά και αισθητικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Τα χρώματα του είναι καταπληκτικά. Για να φτιαχτεί το χρώμα-στίλβωση της διακόσμησης χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 30.000 αυγά! Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας περνώντας δίπλα από την λίμνη του Μαυρόβου και διασχίζοντας το ομώνυμο Εθνικό πάρκο όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μία πανδαισία χρωμάτων. Σε λίγο φτάνουμε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη  Του Βαπτιστή, (Γιοβάν Μπιγκόρσκι). Η Μονή θεμελιώθηκε το 1020 και το καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο, Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να έχουμε μία επαφή με τον Ηγούμενο ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Άγιο Όρος και μιλάει Ελληνικά. Το μοναστήρι έχει μια μεγάλη συλλογή από ιερά λείψανα, όπως του Ιωάννη του Βαπτιστή , τον Κλήμη της Οχρίδα , του Λαζάρου της Βηθανίας, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Βαρβάρας, και μέρος του Τιμίου Σταυρού. Υπάρχει επίσης ένα Εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, όπου φυλάσσονται λείψανα του Αγίου. Αυτό ανοίγει μόνο στην εορτή του Αγίου που γίνεται μεγάλη λειτουργία.  Ένας  πολύτιμος θησαυρός του μοναστηριού, είναι η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου που χρονολογείται από το 1020 στην οποία αποδίδονται θαυματουργές θεραπευτικές δυνάμεις. Μετά το προσκύνημα μας στο Ιστορικό και πανέμορφο αυτό Μοναστήρι επιστρέφουμε στη λίμνη  Μαύροβο όπου θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας που είναι μόλις 50 μέτρα από την είσοδο της παλιάς πόλης με τα καταστήματα και τα εστιατόρια. Μπορούμε να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια ή να απολαύσουμε ένα ωραίο δείπνο.(Το φαγητό είναι πολύ φτηνό στην παλιά πόλη, ρωτήστε μας). Το κέντρο των Σκοπίων φωτισμένο θα σας εντυπωσιάσει. Διανυκτέρευση
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σε περίπτωση που λόγω κακών καιρικών συνθηκών (σπανίως) η Μονή Μπιγκόρσκι είναι κλειστή επισκεπτόμαστε  το όμορφο Κουμάνοβο.

4η ΜΕΡΑ:  ΣΚΟΠΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ  QUEEN MARIA ΑΘΗΝΑ
 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Δεμίρ Καπιά. Εδώ βρίσκεται ένας υπέροχος χώρος που είναι χτισμένο ένα Οινοποιείο. Το οινοποιείο αυτό είναι το παλαιότερο στα Βαλκάνια και εξακολουθεί να παράγει ποιοτικά κρασιά με την ιδιόκτητη ονομασία Agropin.Το έχει δημιουργήσει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς το 1928 και το αφιέρωσε στην σύζυγό του Μαρία. Γιαυτό και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα Queen Maria. Tα προϊόντα του είναι εξαιρετικά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και αν θέλουμε να αγοράσουμε κρασιά τα οποία ξεκινούν από 3 ευρώ το μπουκάλι. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία συνεχίζουμε για τα σύνορα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πούλμαν υπερυψωμένα τελευταίας τεχνολογίας
 • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Πληρωμένο το Τελεφερίκ στο όρος Βότνο
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4**** ακριβώς έξω από την παλιά πόλη
 • 3 Προγεύματα σε μπουφέ
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
 • Τοπικός επαγγελματίας διπλωματούχος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ποτά στα γεύματα
 • Είσοδοι σε τυχόν Μουσεία

       ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 195 
Διαφορά μονόκλινου   90 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο

Για να υαξιδέψουμε πρέπει να έχουμε μαζί μας διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα που να μην είναι πάνω από δεκαπέντα ετών.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ 05:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:05π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 06:15 π.μ — Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ