+30 210 4130007

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ & ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

(0)
220,00 

ΣΠΙΤΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  &  ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ  ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ & ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΑΝΑΧ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   ΤΙΜΗ  220 €
ΑΝΑΧ:  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ   30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ    ΤΙΜΗ  220 €
ΑΝΑΧ: ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ  6    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ              ΤΙΜΗ 200 € 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξερευνήσει πάρα πολύ καλά όλα σχεδόν τα Βαλκάνια. Κάναμε κάτι δηλαδή που ίσως να είναι και υποχρέωση μας να γνωρίσουμε τους καλούς ή και τους λιγότερο καλούς γείτονες μας. Συνεχίζοντας λοιπόν τις επισκέψεις στην γειτονιά μας και επειδή έχουμε επισκεφτεί σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες την Λίμνη Οχρίδα ή Αχρίδα αποφασίσαμε να γνωρίσουμε και την πόλη των Σκοπίων. Διαβάστε το πρόγραμμα και σας περιμένουμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα μαζί σε μία πόλη που μέσα στο κέντρο της κυλάει ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) και έχει ζωή όλο το εικοσιτετράωρο.

1η ΜΕΡΑ:     ΑΘΗΝΑ STOBI  ΣΚΟΠΙΑ
Αναχωρούμε 05:45 από Πειραιά και 06:00 από Ομόνοια. Η πρώτη μας στάση είναι στη Λαμία, και η επόμενη στον Κορινό. Από εκεί και μετά σε μία ώρα και ένα τέταρτο θα βρεθούμε στους Ευζώνους όπου είναι και ο συνοριακός σταθμός. Θα επισκεφτούμε το κατάστημα αφορολογήτων ειδών, θα περάσουμε τις τυπικές συνοριακές διαδικασίες και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας o  οποίος είναι μέχρι τα Σκόπια αυτοκινητόδρομος. Σε 75 χλμ. Θα συναντήσουμε και θα επισκεφτούμε ένα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη Στόβοι (STOBI). Οι Στόβοι ήταν αρχαία πόλη της Παιονίας, που στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και αργότερα έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας. Η πόλη κτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Εριγώνας ενώνεται με τον Αξιό, κάτι που της προσέδωσε μεγάλη εμπορική και στρατηγική σημασία.  Θα μας εντυπωσιάσουν τα ευρήματα, όπως το Θέατρο, η Βασιλική με το Βαφτιστήριο, τα καταπληκτικά ψηφιδωτά, η Δημόσια Κρήνη, οι Ρωμαϊκές επαύλεις με τα ονόματα των ιδιοκτητών, τα λουτρά κλπ. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε 75 χλμ θα βρεθούμε στην πόλη των Σκοπίων. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται ακριβώς επάνω στον ποταμό Βαρδάρη και απέχει από το κέντρο μόλις 900 μέτρα. Δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:     ΟΡΟΣ ΒΟΤΝΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ & ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το βουνό Βότνο όπου θα πάρουμε το τελεφερίκ να ανέβουμε στην κορυφή που βρίσκεται ο Τεράστιος Σταυρός (φωτίζεται την νύχτα και φαίνεται από παντού). Ο Σταυρός στήθηκε για να θυμίζει τα 2000 χρόνια της Χριστιανοσύνης.  Millennium Cross. Η Θέα από ψηλά είναι καταπληκτική. Αφού απολαύσουμε και πάρουμε ωραίες φωτογραφίες, θα επιστρέψουμε στο πούλμαν με το οποίο θα κάνουμε ένα γύρο της πόλης. Μετά με τα πόδια θα επισκεφτούμε το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, την κεντρική πλατεία, την Πέτρινη Οθωμανική γέφυρα και την γέφυρα των καλλιτεχνών, τον ποταμό Βαρδάρη που διασχίζει το κέντρο της πόλης. Ο Βαρδάρης είναι ο Αξιός στην Ελλάδα. Θα δούμε τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, την εκκλησία του Σωτήρος και φυσικά θα έχουμε πολύ χρόνο στην παλιά πόλη με τα πάρα πολλά Τούρκικα μαγαζιά που μπορούμε να ψωνίσουμε αλλά και να γευματίσουμε με 4 ή 5 ευρώ. Το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Απόψε θα έχουμε το εορταστικό μας δείπνο που θα είναι εξ ολοκλήρου σε μπουφέ και θα συνοδεύετε με κρασί. Φυσικά θα έχουμε και μουσική DJ για να διασκεδάσουμε.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:    ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΑΤΚΑ ΜΟΝΗ ΜΑΡΚΟΥ CITY MALL
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι Μάτκα.  Matka Canyon. Εδώ πρόκειται για ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς, γιαυτό τον λόγο προστατεύεται από την  UNESCO. Το διασχίζει ο ποταμός  Treska και δημιουργεί αρκετές λίμνες με μεγάλο βάθος. Αναφέρεται  ως ένα από τα 77 κορυφαία φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Θα περπατήσουμε πολύ λίγο για να το θαυμάσουμε και μετά όσοι επιθυμούν θα κάνουμε μία βαρκάδα 30 λεπτών για να το απολαύσουμε από μέσα και να πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Αφού πιούμε και ένα καφεδάκι αναχωρούμε για την Ιστορική Μονή Μάρκου που είναι 20 χλμ. έξω από την πόλη. Είναι χτισμένο το 1346 και φέρει το όνομα του Σέρβου πρίγκιπα Μάρκο, ο οποίος βασίλευε κατά την ολοκλήρωσή του. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο. Πριν έρθουν οι Οθωμανοί το Μοναστήρι είχε και σχολείο. Σήμερα διατηρούνται πολύ καλά οι Αγιογραφίες του. Επίσης έχει Μύλο, φούρνο, πηγάδι και αποστακτήρα για Ρακί. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα μας επιστρέφουμε στα Σκόπια και θα έχουμε χρόνο στο πολυκατάστημα city mall όπου πραγματικά έχει καλές τιμές αν θέλουμε να κάνουμε κάποιες αγορές από τα πάρα πολλά μαγαζιά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:      ΣΚΟΠΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ  QUEEN MARIA ΑΘΗΝΑ
 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Δεμίρ Καπιά. Εδώ βρίσκεται ένας υπέροχος χώρος που είναι χτισμένο ένα από τα παλαιότερα Οινοποιεία. Το έχει δημιουργήσει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς το 1928 και το αφιέρωσε στην σύζυγό του Μαρία. Γιαυτό και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα Queen Maria. Tα προϊόντα του είναι εξαιρετικά. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και αν θέλουμε να αγοράσουμε κρασιά τα οποία ξεκινούν από 3 ευρώ το μπουκάλι. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία συνεχίζουμε για τα σύνορα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στην Αθήνα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πούλμαν υπερυψωμένα τελευταίας τεχνολογίας
 • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Πληρωμένο το Τελεφερίκ
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 4****
 • 3 Προγεύματα σε μπουφέ
 • 2 δείπνα με σαλάτες συνοδευτικά σε μπουφέ και σερβιριζόμενο το κυρίως πιάτο
 • Παραμονή Χριστουγέννων πλούσιο μπουφέ δείπνο με κρασί και μουσική DJ
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ποτά στα γεύματα εκτός της εορταστικής βραδιάς που προσφέρεται κρασί
 • Είσοδοι σε τυχόν Μουσεία
 • Εισιτήριο πλοιαρίου στο φαράγγι Μάτκα
 • Στην εκδρομή των Θεοφανείων δεν υπάρχει εορταστικός μπουφές και κρασί
 • Υπάρχουν τα κανονικά δείπνα και θα έχουμε μουσική τελευταία βραδιά.

       ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ   220   ΕΥΡΩ
Διαφορά μονόκλινου   75 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

………..*  Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………. *  Πρέπει να φέρουμε μαζί μας το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε.
………  * Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω Covid 19 και ταξιδιωτικής απαγορεύσεις από το κράτος οι προκαταβολές επιστρέφονται.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:45 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:55 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:05 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:20π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 06:30 π.μ — Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβίβασης


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ