+30 210 4130007

ΠΑΣΧΑ 2022 ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ 6ΗΜΕΡΟ ΑΝΑΧ:

(0)
0,00 
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Πρωινό

Το Καστρομονάστηρο.
Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης.
Η θέα από το καφέ του ξενοδοχείου μας!!!
Τα στενάκια της Χώρας.

ekdromi-patmo-pasxa

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

ΑΝΑΧ:    ΑΠΡΙΛΙΟΥ—ΕΠΙΣΤΡ:    ΑΠΡΙΛΙΟΥ

6 ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ      €


 Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης ή τα ‘’Ιεροσόλυμα του Αιγαίου’’ όπως το ονομάζουν.
Φέτος που το Πάσχα πέφτει σχεδόν Μάη μήνα είναι η ιδανική εποχή να επισκεφτεί κανείς τον καλύτερο προορισμό για τους θρησκευτικούς εορτασμούς του Πάσχα, από αυτό το νησί με τη μεγάλη και ιδιαίτερη θρησκευτική παράδοση. Μιλάμε για την Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης, το μέρος όπου το 94 ή 95 μ.Χ., ο ευαγγελιστής Ιωάννης συνομίλησε με το Θεό κι εκείνος του αποκάλυψε το προφητικό βιβλίο. Εκτός όλων των άλλων που θα ζήσουμε το έθιμο που κάνει το Πάσχα στην Πάτμο ξεχωριστό, είναι η τελετή του Νιπτήρα, το πρωί της Μ. Πέμπτης στην πλατεία του Δημαρχείου, το οποίο αποτελεί την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου: ο Ηγούμενος, όπως ακριβώς ο Ιησούς, πλένει τα πόδια δώδεκα μοναχών που κάθονται γύρω από τη μεγάλη εξέδρα, όπως οι μαθητές στο Μυστικό Δείπνο.

1η ΜΕΡΑ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ    ΠΕΙΡΑΙΑ- ΠΑΤΜΟΣ ΕΝ ΠΛΩ
Ραντεβού στο λιμάνι του Πειραιά στις 17.30. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της BLUE STAR το οποίο θα αναχωρήσει στις 19.00 η ώρα. Η άφιξη στην Πάτμο είναι στις 03.00 το πρωί. Το ξενοδοχείο μας απέχει από το σημείο που δένει το πλοίο περίπου 150 με 200 μέτρα. Την διαδρομή αυτή την κάνουμε με τα πόδια. Τα δωμάτια μας είναι κρατημένα , και έτσι μπορούμε αμέσως να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστούμε. Διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ:  21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  Μ. ΠΕΜΠΤΗ    ΠΑΤΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε στις 10:30 με το πούλμαν για την Χώρα όπου θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία του Δημαρχείου το έθιμο του Νιπτήρα. Η τελετή τελειώνει 13:30 και μετά μπορούμε να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1607. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας Ελεούσας και θα μάθουμε την ιστορία και τα θαύματα της. Συνεχίζουμε με τα πόδια και από την πίσω πλευρά του βράχου θα συναντήσουμε το μοναστήρι Της Παναγίας της Διασώζουσας. Θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της εικόνας. Αργότερα αναχωρούμε και θα κάνουμε ένα κομμάτι του νησιού μέχρι να φτάσουμε στην διάσημη παραλία του Γροίκου όπου μπορούμε και να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σκάλα. Ελεύθερος χρόνος που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε στα διάφορα μαγαζιά της Σκάλας. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΠΑΤΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χώρα, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Οσίου Χριστόδουλου ( Αγ. Ιωάννη Θεολόγου )που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή εκεί που γύρω της κτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Του Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Νικολάου, του Τιμίου Σταυρού, του Προδρόμου , των Αγίων Αποστόλων (1603).  Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγορεύει στον μαθητή του Πρόχορο , το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Θα παρευρεθούμε στην μοναδική και συγκινητική Αποκαθήλωση που λαμβάνει χώρα στο ιερό χώρο του Σπηλαίου. Μετά το πέρας την Αποκαθήλωσης θα παραμείνουμε με τον ξεναγό μας ώστε να  γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος, θα δούμε το σημείο που κοιμόταν και το σημείο που έβαζε το χέρι του να κρατηθεί όταν σηκωνόταν. Θα προσκυνήσουμε και γεμάτοι θρησκευτικό δέος  θα συνεχίσουμε  να γνωρίσουμε το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού από την πλευρά του Κάμπου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα παρακολούθηση του Επιταφίου σε όποια από τις εκκλησίες της Σκάλας επιθυμεί ο καθένας μας. Πολύ όμορφα είναι όταν συναντώνται όλοι μαζί οι Επιτάφιοι και ψάλλουν στην κεντρική πλατεία.  Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ:  23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  M. ΣΑΒΒΑΤΟ      ΠΑΤΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων. Η μονή βρίσκεται εκεί 400 χρόνια και τα κτήρια που την αποτελούν σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακά. Οι περίπου 40 καλόγριες που φιλοξενούνται ασχολούνται εκτός των άλλων και με την αγιογραφία, την μελισσοκομική και με το βυζαντινό κέντημα. Θα παρακολουθήσουμε την πρώτη Ανάσταση και συνήθως μετά κάποια από τις Μοναχές μας εξηγεί την ιστορία και μας ξεναγεί. Θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα της Μονής όπου μπορούμε να προμηθευτούμε διάφορα μοναστηριακά προϊόντα.  Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην  θέση Λουκάκια που ευρίσκεται στην περιοχή Σάψιλα. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι του οποίου κτήτωρ και  ιδρυτής είναι ο  καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πάτμου Αρχιμ. Αντίπας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό. Επιστρέφουμε στην Σκάλα και είμαστε ελεύθεροι μέχρι 22:30 που θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για το Σπήλαιο της Αποκάλυψης να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία. Αυτό φυσικά θα είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής για όλους μας. Μετά την Ανάσταση θα μεταφερθούμε σε τοπικό εστιατόριο για την πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:  24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ    ΠΑΤΜΟΣ
Σήμερα μετά το πρωινό μας μπορούμε με τα πόδια να κάνουμε μία βόλτα (όσοι θέλουν) μέχρι το πρώτο βαφτιστήριο του Αγίου Ιωάννου, όπου θα μιλήσουμε και για το πρώτο θαύμα που συνέβη με τον μάγο Κύνωπα. Μετά μπορούμε να πιούμε ένα καφεδάκι στην Σκάλα και το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε με το Πούλμαν για την Χώρα όπου θα έχουμε το Πασχαλινό γεύμα μας με συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού. Επιστροφή στην Σκάλα. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ  ΠΑΤΜΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ
Μετά το πρωινό μας θα είμαστε ελεύθεροι στα μαγαζιά να κάνουμε τα τελευταία ψώνια μας σε μικροδωράκια και αναμνηστικά. Αργότερα παίρνουμε τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο και πηγαίνουμε στο λιμάνι που μας περιμένει το πλοίο της  BLUE STAR  να αναχωρήσουμε για τον Πειραιά.

Ώρα αναχώρησης του πλοίου από Πάτμο: 13:00.                                Άφιξη στον Πειραιά  20:30

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Πάτμο-Πειραιά σε οικονομική θέση
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο CHRIS στην Σκάλα μπροστά στην θάλασσα
 • Πέντε πρωινά
 • Πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση
 • Πασχαλινό γεύμα με  ζωντανή μουσική και χορούς
 • Λαμπάδα, Τσουρέκι, Κόκκινο αυγό από το γραφείο
 • Εκδρομές στην Πάτμο με το πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός όλες τις ημέρες μαζί μας
 • Δημοτικούς φόρους στο ξενοδοχείο
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία ή Αρχαιολογικούς χώρους

                                              ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ    €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας  Το έντυπο αυτό υπογράφεται  κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

ΣΗΜ: *   Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
………..*  Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ