+30 210 4130007

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ: ΣΜΥΡΝΗ ΕΦΕΣΣΟΣ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΑΪΒΑΛΙ ΠΡΟΥΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΤΡΟΙΑ…8 ΗΜ. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

(0)
425,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Καλοκαιρινές Εκδρομές
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διατροφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
ΚΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΜΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΟΛΟΝΕΣ ΜΕΣΑ
ΑΪΒΑΛΙ
ekdromi-mikra-asia
ΕΦΕΣΟΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΡΚΙΤΖΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΕΚΕΙ Ο ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ.
ekdromi-mikra-asia
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

ekdromi-mikra-asia

 ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΠΡΟΥΣΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ- ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ -ΑΪΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΤΡΟΙΑ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ

ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΚΑΒΑΛΑ–ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΑΧ. ΠΑΣΧΑ:  21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Η Τιμή αλλάζει από τα ξενοδοχεία λόγω διαφοράς σαιζόν.

    ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ      ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
1   19 ΜΑΪΟΥ     26  ΜΑΪΟΥ 425 € 150 €
2   16  ΙΟΥΝΙΟΥ     23  ΙΟΥΝΙΟΥ 450 € 175 €
3   21  ΙΟΥΛΙΟΥ     28  ΙΟΥΛΙΟΥ 475 € 200 €
4   25  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ        1    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 475 € 200 €
5   22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ     29  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 425 € 150 €
6   27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ     3     ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 425 € 150 €

 

1η ΜΕΡΑ:     ΑΘΗΝΑ-ΚΑΒΑΛΑ
Αναχωρούμε από Πειραιά και Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, Λαμία, Κορινό, Μουσθένη και  θα περάσουμε από την Ν. Καρβάλη όπου θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη εκκλησία το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που η καταγωγή του είναι από την Αγιοτόκο Καππαδοκία. Αφού προσκυνήσουμε και μάθουμε την ιστορία του Αγίου καταλήγουμε στην πανέμορφη Καβάλα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:   ΚΑΒΑΛΑ Ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ  – ΠΡΟΥΣΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τους τελωνειακούς ελέγχους και ψωνίσουμε από τα αφορολόγητα, θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας και θα συνεχίσουμε για τον Βόσπορο κάνοντας μία μικρή στάση στην Ραιδεστό. Τον Βόσπορο θα τον περάσουμε από την γέφυρα του Γιαβούζ Σελίμ όπου θα βλέπουμε αριστερά μας την Μαύρη Θάλασσα και δεξιά τα προάστια της Κωνσταντινούπολης. Συνεχίζουμε περνώντας από την περιοχή της Νικομήδειας και σε λίγο φτάνουμε στην Προύσα. (Κάνουμε αυτόν τον όμορφο κύκλο έτσι ώστε να απολαύσετε την καινούργια γέφυρα με την πανέμορφη διαδρομή και να μη περάσετε δύο φορές από την ίδια μέσω του Τσανάκαλέ όπως κάνουν όλοι).  Στην ξακουστή Προύσα  μπορούμε να δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη το Μαυσωλείο, το Πράσινο Τζαμί, τα Ρωμαϊκά λουτρά και αν θέλουμε να ψωνίσουμε τα φημισμένα μεταξωτά της. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΠΡΟΥΣΑ- ΒΟΥΡΛΑ – ΣΜΥΡΝΗ –
Σήμερα μετά το πρωινό μας, αν κάτι δεν προλάβαμε να δούμε την προηγούμενη ημέρα θα το επισκεφτούμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από το Μουσταφά Κεμάλ Πασά (Κρεμαστή), Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρο), Ακχισάρ και Μανίσα (Μαγνησία). Στο Μπαλίκεσιρ ή στο Ακχισάρ θα κάνουμε στάση για να γευματίσουμε το μεσημέρι. Βεβαίως στο δρόμο θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη που θα περάσουμε. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη, τα πανέμορφα Βουρλά. Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε το σπίτι που γεννήθηκε, να πάρουμε μοναδικές φωτογραφίες, να πιούμε και ένα παραλιακό καφεδάκι και μετά  θα μας υποδεχτεί η μοναδική και αγαπημένη Σμύρνη μας. Μετά την τακτοποίηση μας  στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την πρώτη γνωριμία μαζί της. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο, μόλις δύο δρόμους πάνω από την παραλία του QUE.  Δείπνο  Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:   ΣΜΥΡΝΗ – ΈΦΕΣΟΣ -ΚΙΡΚΙΤΖΕ -ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ-ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Έφεσο.  Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει η ξεναγός μας.  Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ωραιότερο χωριό της περιοχής τον Κιρκιτζέ. Εδώ γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου η οποία στο βιβλίο της Ματωμένα Χώματα έτσι περιγράφει το χωριό της: “Αν υπάρχει αυτό που λέμε παράδεισος το χωριό μας ο Κιρκιντζές, ήταν ένα δείγμα του.  Το απόγευμα  ελεύθερο χρόνο στην Πρωτεύουσα των αγορών που είναι το Κουσάνταση. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην Σμύρνη μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ – ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Λαοδικείας που είναι γνωστή από την εποχή των Ελλήνων για τα περίφημα βαμβακερά και τα λευκά της υφάσματα. Φτάνοντας θα μας κόψει την ανάσα η ομορφιά των  καταπληκτικών  θερμοπηγών από αλάτι. (Παμούκαλε = φρούριο βαμβακιού) λέγεται έτσι επειδή από μακριά το αλάτι φαίνεται σαν βαμβάκι. Εδώ θα πάρουμε τις καλύτερες φωτογραφίες όλου του ταξιδιού. Όταν βρέξουμε τα πόδια μας στις πανέμορφες λιμνούλες, θα καταλάβουμε τις ιαματικές ιδιότητες του νερού. Μπορείτε να έχετε αν θέλετε το μαγιό σας μαζί για ένα ολιγόλεπτο μπάνιο στην λίμνη με τις αρχαίες κολόνες. Φυσικά θα επισκεφτούμε και τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολις με τις θέρμες ,τις βυζαντινές εκκλησίες και το αρχαίο θέατρο το οποίο σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Θα αφιερώσουμε εδώ την ημέρα μας και στην επιστροφή αν μας παίρνει ο χρόνος θα κάνουμε μία μικρή στάση στο Αϊδίνιο. Επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο Διανυκτέρευση

6η ΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΑΪΒΑΛΙ
Αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο μας και θα κάνουμε την πρώτη στάση μας στην πλατεία Διοικητηρίου να βγάλουμε φωτογραφίες. Το γνωστό σε όλους μας Κονάκι. Μετά από τις φωτογραφίες μας  συνεχίζουμε και θα διασχίσουμε δύο ιστορικές συνοικίες, το Κορδελιό και του Μπουρνόβα, όπου θα δούμε και τα τελευταία εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που σώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά. Επόμενη στάση μας αφού διασχίσουμε την περιοχή της Μενεμένης, την Φώκαια κλπ είναι η Πέργαμος. Θα γνωρίσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού, θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το εξαιρετικό θέατρο και το Ασκληπιείο και θα συνεχίσουμε για το θρυλικό Αϊβαλί όπου θα γνωρίσουμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τους Ελληνικούς μαχαλάδες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΤΡΟΙΑ- ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα Μοσχονήσια θα γνωρίσουμε όλη την Ελληνική συνοικία, αλλά και την Μητρόπολη Μοσχονησίων και Αϊβαλίου την εκκλησία των Ταξιαρχών που με μεγάλη μας χαρά την βλέπουμε επιτέλους να ανακαινίζετε. Αφήνουμε τα πανέμορφα Μοσχονήσια και συνεχίζουμε περνώντας από το Αδραμύτη, για την ιστορική Τροία. Εδώ λόγια πολλά δεν χρειάζονται να γράψουμε. Την ιστορία όλοι την ξέρουμε, τις λεπτομέρειες θα μας τις εξηγήσει ο ξεναγός μας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε, αλλά και να ψωνίσουμε τα αναμνηστικά μας (Δούρειους Ίππους) και αναχωρούμε για το Τσανάκκαλε όπου με το Φέρυ μποτ θα περάσουμε στην Ευρωπαϊκή Τουρκία και θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα και μετά  στην Καβάλα που θα διανυκτερεύσουμε.

8η ΜΕΡΑ:  ΚΑΒΑΛΑ—ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Θεσσαλονίκη όπου θα καθίσουμε περίπου μία ώρα στον Άγιο Δημήτριο να προσκυνήσουμε και να πιούμε ένα καφέ στις κοντινές καφετέριες. Αμέσως μετά συνεχίζουμε τον δρόμο μας με επόμενη στάση το σελφ σέρβις της Λάρισας  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το βραδάκι θα επιστρέψουμε στη βάση μας κάνοντας πάντα τις κατάλληλες στάσεις στον δρόμο.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλη την εκδρομή
 • Ξενοδοχεία 4  Αστέρων στην Τουρκία
 • Επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καβάλα
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία Ελλάδας και Τουρκίας
 • Πέντε δείπνα και επτά  πρωινά
 • Ξεναγός διπλωματούχος καθ’ όλη την παραμονή μας στην Τουρκία
 • Εισιτήρια φέρυ μποτ στο Τσανάκκαλε
 • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης
 • Τα έγγραφα PLF  για την είσοδο  Τουρκίας και Ελλάδας συμπληρώνονται από το γραφείο μας για την δική σας διευκόλυνση.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
 • Ποτά και  αναψυκτικά  στα  γεύματα

                                ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   425 €

                                          ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    150 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
………..* Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 07:15 π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ 07:25 π.μ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.

 

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ