+30 210 4130007

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ: ΣΜΥΡΝΗ ΕΦΕΣΣΟΣ ΒΟΥΡΛΑ ΑΪΒΑΛΙ ΠΡΟΥΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΣ…7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ: 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

(0)
370,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διατροφή

ekdromi-mikra-asia

ekdromi-mikra-asia

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΠΡΟΥΣΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ-ΑΪΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΤΡΟΙΑ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ

ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΚΑΒΑΛΑ–ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΑΧ: 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΕΠΙΣΤΡ:  3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα  με προορισμό την Κομοτηνή. Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, έξω από την Λαμία,  και Κορινό για φαγητό. Θα πιούμε ένα καφεδάκι στην πανέμορφη παραλία της Καβάλας και μετά την Καβάλα θα βγούμε από τον δρόμο μας να περάσουμε από την Ν. Καρβάλη όπου θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη εκκλησία το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που η καταγωγή του είναι από την Αγιοτόκο Καππαδοκία. Ελεύθερο χρόνο στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ  – ΠΡΟΥΣΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα σύνορα. Αφού περάσουμε τους τελωνειακούς ελέγχους και ψωνίσουμε από τα αφορολόγητα, θα πάρουμε τον δρόμο προς την Καλλίπολη  για να περάσουμε με το φέρυ μπότ στην Ασιατική Τουρκία και συγκεκριμένα στην Λάμψακο για να πάρουμε τον δρόμο προς την Προύσα έχοντας πάντα αριστερά μας την θάλασσα του Μαρμαρά. Στην ξακουστή Προύσα  μπορούμε να δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη το Μαυσωλείο, το Πράσινο Τζαμί, τα Ρωμαϊκά λουτρά και αν θέλουμε να ψωνίσουμε τα φημισμένα μεταξωτά της. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ-ΣΜΥΡΝΗ
Σήμερα μετά το πρωινό μας, αν κάτι δεν προλάβαμε να δούμε την προηγούμενη ημέρα θα το επισκεφτούμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από το Μουσταφά Κεμάλ Πασά (Κρεμαστή), Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρο), Ακχισάρ και Μανίσα (Μαγνησία). Στο Μπαλίκεσιρ ή στο Ακχισάρ θα κάνουμε στάση για να γευματίσουμε το μεσημέρι. Βεβαίως στο δρόμο θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη που θα περάσουμε. Το απόγευμα θα περάσουμε έξω από την Σμύρνη και θα κατευθυνθούμε προς τα ξακουστά Βουρλά. Εδώ θα μας γοητέψει το κάποτε Ελληνικό χωριό και θα γνωρίσουμε το σπίτι του ποιητή μας Γ. Σεφέρη. Αφού μάθουμε κάποια πράγματα από την ιστορία, πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι αναχωρούμε για την  Σμύρνη μας. Μετά την τακτοποίηση μας  στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την πρώτη γνωριμία μαζί της. Δείπνο Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ:   ΣΜΥΡΝΗ-ΈΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ-ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό (λίγο νωρίς σήμερα) θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει η ξεναγός μας. Μετά την ξενάγηση θα επισκεφτούμε τον Κιρκιτζέ. Είναι ένα πανέμορφο χωριό και από εκεί κατάγονταν η Διδώ Σωτηρίου.  Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσσο. Το απόγευμα  ελεύθερο χρόνο στην Πρωτεύουσα των αγορών που είναι το Κουσάνταση. Δείπνο και Διανυκτέρευση στη Σμύρνη.

5η ΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΑΪΒΑΛΙ
Αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο μας και θα κάνουμε την πρώτη στάση μας στην πλατεία Διοικητηρίου να βγάλουμε φωτογραφίες. Το γνωστό σε όλους μας Κονάκι. Μετά από τις φωτογραφίες μας θα συνεχίσουμε και θα διασχίσουμε δύο ιστορικές συνοικίες, το Κορδελιό και του Μπουρνόβα, όπου θα δούμε και τα τελευταία εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που σώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά.Επόμενη στάση μας αφού διασχίσουμε την περιοχή της Μενεμένης, την Φώκαια κλπ είναι η Πέργαμος. Θα γευματίσουμε, θα γνωρίσουμε την Κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού, θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το εξαιρετικό θέατρο και το Ασκληπιείο και θα συνεχίσουμε για το θρυλικό Αϊβαλί όπου θα έχουμε το Δείπνο και  την διανυκτέρευση μας.

6η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΤΡΟΙΑ-ΤΣΑΝΑ ΚΑΛΕ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα Μοσχονήσια θα γνωρίσουμε όλη την Ελληνική συνοικία, αλλά και την Μητρόπολη Μοσχονησίων και Αϊβαλίου την εκκλησία των Ταξιαρχών που με μεγάλη μας χαρά την βλέπουμε επιτέλους να ανακαινίζετε. Αφήνουμε τα πανέμορφα Μοσχονήσια και συνεχίζουμε περνώντας από το Αδραμύτη, για την ιστορική Τροία. Εδώ λόγια πολλά δεν χρειάζονται να γράψουμε. Την ιστορία όλοι την ξέρουμε, τις λεπτομέρειες θα μας τις εξηγήσει ο ξεναγός μας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε, αλλά και να ψωνίσουμε τα αναμνηστικά μας (Δούρειους Ίππους) και αναχωρούμε για το Τσανάκαλέ όπου με το Φέρυ μποτ θα περάσουμε στην Ευρωπαϊκή Τουρκία και θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα και μετά  την Κομοτηνή που θα διανυκτερεύσουμε.

7η ΜΕΡΑ:  ΚΟΜΟΤΗΝΗ—ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Θεσσαλονίκη όπου θα καθίσουμε περίπου μία ώρα στον Άγιο Δημήτριο να προσκυνήσουμε και να πιούμε ένα καφέ στις κοντινές καφετέριες. Αμέσως μετά συνεχίζουμε τον δρόμο μας με επόμενη στάση το σελφ σέρβις της Λάρισας  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το βραδάκι θα επιστρέψουμε στη βάση μας κάνοντας πάντα τις κατάλληλες στάσεις στον δρόμο.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλη την εκδρομή
 • Ξενοδοχεία 4 & 5 Αστέρων στην Τουρκία
 • Επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή
 • Τέσσερα δείπνα και έξη  πρωινά
 • Ξεναγός διπλωματούχος καθ’ όλη την παραμονή μας στην Τουρκία
 • Εισιτήρια φέρυ μποτ Καλλίπολη Λάμψακο
 • Εισιτήρια φέρυ μποτ στο Τσανά καλέ
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
 • Ποτά και  αναψυκτικά  στα  γεύματα

                                ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   370 €

                                          ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    130 €

 Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενδέχεται η 5η διανυκτέρευση μας να μη γίνει στο Αϊβαλί λόγω σαιζόν και να γίνει στο Τσανά Καλέ. Σε αυτή την περίπτωση θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα της ημέρας χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ