+30 210 4130007

2024: 6ΗΜΕΡΟ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ: ΣΜΥΡΝΗ ΕΦΕΣΣΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΑΪΒΑΛΙ ΠΡΟΥΣΑ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΤΡΟΙΑ… ΙΟΥΝΙΟ & ΙΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

(0)
435,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Εποχής
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Καλοκαιρινές Εκδρομές
 • Προορισμός Εξωτερικού

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
ΚΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ
ΑΪΒΑΛΙ
ekdromi-mikra-asia
ΕΦΕΣΟΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΡΚΙΤΖΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΕΚΕΙ Ο ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ.
ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ

 ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΠΡΟΥΣΑ-ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ -ΑΪΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ΤΡΟΙΑ-ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ
ΒΟΥΡΛΑ -ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ –
ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΚΑΒΑΛΑ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1η ΑΝΑΧ:       21     ΕΩΣ  26  ΙΟΥΝΙΟΥ
2η ΑΝΑΧ:   15   ΕΩΣ   20 ΙΟΥΛΙΟΥ

1η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΑΘΗΝΑ  ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Αναχωρούμε από Πειραιά 05:00. Ενημερωθείτε παρακάτω για επόμενα σημεία επιβίβασης. Με τις κατάλληλες στάσεις καθ’ οδόν το απόγευμα θα φτάσουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Θα κάνουμε μία μικρή στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και αφού τελειώσουμε με τις τελωνειακές διαδικασίες συνεχίζουμε προς την Καισάνη από όπου θα πάρουμε τον δρόμο Νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων γιά να βρεθούμε δίπλα στην Λάμψακο. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά και να αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο), κερδίζουμε και αρκετή ώρα από το να περιμένουμε το φέρυ μποτ που περνάει απέναντι. Η γέφυρα αυτή λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2022. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκαλε. Δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ- ΑΪΒΑΛΙ- ΠΕΡΓΑΜΟΣ- ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα ιστορικά Μοσχονήσια του Αϊβαλίου. Εδώ θα γνωρίσουμε την εκκλησία των Ταξιαρχών που κάποτε ήταν Μητρόπολη Μοσχονησίων και Αϊβαλίου. Σήμερα είναι Μουσείο. Φυσικά θα περπατήσουμε στην Ελληνική συνοικία και θα δούμε στο λιμάνι την οικία των Μητροπολιτών μας. Συνεχίζουμε για την πατρίδα του Φώτη Κόντογλου, το Αϊβαλί. Θα περπατήσουμε λίγο στην Ελληνική συνοικία και την αγορά και θα φτάσουμε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα είναι Τζαμί γιαυτό και σώζεται σε άριστη κατάσταση. Μας επιτρέπουν να μπούμε μέσα να δούμε πως ήταν η εκκλησία μας. Θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο. Εδώ θα γνωρίσουμε την κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίσμα της εποχής του Ιουστινιανού. Το 2006 ο Πατριάρχης μας κατάφερε να λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Εδώ υπάρχει και ο Αρχαιολογικός χώρος με το Ασκληπιείο. Υπάρχει εισιτήριο και εσείς θα αποφασίσετε αν θα το επισκεφτείτε. Αναχωρούμε και σε μία ώρα και τριάντα λεπτά θα βρεθούμε στην Σμύρνη μας. Το ξενοδοχείο είναι κεντρικότατο και έτσι μπορούμε τα βράδια να απολαύσουμε την πανέμορφη Σμύρνη. Δείπνο διανυκτέρευση,

3η ΜΕΡΑ:   ΣΜΥΡΝΗ – ΈΦΕΣΟΣ -ΚΙΡΚΙΤΖΕ -ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΗ-ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Έφεσο.  Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει ο ξεναγός μας.  Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ωραιότερο χωριό της περιοχής τον Κιρκιτζέ. Εδώ γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου η οποία στο βιβλίο της Ματωμένα Χώματα έτσι περιγράφει το χωριό της: “Αν υπάρχει αυτό που λέμε παράδεισος το χωριό μας ο Κιρκιντζές, ήταν ένα δείγμα του.  Το απόγευμα  ελεύθερο χρόνο στην Πρωτεύουσα των αγορών που είναι το Κουσάνταση. Επωφεληθείτε από τις πραγματικά μοναδικές τιμές των εκατοντάδων μαγαζιών.   Το βραδάκι επιστρέφοντας στην Σμύρνη θα περάσουμε να δούμε  την Αγία Φωτεινή.  Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και  Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  ΣΜΥΡΝΗ- ΒΟΥΡΛΑ – ΠΡΟΥΣΑ
Αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο μας και θα κάνουμε την πρώτη στάση μας στην πλατεία Διοικητηρίου να βγάλουμε φωτογραφίες. Το γνωστό σε όλους μας Κονάκι. Μετά από τις φωτογραφίες μας θα επισκεφτούμε την πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη, τα πανέμορφα Βουρλά.   και θα διασχίσουμε δύο ιστορικές συνοικίες, το Κορδελιό και του Μπουρνόβα, όπου θα δούμε και τα τελευταία εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που σώθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά. θα επισκεφτούμε την πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη, τα πανέμορφα Βουρλά.  Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε το σπίτι που γεννήθηκε, σήμερα είναι καφέ – ξενοδοχείο. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την ξακουστή Προύσα την φημισμένη για τα μεταξωτά της,  Καθ’ οδόν θα περάσουμε από Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρο), Ακχισάρ και Μανίσα (Μαγνησία). Στο Μπαλίκεσιρ ή στο Ακχισάρ θα κάνουμε στάση αναλόγως με την ώρα για καφέ ή φαγητό.. Βεβαίως στο δρόμο θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη που θα περάσουμε. Φτάνοντας στην Προύσα αν δεν έχει νυχτώσει θα επισκεφτούμε τον τάφο του Καραγκιόζη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ -ΤΡΟΙΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε μία ωραία περιήγηση στην πόλη και στην αγορά με τον ξεναγό μας γνωρίζοντας τα κυριότερα μνημεία. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την Τροία όπου θα επισκεφτούμε αυτόν τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Ο ξεναγός μας θα μας εξηγήσει τα πάντα. Θα βγάλουμε φωτογραφίες με το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου, θα έχουμε λίγο χρόνο στα μαγαζάκια με τα αναμνηστικά και θα αναχωρήσουμε για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Λίγο πριν τα σύνορα θα μας αποχαιρετίσει ο ξεναγός μας και εμείς αφού περάσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες θα συνεχίσουμε για την Καβάλα ή την Κομοτηνή που θα διανυκτερεύσουμε.

6η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ  –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Με το λεωφορείο  θα κάνουμε μια ξενάγηση της πόλης, όπου θα γνωρίσουμε τα κυριότερα μνημεία  και τέλος θα σταθμεύσουμε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου που είναι ο πολιούχος της πόλης να προσκυνήσουμε και να γνωρίσουμε την κρύπτη (Το σημείο που μαρτύρησε κάτω από την εκκλησία όπου κάποτε ήταν Ρωμαϊκά λουτρά). Θα έχουμε λίγο χρόνο για ένα καφεδάκι ή μια μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και αργότερα αφήνουμε την Θεσσαλονίκη και παίρνουμε τον δρόμο για την Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κτλ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 1 Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή
 • 1 πρωινό στην Ελλάδα.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*  στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 4 πρωινά & 4 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
 • Δημοτικούς φόρους σε όλα τα ξενοδοχεία.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισιτήρια σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   435 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 140 €

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ ο5:00 == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:10 == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:30 == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT)05:40 = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 05:50 — Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο ταξίδι νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.
Η ταυτότητα να μην είναι πάνω από 15 χρονών.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ