+30 210 4130007

ΑΝΑΤ. ΡΩΜYΛΙΑ Μ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2022 ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

(0)
0,00 
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό


ekdromi-mauri-thalassa-voulgaria

 ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
ΒΑΡΝΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ
ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ-ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

6  ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΜΟΝΟ ΜΕ   €

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ  ΣΟΦΙΑ

Αναχωρούμε  από την Βάση μας στις 05:50  το πρωί. Η πρώτη μας στάση είναι στον Άγ. Κωνσταντίνο η δεύτερη για το μεσημεριανό φαγητό, (ή πρόχειρο κολατσιό) στο self-service του Κορινού. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο είμαστε στον Προμαχώνα, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειάζεστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατήριων και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο θα είμαστε στην πρωτεύουσα Σόφια. Θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο και μάλιστα σε ένα πολύ όμορφο και διάσημο πεζόδρομο με το όνομα λεωφόρος Βίτοσα.  Εδώ υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει  βόλτες,  οι καφετέριες που σφύζουν από ζωή, όπως και τα μικρά ή μεγάλα εστιατόρια, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα στη λεωφόρο Βίτοσα  που έχουν όλες τις καλές φίρμες από τα πιό φτηνά μέχρι τα πιό ακριβά πράγματα είναι γεμάτα. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να ευχαριστηθούμε αυτό το όμορφο κομμάτι και αργότερα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε  για την κοσμοπολίτισσα  Φιλιππούπολη όπου εκεί θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και μαγαζιά. Από την Φιλιππούπολη αναχωρούμε προς την Μαύρη θάλασσα ακολουθώντας τον νέο αυτοκινητόδρομο μέχρι το Μπουργκάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για θάλασσα ή ψώνια στα πολλά μαγαζιά που περιβάλλουν το ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΩΖΟΠΟΛΗ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και με την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοι μας. Η πρώτη επίσκεψη μας λοιπόν είναι στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ. Εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5000 κάτοικοι της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκεία νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Έχουμε να πούμε πολλά για αυτά τα μέρη και θα τα λέμε στον τόπο τους. Αφού εξερευνήσουμε την Σωζόπολη και  πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάρουμε τον δρόμο για το Μπουργκάς, την Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη(ο πατέρας του ήταν από την Βάρνα).Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Στο πεζόδρομο του Μπουργκάς ή στο θαλάσσιο πάρκο έχει πολλά μαγαζιά με πρόχειρο η σερβιριστό φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Έτσι μπορούμε να γευματίσουμε όπως προτιμά ο καθένας μας. Αφήνοντας πίσω μας το Μπουργκάς θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε στην Αγχίαλο το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου. Θα μάθουμε και την ιστορία του που έχει χτιστεί από Έλληνες και θα μας συγκινήσει. Αργότερα σε 17  χιλιόμετρα φτάνουμε στην χερσόνησο της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ –Νεσέμπαρ σήμερα, το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της. Θα μιλήσουμε όπως πάντα για την ιστορία της, αφού κάνουμε βόλτα μαζί στα αξιοθέατα θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο. Επίσης υπάρχουν παρά πολλά μαγαζιά με αναμνηστικά, ασημικά και διάφορα μικρά δωράκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας που και εκεί στην Ακτή του Ηλίου υπάρχει όμορφη βόλτα και πολλά μαγαζιά. Δείπνο-Διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ:    ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΑΛΑΤΖΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΒΑΡΝΑ
Αναχωρούμε λίγο νωρίς σήμερα 08.30 και κατευθυνόμαστε προς την Βάρνα, περνώντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στο πράσινο και έχοντας πάντα δίπλα μας την Μαύρη Θάλασσα. Θα διασχίσουμε την Βάρνα μέσα από το κέντρο της και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας για 15 χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές-όπως λέγονται- μέχρι να φτάσουμε στο ΑΛΑΤΖΑ Μοναστήρι. Ένα Μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στην Βάρνα και θα επισκεφτούμε το 2ο  μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης. 400 στρέμματα. Μέσα εκεί υπάρχουν μουσεία, όπως το ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα καφετερίες, ενυδρείο με καφετερία, και το μοναδικό στα Βαλκάνια “ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ’’ όπου με ένα εισιτήριο όσοι θέλουμε, μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα με επιδείξεις Δελφινιών. Θα επισκεφτούμε επίσης και την κεντρική πλατεία, με το δραματικό θέατρο την όπερα και τον πεζόδρομο όπου θα έχουμε χρόνο στα πανέμορφα μαγαζιά για φαγητό. Τέλος θα δούμε την Μητρόπολη-Κοίμηση Της Θεοτόκου-μια σημαντική εκκλησία του 1866. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για να ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:  ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ-ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Σόφια. Με τις κατάλληλες στάσεις θα είμαστε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Στην Σόφια θα κάνουμε μία  ευχάριστη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο  γνωρίζοντας την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης στον άλλο πεζόδρομο αυτή την φορά απέναντι από το Μουσουλμανικό Τέμενος και την ξακουστή σκεπαστή αγορά με τα διάσημα αλλαντικά της.  Εδώ υπάρχουν μαγαζιά με πρόχειρο η κανονικό φαγητό πολύ φτηνότερα για να γευματίσει κάποιος. Το βραδάκι θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση στο  όμορφο ξενοδοχείο μας.

6η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 08:00.  Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά.  Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service της Λάρισας , και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

ΣΑΣ  ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 •  Ασφαλές και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 •  5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* Αστέρων
 • 5 Πρωινά και 5 Δείπνα σε Πλούσιους μπουφέδες.
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης και Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (εξαιρείται covid 19)
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις.
 • Δημοτικούς φόρους στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Ποτά στα γεύματα
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

Αγαπητοί φίλοι

Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε να κρατήσουμε ασφαλείς τους πελάτες μας κατά την διάρκεια των ταξιδιών μας, εκτός από τις κρατικές εντολές που αφορούν τον αριθμό των επιβατών,  τις απολυμάνσεις στα λεωφορεία κλπ. Εμείς φροντίσαμε να σας κρατήσουμε ασφαλείς και κατά την διάρκεια των πεζών ξεναγήσεων στο εξωτερικό. Αυτό λοιπόν το πετύχαμε εφοδιάζοντας σας με ειδικές ασύρματες συσκευές που  φέρουν πάντα καινούργια σφραγισμένα ακουστικά  ώστε να μπορείτε να ακούτε τον ξεναγό από το μικρόφωνο του όταν μιλάει από απόσταση και να μη δημιουργείτε συνωστισμός  γύρω από αυτόν. Έτσι μπορούμε να κρατάμε κάποια απόσταση από τους συνταξιδιώτες μας και να αισθανόμαστε πολύ πιό ασφαλείς.
Οι συσκευές στο τέλος του ταξιδιού επιστρέφονται (όχι τα ακουστικά).

      

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

 

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.
………..* Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………  * Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής λόγω covid 19 οι προκαταβολές επιστρέφονται.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:50 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:00 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:10 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 06:25π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ 06:35 π.μ Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

 

ΣΩΖΟΠΟΛΗ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ