+30 210 4130007

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ ΒΑΘΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΛΠ ΑΝΑΧ: 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

(0)
158,00 
  • Εκδρομές Εποχής
  • Εκδρομές Προσφορές
  • Εκδρομές στην Ελλάδα
  • Προορισμός Εσωτερικού

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ- ΓΥΘΕΙΟ -ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ- ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ- ΒΑΘΕΙΑ- ΑΡΕΟΠΟΛΗ –
ΣΠΑΡΤΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΤΡΙΠΟΛΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24  ΕΩΣ  26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ
Αναχώρηση 06:45 από Πειραιά και 07:05 από Ομόνοια. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – Το κάστρο της Μονεμβασιάς είναι χτισμένο πάνω σε ένα απομονωμένο νησί-βράχο, που συνδέεται με την ηπειρωτική γη με γέφυρα, από εκεί βγαίνει και το όνομα της: Μονεμβασιά, από το μόνη + έμβαση. Το κάστρο χωρίζεται σε δύο περιοχές, την πάνω πόλη του κάστρου που έχει μόνο διατηρημένα ερείπια που δεν κατοικείται και την κάτω πόλη του κάστρου όπου υπάρχουν καφετέριες, μπαρ, τουριστικά μαγαζιά, εστιατόρια, κ.ά. έχουν καταμετρηθεί πάνω από 40 παλιές εκκλησίες μέσα στο κάστρο. Κάποιες από αυτές είναι καλύτερα διατηρημένες όπως ο Χριστός Ελκόμενος και η Παναγία η Χρυσαφίτισσα κ.ά. Στο κάστρο επίσης υπάρχει και το Μουσείο της Μονεμβασίας (πρώην μουσουλμανικό τζαμί) (υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση για το τοπικό λεωφορείο που μας μεταφέρει πάνω στην καστροπολιτεία)  – περιήγηση. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης, στο μυχό του Λακωνικού κόλπου με νεοκλασικά σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του όρους “Ακούμαρο”, στενά ανηφορικά σοκάκια με σκάλες, τον επιβλητικό φάρο και τον πύργο Τζαννετάκη στο κατάφυτο νησάκι Κρανάη (εδώ σύμφωνα με τη μυθολογία κατέφυγαν ο Πάρης και η Ωραία Ελένη πριν αναχωρήσουν για την Τροία). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι του Γυθείου.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ- ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ – ΒΑΘΕΙΑ – ΑΕΡΟΠΟΛΗ
Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ ή “Βλυχάδας” (εισιτήριο εξ ιδίων) όπου η βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες είναι μια εμπειρία αξέχαστη. Συνεχίζουμε για το κατ’ εξοχήν σύμβολο και πιο διάσημο οχυρωμένο οικισμό της Μάνης, τη ΒΑΘΕΙΑ με τους γνωστούς πύργους της. Εδώ αποθεώθηκε η Μανιάτικη αρχιτεκτονική! Κατόπιν για τον απάνεμο όρμο το ειδυλλιακού ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ  με τις απόκρημνες ακτές για να καταλήξουμε στην  ΑΡΕΟΠΟΛΗ, η αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την πλατεία 17ης Μαρτίου! Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821!!! Εδώ επίσης υπάρχει και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου (πάνω από 180 ετών). Επιστροφή στο πανέμορφο Γύθειο. Το βραδάκι μπορούμε να απολαύσουμε τις παραλιακές πανέμορφες ψαροταβέρνες και όχι μόνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΓΥΘΕΙΟ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ- ΜΥΣΤΡΑΣ -ΤΡΙΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Σπάρτη για να  ξεναγηθούμε από αρμόδιο στο Μουσείο της Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), όπου με εξαιρετική σαφήνεια και πληρότητα παρουσιάζεται διαχρονικώς, η σημασία του πολύτιμου αυτού προϊόντος της ελληνικής γης σε όλες τις εκφάνσεις του βίου (έξοδα ατομικά Τιμή εισιτηρίου 2€) Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε την πόλη της Σπάρτης, όπου διατηρούνται πολυάριθμα δημόσια και ιδιωτικά οικοδομήματα του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, τυπικά δείγματα του κλασικισμό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και αγορές στα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Συνεχίζουμε για τον ΜΥΣΤΡΑ τη νεκρή Βυζαντινή πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Κάτω από το κάστρο όλα-παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες-καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της Βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία Οδηγήτρια ή Αφεντικό η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Για μεσημεριανό φαγητό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα διάφορα ταβερνάκια της περιοχές. Γεμάτοι εικόνες από τις επισκέψεις μας θα κάνουμε μια τελευταία στάση για καφέ και ξεκούραση στην κεντρική πλατεία στην Τρίπολη και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Πούλμαν  για τις καθημερινές μας εξορμήσεις
Δύο  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  HOTEL PANTHEON 3*
Δύο πρωινά σε μπουφέ
Αρχηγός συνοδός του γραφείου
Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείου
Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

       ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  158 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  60 €

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ