+30 210 4130007

ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΥΦΛΙ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ-ΔΡΑΜΑ 23-26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πόρτο Λάγος (0)
from/per person 190,00 
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στην Ελλάδα
 • Προορισμός Εσωτερικού
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli

ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΥΦΛΙ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ-ΔΡΑΜΑ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ


 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ  ΚΑΒΑΛΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχωρούμε στις 06:15 από τον Πειραιά και 06.30 από την Ομόνοια. Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Όλυμπους Πλάζα. Η επόμενη στάση  για τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες είναι έξω από την Λαμία. Το μεσημεριανό μας γεύμα θα είναι ελεύθερα στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και μετά από δύο ώρες περίπου θα επισκεφτούμε την μοναδική Καβάλα όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για ένα ωραίο καφεδάκι στις παραλιακές καφετέριες. Μετά από όλα αυτά συνεχίζουμε για την Κομοτηνή να εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:   ΣΟΥΦΛΙ   ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (EDIRNE)    KOMOTHNH

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη του Μεταξιού, το ξακουστό Σουφλί μας.  Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη με τα όμορφα μαγαζιά που πουλάνε όλων των ειδών τα μεταξωτά και βεβαίως να πιούμε ένα καφεδάκι. Συνεχίζουμε για τον συνοριακό σταθμό των Καστανιών και μετά τις διαδικασίες και την ολιγόλεπτη στάση μας στα αφορολόγητα, θα περάσουμε στην Τουρκία και σε λίγο θα φτάσουμε στην ιστορική Αδριανούπολη. Τουρκικά σήμερα ΕDIRNE. Θα δούμε το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Αυτοκρατορικό Τζαμί, πολλά Ελληνικά σπίτια και φυσικά θα έχουμε χρόνο στην καταπληκτική αγορά και στον πεζόδρομο. Επιστρέφοντας θα περάσουμε από το Κάραγατς και αναλόγως τον χρόνο μας, θα επισκεφτούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό του εκεί που κάποτε στάθμευε το διάσημο ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Περνάμε τις συνοριακές διατυπώσεις και θα κάνουμε την επόμενη στάση μας στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη όπου θα γνωρίσουμε τον διάσημο φάρο της και φυσικά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο. Αργά το βράδυ  φτάνουμε στην Κομοτηνή όπου θα έχουμε την διανυκτέρευση μας.

3η ΜΕΡΑ: ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗ ΔΡΑΜΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για να περάσουμε μία πολύ όμορφη ημέρα. Θα ακολουθήσουμε τον παλιό δρόμο μέχρι την πανέμορφη λίμνη Βιστωνίδα. Εκεί θα κάνουμε την πρώτη στάση μας να περπατήσουμε την ξύλινη γέφυρα μέχρι να φτάσουμε στο μέσον της λίμνης όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το παρεκκλήσι Της Παναγίας Παντάνασσας. Αφού προσκυνήσουμε και θαυμάσουμε το τοπίο συνεχίζουμε για τα Άβδυρα που σύμφωνα με τη μυθική παράδοση ιδρύθηκαν από τον Ηρακλή στη μνήμη του συντρόφου του Αβδήρου, τον οποίον κατασπάραξαν εδώ τα ανθρωποφάγα άλογα του θρακιώτη βασιλιά Διομήδη. Θα επισκεφτούμε το σύγχρονο και πολύ όμορφο Μουσείο, θα μάθουμε την ιστορία και συνεχίζουμε για την μοναδική Ξάνθη. Θα θαυμάσουμε τα παλιά καπνεργοστάσια και καπναποθήκες που είναι ανακαινισμένα και πανέμορφα, την παλιά πόλη με το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου που είναι σήμερα Λαογραφικό Μουσείο και μπορούμε να το επισκεφτούμε και φυσικά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να κάνουμε την βόλτα μας και ανάλογα με την ώρα να γευματίσουμε ή να πιούμε ένα καφέ. Συνεχίζουμε για την Δράμα όπου θα επισκεφτούμε τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και θα έχουμε αρκετό χρόνο στο κέντρο της πόλης να την γνωρίσουμε και αν θέλουμε να πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι στις πάρα πολλές καφετέριες που υπάρχουν εκεί. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην Κομοτηνή. Mη ξεχάσουμε να αγοράσουμε τα διάσημα γλυκά της Κομοτηνής και ειδικά του Νεντίμ.  Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ-ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό 08.15 και η πρώτη μας στάση είναι στη νέα Καρβάλη όπου υπάρχει σήμερα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Ναζιανζηνού) που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο, όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου που βρίσκεται στο ναό της Νέας Καρβάλης, με μύριους κινδύνους τα μετέφεραν ως εδώ οι ξεριζωμένοι Καππαδόκες, μαζί με τα ιερά σκεύη της εκκλησίας (τους πολυέλαιους, το δεσποτικό και τον επιτάφιο) που τον τιμούσε στη γενέτειρα τους. Συνεχίζουμε προς τις Κρυνίδες και το βαφτηστήριο της Αγίας Λυδίας. Εκεί ο Απόστολος Παύλος βάφτισε το 48 μχ. στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή την Αγία Λυδία. Θα βραχούμε και εμείς στα Άγια νερά θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία και θα συνεχίσουμε με τις κατάλληλες στάσεις τον δρόμο μας προς την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο εξαιρετικό ξενοδοχείο ANATOLIA
 • 3 Πρωινά και 2 Δείπνα
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις
 • Έξοδα διέλευσης συνόρων κλπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά στα γεύματα

Εισόδους σε Μουσεία

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  190 €

Διαφορά μονόκλινου  80 €

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Στις τιμές των προγραμμάτων μας δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016,  γιά ημερήσια χρήση κάθε δωματίου που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση:

Ξενοδοχείο 3*: € 1,50                    Ξενοδοχείο 4*: € 3,00                          Ξενοδοχείο 5*: € 4,00

Ο φόρος καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Σε περίπτωση μη εφαρμογής του φόρου δεν θα ισχύουν τα ανωτέρω.

Σημ: Για την εκδρομή στην Αδριανούπολη πρέπει να έχουμε μαζί μας ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.

Share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Σχόλια