+30 210 4130007

ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ-ΞΑΝΘΗ-ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΧ: 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κεραμωτή, Ελλάδα (0)
from/per person 185,00 
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στην Ελλάδα
 • Καλοκαιρινές Εκδρομές
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-25i-martiou
ekdromi-komotini-adrianoupoli

ekdromi-komotini-25i-martiou

4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ: 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-Δ. ΔΑΔΙΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ-ΞΑΝΘΗ-ΒΟΛΟ

 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΒΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑ

Αναχωρούμε στις 06:15 από τον Πειραιά και 06.30 από την Ομόνοια. Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Όλυμπους Πλάζα. Η επόμενη στάση  για τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες είναι έξω από την Λαμία. Συνεχίζουμε για τον όμορφο Βόλο όπου μπορούμε να έχουμε χρόνο για φαγητό στις μοναδικές ψαροταβέρνες και στα διάσημα τσιπουράδικα του ελεύθερα. Βεβαίως υπάρχουν εκεί και άλλου είδους μαγαζιά έτσι ώστε να επιλέξει ο καθένας ότι θέλει. Μετά την πανέμορφη αυτή στάση και το φαγητό μας συνεχίζουμε για την πανέμορφη Καβάλα. Το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και έτσι μπορούμε να ευχαριστηθούμε και την πόλη.  Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΘΑΣΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Κεραμωτή, επιβίβαση στο Ferry boat και απόπλους για το όμορφο νησί της Θάσου. Η καταπράσινη Θάσος με τις υπέροχες αμμουδερές παραλίες και την ιστορία της θα μας ενθουσιάσει.  Πρώτος σταθμός ο Λιμένας και συνεχίζουμε για το γύρο του νησιού, Σκάλα – Λιμενάρια, για να φτάσουμε και να επισκεφτούμε τη Μονή Αρχαγγέλου. Η διαδρομή μας ακολούθως από τη Χρυσή Ακτή μας οδηγεί στην παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς, παραμονή, κολύμπι, γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα επιστροφή στο λιμάνι και επιβίβαση στο Ferry boat για Κεραμωτή – Καβάλα. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ  ΣΟΥΦΛΙ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΦΕΡΕΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ   KOMOTHNH

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το φημισμένο δάσος της Δαδιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Είναι ένας από τους  ιδανικότερους  βιότοπους για τη διαβίωση των αρπακτικών πουλιών: Στην περιοχή φιλοξενούνται τα 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια είδη, όπως ο βασιλαετός (Aquila heliaca) και ο κραυγαετός (Aquila pomarina). Θα ανέβουμε με τα πουλμανάκια μέχρι το παρατηρητήριο και μετά θα έχουμε μία ενημέρωση με προβολή στην μεγάλη αίθουσα. Συνεχίζουμε για την πόλη του Μεταξιού, το ξακουστό Σουφλί μας.  Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη με τα όμορφα μαγαζιά που πουλάνε όλων των ειδών τα μεταξωτά και βεβαίως να πιούμε ένα καφεδάκι. Μετά την όμορφη στάση θα συνεχίσουμε  για την Αλεξανδρούπολη με την μοναδική ρυμοτομία. Θα σταθμέυσουμε στο λιμάνι και θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε τον διάσημο φάρο της και φυσικά θα έχουμε χρόνο για γεύμα στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της παραλίας. Το απογευματάκι θα πιούμε τον καφέ μας στην μοναδική Ξάνθη. Θα θαυμάσουμε τα παλιά καπνεργοστάσια και καπναποθήκες που είναι ανακαινισμένα και πανέμορφα, την παλιά πόλη με το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου που είναι σήμερα Λαογραφικό Μουσείο και μπορούμε να το επισκεφτούμε (αν είναι ανοιχτό). Μετά από όλα αυτά τα ωραία το βραδάκι  επιστρέφουμε στην Καβάλα όπου  έχουμε το δείπνο και την διανυκτέρευση μας.

4η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ-ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό 08.15 και η πρώτη μας στάση είναι στη νέα Καρβάλη όπου υπάρχει σήμερα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Ναζιανζηνού) που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο, όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου που βρίσκεται στο ναό της Νέας Καρβάλης, με μύριους κινδύνους τα μετέφεραν ως εδώ οι ξεριζωμένοι Καππαδόκες, μαζί με τα ιερά σκεύη της εκκλησίας (τους πολυέλαιους, το δεσποτικό και τον επιτάφιο) που τον τιμούσε στη γενέτειρα τους. Συνεχίζουμε προς τις Κρυνίδες και το βαφτηστήριο της Αγίας Λυδίας. Εκεί ο Απόστολος Παύλος βάφτισε το 48 μχ. στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή την Αγία Λυδία. Θα βραχούμε και εμείς στα Άγια νερά θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία και θα συνεχίσουμε με τις κατάλληλες στάσεις τον δρόμο μας προς την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο ESPERIA
 • 3 Πρωινά και 3 Δείπνα σε μπουφέδες
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις
 • Εισιτήριο πλοίου Κεραμωτή Θάσο Κεραμωτή
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά στα γεύματα
Εισόδους σε Μουσεία
Δημοτικούς φόρους που πληρώνονται στο ξενοδοχείο 0,75 ανά διανυκτέρευση

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  185 €

Διαφορά μονόκλινου  70 €

 

 

Σχόλια