+30 210 4130007

ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ-ΞΑΝΘΗ-ΔΡΑΜΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 25-28 ΜΑΪΟΥ

Πόρτο Λάγος (0)
from/per person 190,00 
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli
ekdromi-komotini-adrianoupoli

4 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-Δ. ΔΑΔΙΑΣ-ΣΟΥΦΛΙ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΞΑΝΘΗ-ΔΡΑΜΑ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 28 ΜΑΪΟΥ


 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ  ΚΑΒΑΛΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχωρούμε στις 06:15 από τον Πειραιά και 06.30 από την Ομόνοια. Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Όλυμπους Πλάζα. Η επόμενη στάση  για τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες είναι έξω από την Λαμία. Το μεσημεριανό μας γεύμα θα είναι ελεύθερα στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και μετά από δύο ώρες περίπου θα επισκεφτούμε την μοναδική Καβάλα όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για ένα ωραίο καφεδάκι στις παραλιακές καφετέριες. Μετά από όλα αυτά συνεχίζουμε για την Κομοτηνή να εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:  ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ  ΣΟΥΦΛΙ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΦΕΡΕΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ   KOMOTHNH

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το φημισμένο δάσος της Δαδιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Είναι ένας από τους  ιδανικότερους  βιότοπους για τη διαβίωση των αρπακτικών πουλιών: Στην περιοχή φιλοξενούνται τα 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια είδη, όπως ο βασιλαετός (Aquila heliaca) και ο κραυγαετός (Aquila pomarina). Θα ανέβουμε με τα πουλμανάκια μέχρι το παρατηρητήριο και μετά θα έχουμε μία ενημέρωση με προβολή στην μεγάλη αίθουσα. Συνεχίζουμε για την πόλη του Μεταξιού, το ξακουστό Σουφλί μας.  Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη με τα όμορφα μαγαζιά που πουλάνε όλων των ειδών τα μεταξωτά και βεβαίως να πιούμε ένα καφεδάκι. Μετά την όμορφη στάση θα συνεχίσουμε για την  Ορεστιάδα μας όπου θα σταθμέυσουμε στην κεντρική πλατεία και θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη και φυσικά για φαγητό στα πολλά μαγαζιά. Το απόγευμα επιστρέφοντας θα μπούμε στις Φέρες να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε  την  Παναγία Κοσμοσώτειρα που αποτελεί δημιούργημα του πρίγκιπα του Βυζαντίου Ισαάκιου Κομνηνού το 1152. Συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη με την μοναδική ρυμοτομία. Θα σταθμέυσουμε στο λιμάνι και θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε τον διάσημο φάρο της και φυσικά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στις πάρα πολλές καφετέριες της παραλίας.. Το βραδάκι  επιστρέφουμε στην Κομοτηνή όπου  έχουμε την διανυκτέρευση μας.

3η ΜΕΡΑ: ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ  ΞΑΝΘΗ ΔΡΑΜΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για να περάσουμε μία πολύ όμορφη ημέρα. Θα ακολουθήσουμε τον παλιό δρόμο μέχρι την πανέμορφη λίμνη Βιστωνίδα. Εκεί θα κάνουμε την πρώτη στάση μας να περπατήσουμε την ξύλινη γέφυρα μέχρι να φτάσουμε στο μέσον της λίμνης όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το παρεκκλήσι Της Παναγίας Παντάνασσας. Αφού προσκυνήσουμε και θαυμάσουμε το τοπίο συνεχίζουμε για την μοναδική Ξάνθη. Θα θαυμάσουμε τα παλιά καπνεργοστάσια και καπναποθήκες που είναι ανακαινισμένα και πανέμορφα, την παλιά πόλη με το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου που είναι σήμερα Λαογραφικό Μουσείο και μπορούμε να το επισκεφτούμε και φυσικά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να κάνουμε την βόλτα μας και να πιούμε ένα καφέ. Συνεχίζουμε για την Δράμα όπου θα επισκεφτούμε τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και θα έχουμε αρκετό χρόνο στο κέντρο της πόλης να την γνωρίσουμε και φυσικά να γευματίσουμε ελεύθερα στα πολλά μαγαζιά που υπάρχουν εκεί. Το βραδάκι επιστρέφουμε στην Κομοτηνή. Mη ξεχάσουμε να αγοράσουμε τα διάσημα γλυκά της Κομοτηνής και ειδικά του Νεντίμ.  Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ-ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΛΥΔΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό 08.15 και η πρώτη μας στάση είναι στη νέα Καρβάλη όπου υπάρχει σήμερα ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Ναζιανζηνού) που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο, όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου που βρίσκεται στο ναό της Νέας Καρβάλης, με μύριους κινδύνους τα μετέφεραν ως εδώ οι ξεριζωμένοι Καππαδόκες, μαζί με τα ιερά σκεύη της εκκλησίας (τους πολυέλαιους, το δεσποτικό και τον επιτάφιο) που τον τιμούσε στη γενέτειρα τους. Συνεχίζουμε προς τις Κρυνίδες και το βαφτηστήριο της Αγίας Λυδίας. Εκεί ο Απόστολος Παύλος βάφτισε το 48 μχ. στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή την Αγία Λυδία. Θα βραχούμε και εμείς στα Άγια νερά θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία και θα συνεχίσουμε με τις κατάλληλες στάσεις τον δρόμο μας προς την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο εξαιρετικό BOUTIQUE HOTEL ANATOLIA
 • 3 Πρωινά και 2 Δείπνα
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά στα γεύματα

Εισόδους σε Μουσεία

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  190 €

Διαφορά μονόκλινου  80 €

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Στις τιμές των προγραμμάτων μας δεν περιλαμβάνεται ο νέος φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016,  γιά ημερήσια χρήση  είναι ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση:

Ξενοδοχείο 3*: € 1,50                    Ξενοδοχείο 4*: € 3,00                          Ξενοδοχείο 5*: € 4,00

Ο φόρος καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο.

 

Σχόλια