+30 210 4130007

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΝΑΧ: 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

(0)
0,00 
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή


ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ – ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

4 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΕ  ΟΛΑ  ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ  ΜΟΝΟ   €


 Το Πάσχα, αυτή η μεγάλη γιορτή της Άνοιξης είναι μια ευκαιρία για μια απόδραση στα μαγευτικά Κύθηρα. Μια ευκαιρία για να απολαύσετε τη φύση του νησιού που γεννήθηκε ο έρωτας. Κάθε γωνιά του νησιού είναι γεμάτη με όλων των ειδών τα λουλούδια. Άφθονο τρέχει το νερό στις ρεματιές. Διάχυτα γύρω όλα τα αρώματα της φύσης…..

 1η ΜΕΡΑ: Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗ  ΚΥΘΗΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΑΒΛΕΜΩΝΑ
Αναχώρηση από την Αθήνα πολύ νωρίς το πρωί με πρώτη στάση στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για τη Νεάπολη που απλώνεται πανοραμικά πάνω από τον Λακωνικό κόλπο. Λίγος ελεύθερος χρόνος για φαγητό και  σύντομη βόλτα στην παραλία της Νεάπολης και επιβίβαση στο πλοίο για τα Κύθηρα. Άφιξη στο λιμάνι των Κυθήρων και αναχώρηση για την Αγία Πελαγία όπου βρίσκεται το πολύ όμορφο ξενοδοχείο μας ΒΕΝΑΡΔΟΣ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αφού ξεκουραστούμε λίγο θα αναχωρήσουμε για τον Αβλέμωνα. Ο Αβλέμωνας είναι ένα πολύ γραφικό ψαροχώρι όπου μπορούμε να περπατήσουμε στο λιμανάκι των ψαράδων, να δούμε το Αρχοντικό Καβαλίνι με το ηλιακό ρολόι,  να βγάλουμε φωτογραφίες στην Βαρδιόλα και να περπατήσουμε μέχρι το Ενετικό φρούριο. Αργότερα θα παραστούμε σε μια από τις εντυπωσιακότερες λιτανείες επιταφίου της χώρας. Οι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει περίτεχνα στους βράχους του κόλπου, από το λιμάνι μέχρι το φάρο και πάνω στο κάστρο, αυτοσχέδια καντήλια, τα οποία ανάβουν κατά την περιφορά του Επιταφίου. Μέσα σε λίγη ώρα όλος ο κόλπος δείχνει να φλέγεται. Οι βυζαντινοί ύμνοι και ο φλεγόμενος κόλπος συνθέτουν μεγαλειώδεις στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα  απολαύσουμε το νηστίσιμο δείπνο με κρασάκι κερασμένο (250mg)  Προσφορά από το γραφείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ
Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο ΛΙΒΑΔΙ με τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου.  Συνεχίζουμε με τη ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, Προτείνεται ένας καφές στην πλατεία της Χώρας.  Το μεσημέρι καταλήγουμε στο ΚΑΨΑΛΙ το γραφικό λιμάνι, όπου θα έχουμε παραμονή και ελεύθερο  γεύμα .Είναι το σημείο του νησιού που τα έχει όλα και αναμφισβήτητα ξεχωρίζει στις καρδιές όλων. Το Καψάλι είναι ένα τουριστικό χωριό που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα, τόπος συνάντησης για τις παρέες. Έχει δύο ωραίους κόλπους γύρω από τους οποίους είναι χτισμένος ο οικισμός. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Η Μυρτιδιώτισσα γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη που θα μας κρατήσει για λίγο κοντά του για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, και αργότερα ότι ώρα επιθυμεί ο καθένας μας ξεκινά προς την εκκλησία της Αγίας Πελαγίας για την ακολουθία της Αναστάσεως. Αμέσως μετά την Ανάσταση σας περιμένουμε στο ξενοδοχείο για την πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα συνοδεία και άλλων εδεσμάτων. Κρασί  και απόψε είναι κερασμένo.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ, το μοναστήρι έχει χτιστεί σε ένα απ’ τα υψηλότερα βουνά του νησιού και έχει θέα όχι μόνο τις ακτές της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρου του νησιού.  Ο ναός γιορτάζει του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1840, και είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο. Ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει την μορφή της Παναγίας στην μια πλευρά και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου. Αφού προσκυνήσουμε και χαρούμε την καταπληκτική θέα θα επιστρέψουμε στην Αγία Πελαγία και θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλατεία όπου γίνεται μεγάλη γιορτή με μουσική από τον Δήμο. Φτάνοντας μας καλωσορίζουν μα κρασί και κάποιο μικρό μεζέ και μετά εμείς έχουμε κλείσει τραπέζια για το γκρουπ μας απέναντι από την ορχήστρα στο εστιατόριο Ακρογιάλι. Θα έχουμε πλούσιο φαγητό με ψητά αρνιά και πολλούς μεζέδες και το κρασί αναλογικά για κάθε άτομο. Το κέφι και το γλέντι κρατάει αρκετές ώρες και το βράδυ έχουμε πάλι διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα Μητάτα το χωριό που επλήγη από το σεισμό των 6,9 ρίχτερ του 2006. Θα περπατήσουμε ως το Ηρώο του χωριού για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στο φαράγγι του «Τσάκωνα», ενώ λίγο πιο πάνω θα βρεθούμε στην πλατεία «Μπαλκόνι» του χωριού όπου βρίσκεται η κατεστραμμένη από το σεισμό εκκλησία , μοναδικός μάρτυρας του εγκέλαδου. Αφού πιούμε και ένα καφεδάκι στο καφενείο με την ωραία θέα θα συνεχίσουμε για την Χώρα να συμπληρώσουμε τα τελευταία ψώνια μας και ανάλογα με την ώρα ίσως αν χρειαστεί να γευματίσουμε. Συνεχίζουμε για το λιμάνι, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και αφού φτάσουμε στην Νεάπολη με τις κατάλληλες στάσεις το βραδάκι θα είμαστε στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
 • Εισιτήρια πλοίου Νεάπολη Κύθηρα Νεάπολη
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο εξαιρετικό ξενοδοχείο ΒΕΝΑΡΔΟΣ
 • Τρία πρωινά σε πλούσιους μπουφέδες
 • Νηστίσιμο δείπνο (Μ. Παρασκευή) – Αναστάσιμο δείπνο (Σάββατο) & Πασχαλινό πλούσιο γεύμα
 • Kρασί στα δείπνα και στο γεύμα όπως αναφέρονται παραπάνω (250mg κατ’ άτομο)
 • Λαμπάδα, Τσουρέκι, Κόκκινο αυγό από το γραφείο
 • Αρχηγός του γραφείου με γνώσεις
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Δημοτικούς φόρους 2,50 € για τις 3 διανυκτερεύσεις τα οποία πληρώνονται στο ξενοδοχείο

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    85 €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ