+30 210 4130007

2024: 8 ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΣΙΝΑΣΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙ ΠΡΟΥΣΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

(0)
525,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Εποχής
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Καλοκαιρινές Εκδρομές
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή

Παμμούκαλε

ekdromi-kappadokia

ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ   ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ – ΓΟΡΔΙΟΝ – ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΣΙΝΑΣΟΣ
ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΠΡΟΥΣΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ   ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΙΜΗ  ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
    10 ΙΟΥΝΙΟΥ     17  ΙΟΥΝΙΟΥ     525 €    185 €
   7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     14  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ     525 €    185 €
  21  ΣΕΠΤΕΜΒΡ.     28 ΣΕΠΤΕΜΒΡ,     540 €    190 €
   
   
  
  
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ  ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΚΑΒΑΛΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πειραιά και Αθήνα με προορισμό την Κομοτηνή Ή Καβάλα όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο επιλεγμένο.   Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, όπως Όλυμπους Πλάζα, μετά έξω από την Λαμία,  και Κορινό για φαγητό. Θα πιούμε ένα καφεδάκι στην πανέμορφη παραλία της Καβάλας και μετά την Καβάλα θα βγούμε από τον δρόμο μας να περάσουμε από την Ν. Καρβάλη όπου θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη εκκλησία το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που η καταγωγή του είναι από την Αγιοτόκο Καππαδοκία που θα επισκεφτούμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Καβάλα ή Κομοτήνή . Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:ΚΑΒΑΛΑ ή  ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί 07:00, αφού βεβαίως πάρουμε το πρωινό μας, για τα σύνορα. Θα περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε  προς την Καισάνη από όπου θα πάρουμε τον δρόμο Νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων για να βρεθούμε δίπλα στην Λάμψακο. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά θα αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο), Θα κερδίσουμε τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα μέχρι τον προορισμό μας που είναι το πανέμορφο Εσκί Σσεχίρ. Έτσι θα έχουμε χρόνο περισσότερο να γνωρίσουμε την Βενετία της Τουρκίας, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι.  Φυσικά καθ” οδόν ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί τα πάντα.  Ανάλογα με την ώρα θα κάνουμε μία βόλτα να δούμε τα κυριότερα μνημεία της πόλης. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ-ΓΟΡΔΙΟ-ΑΓΚΥΡΑ-ΑΛΑΤΟΛΙΜΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας, θα μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα. Η Άγκυρα είναι μία σχετικά νέα πόλη και έγινε πρωτεύουσα το 1923 από τον Κεμάλ.  Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης και αν μπορούμε θα περάσουμε να δούμε και το νέο Ανάκτορο του Ερντογκάν. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Λίμνη Αλάτι. Το όνομα της την χαρακτηρίζει απόλυτα. Θα απολαύσουμε και θα πάρουμε φωτογραφίες από ένα μοναδικό θέαμα. Εκεί υπάρχουν και ταβερνάκια που μπορούμε να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Καππαδοκία.  Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ GOREME ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΚΑΡΒΑΛΗ
Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας  και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά  όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ,  μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πρίν μερικά χρόνια τέλεσε  Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Αμέσως μετά αναχωρούμε γιά την Καρβάλη (Guzelgurt σήμερα) να την γνωρίσουμε αλλά και να επισκεφτούμε ένα πολύ μεγάλο προσκύνημα. Την εκκλησία που λειτουργούσε κάποτε ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός. Σήμερα είναι τζαμί γιαυτό είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι ντόπιοι μας καλοδέχονται πάντα. Εδώ μπορούμε να πάρουμε μαζί μας και το θαυματουργό Αγίασμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ–ΣΙΝΑΣΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΣΙΝΑΣΟ, μια καθαρά Ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Συνεχίζουμε και θα περάσουμε να γνωρίσουμε ένα μοναδικό χωριό με το όνομα Ποταμιά. Το κάποτε πανέμορφο αυτό χωριό έχει εγκαταλειφθεί από τους πατριώτες μας την εποχή των διώξεων. Δεν εγκαταστάθηκε ποτέ κανένας Τούρκος σε αυτό το μέρος. Εδώ και εκατό χρόνια περίπου το χωριό μένει μόνο του εγκταλελειμμένο με φίλο του την ησυχία και εχθρό του τον αμείλικτο χρόνο. Όταν περπατάς στα πλακόστρωτα σοκάκια του νομίζεις ότι κάποιο παράθυρο η πόρτα θα ανοίξη να σου πει κάποιος μιά καλημέρα και να σε καλωσορίσει.  Τόσο ζωντανό είναι ακόμα. Αναχωρούμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά  βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Σημ: Εδώ στην Καππαδοκία μπορούν όσοι επιθημούν να πετάξουν με αερόστατο κατόπιν συνεννόησης με τις εταιρείες και φυσικά με την βοήθεια του ξεναγού μας.

6η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΠΡΟΥΣΑ
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας με προορισμό την Προύσα. Εδώ θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, τα Μαυσωλεία στο ύψωμα, το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, κάποια Ελληνικά σπίτια και ανάλογα τον χρόνο μας μπορεί να επισκεφτούμε και την κλειστή αγορά με τα διάσημα μεταξωτά της ή κάποιο από τα καταστήματα. . Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ ή ΚΑΒΑΛΑ
Μετά το πρωινό μας αν κάτι δεν έχουμε προλάβει να δούμε στην Προύσα θα το συνεχίσουμε. Αναχωρούμε αργότερα με προορισμό τα σύνορα περνώντας από την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων.  Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, το βραδάκι θα διανυκτερεύσουμε στην Κομοτηνή ή την Καβάλα.

8η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ ή ΚΟΜΟΤΗΝΗ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Με το λεωφορείο  θα κάνουμε μια ξενάγηση της πόλης, και θα σταθμεύσουμε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου να προσκυνήσουμε και να δούμε την κρύπτη (Το σημείο που μαρτύρησε). Αφήνουμε την Θεσσαλονίκη και παίρνουμε τον δρόμο για την Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κτλ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο σε Κομοτηνή ή Καβάλα
 • 2 πρωινά στην Ελλάδα.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*  στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 5 πρωινά & 5 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από Ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου μέχρι τα σύνορα όπου θα σας παραλάβει ο ξεναγός σας και στην επιστροφή πάλι
 • Δημοτικούς φόρους σε όλα τα ξενοδοχεία.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισιτήρια σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
 • Νυχτερινές διασκεδάσεις

 

                                       ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  525   €

                                                               ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   185 €

 Σημ: Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε ταυτότητα νέου τύπου η διαβατήριο σε ισχύ.
Η ταυτότητα όχι πάνω από δεκαπενταετία.

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.………
………  *  Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 06:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 06:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 06:50 π.μ == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT) 07:15 π.μ = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 07:25 π.μ== Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ