+30 210 4130007

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ ΟΤΡΑΝΤΟ ΤΑΡΑΝΤΑΣ ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ ΜΑΤΕΡΑ ΜΠΑΡΙ ΑΝΑΧ: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

(0)
450,00 
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διατροφή


 ekdromi-italia

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΤΡΑΝΤΟ ΤΑΡΑΝΤΑΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
ΜΑΤΕΡΑ ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ     ΕΠΙΣΤΡ: 

 1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΕΝ ΠΛΩ
Αναχωρούμε από Αθήνα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στην Πάτρα όπου θα πάμε να προσκυνήσουμε στον Πολιούχο της Πόλης τον Άγιο Ανδρέα. Μετά το προσκύνημα μας θα μπούμε στο λιμάνι, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στο Μπάρι. Αφού τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μπορούμε να απολαύσουμε τις ανέσεις του πλοίου, με τις καφετέριες, εστιατόρια κλπ. Διανυκτέρευση εν πλω

2η ΜΕΡΑ:   ΜΠΑΡΙ ΜΑΤΕΡΑ ΛΕΤΣΕ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Μπάρι αναχωρούμε για μία πόλη θαύμα την ΜΑΤΕΡΑ. Την ονομάζουν ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ διότι πραγματικά τα τρωγλοδυτικά σπίτια που υπάρχουν από την παλαιολιθική εποχή σου κόβουν την ανάσα. Την λένε και δίδυμη αδελφή της Βηθλεέμ. Ο Τζεφιρέλι εκεί γύρισε του Χριστού τα Πάθη. Θα δούμε καταπληκτικές εικόνες που δεν τις έχουμε φανταστεί. Φυσικά ένας τέτοιος θησαυρός προστατεύεται από την  UNESCO.  Μετά από αυτή την πραγματικά μοναδική εμπειρία συνεχίζουμε τον δρόμο μας γεμάτοι μοναδικές εικόνες. Το απογευματάκι θα επισκεφτούμε το ΛΕΤΣΕ που θεωρείται η Φλωρεντία του Νότου. Θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο που υπάρχουν καταπληκτικά κτήρια κτισμένα με τοπική πέτρα σε ρυθμό Μπαρόκ και Ροκοκό Είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας και έχει συμπεριληφθεί (η μόνη πόλη της Ιταλίας), στον κατάλογο των “Best in Travel 2010”   Έχει ονομαστεί «Αθήνα της Απουλίας» για την κλίση των κατοίκων της προς τις τέχνες, καθώς και «Φλωρεντία του Μπαρόκ», λόγω της αρχιτεκτονικής του 17ου και 18ου αιώνα και των περίτεχνων μνημείων της.
Το βραδάκι θα είμαστε στην Καλλίπολη (Gallipoli) που βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:   ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΤΡΑΝΤΟ ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Στερνατία. Εκεί οι κάτοικοι αποκαλούν το χωριό τους με το παλιό του όνομα, ΧΩΡΑ. Επίσης η διάλεκτος GRIKO μιλιέται από τις παλιές αλλά και από τις νεώτερες γενιές. Εκεί εκτός από τις γνωστές στέρνες το υπόγειο ελαιοτριβείο κλπ, θα δούμε πινακίδες στα Ελληνικά , όπως ένα μανάβικο, η όαση των φρούτων, καφενείο, η Πλατέα του Καφέ κλπ. Ανάλογα με την ώρα μπορεί να βρούμε τον πρόεδρο ( εφ όσον είναι εκεί) να μιλήσουμε. Συνεχίζουμε να γνωρίσουμε ένα ακόμα χωριό το ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Στον Δημοτικό κήπο υπάρχει μία επιτύμβια στήλη, δώρο του Δήμου Αθηναίων, που γράφει ‘’ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Εκτός από τις Ελληνικές ταμπέλες στα μαγαζιά υπάρχουν και δρόμοι, όπως οδός Αθηνάς, οδός Κωνσταντινούπολης κλπ. Θα περάσουμε από το Μαρτάνο και θα καταλήξουμε στο πολύ γνωστό λιμάνι (και Καστρούπολη) του Οτράντο (Αρχαία Υδρούντα). Οι Έλληνες πού βγήκαν εκεί είκοσι πέντε αιώνες πριν, έκτισαν στις εκβολές του ποταμού Υδρία, την Υδρούντα. Θα επισκεφθούμε Παναγία Των Μαρτύρων. Στο εσωτερικό της σώζεται το μεγαλύτερο ψηφιδωτό δάπεδο της Ευρώπης (το δένδρο της ζωής) αλλά και την υπόγεια στέρνα  πιστό αντίγραφο της στέρνας της Κων/πολης με τις 68 κολόνες ρωμαϊκές πάνω σε βάσεις Ελληνικές με βυζαντινά κιονόκρανα σε όλους τους ρυθμούς Ιωνικό, Δωρικό, Κορινθιακό, ενωμένους με Ρωμαϊκό, Βυζαντινό και Άπουλιέζικο. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε στα ωραία παραλιακά ταβερνάκια. Αργότερα θα πάμε να γνωρίσουμε το καταπληκτικό  CORIGLIANO (και εδώ θα ακούσουμε πολλά Ελληνικά) με το καταπληκτικό κάστρο του, την πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την Αψίδα Λουκέτι του 1497. Μετά το πανέμορφο Κοριλιάνο επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση δείπνο και  Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:      ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟΥΚΑ
Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε  την Καλλίπολη. Το όνομα της φωνάζει Ελλάδα, σημαίνει καλή πόλη. Την ονομάζουν και μαργαριτάρι του Ιονίου που σαγηνεύει με τους αρχιτεκτονικούς του θησαυρούς. Ή σημερινή πόλη μεγάλωσε και δίνει δύο μορφές διαφορετικές. Την παλιά και οχυρωμένη με τα βυζαντινά μοναστήρια πού θυμίζουν πώς ήταν έδρα επισκοπική και ανήκε στην Κωνσταντινούπολη και ακόμα πώς κράτησε την ορθοδοξία μέχρι το 1513. Και την μοντέρνα πόλη (Borgo), κοντά στη γέφυρα της παλιάς που κατασκευάστηκε τον 16ο αι. με νέο ρυθμό στα κτίρια της. Εκείνο όμως πού αξιοποιεί το Ελληνικό όνομα της και πραγματικά είναι άξιο να θαυμάσεις είναι ή Ελληνική βρύση, πού θεωρείται η πιο παλιά βρύση της Ιταλίας. Ή βρύση διακοσμείται με τρία ανάγλυφα τα οποία θα δούμε και θα εξηγήσουμε. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο και ανάμεσα στα άλλα θα επισκεφτούμε και τον αυστηρό αλλά πολύ όμορφο Ναό της Αγίας Αγάθης. Συνεχίζουμε και μετά από λίγο θα είμαστε στην SANTA MARIA DI LEUCA. Βρίσκεται στην άκρη του τακουνιού της Ιταλικής μπότας. Οι Έλληνες το ονόμαζαν Λευκός που σημαίνει λαμπρός Ήλιος (LEUCA). O Aπόστολος Παύλος πέρασε εδώ στο δρόμο του προς τη Ρώμη και εκχριστιάνισε τον κόσμο. Το Santuario di Santa Maria είναι γαλακτώδες λευκό και η επιγραφή στην πόρτα λέει ότι είναι η πύλη στον παράδεισο. Η πόλη είναι ακόμα ήρεμη αν και έχει μια αριστοκρατική αίσθηση. Έχει καταπληκτικές παραλίες και ένα διάσημο φάρο 102 μέτρα. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στα ταβερνάκια και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε. Το βράδυ με το δείπνο μας θα  παρακολουθήσουμε με ζωντανή μουσική τους διάσημους χορούς της Ταραντέλας. Φυσικά μπορούμε να συμμετέχουμε και να διασκεδάσουμε. Δείπνο Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:     ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ-ΜΠΑΡΙ
Πρωινό και  αναχώρηση για τον ΤΑΡΑΝΤΑ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», θα επισκεφτούμε  το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως  που βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι ανάμεσα στις δύο θάλασσες και θα πιούμε ένα ωραίο (Ιταλικό) καφεδάκι στην παραλία.  Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου ο Τάραντας, αποτέλεσε το μεγαλύτερο πολεμικό ναύσταθμο της Ιταλίας.  Στις 11-11-1940 τα αγγλικά αεροπλάνα, εφορμώντας από το αεροπλανοφόρο “Ιλούστριους” επιτέθηκαν και καταβύθισαν τον ιταλικό στόλο που ήταν αραγμένος εκεί. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την πόλη κόσμημα το ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ. Η πόλη με τα Τρούλοι. Στην περιοχή της Απουλίας η λέξη trulli (τρούλοι) δεν σημαίνει ότι και στην ελληνική γλώσσα. Η λέξη προέρχεται από την λατινική turrula (μικρός πύργος) και αναφέρεται σε μεσαιωνικές πέτρινες κατασκευές με στρογγυλή περίμετρο και κάτασπρο χρώμα οι οποίες σκεπάζονται από μια λίθινη κωνική στέγη σε γκρι απόχρωση. Το ιστορικό κέντρο της πόλης Alberobello βρίσκεται στην λίστα των μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Νότια Ιταλία. Θα έχουμε χρόνο να πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες, να γευματίσουμε κάτι και θα κατευθυνθούμε προς το Μπάρι όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Εδώ βρίσκονται τα Άγια Λείψανα του Αγίου Νικολάου. Το 1087 τα έκλεψαν Καθολικοί ναυτικοί από τα Μύρα της Μικράς Ασίας και τα μετέφεραν στην Ιταλία. Θα προσκυνήσουμε θα έχουμε χρόνο στην αγορά και αργότερα θα επιβιβαστούμε στο  πλοίο που  θα μας μεταφέρει στην Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση αναχώρηση για την Βάση μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν μαζί μας όλες τις ημέρες (όχι αλλαγή στο πλοίο)
 • Εισιτήριο πλοίου Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα σε καμπίνα ΑΒ 4 (τετράκλινη)
 • Ξενοδοχεία 4* Αστέρων GALLIPOLI RESORT
 • Τρία πρωινά και τρία δείπνα στο ξενοδοχείο
 • Μουσική με χορούς Ταραντέλας από τοπικό συγκρότημα
 • Check point στις πόλεις
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισόδους σε Μουσεία

     ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   450 

                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ    100 €    

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Για ταξίδι προς ΕΛΛΑΔΑ
Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα:

1) Συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στη διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο. Έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας.
2) Οφείλουν να πληρούν ΕΝΑ από τα παρακάτω κριτήρια:
α) Να φέρουν αποτέλεσμα αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) για COVID-19 έως 72 ώρες πριν από την άφιξη. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
Ή
β) Να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, εκδομένο από δημόσια αρχή, υπό τον όρο ότι ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Ή
γ) Να φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19 η οποία για να είναι έγκυρη πρέπει να έχουν περάσει δύο έως και εννέα μήνες μετά το θετικό τεστ PCR ή Antigen. Η απόδειξη πρέπει να είναι στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά και να είναι σύμφωνη με τη σχετική νομοθεσία.
Για ταξίδι προς ΙΤΑΛΙΑ
1) Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ιταλία, ανεξάρτητα από το χρόνο παραμονής τους στη χώρα και το μέσο εισόδου σε αυτή, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα dPLF (digital Passenger Locator Form),  που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://app.euplf.eu/#/.  Το έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί για κάθε ενήλικα επιβάτη. Οι ανήλικοι επιβάτες μπορούν να εγγραφούν στη φόρμα ενηλίκων που τα συνοδεύει. Σε περίπτωση ασυνόδευτων ανηλίκων, το dPLF πρέπει να συμπληρωθεί από το γονέα / κηδεμόνα πριν από την αναχώρηση. Οι επιβάτες που διέρχονται από τη χώρα, πρέπει να επιλέξουν την «Ιταλία» ως χώρα προορισμού, ανεξάρτητα από τον τελικό προορισμό τους. Με την υποβολή της φόρμας, οι επιβάτες λαμβάνουν στη διεύθυνση email που καταχωρήθηκε κατά την εγγραφή, το dPLF σε μορφή PDF και με κωδικό QR, το οποίο οφείλουν να δείξουν στο check – in (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) για να τους επιτραπεί η επιβίβαση.
2) Όλοι οι επιβάτες που αναχωρούν από την Ελλάδα, πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ ή τεστ ανίχνευσης αντιγόνων για COVID-19, που έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ιταλία. Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Ιταλικά. Εξαιρούνται από την υποχρέωση για τεστ πριν από την είσοδο στην Ιταλία τα παιδιά κάτω των 2 ετών, όσοι εισέρχονται στην Ιταλία για χρονικό διάστημα μικρότερο των 120 ωρών για αποδεδειγμένους λόγους εργασίας, υγείας ή επιτακτικής ανάγκης και όσοι διέρχονται, με ίδια μέσα, από την Ιταλική επικράτεια για χρονικό διάστημα έως 36 ωρών.

 


epistoloxarto


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ