+30 210 4130007

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΤΡΟΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ.5ΗΜ. ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΧ: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΑΣ

(0)
345,00 
 • Βαλκάνια & Τουρκία
 • Εκδρομές Προσφορές
 • Εκδρομές στο Εξωτερικό
 • Καλοκαιρινές Εκδρομές
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό


ekdromi-imvro

                ΣΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ – ΤΡΟΙΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ
ΣΟΥΦΛΙ  – Ν. ΚΑΡΒΑΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ
5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΝΟ 345 €

1η ΑΝΑΧ: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ           ΕΠΙΣΤΡ:   2 ΜΑΪΟΥ
2η ΑΝΑΧ: 30 ΙΟΥΝΙΟΥ           ΕΠΙΣΤΡ:  4  ΙΟΥΛΙΟΥ
3η  ΑΝΑΧ: 4  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ      ΕΠΙΣΤΡ: 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πειραιά και Αθήνα  με προορισμό το Τσανάκαλε. Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, όπως  έξω από την Λαμία,  τον  Κορινό  και πριν  την Καβάλα για φαγητό. Συνεχίζουμε για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και αφού τελειώσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες θα παραλάβουμε τον ξεναγό μας από την Κεσάνη. Από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο Νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων γιά να βρεθούμε πολύ σύντομα και χωρίς καθυστερήσεις στο Τσανάκαλέ.. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά, θα αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο). Στο Τσανάκαλέ έχουμε το δείπνο και την διανυκτέρευση μας σε ξενοδοχείο 5 Αστέρων..

ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ-ΙΜΒΡΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ΙΜΒΡΟ, το νησί του Πατριάρχη μας. Ανάλογα με τα ωράρια των πλοίων θα αποφασίζουμε αν θα περνάμε από Τσανάκαλε για την Ίμβρο ή λίγο παραπάνω από το Καπάντεπε. Περιήγηση στα κυριότερα χωριά του νησιού, ξεκινώντας με το Eυλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας. Ξεχωριστό χωριό που λένε ότι οι κάτοικοι του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευμένη από μικρά υψώματα έκταση κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα που ονομαζόταν Ευλάμπιος. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, διεκδικεί επάξια το τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Επόμενος σταθμός το Κάστρο και το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια. Φυσικά θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Παναγιά με την όμορφη Μητρόπολη και το Ελληνικό σχολείο που εγκαινίασε ο Πατριάρχης μας 12 Οκτωβρίου 2015. Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε με τους πατριώτες μας και αν θέλουμε μπορούμε να τους πάμε σαν δώρο ένα στυλό, ένα τετράδιο ή ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει εμείς. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκκαλε. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και η πρώτη μας επίσκεψη είναι στην θρυλική Τροία.  Εκεί θα θυμηθούμε τον Πανούργο Οδυσσέα, τον μοναδικό πολεμιστή Αχιλλέα, τον Αγαμέμνονα, αλλά και τον μεγάλο έρωτα του Πάρη και της Ωραίας Ελένης. Θα ξεναγηθούμε θα πάρουμε ωραίες φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε να πάρουμε το φέρυ και να περάσουμε στην Τένεδο η οποία κατέχει μία σπουδαίας σημασίας στρατηγική θέση και γιαυτό τον λόγο πέρασαν όλοι οι μεγάλοι κατακτητές από εκεί με τελευταίους τους Τούρκους που κατέχουν το νησί από το 1923. Τώρα πια ζουν λίγοι Έλληνες όμως η παλιά Ελληνική συνοικία αποτελεί το στολίδι του νησιού και είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες. Συνεχίζει μετά από πολλούς αιώνες να παράγει εξαιρετικό κρασί που το έχουν υμνήσει πολλοί οινογνώστες. Φημίζεται ακόμη για τα κεραμικά της. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το λιμάνι, η χώρα με την Ελληνική και την Τούρκικη συνοικία και το κάστρο. Θα δούμε την Ελληνική εκκλησία, το σχολείο που σήμερα είναι ξενοδοχείο, το Μουσείο και θα έχουμε χρόνο στην αγορά και στα ταβερνάκια ανάλογα με την αναχώρηση του πλοίου. Επιστρέφουμε στο Τσανάκκαλε όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για την πανέμορφη Αδριανούπολη διασχίζοντας τον κάμπο της Ανατολικής Θράκης  περνώντας από την Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουρκάζ), την Αρτίσκη (Μπαμπά Εσκί). Η Αδριανούπολη υπήρξε πρωτεύουσα της Τουρκίας μέχρι το 1453. Από εκεί και μετά ήταν η  Κωνσταντινούπολη. Από όπου και να την δει κανείς ξεχωρίζει το μοναδικό ΣΕΛΙΜΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ που χτίστηκε το 1794 από τον αρχιτέκτονα  ΣΙΝΑΝ. Οι μιναρέδες του φτάνουν τα 70 μέτρα. Θα δούμε το Καραβάν Σαράι του Ρουστέμ Πασά, που σήμερα είναι ξενοδοχείο πολυτελείας. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν τα αγάλματα των Πεχλιβανίδων (παλαιστές με λάδι) που όπως λένε από εδώ ξεκίνησε αυτό το άθλημα. Τα αξιοθέατα είναι πολλά, τα Ελληνικά σπίτια επίσης. Εμείς θα περπατήσουμε στον πολύ όμορφο πεζόδρομο (Saraçlar Caddesi) με τα πάρα πολλά εμπορικά μαγαζιά και στην διπλανή κλειστή αγορά (Καπαλί τσαρσί). Έχουν πολύ καλές τιμές σε ρούχα παπούτσια κλπ. Θα γευματίσουμε ελεύθερα επίσης στα πολλά και φτηνά  παραδοσιακά εστιατόρια. Μη ξεχάσουμε σήμερα τελευταία ημέρα να τιμήσουμε τα παραδοσιακά γλυκά τους. Το απογευματάκι αναχωρώντας από την Αδριανούπολη θα περάσουμε από το Κάραγατς να γνωρίσουμε τον σιδηροδρομικό σταθμό του εκεί που κάποτε στάθμευε το διάσημο ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Σήμερα χρησιμοποιείται πλέον ως κτήριο διοίκησης από το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης. Αφού περάσουμε τις συνοριακές διατυπώσεις    “ανάλογα με τον χρόνο μας” θα κάνουμε μία στάση στο πασίγνωστο Σουφλί. Συνεχίζουμε για την Καβάλα ή Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ:ΚΑΒΑΛΑ – Ν. ΚΑΡΒΑΛΗ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας. Θα περάσουμε από την Ν. Καρβάλη όπου θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη εκκλησία το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που η καταγωγή του είναι από την Αγιοτόκο Καππαδοκία.  Αμέσως μετά αναχωρούμε και  με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε σε μία λογική ώρα στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:                                                                                           

 • Πούλμαν σύγχρονο υπερυψωμένο
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Καβάλα ή Κομοτηνή με πρωινό
 • 3 νύχτες ξενοδοχείο 5* στο Τσανάκαλε
 • 3 Πρωινά στην Τουρκία
 • 3 Δείπνα στην Τουρκία
 • Αρχηγός του γραφείου με γνώσεις
 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Διόδια &  Γέφυρες
 • Εισιτήρια Πλοίων: Ίμβρο, Τένεδο, Τσανακαλέ

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 •    Ποτά στα  δείπνα
 •   Εισόδους σε Μουσεία

                                              TIΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  345 €

                                                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   130 €

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

………..*  Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης μας οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά
………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ ο5:20 == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:30 == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:40 == ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ RENAULT)05:50 = ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 06:00 — Στάση επιστροφής: ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με την εγράφη σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ