+30 210 4130007

ΣΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΤΡΟΙΑ-ΑΣΣΟΣ..6ΗΜ. 24-29 MAΪΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

(0)
0,00 
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό


ekdromi-imvro

Οργανωμένη εκδρομή 6 ημερών με προορισμό την Ίμβρο του πατριάρχη μας

                ΣΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

                                ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΤΡΟΙΑ-ΑΣΣΟΣ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΛΑΜΨΑΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24 ΜΑΪΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πειραιά και Αθήνα  με προορισμό την Κομοτηνή. Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, όπως Όλυμπους Πλάζα, μετά έξω από την Λαμία,  και Κορινό για φαγητό. Θα πιούμε ένα καφεδάκι στην πανέμορφη παραλία της Καβάλας και μετά την Καβάλα θα βγούμε από τον δρόμο μας να περάσουμε από την Ν. Καρβάλη όπου θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη εκκλησία το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που η καταγωγή του είναι από την Αγιοτόκο Καππαδοκία. Ελεύθερο χρόνο στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΛΑΜΨΑΚΟΣ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς τα σύνορα και αφού περάσουμε τις διαδικασίες και κάνουμε μία στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, κατευθυνόμαστε προς την γνωστή μας Ραιδεστό. Το πρώτο της όνομα ήταν Βυσάνθη, μετά Ραιδεστός, σήμερα Τέκι Νταρκ. Εδώ υπάρχει η Ελληνική συνοικία που ανακαινίζονται 160 Ελληνικές κατοικίες από τον Δήμο και θα πάρει το όνομα ‘’Οδός Πολιτισμού’’. Φυσικά και θα κάνουμε μία βόλτα να την δούμε. Επίσης υπάρχει το σπίτι του Nazim Hikmet που σήμερα είναι Μουσείο, το γνωστό Μπεζεστένι και το Τζαμί του γνωστού Ρουστέμ Πασά για όποιον θέλει να δει κάτι παραπάνω. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα παραλιακά εστιατόρια μα τα διάσημα κεμπάπ της Ραιδεστού και όχι μόνο. Αργότερα συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την Καλλίπολη (Πατρίδα της Σοφίας Βέμπο) όπου θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ και βόλτα και θα επιβιβαστούμε στο Φέρυ μποτ να περάσουμε απέναντι στην γνωστή μας Λάμψακο και να συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Τσανάκαλέ. Το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικό. Δείπνο, βόλτα, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΙΜΒΡΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ  

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ΙΜΒΡΟ, το νησί του Πατριάρχη μας. Ανάλογα με τα ωράρια των πλοίων θα αποφασίζουμε αν θα περνάμε από Τσανάκαλε για την Ίμβρο ή λίγο παραπάνω από το Καπάντεπε. Περιήγηση στα κυριότερα χωριά του νησιού, ξεκινώντας με το Eυλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας. Ξεχωριστό χωριό που λένε ότι οι κάτοικοι του απελπισμένοι από τις συχνές επιδρομές των πειρατών, έκτισαν τα σπίτια τους στην προστατευμένη από μικρά υψώματα έκταση κάποιου εύπορου γαιοκτήμονα που ονομαζόταν Ευλάμπιος. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, διεκδικεί επάξια το τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Επόμενος σταθμός το Κάστρο και το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια. Φυσικά θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Παναγιά με την όμορφη Μητρόπολη και το Ελληνικό σχολείο που εγκαινίασε ο Πατριάρχης μας 12 Οκτωβρίου 2015. Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε με τους πατριώτες μας και αν θέλουμε μπορούμε να τους πάμε σαν δώρο ένα στυλό, ένα τετράδιο ή ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει εμείς. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκαλε. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΑΣΣΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας 07.30 και η πρώτη μας επίσκεψη είναι στην θρυλική Τροία.  Εκεί θα θυμηθούμε τον Πανούργο Οδυσσέα, τον μοναδικό πολεμιστή Αχιλλέα, τον Αγαμέμνονα, αλλά και τον μεγάλο έρωτα του Πάρη και της Ωραίας Ελένης. Θα ξεναγηθούμε θα πάρουμε ωραίες φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε να πάρουμε το φέρυ και να περάσουμε στην Τένεδο η οποία κατέχει μία σπουδαίας σημασίας στρατηγική θέση και γιαυτό τον λόγο πέρασαν όλοι οι μεγάλοι κατακτητές από εκεί με τελευταίους τους Τούρκους που κατέχουν το νησί από το 1923. Τώρα πια ζουν λίγοι Έλληνες όμως η παλιά Ελληνική συνοικία αποτελεί το στολίδι του νησιού και είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες. Συνεχίζει μετά από πολλούς αιώνες να παράγει εξαιρετικό κρασί που το έχουν υμνήσει πολλοί οινογνώστες. Φημίζεται ακόμη για τα κεραμικά της. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το λιμάνι, η χώρα με την Ελληνική και την Τούρκικη συνοικία και το κάστρο. Θα δούμε την Ελληνική εκκλησία, το σχολείο που σήμερα είναι ξενοδοχείο και θα έχουμε χρόνο ανάλογα με την αναχώρηση του πλοίου. Συνεχίζουμε για την Άσσο. Εκεί θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στα πανέμορφα παραλιακά ταβερνάκια και αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Στην Άσσο, ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης (που εγκατέλειψε την πλατωνική ακαδημία Αθηνών και ήλθε εδώ με τον Ξενοκράτη), ίδρυσε μια νέα ακαδημία. Εκεί ο Αριστοτέλης ηγήθηκε μιας ομάδας φιλοσόφων και έκαναν καινοτόμες έρευνες στην ζωολογία και την βιολογία. Αργότερα επέστρεψε πάλι στην Αθήνα και μετά στην Μακεδονία όπου δίδαξε τον υιό του Φιλίππου τον Αλέξανδρο. Το θέατρο της Άσσου σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει φοβερή θέα στην θάλασσα. Επιστρέφουμε στο Τσανάκαλε όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για την πανέμορφη Αδριανούπολη διασχίζοντας τον κάμπο της Ανατολικής Θράκης  περνώντας από την Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουρκάζ), την Αρτίσκη (Μπαμπά Εσκί). Η Αδριανούπολη υπήρξε πρωτεύουσα της Τουρκίας μέχρι το 1453. Από εκεί και μετά ήταν η  Κωνσταντινούπολη. Από όπου και να την δει κανείς ξεχωρίζει το μοναδικό ΣΕΛΙΜΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ που χτίστηκε το 1794 από τον αρχιτέκτονα  ΣΙΝΑΝ. Οι μιναρέδες του φτάνουν τα 70 μέτρα. Θα δούμε το Καραβάν Σαράι του Ρουστέμ Πασά, που σήμερα είναι ξενοδοχείο πολυτελείας. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν τα αγάλματα των Πεχλιβανίδων (παλαιστές με λάδι) που όπως λένε από εδώ ξεκίνησε αυτό το άθλημα. Τα αξιοθέατα είναι πολλά, τα Ελληνικά σπίτια επίσης. Εμείς θα περπατήσουμε στον πολύ όμορφο πεζόδρομο (Saraçlar Caddesi) με τα πάρα πολλά εμπορικά μαγαζιά και στην διπλανή κλειστή αγορά (Καπαλί τσαρσί). Έχουν πολύ καλές τιμές σε ρούχα παπούτσια κλπ. Θα γευματίσουμε ελεύθερα επίσης στα πολλά και φτηνά  παραδοσιακά εστιατόρια. Μη ξεχάσουμε σήμερα τελευταία ημέρα τα παραδοσιακά γλυκά τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε προς τα σύνορα και θα περάσουμε από το Κάραγατς να γνωρίσουμε τον σιδηροδρομικό σταθμό του εκεί που κάποτε στάθμευε το διάσημο ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Σήμερα χρησιμοποιείται πλέον ως κτήριο διοίκησης από το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης. Αφού περάσουμε τις συνοριακές διατυπώσεις, από εκεί με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε σε μία λογική ώρα στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:                                                                                           

 • Πούλμαν σύγχρονο υπερυψωμένο
 • Μία διανυκτέρευση στην Κομοτηνή με πρωινό
 • 3 νύχτες ξενοδοχείο στο Τσανάκαλε & 1 νύχτα Αδριανούπολη
 • 4 Πρωινά &  4 Δείπνα στην Τουρκία
 • Αρχηγός του γραφείου με γνώσεις
 • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
 • Διόδια &  Γέφυρες
 • Εισιτήρια Πλοίων: Καλλίπολη, Ίμβρο, Τένεδο, Τσανακαλέ

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 •    Ποτά στα  δείπνα
 •   Εισόδους σε Μουσεία

                                              TIΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   €

                                                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   120 €

Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε νέου τύπου ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή Διαβατήριο


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ