+30 210 4130007

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΒΗΘΛΕΕΜ ΝΑΖΑΡΕΤ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

(0)
0,00 
 • Ιερά Προσκυνήματα
 • Ιστορικά Προσκυνήματα
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Πρωινό

agioi-topoi
ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

7 ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΒΗΘΛΕΕΜ ΝΑΖΑΡΕΤ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ ΙΕΡΙΧΩ ΒΗΘΑΝΙΑ
ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΟΔΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΛΠ


1η  ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ  – ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Σπάτων και αναχώρηση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τον ξεναγό μας  και αναχωρούμε  για  τον Άγιο Γεώργιο της Λύδδας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του. Καθ οδον για την Ιερουσαλήμ θα γευματίσουμε. Μετά το γεύμα θα συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε  το δένδρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Άφιξη στη Βηθλεέμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την λαμπρή τελετή της Μεγάλης Παρρησίας στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως για την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (μεγάλη παρρησία ονομάζεται η τελετή στον Ναό της Αναστάσεως όταν όλη η Αγιοταφίτικη Αδελφότητα κατεβαίνει σύσσωμη προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων  στην πατριαρχική θεία  Λειτουργία και μετά την λειτανεία σε όλα τα πανάγια εντός του Πανίερου Ναού της αναστάσεως προσκυνήματα κρατώντας τον Σταυρό που ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος άφησε εις το παλαιφατον Πατριαρχείο Ιεροσολύμων). Μετά το πέρας της ακολουθίας θα  επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Θα ακολουθήσει Ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του και   το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο.

3η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ –ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες.Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε  το  Σαραντάριο  ‘Ορος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ-ΙΕΡΙΧΩ
Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη.Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας). Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του.  Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο  Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ –ΛΑΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα  Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεθσημανης. Λίγος χρόνος ελεύθερος και μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΔΔΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του  μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται  στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταφερθούμε στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ανάληψη του κυρίου και την ιερά Μονή Γαλιλλαίας  εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση. Θ πάρουμε ωραίες φωτογραφίες από το πανόραμα και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο να πάρουμε την πτήση μας για την  επιστροφή  στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.

 

     ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Τελ Αβίβ Αθήνα με AEGEAN
 • Φόρους Αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων
 • Bαλίτσα μέχρι 23 κιλά και σάκο ταξιδιού μέχρι 6 κιλά κατ’ άτομο
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας 4**** στην Βηθλεέμ
 • 6 πρωινά και 6 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ξεναγός τοπικός διπλωματούχος με γνώσεις
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
 • Αχθοφορικά
 • Ασφάλεια αστικής  επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα)
 • Απευθείας πτήση με άφιξη 09:30 στο Ισραήλ  και αναχώρηση 20:00 την τελ. ημέρα
 • Έτσι εκμεταλλευόμαστε όλες τις ημέρες δεν χάνουμε καμία!!!!!!
 • Μαζί μας δεν υπάρχουν προαιρετικά και εξτρά. Ξέρετε πάντα τι πληρώνετε

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ποτά στα γεύματα.        Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

                        ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ    €

                                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 170 €

ΠΤΗΣΕΙΣ
08/3ου –  Α3926  ATH  07.30 — TLV  09.30
14/3ου  –  A3925  TLV   19.50 — ATH  21.50
——————————————————-
15/3ου –  Α3926  ATH  07.30 — TLV  09.30
21/3ου  – A3925  TLV   19.50 — ATH  21.50

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να ταξιδέψουμε πρέπει να έχουμε διαβατήριο που να μη λήγει έξη μήνες από την επιστροφή του προσκυνήματος

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ