+30 210 4130007

9ΗΜΕΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΖΥΡΙΧΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΛΩΖΑΝΗ ΓΕΝΕΥΗ ΒΕΡΝΗ Σ. ΜΟΝΙ ΚΛΠ. ΑΝΑΧ: 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

(0)
595,00 
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Ξεναγός

ekdromi-elvetia Kalidoni Travel
ekdromi-elvetia Kalidoni Travel
ekdromi-elvetia Kalidoni Travel
ekdromi-elvetia Kalidoni Travel
ekdromi-elvetia Kalidoni Travel

    ekdromi-elvetia                                      

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΝΑΧ: 19 ΕΩΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΒΕΡΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΣΑΝ ΜΟΝΙ & ΜΙΛΑΝΟ

Εδώ πρόκειται για ένα πραγματικό Πανόραμα με τις κυριότερες πόλεις της Ελβετίας, προσθέτοντας όμως τους φοβερούς καταρράκτες του Ρήνου (Schaffhausen), το Φανταστικό χειμερινό θέρετρο του Σαμονί (chamonix) και την πρωτεύουσα της μόδας το Μιλάνο όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα καταστήματα σχεδιαστών υψηλής ραπτικής.
Προτιμήσαμε να κάνουμε το ταξίδι Πάτρα Βενετία (30 ώρες) για να φτάσουμε 07:00 στην Βενετία έτσι ώστε να έχουμε μπροστά μας όλη την ημέρα και να γνωρίσουμε το πανέμορφο Κόμο με την διάσημη λίμνη του.
Σας περιμένουμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη που περιγράφονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.  

 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ ΠΛΟΙΟ ΕΝ ΠΛΩ
Αναχωρούμε από Πειραιά 18:00 και από Ομόνοια 18:20. Αφού κάνουμε μία ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο λιμάνι της Πάτρας όπου θα έχουμε λίγο χρόνο στα αφορολόγητα και αμέσως μετά επιβιβαζόμαστε στο υπέροχο καινούργιο πλοίο της ΑΝΕΚ. Αναχώρηση πλοίου 24:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΕΝ ΠΛΩ
Σήμερα έχουμε μία πολύ όμορφη ημέρα ρηλάξ στο πλοίο. Μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας το οποίο είναι δώρο από το γραφείο μας και μετά να απολαύσετε τα υπέροχα σαλόνια, τα μαγαζιά με τις καλές μάρκες και τις μεγάλες εκπτώσεις, τα εστιατόρια, τις καφετέριες, ακόμα και τις υπηρεσίες ΣΠΑ. Οπότε πραγματικά εξελίσσεται η ημέρα πανέμορφα!!!  Το βράδυ λειτουργεί και η DISCO. Διανυκτέρευση εν πλω.

3η ΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ ΖΥΡΙΧΗ  ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Άφιξη του πλοίου 07:00 και άμεση  αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο, χτισμένο πάνω στην ομώνυμη λίμνη, η πιο μαγευτική από όλες τις λίμνες. Οι πανέμορφες όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελείς βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γεύμα στα πολύ όμορφα καταστήματα. Συνεχίζουμε αργότερα για την Λουκέρνη περνώντας πάνω από την άλλη διάσημη λίμνη του Λουγκάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Λουκέρνη και το βράδυ θα κάνουμε μία βόλτα να γνωρίσουμε την διάσημη γέφυρα Κάπελμπρίγκε φωτισμένη.     Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ ΖΥΡΙΧΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Schaffhausen όπου θα γνωρίσουμε τον μεγαλύτερο καταρράκτη της Ευρώπης. Τον καταρράκτη του Ρήνου με το όνομα Rheinfall. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος όταν πάει στην Ελβετία. Το ύψος τους  φτάνει μόλις τα 23 μ., αλλά το πλάτος τους που ξεπερνά τα 150 μέτρα καθώς και η βοή που δημιουργείται λόγω του όγκου του νερού, τους κάνει εντυπωσιακούς. Θα έχουμε χρόνο για μοναδικές φωτογραφίες, και ένα ωραίο καφεδάκι. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την ξακουστή Ζυρίχη. Φτάνοντας στην Ζυρίχη θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα, τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπη, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Μετά τον ελεύθερο χρόνο μας θα επιστρέψουμε στην Λουκέρνη και θα επισκεφτούμε το μνημείο του πληγωμένου Λέοντα. Θα μάθουμε την ιστορία του θα πάρουμε φωτογραφίες και θα έχουμε χρόνο στο κέντρο της Λουκέρνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΒΕΡΝΗ ΛΩΖΑΝΗ ΓΕΝΕΥΗ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα Βέρνη που είναι  κτισμένη στις όχθες του ποταμού ‘Άαρ. Στην περιήγηση μας στην παλιά πόλη  θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου, τον κεντρικό δρόμο με τις συντεχνίες, το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο το σπίτι που έμενε ο Αϊστάιν και φυσικά τις Αρκούδες από όπου παίρνει και το όνομα της η πόλη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο Συνεχίζουμε για την Λωζάνη η οποία είναι χτισμένη στις όχθες της πανέμορφης λίμνης της Γενεύης. Η Λοζάνη αποτελεί έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Όσοι θέλουμε θα επισκεφτούμε το πραγματικά καταπληκτικό Μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων. Στο προαύλιο θα δούμε όσοι δεν έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό πόσο βαριά είναι η σφαίρα και πόσο ψηλά είναι το άλμα επί κοντό. Είναι πολύ εντυπωσιακά. Η λίμνη της Γενεύης μπροστά από το Ολυμπιακό Μουσείο είναι πανέμορφη, με τα παραδοσιακά καραβάκια που κάνουν συγκοινωνία.  Αναχωρούμε αργότερα για την περιοχή της Γενεύης όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΕΝΕΥΗ  ΣΑΝ ΜΟΝΙ  ΓΕΝΕΥΗ
Σήμερα μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή και κοσμοπολίτικη Γενεύη, την πόλη-έδρα πολλών και μεγάλων διεθνών οργανισμών, στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το Μέγαρο των Εθνών, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, και απέναντι της Ερυθράς ημισελήνου,  το περίφημο σιντριβάνι Τζετ ντ’ Ο, το λουλουδένιο ρολόι, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης. Τα γραφικά δρομάκια της πόλης και τα πέτρινα κτήρια σε συνδυασμό με τη μοντέρνα πόλη των τραπεζών και των μεγάλων ασφαλιστικών οίκων θα μας εντυπωσιάσουν. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Γαλλία να επισκεφτούμε το μοναδικό και πιο διάσημο τουριστικό θέρετρο και χιονοδρομικό κέντρο του Σαν Μονί. Εδώ υπάρχουν μαγαζιά με χειμερινά είδη και μάρκες μπουφάν που στο τέλος της σαιζόν κάνουν μεγάλες προσφορές.   Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά  του MONT BLANC. To βραδάκι επιστρέφουμε στην περιοχή  Γενεύης στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΓΕΝΕΥΗ  ΜΙΛΑΝΟ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και σήμερα σε λιγότερο από δύο ώρες θα περάσουμε σε τρεις χώρες. Από την Ελβετία θα μπούμε στην Γαλλία και μετά περνώντας το ξακουστό τούνελ του MONT BLANC 12 χλμ. το οποίο παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν 53 χρόνια θα μπούμε στην Ιταλία. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο Μιλάνο στο κέντρο της πόλης για ξενάγηση. Θα ξεκινήσουμε από την Πιάτσα Ντουόμο στην καρδιά της πόλης για να επισκεφτούμε την ομώνυμη γοτθική εκκλησία που αποτελεί και το σύμβολο του Μιλάνου. Στην συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Ρεάλε που φιλοξενεί το Μουσείο Ντουόμο και θα διασχίσουμε την περίφημη Γκαλέρια Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ – αφιερωμένη στο τότε βασιλιά της Ιταλίας η οποία μας βγάζει ακριβώς απέναντι από την διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Κάποιες φορές είναι ανοιχτή για το κοινό και με ένα μικρό εισιτήριο μπορούμε να την επισκεφτούμε. Ακολουθεί  το κάστρο Sforzesco, του οποίου ο πύργος προβάλλεται συχνά ως το σπουδαιότερο αναγεννησιακό μνημείο της πόλης και οφείλει τη σημερινή του όψη κυρίως στις συνεχείς αναστηλώσεις των αρχών του 20ου αιώνα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο ελεύθερο για ψώνια και φαγητό και το βραδάκι θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ  ΑΝΚΟΝΑ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί παίρνοντας το πρωινό σε πακέτο. Άφιξη  στην Ανκόνα όπου μας περιμένει καινούργιο πλοίο τύπου CR/UIZE των Μινωικών γραμμών να επιστρέψουμε στην Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ ΑΘΗΝΑ
Μετά από μία ευχάριστη βραδιά στο πλοίο και αφού έχουμε κάνει τα τελευταία ψώνια μας, από ρούχα μέχρι κολόνιες, φτάνουμε στην Πάτρα και αναχωρούμε για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν μαζί μας όλες τις ημέρες (όχι αλλαγή στο πλοίο)
 • Εισιτήριο πλοίου Πάτρα-Βενετία–Ανκόνα-Πάτρα σε καμπίνα ΑΒ 4 (τετράκλινη)
 • 2 Ξενοδοχεία 4* Αστέρων & 2 ξενοδοχεία  3*
 • Ένα πρωινό στο πλοίο english breakfast όχι continental
 • Πρωινά σε όλα τα ξενοδοχεία
 • Check point στις πόλεις
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισόδους σε Μουσεία

                             ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   595 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ +160 €

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ 

Α4 – ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ  + 60 €

ΑΒ3 – ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΗΚ ΚΑΜΠΙΝΑ +75 €   // Α3 – ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ +85 €

ΑΒ2 – ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ + 100 €   // Α2 – ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ +110 €

 

 

 

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ