+30 210 4130007

ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 4 ΗΜ. ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΟ

(0)
0,00 
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή


 ekdromi-boulgaria

Οι τιμές μας ποτέ δεν ξεκινάνε από 99 € και να καταλήγουν στα ύψη με κακό service και ταξιδεύοντας νύχτα για να φτάσουμε το πρωί κάπου.  Περιλαμβάνουν τα πάντα χωρίς προαιρετικές εκδρομές και πληρωμές, πάντα με καλά ξενοδοχεία, προσεγμένα φαγητά και  εξειδικευμένους αρχηγούς.

  ΜΕΛΕΝΙΚΟ-ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ- ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΝΗ ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ
ΑΝΑΧ:

 1η ΗΜΕΡΑ:  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ – ΜΕΛΕΝΙΚΟ – ΣΟΦΙΑ
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί 05:30 από Πειραιά, 05:50 από την Ομόνοια κλπ. Η πρώτη μας στάση είναι έξω από την Λαμία και η επόμενη για μεσημέρι στο Όλυμπους Πλάζα του Κορινού.  Από εκεί και μετά σε δύο ώρες θα είμαστε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις,  κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε προς το Μελένικο. Το Μελένικο , είναι μία Βυζαντινή ιστορική πόλη με σωζόμενα τείχη του Ιουστινιανού. Μία πόλη Ελληνική μέχρι το 1923 με 23.000 κατοίκους 5 σχολεία και 70 εκκλησίες. Πάντα ήταν γνωστό για το πολύ καλό κρασί του. Επί Τουρκοκρατίας ήταν ο επίσημος προμηθευτής κρασιού της αυλής του Σουλτάνου.  Θα δούμε το Σχολείο, το Τείχος του Ιουστινιανού, τα Ελληνικά Αρχοντικά όπως είναι το σπίτι του Κορδόπουλου κλπ. Θα έχουμε χρόνο να πάρουμε πανέμορφες φωτογραφίες και αν θέλουμε να αγοράσουμε το διάσημο κρασί ΜΕΛΕΝΙΚ το οποίο παρήγαγαν Έλληνες από τον δέκατο έκτο αιώνα.   Συνεχίζουμε για τη Σόφια όπου βρίσκεται το πολύ όμορφο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας προς την οροσειρά της Ροδόπης. Θα περάσουμε μέσα από την Στενήμαχο (Ασένοβγκραντ) θα μιλήσουμε για την ιστορία της και ποιοί πολύ γνωστοί Έλληνες κατάγονταν από την πόλη αυτή. Το τοπίο είναι καταπληκτικό με τον ποταμό Τσεπελάρε να φωτίζει με το χρώμα του την διαδρομή μέσα στα στενά και από ψηλά να μας κοιτά περήφανα το πάνω από δύο χιλιάδων ετών κάστρο Ασέν.   Σε λίγο φτάνουμε στην  περίφημη Μονή του Μπάτσκοβο. Χτίσθηκε το 1083, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Μονή της Βουλγαρίας μετά την Μονή της Ρίλας. Οι τοιχογραφίες εσωτερικές και εξωτερικές είναι καταπληκτικές και η εικόνα Της Παναγίας είναι θαυματουργή. Είναι αφιερωμένο στην Παναγία την Πετριτσονίτισα. Θα μάθουμε όλη την ιστορία της μονής, θα προσκυνήσουμε, θα γνωρίσουμε τους χώρους της και θα έχουμε χρόνο γαι ψώνια στα πάρα πολλά μαγαζάκια που βρίσκονται έξω από το Μοναστήρι.   Συνεχίζουμε για την Φιλιππούπολη – πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας – όπου το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται χτισμένος ακριβώς πάνω στο αμυντικό τείχος της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.  Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:    ΣΟΦΙΑ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα Σόφια όπου θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία του 6ου αιώνα, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, την Αγία Κυριακή, το καταπληκτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Θα κάνουμε μία στάση στο παζάρι με τις αντίκες που βρίσκει κανείς από εικόνες μέχρι ενθύμια του προηγούμενου καθεστώτος  και φυσικά κατά την πεζοπορία μας θα γνωρίσουμε πολλά ενδιαφέροντα ακόμα κτήρια.  Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης στον καταπληκτικό πεζόδρομο της Λεωφόρου VITOCHA για φαγητό, ψώνια, αλλά και να περιπλανηθούμε στην πόλη μόνοι μας. To απογευματάκι θα ανεβούμε στο γνωστό πάρκο με τις καμπάνες. Το πάρκο άνοιξε το 1979 από τη Λιουντμίλα Ζίβκοβα. Η ισχυρή κόρη του μακροχρόνιου ηγέτη του βουλγαρικού κόμματος και κυβέρνησης Todor Zhivkov ήταν υπουργός Πολιτισμού από το 1975. Ένα μνημείο αφιερωμένο στη συμφιλίωση των λαών και στην ειρηνική σχέση τους. Υπάρχουν πάνω από 107 καμπάνες σχεδόν από όλα τα κράτη τα οποία παρέδωσαν από μια καμπάνα σαν σύμβολο της πατρίδας τους και σαν σύμβολο ειρήνης, ευημερίας, συνεννόησης και πίστης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΣΟΦΙΑ –  ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας (λίγο νωρίς σήμερα) αναχωρούμε για το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Βουλγαρίας, το μοναστήρι της ΡΙΛΛΑΣ. Βρίσκεται στην κορυφή Μαλιόβιτσα σε υψόμετρο 1200 μέτρα και προκαλεί δέος με την αρχιτεκτονική του. Από έξω πολεμικό κάστρο και από μέσα ένα πραγματικό κάστρο της Ορθοδοξίας. Θα περιηγηθούμε στους χώρους του, θα προσκυνήσουμε τον Άγιο Ιωάννη, θα μάθουμε την ιστορία του και θα φύγουμε ανανεωμένοι ψυχικά και πνευματικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα έξω από την Λάρισα και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

        ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ …..  €

                           Διαφορά μονόκλινου  … €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* Αστέρων Πολυτελείας.
 • 3 Πρωινά και 3 Δείπνα
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις.
 • Δημοτικούς φόρους που πληρώνονται στα ξενοδοχεία

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισιτήρια σε Μουσεία, Τελεφερίκ κλπ

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜ: * Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου.

………..* Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερνά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά όπου τις καθορίζει το γραφείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ : ΠΕΡΑΙΑΣ 05:30 π.μ. == ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ & ΚΗΦΙΣΟΥ 05:40 π.μ == ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ & 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 05:50 π.μ =ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΛΕΝΟΡΜΑΝ 06:05 ==       ΚΟΜΒΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ  06:15
Με την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε και το σημείο επιβιβάσεις

Απαραίτητα πρέπει να έχουμε μαζί μας νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (Εάν έχετε διαβατήριο στην κατοχή σας. Παρακαλούμε  να το χρησιμοποιήσετε για  γρηγορότερη διέλευση των συνόρων.)


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ