+30 210 4130007

ΕΚΛΕΙΣΕ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

(0)
0,00 
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Πρωινό

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.

Οργανωμένη εκδρομή 7 ημερών με προορισμό το Τελ Αβίβ και τους Αγίους τόπους

  

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η  ΗΜΕΡΑ:  Συγκέντρωση των εκδρομέων στο αεροδρόμιο Σπάτων και αναχώρηση για Τελ Αβίβ.  Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και αναχώρηση  για  τη Βηθλεέμ.  Άφιξη στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .  Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

2η  ΗΜΕΡΑ:  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα κάτωθι προσκυνήματα: Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου Προδρόμου. Ιερά  Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας. Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής. Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑ:  Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή στον Ιορδάνη Ποταμό  περνώντας μέσα από τα πιο Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλασσία κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα,την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εξεφώνησε την «ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε ἄρτους ἐν τῇ ἐρμήμῳ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο ‘Ορος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ:  Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη.Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας). Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε,  τη Νεκρά Θάλασσα όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για υδροθεραπεία. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και έλαβε χώρα μια από τις εμφανίσεις Του μετά την Ανάσταση. Κατόπιν, στη Γεθσημανή θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.  Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο  Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ:  Μετά το πρόγευμα,  θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα:Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή).θα ακολουθήσει Ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του και   το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο.

6η  ΗΜΕΡΑ:  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων  που έγινε ο μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας και οι απόστολοι από εκεί την μετέφεραν για να την ενταφιάσουν στην  Γεθσημανή. Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλιο στον Κύριο μας.  Το απόγευμα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο .  Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο

7η ΗΜΕΡΑ:  Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή  στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.  Καθοδόν προς το αεροδρόμιο θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αγ. Γεωργίου Τροπαιοφόρου στη Λήδα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα Τελ Αβίβ και επιστροφή
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας με πρόγευμα και δείπνο στην Βηθλεέμ
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ξεναγός ο Θεολόγος Μιχ. Τρυβιζαδάκης απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
 • Αχθοφορικά
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ
 • Φόροι Αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

ΣΗΜ: Το γραφείο μας μετά από πολύ προσεχτική μελέτη των Αγίων τόπων κατέληξε ότι το 7 ήμερο πρόγραμμα είναι το ιδανικότερο, διότι βλέπει κανείς όλα τα προσκυνήματα και επίσης έχει και κάποιους χρόνους ελεύθερους για προσωπική αξιοποίηση. ( Αγορά στην παλιά πόλη, βόλτα για καταπληκτικές φωτογραφίες, και προσωπικό προσκύνημα στα Άγια Πάθη του Κυρίου μας.)

Ανάλογα με τις ώρες της Αεροπορικής εταιρείας η πρώτη και η τελευταία ημέρα μπορεί να διαφοροποιηθούν.

Όπως πάντα στο γραφείο μας ξέρετε τι πληρώνετε. Τίποτα προαιρετικό, τίποτα εξτρά.

Yποχρεωτικά πρέπει να φέρουμε διαβατήριο εξάμηνης ισχύς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ PDF

pdf


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ