26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΥΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Λάρνακα, Κύπρος (0)
Τιμή ανά Άτομο 365,00 
 • Προορισμός Εξωτερικού
 • Αεροπορικά Εισητήρια
 • Διαμονή
 • Διατροφή
 • Ξεναγός
 • Οδική Εκδρομή
 • Πρωινό

   ΓΥΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ:  26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ     ΜΟΝΟ ΜΕ   365 €

1η  ΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ  ΛΑΡΝΑΚΑ  ΛΕΜΕΣΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Κύπρο. Άφιξη.  Επιβίβαση στο πούλμαν που μας περιμένει και η πρώτη μας στάση είναι στις  Φοινικούδες το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας να βγάλουμε φωτογραφίες αλλά και να γευματίσουμε αν θέλουμε στα πολύ όμορφα μαγαζιά με τις γνωστές μας σεβνταλιές και όχι μόνο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το   σύμβολο της Λάρνακας τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου κτίσμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα του Σοφού. Θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγίου καθώς και τον Τάφο του που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα. Αργότερα  θα πάμε στο Κίτιον όπου θα θαυμάσουμε στο θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου  αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελόκτιστης.  Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μοναδικό Πάρκο των καμηλών που θα μας ενθουσιάσει και θα πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Αργότερα θα είμαστε στο ξενοδοχείο μας στην Λεμεσό. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο .Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:    ΛΕΜΕΣΟΣ  ΛΕΥΚΩΣΙΑ  ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία όπου και θα αρχίσει η περιήγησή  μας στη μαγευτική πρωτεύουσα του νησιού και την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Η Λευκωσία είναι γεμάτη ζωή και συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο.  Θα γνωρίσουμε το μνημείο που επισκέπτονται όλοι οι  αρχηγοί κρατών,  τον Τύμβο της  Μακεδονίτισσας. Θα επισκεφτούμε την φυλακή (εν λειτουργία σήμερα, μπαίνουμε με ειδική άδεια) θα γνωρίσουμε τα φυλακισμένα μνήματα   όπου θα μας ξεναγήσει επιζών εκείνης της εποχής. Μεταξύ των μνημάτων βρίσκονται των Καραολή και Δημητρίου, του Γρηγόρη Αυξεντίου, και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.  Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, (εδώ φυλάσονται και οι δύο λιμουζίνες του Μακάριου) ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα με τις 4 μεγαλύτερες εικόνες τις οποίες ζωγράφισε ο Ιωάννης Κορνάρος τον 18ο αιώνα. Λίγος  χρόνος στη Πράσινη γραμμή για να δούμε από κοντά τη διχοτομημένη πόλη. Θα έχουμε χρόνο αρκετό για φαγητό στα πάρα πολλά μαγαζιά της Λευκωσίας με τα ωραία εδέσματα και βόλτα στον πεζόδρομο  όπου  θα βγάλουμε φωτογραφίες στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:    ΛΕΜΕΣΟΣ  ΤΡΟΟΔΟΣ  ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ  ΛΕΜΕΣΟΣ
Το όρος Τρόοδος είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου 1750 μ. και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε  την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία. Θα κάνουμε μία στάση στην Πλατεία Τροόδους όπου είναι καταπληκτικό το τοπίο να πάρουμε φωτογραφίες και να πιούμε ένα καφεδάκι. Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα .Η  τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας στα μαγαζιά. Εδώ μπορούμε να γευματίσουμε στο self-service και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την Μονή Της Παναγίας Τροοδίτισσας και μετά θα περάσουμε από τις μαγευτικές  Πλάτρες   όπου κατά τον Σεφέρη τα αηδόνια δεν σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς. Στο δρόμο μας θα επισκεφτούμε παραδοσιακό χωριό  Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε.( η αγία Ελένη επισκέφτηκε το μέρος και άφησε ένα κομμάτι από το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό και ένα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου γι’ αυτό και ονομάστηκε Μονή του Τιμίου Σταυρού.) Χρόνος στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό και να πιούμε το απογευματινό μας καφεδάκι ή ένα βουνήσιο αφέψημα στα παραδοσιακά καφενεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο  Διανυκτέρευση.

4η  ΜΕΡΑ:     ΛΕΜΕΣΟΣ  ΠΑΦΟΣ  ΛΕΜΕΣΟΣ

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την θαυμάσια και τόσο γνωστή Πάφο. Στο δρόμο μας θα δούμε εξωτερικά το  Κολόσι με το Μεσαιωνικό φρούριο του Κολοσσίου με τους περίφημους Ναίτες .Στη  συνέχεια θα κάνουμε στάση  στη πέτρα του Ρωμιού. Εδώ κατά την παράδοση αναδύθηκε από τους Αφρούς η Αφροδίτη γι’ αυτό και  ονομάστηκε νησί της Αφροδίτης. Εδώ η θέα είναι μαγευτική, θα πιούμε ένα καφεδάκι και  θα βγάλουμε φωτογραφίες. Συνεχίζοντας τον παλιό παραλιακό δρόμο σε λίγο θα φθάσουμε στην Πάφο. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε. Από τις βουρδουλιές στην πλάτη του Απόστολου Παύλου βγήκε η φράση: «Παρά μία τεσσαράκοντα». Θα έχετε χρόνο στη διάθεσης σας για να κάνετε τις αγορές σας ή μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια,(χρόνος ελεύθερος για φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες). Το απογευματάκι θα περάσουμε από την Γεροσκήπου, το όνομα της οποίας προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη «Ιερός Κήπος» και στην αρχαιότητα ήταν μια απέραντη έκταση από κήπους αφιερωμένους στη θεά Αφροδίτη. Η Γεροσκήπου είναι επίσης γνωστή για τα λουκούμια της, καθώς και για τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου που χρονολογείται τον 9ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρη η πόλη της Πάφου έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ιερά Μονή Του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Είναι Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου και την κλείστρα όπου έζησε όλη του τη ζωή έγκλειστος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. . Δείπνο, διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ:  ‘ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ-ΔΕΡΥΝΕΙΑ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ-ΛΑΡΝΑΚΑ–ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το ανατολικό άκρο της Κύπρου περιδιαβάζοντας την πράσινη γραμμή κατά μήκος της επαρχίας Αμμοχώστου. Αφού φτάσουμε στην Λάρνακα θα κατευθυνθούμε βορειοανατολικά στην Βάση της Δεκέλειας και δια μέσω αυτής θα φτάσουμε στο δασάκι της Άχνας. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στον Άγιο Κενδέα όπου κατά την εισβολή του 74 ο Άγιος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων αλλά και των Μοναχών της Μονής στάθηκε εμπόδιο στην προέλαση των Τούρκων. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Δερύνεια όπου από το παρατηρητήριο της Εθνικής φρουράς θα δούμε την πόλη φάντασμα Αμμόχωστο. Αργότερα θα  περάσουμε από τον όμορφο Πρωταρά και συνεχίζοντας  θα φτάσουμε στην Αγία Νάπα. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά της, θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό ομώνυμο μοναστήρι και συνεχίζουμε για την πόλη της Λάρνακας, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό πρίν από την  πτήση  επιστροφής μας για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα
 • Φόρους Αεροδρομίων
 • Μία βαλίτσα μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή κατ’ άτομο
 • Ξενοδοχείο 3+ * πολύ καλό μέσα στην Λεμεσό και 70 μέτρα από την θάλασσα
 • Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας όλες τις ημέρες μαζί μας
 • Τέσσερα πρωινά σε μπουφέ
 • Τέσσερα  δείπνα επίσης σε μπουφέ
 • Τοπικός αρχηγός ξεναγός στην Κύπρο
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή από Αθήνα. ( Μαζί μας δεν ταξιδεύετε ποτέ μόνοι σας)
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  365 €

      ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   90 €

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ COBALT

26 / 10      CO  713  ATH LCA    10.10 — 11.45

30 / 10     CO  736  LCA ATH    17.15 —  19.00

Share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter