+30 210 4130007

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ 6 ΗΜΕΡΕΣ

(0)
0,00 
 • Διατροφή
 • Οδική Εκδρομή


christmas-in-servia

ΠΑΣΧΑ   ΣΤΗΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΜΟΝΟ  €

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑ-ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΝΙΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΚΡΑΛΙΕΒΟ

 1η ΜΕΡΑ:   Μ. ΠΕΜΠΤΗ    ΑΘΗΝΑ-ΣΕΡΒΙΑ
Αναχώρηση από την βάση μας  πολύ πρωί. Πρώτη στάση έξω από την Λαμία και μετά με τις κατάλληλες στάσεις θα φτάσουμε στα σύνορα των Σκοπίων. Η διαδρομή μας από εκεί και μετά αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τα ωραία τοπία αλλά και για αυτά πού θα μάθουμε για όλα τα μικρά σήμερα κράτη της άλλοτε μεγάλης Γιουγκοσλαβίας.  Αργότερα θα μπούμε στην Σερβία και η διανυκτέρευση μας θα είναι   στο Κραγούγεβατς σε πολύ καλό ξενοδοχείο, στον πεζόδρομο της πόλης.  Δείπνο, Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:   Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΤΟΠΟΛΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Τόπολα.  Παλαιότερα ήταν ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων. Στο υψηλότερο σημείο της πόλης θα επισκεφτούμε την μοναδική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου το διάσημο Όπλενατς – έχει χτιστεί από τον βασιλιά Πέτρο Α’ – και ξεχωρίζει διότι οι 725 εικόνες που βρίσκονται στην εκκλησία αποτελούνται από πανέμορφα ψηφιδωτά. Συγκεκριμένα από σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες και δεκαπέντε χιλιάδες  χρώματα. Στην ίδια πόλη βρίσκεται και η οικία (κονάκι) του πολύ γνωστού μας Καραγεώργη Σερβίας. Θα μάθουμε την ιστορία του θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε  μπαίνοντας στο Βελιγράδι όπου θα επισκεφτούμε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ορθοδοξίας τον Άγιο Σάββα. Φτάνοντας στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα περπατήσουμε στον πανέμορφο πεζόδρομο της οδού Κνεζ  Μιχαϊλοβα και φυσικά θα έχουμε χρόνο για φαγητό ελεύθερα. Αργότερα θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκτάν που βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη και είναι γνωστό ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου. Εκτός των ωραίων κτηρίων που θα δούμε πχ. Κοινοβούλιο, Πατριαρχείο, κλπ θα γνωρίσουμε και τον Πύργο Νεμπόϊσα. Εκεί φυλακίστηκε και θανατώθηκε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος. Μετά από όλα αυτά αναχωρούμε για την περιοχή Φρούσκα Γκόρα όπου θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ  Μ. ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΚΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΚΡΑΓΟΥΓΕΒΑΤΣ  
Σήμερα μετά το πρωινό μας η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην ιστορική Μονή Κρούσεντολ. Κτίστηκε το 1509 και χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές σαν κρησφύγετο και ορμητήριο των επαναστατών Σέρβων εναντίον των Τούρκων. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε και θα εντυπωσιαστούμε  από την ομορφιά του χώρου. Συνεχίζουμε για την πόλη Μουσείο που προστατεύεται από την UNESCO και πραγματικά θα μαγευτούμε από την όμορφη πλατεία με τα ιστορικά κτήρια, όπως το Πατριαρχείο, η Θεολογική σχολή, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο φαρμακείο κλπ. Θα έχουμε χρόνο για πολύ ωραίες φωτογραφίες και ένα καφεδάκι και θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας το πανέμορφο Νόβισαντ. Το Νόβισαντ με 390.000 κατοίκους είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Σερβίας μετά το Βελιγράδι. Εκτός των άλλων που θα δούμε, θα φωτογραφήσουμε το μεγαλύτερο παραδουνάβιο κάστρο το Πετροβαραντίν. Επάνω στο κάστρο υπάρχει ο πύργος του Ρολογιού που το έκτισαν για να βλέπει όλη η πόλη από παντού την ώρα. Επίσης την ώρα έβλεπαν και οι ναυτικοί που ταξίδευαν  στον Δούναβη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης και αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Κραγούγεβατς. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στον πεζόδρομο της πόλης. Θα έχουμε το δείπνο μας και αργά το βράδυ όσοι θέλουμε θα πάμε στην Μητρόπολη να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία. Θα έχουμε μαζί μας κόκκινο αυγό Τσουρέκι και λαμπάδα από το γραφείο.  Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ:  ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ   ΜΟΝΗ ΖΙΤΣΑΣ-ΚΡΑΛΙΕΒΟ-ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΡΑΓΟΥΓΕΒΑΤΣ
Μετά το πρωινό μας  και πολύ χαλαρά σήμερα 10.00 θα αναχωρήσουμε για την Μονή   της Ζίτσας . Πρόκειται για ένα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και εντυπωσιακά κτίσματα. Μέχρι το 1253 σε αυτή την μονή στεφανώνονταν οι Σέρβοι Βασιλιάδες της δυναστείας των Νέμανιτς. Μετά το προσκύνημα μας και τις καταπληκτικές φωτογραφίες που θα πάρουμε θα συνεχίσουμε για την  πανέμορφη πόλη του Κράλιεβο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό στον πανέμορφο πεζόδρομο. Το απόγευμα επιστρέφοντας στο Κραγούγεβατς θα μας εξηγήσει η αρχηγός για μία μεγάλη σφαγή που έγινε από τους Γερμανούς και θα πάμε μέχρι το πάρκο μνήμης Sumarice όπως το ονομάζουν σήμερα να δούμε το μνημείο και να απολαύσουμε από ψηλά την θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & Διανυκτέρευση

 5η ΜΕΡΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ   ΚΡΑΓΟΥΓΕΒΑΤΣ-ΝΙΣ- θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   
Αναχωρούμε από το Κραγούγεβατς μετά το πρωινό μας και σε λιγότερο από δύο ώρες θα είμαστε στην όμορφη πόλη του Νις. Το Νις είναι η γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα κάνουμε μία περιήγηση στην πόλη, θα δούμε τα πιο ιστορικά σημεία και κτήρια και θα σταθμεύσουμε μπροστά στο ιστορικό κάστρο της πόλης  όπου η πύλη μπροστά μας λέγεται η πύλη της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ακριβώς αρχίζει και ο πεζόδρομος με τα μαγαζιά και θα έχουμε τον χρόνο να πιούμε και ένα καφεδάκι. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας προς τα σύνορα διασχίζοντας τα Σκόπια, την Σερβία και το απόγευμα θα φτάσουμε στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικό και βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας. 900 μέτρα από τον Λευκό Πύργο.   Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ ΠΑΣΧΑ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε τον γύρο της πόλης με το πούλμαν και η αρχηγός μας θα μας γνωρίσει τα κυριότερα μνημεία. Θα σταθμεύσουμε στον Αγ. Δημήτριο να προσκυνήσουμε και αν είναι ανοιχτά θα γνωρίσουμε και το σημείο που μαρτύρησε. Μετά από όλα αυτά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα κάνοντας τις κατάλληλες στάσεις επί του αυτοκινητόδρομου για φαγητό, καφέ κλπ.     

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν υπερυψωμένο νέας  τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία επιλεγμένα από το γραφείο μας
 • 5 πρωινά σε μπουφέ και 5 δείπνα (4 μενού και 1 μπουφέ
 • Τσαντούλα με Κόκκινο αυγό, Λαμπάδα και Τσουρέκι από το γραφείο μας
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Εισόδους σε Μουσεία
 • Ποτά στα δείπνα

                                     Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο         €

                                                 Διαφορά μονόκλινου         110  €

 

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ