+30 210 4130007

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

(0)
0,00 
  • Ιερά Προσκυνήματα
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό


bulgaria

             ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

         5 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΜΕΛΕΝΙΚΟ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από την Αθήνα και με τις κατάλληλες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά τις τελωνειακές διατυπώσεις,  κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε προς το Μελένικο. Το Μελένικο , είναι μία Βυζαντινή πόλη με σωζόμενα τείχη του Ιουστινιανού. Μία πόλη Ελληνική μέχρι το 1923 με 23.000 κατοίκους 5 σχολεία και 70 εκκλησίες. Θα δούμε το Σχολείο, το Τείχος του Ιουστινιανού, τα Ελληνικά Αρχοντικά, και κάποια εκκλησία που θα είναι ανοιχτή. Συνεχίζουμε για το Μπόροβετς,  που βρίσκεται το καταπληκτικό ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ-ΣΟΦΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Βουλγαρίας, το μοναστήρι της ΡΙΛΑΣ. Βρίσκεται στην κορυφή Μαλιόβιτσα σε υψόμετρο 1200 μέτρα και προκαλεί δέος με την αρχιτεκτονική του. Θα περιηγηθούμε στους χώρους του, θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα φύγουμε ανανεωμένοι ψυχικά και πνευματικά. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την πρωτεύουσα Σόφια όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (4ος αιώνας), την Ρώσικη εκκλησία του Αγ. Νικολάου,  το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του,   και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό, ψώνια, αλλά και να περιπλανηθούμε στην πόλη μόνοι μας. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. (65 χιλ.) Δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΝΤΡΑΚΑΛΕΥΣΚΙ-ΜΟΝΗ ΕΤΡΟΠΟΛΣΚΙ-ΜΟΝΗ ΓΚΛΟΖΕΝΕ-ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε μία μοναδική διαδρομή μέσα στο πράσινο με καταπληκτικές λίμνες και τον ποταμό Ίσκαρ πάντα δίπλα μας. Σε μία ώρα και είκοσι λεπτά θα φτάσουμε στην Ιερά μονή Ντραγκαλεύσκι που είναι κτισμένη το 1331 και είναι αφιερωμένη στην  Παναγία της Βίτοσα. (Βίτοσα είναι το βουνό που περιβάλει την Σόφια). Μετά το προσκύνημα μας συνεχίζουμε,  προς τα βόρεια και σε μιάμιση ώρα περίπου βρισκόμαστε στην Βαλκανική οροσειρά, όπως λέγεται, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον όπου είναι εγκατεστημένη από το 1158,  η Ιερά Μονή Ετροπόλ (Ετροπόλσκι). Επειδή η περιοχή είναι από ασβεστόλιθο και υπάρχουν σκαμμένες κάποιες σκήτες, ο θρύλος λέει ότι ο Άγ. Ιωάννης της Ρίλας εδώ ξεκίνησε τον μοναχισμό του. Μετά το προσκύνημα μας συνεχίζουμε για μία ακόμη ώρα και θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Γκλόζεν ( GLOZHENE).  Χτίσθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα από τον Ουκρανό Πρίγκηπα (GLOZH)  του οποίου φέρει το όνομα. Είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο τον Νικηφόρο. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ:  ΜΟΝΗ ΚΟΥΚΛΕΝ-ΜΟΝΗ ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ- ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

 Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας στις 09:00 διασχίζοντας το ωραιότερο ελατόδασος που έχετε δει ποτέ. Σε δύο ώρες  και είκοσι λεπτά περίπου φτάνουμε στην Ιερά Μονή Κούκλεν που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό. Θα μάθουμε την ιστορία θα προσκυνήσουμε και θα συνεχίσουμε για την περίφημη Μονή του Μπάτσκοβο. Χτίσθηκε το 1083, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Μονή της Βουλγαρίας μετά την Μονή της Ρίλας. Οι τοιχογραφίες εωτερικές και εξωτερικές είναι καταπληκτικές και η εικόνα Της Παναγίας είναι θαυματουργή. Συνεχίζουμε για την Φιλιππούπολη – πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας – όπου το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό  Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται χτισμένος ακριβώς πάνω στο αμυντικό τείχος της πόλης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και να απολαύσουμε τα προνόμια του ξενοδοχείου. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε στις 07,30 και αποχαιρετούμε αυτό  το μοναδικό ελατόδασος, με τα έλατα του που φθάνουν και τα τριάντα μέτρα, κάποια από αυτά να μας κοιτούν στητά και υπερήφανα και κάποια άλλα να υποκλίνονται σα να μας αποχαιρετούν και να μας ευχαριστούν για την επίσκεψη που τους κάναμε. Περνώντας από το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος 1ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service του Πλαταμώνα, και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

  


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ