+30 210 4130007

ΑΛΣΑΤΙΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΚΟΛΜΑΡ ΜΥΛΟΥΖ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΜΙΛΑΝΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΑΧ:

(0)
0,00 
 • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
 • Οδική Εκδρομή

COLMAR
FREIBURG
COLMAR
ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ
ΛΙΜΝΗ ΛΟΥΓΚΑΝΟ

 alsatia-melanas-drymos

ΑΛΣΑΤΙΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΚΟΛΜΑΡ ΜΥΛΟΥΖ  ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ
ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ ΛΟΥΚΕΡΝΗ
ΚΟΙΛΑΔΑ ΡΗΝΟΥ ΜΙΛΑΝΟ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   8 ΗΜΕΡΕΣ

1η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑ –   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Αναχώρηση από Πειραιά και Ομόνοια για το λιμάνι της Πάτρας. Ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα για κάτι που ίσως χρειαζόμαστε και αμέσως μετά επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους 14.30 για το λιμάνι της Ανκόνας. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: AΝΚΟΝΑ ΜΙΛΑΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας 11.00 και άμεση αναχώρηση με μία ενδιάμεση στάση για την πόλη της μόδας και όχι μόνο το Μιλάνο. Θα περάσουμε από το κάστρο Σφορτσέσκο και περπατώντας σε ένα πεζόδρομο με καταπληκτικά κτήρια που κάποτε ήταν αρχοντικά ή μέγαρα συντεχνιών, θα φτάσουμε στην πλατεία Ντουόμο όπου θα μας αφήσει άφωνους η Μητρόπολη από την ομορφιά της. Την στολίζουν εξωτερικά 3.400 αγάλματα. Έχει και το όνομα, δάσος του Μιλάνου, γιαυτό το λόγο. Θα περάσουμε την γαλαρία Vittorio Emanuele  και λίγο πίο κάτω θα αντικρίσουμε την Διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Θα έχουμε τον χρόνο να τα απολαύσουμε όλα αυτά και άλλα ακόμη που θα μάθουμε από τον συνοδό μας και αργότερα θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Κόμο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ΜΕΡΑ: ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ – ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ – ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε να γνωρίσουμε ένα από τα μικρότερα κρατίδια του κόσμου. Το πριγκιπάτο του Λιχνεστάϊν, γνωστό ως θέρετρο χειμερινού αθλητισμού. Το κράτος το δημιούργησε η κοσμική οικογένεια των Λιχνεστάϊν, όταν εκδιώχθηκε από τους Αψβούρδους. Η Βαντούς, πρωτεύουσα του κρατιδίου θυμίζει μικρή Ελβετική κωμόπολη. Το σύμβολο της πόλης, το επιβλητικό κάστρο πάνω σε ένα βραχώδη λόφο είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε μπαίνοντας πάλι στην Ελβετία και περνώντας ένα κομμάτι της λίμνης Κωσταντίας (Bodensee) θα φτάσουμε στους ξακουστούς καταρράκτες του Ρήνου στο Σαφχάουζεν. Εδώ θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα, θα πάρουμε μοναδικές φωτογραφίες και θα έχουμε λίγο χρόνο στα μαγαζιά. Το απογευματάκι θα βρεθούμε στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού στο παραμυθένιο χωριουδάκι Τρίμπερκ με τους καταρράκτες μέσα στο δάσος, το «χωριό των κούκων», εκεί κατασκευάζονται τα γνωστά σε όλους ξύλινα ωρολόγια «κούκοι». Αφού απολαύσουμε την μοναδικότητα αυτού του χωριού συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη του Στρασβούργου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που είναι στο κέντρο και ελεύθερη βόλτα. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ -ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Μετά το πρωινό μας και ξεκινάμε την γνωριμία με τη σημαντικότερη πόλη της Αλσατίας, το Στρασβούργο. Ο  τοπικός  πληθυσμός  αποτελεί  ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων, ενώ η πόλη θεωρείται γέφυρα της ενότητας μεταξύ σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης με το Καθεδρικό ναό, το παλάτι Ροάν, τη περιοχή Μικρή Γαλλία – ‘Petite France’ με τα κανάλια, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αλλιώς το παλάτι της Ευρώπης, όπως ονομάζεται και το Δικαστήριο ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Μερικά από τα πιο ιστορικά μνημεία είναι δίπλα στα κανάλια και το ποτάμι. Το παλιό τελωνείο, το μουσείο της  Αλσατίας , το φράγμα  Βομπαν, οι εκκλησιές του Αγίου Θωμά και του Αγίου Πέτρου. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και 14.00 αναχωρούμε για τη γειτονική πόλη Κολμάρ. Η παραμυθένια αυτή πόλη, που είναι και αυτή μία ζωντανή καρτ ποστάλ φημίζεται για την αμπελοκαλλιέργεια, (πρωτεύουσα του κρασιού) ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα.  Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρτίνο και θεμελιώθηκε τον 13ο αιώνα. Η πιο φημισμένη περιοχή  της πόλης είναι η Μικρή Βενετία, με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες των καναλιών του Λαοχ. Η περιοχή κάποτε αποτελούσε το κέντρο των κρεοπωλών και των αλιέων. Ο καθεδρικός ναός του. Αγίου Μαρτίνου , το μοναστήρι των δομινικανών, το παλιό τελωνείο, τα ζωγραφισμένα και στολισμένα σπίτια των εμπόρων. Η πόλη είναι η πατρίδα του Μπαρτολντι, του αρχιτέκτονα  του Αγάλματος της Ελευθερίας. Αγά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Στρασβούργο.  Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στα κανάλια.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΜ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΑΝΧΑΪΜ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Σήμερα θα διασχίσουμε την Κοιλάδα του Ρήνου ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι. Αρχίζουμε από την Ανατολική πλευρά του ποταμού μπαίνοντας στην Γερμανία και επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη, γνωστή από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Σύντομη επίσκεψη εξωτερικά των λουτρών Καρακάλλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Αλέ στις όχθες του ποταμού Οος. Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη που είναι κτισμένη στον ποταμό Νέκαρ στο κρατίδιο της Βαδης Βυρτεμβέργης. Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε το παλάτι, που είναι κτισμένο στις πλαγιές του βουνού, την παλιά πόλη με τον πεζόδρομο μήκους 1,6 χλμ., την εκκλησία των Ιησουιτών και του Αγίου Πνεύματος, τη συνοικία του πανεπιστημίου με την περίφημη βιβλιοθήκη και τη φυλακή των φοιτητών. Ελεύθερος χρόνος να εξερευνήσετε την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μάνχαϊμ, που αναφέρεται στην ιστορία για πρώτη φορά τον 8ο αιώνα. Η πόλη καταστράφηκε στο τριακονταετή πόλεμο, τον 17ο αιώνα. Από την ίδια εποχή είναι και το  μπαρόκ ανάκτορο όπου στεγάζεται τμήμα του πανεπιστημίου . Το πρώτο ποδήλατο και το πρώτο αυτοκίνητο φτιάχτηκαν στο Μάνχαϊμ. Ο Πύργος του νερού είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης.  Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε από την Δυτική πλευρά της κοιλάδας του Ρήνου στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΥΛΟΥΖ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΟ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας την Μυλούζ. Εδώ υπάρχει το ξακουστό Μουσείο Αυτοκινήτου που αξίζει να το επισκεφτούν να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν όλα τα παιδιά από 7 έως 97 ετών. Σε μια έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων εκτίθενται με σοφή μουσειολογική γνώση περισσότερα από 400 θρυλικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Από την Bugatti Royal coupe Napoleon έως την “ολόφρεσκη” Bugatti Veyron. Ίσως το πιο σημαντικό μουσείο στον κόσμο για τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Την πόλη διασχίζουν οι δύο ποταμοί Dollen & ILL. To ιστορικό κέντρο με την πλατεία de la Reunion (επανένωσης) είναι καταπληκτικό. Θα γνωρίσουμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Sant Etiene  με τα υπέροχα βιτρό παράθυρα. Επίσης καταπληκτικό είναι το κτήριο του Δημαρχείου που χρονολογείται από το 1431. Μπορούμε να επισκεφτούμε και το ιστορικό μουσείο που η είσοδος είναι δωρεάν. Αργότερα αναχωρούμε για την Λουκέρνη της Ελβετίας.  Θα γνωρίσουμε την διάσημη ξύλινη γέφυρα  Κάπελμπρίγκε, το μνημείο του πληγωμένου Λέοντα και θα έχουμε χρόνο στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε για την περιοχή του Κόμο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

7η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟ – ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ – ΡΙΜΙΝΙ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ) ΑΝΚΟΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για ένα ακόμη μικρό κρατίδιο, το υπέροχο Σαν Μαρίνο. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο επάνω στο Μόντε Τιτάνο. Θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες, θα έχουμε χρόνο για τα τελευταία ψώνια μας στα φτηνά μαγαζιά του. Μη ξεχάσετε να ζητήσετε τα διάσημα Λικέρ του Σαν Μαρίνο. Συνεχίζουμε και περνώντας έξω από το Ρίμινι στην περιοχή της Κατόλικα θα σταματήσουμε για λίγο στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο όπου αναπαύονται οι 116 Αθάνατοι της Ορεινής Ταξιαρχίας μετά την μάχη τους απέναντι στους Γερμανούς, στον ιστορικό ποταμό Ρουβίκωνα το 1944. Θα αποτείνουμε φόρο τιμής και θα συνεχίσουμε για την Ανκόνα όπου μας περιμένει το πλοίο να επιστρέψουμε στην Πάτρα. Ώρα αναχ. 18.30. Τακτοποίηση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω απολαμβάνοντας τους ωραίους χώρους και τις ανέσεις με τα μαγαζιά, εστιατόρια καφετέριες κλπ.

8η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Άφιξη το απόγευμα του πλοίου στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν μαζί μας όλες τις ημέρες (όχι αλλαγή στο πλοίο)
 • Εισιτήριο πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε καμπίνα ΑΒ 4 (τετράκλινη)
 • Mercure city center 4* STRASBURG & Just hotel Lomazzo 4*
 • Πρωινά σε όλα τα ξενοδοχεία
 • Check point στις πόλεις αξίας 25 €
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία 17 €
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισόδους σε Μουσεία

              ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 

            ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ     €

Η εγγραφή σας στο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Το έντυπο αυτό υπογράφεται στο γραφείο μας ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ