+30 210 4130007

ΑΛΣΑΤΙΑ ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΛΙΜΝΕΣ ΚΟΜΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

(0)
0,00 

COLMAR
FREIBURG
COLMAR
ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ
ΛΙΜΝΗ ΛΟΥΓΚΑΝΟ

ΑΛΣΑΤΙΑ ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ  ΛΟΥΚΕΡΝΗ

ΚΟΙΛΑΔΑ ΡΗΝΟΥ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ

 

1η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑ –   ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Αναχώρηση από Πειραιά 09:30 και Ομόνοια 10:00 για το λιμάνι της Πάτρας. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μία στάση να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» βρίσκεται πλησίον του Ζευγολατιού, στην τοποθεσία Αγία Τριάδα στο Καλέντζι. Συνεχίζουμε προς την Πάτρα όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για φαγητό. Περνάμε στο Τελωνείο.  Ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα για κάτι που ίσως χρειαζόμαστε και αμέσως μετά επιβίβαση τεράστιο και πολυτελέστατο πλοίο των Μινωϊκων CROISE EUROPA, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους 19:00 για το λιμάνι της Ανκόνας. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: AΝΚΟΝΑ ΜΙΛΑΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας 16.00 και άμεση αναχώρηση  για την περιοχή του Κόμο. Θα έχουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή περνώντας έξω από την Μπολόνια, την Πάρμα, το Μιλάνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας just hotel Lomazo 4* όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟ-ΛΙΧΝΕΣΤΑΪΝ – ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ –ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΟΛΜΑΡ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε να γνωρίσουμε ένα από τα μικρότερα κρατίδια του κόσμου. Το πριγκιπάτο του Λιχνεστάϊν, γνωστό ως θέρετρο χειμερινού αθλητισμού. Το κράτος το δημιούργησε η κοσμική οικογένεια των Λιχνεστάϊν, όταν εκδιώχθηκε από τους Αψβούρδους. Η Βαντούς, πρωτεύουσα του κρατιδίου θυμίζει μικρή Ελβετική κωμόπολη. Το σύμβολο της πόλης, το επιβλητικό κάστρο πάνω σε ένα βραχώδη λόφο είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης.  Το απογευματάκι θα βρεθούμε στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού στο παραμυθένιο χωριουδάκι Τρίμπερκ με τους καταρράκτες μέσα στο δάσος, το «χωριό των κούκων», εκεί κατασκευάζονται τα γνωστά σε όλους ξύλινα ωρολόγια «κούκοι». Αφού απολαύσουμε την μοναδικότητα αυτού του χωριού συνεχίζουμε για το Φράϊμπουργκ. Είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα του Μέλανα Δρυμού και θεωρείται η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας, πηγαίνοντας κόντρα στο όνομα του δάσους. Το γραφικό ιστορικό του κέντρο με τους μεσαιωνικούς πεζοδρόμους και τα χαρακτηριστικά ξυλότοιχα σπιτάκια περιβάλλεται από μικρά ρυάκια, στα οποία «κυλά» ένας χαριτωμένος θρύλος: Η τοπική παράδοση θέλει όποιον ακουμπήσει τα νερά τους να παντρευτεί κάποιον ντόπιο. Τελευταία μας στάση για σήμερα είναι η πανέμορφη πόλη του Κολμάρ. Τακτοποίηση στο γραφικό ξενοδοχείο μας που είναι στο κέντρο και ελεύθερη βόλτα. Kyriad Colmar centre unterlinden 3*+ Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ:   ΚΟΛΜΑΡ -ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ
Μετά το πρωινό μας και ξεκινάμε για τη σημαντικότερη πόλη της Αλσατίας, το Στρασβούργο (70χιλ). Ο  τοπικός  πληθυσμός  αποτελεί  ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων, ενώ η πόλη θεωρείται γέφυρα της ενότητας μεταξύ σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης με το Καθεδρικό ναό, το παλάτι Ροάν, τη περιοχή Μικρή Γαλλία – ‘Petite France’ με τα κανάλια, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αλλιώς το παλάτι της Ευρώπης, όπως ονομάζεται και το Δικαστήριο ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Μερικά από τα πιο ιστορικά μνημεία είναι δίπλα στα κανάλια και το ποτάμι. Το παλιό τελωνείο, το μουσείο της  Αλσατίας , το φράγμα  Βομπαν, οι εκκλησιές του Αγίου Θωμά και του Αγίου Πέτρου. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και το απογευματάκι επιστρέφουμε στο Κολμάρ. Η παραμυθένια αυτή πόλη, που είναι και αυτή μία ζωντανή καρτ ποστάλ φημίζεται για την αμπελοκαλλιέργεια, (πρωτεύουσα του κρασιού) ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα.  Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρτίνο και θεμελιώθηκε τον 13ο αιώνα. Η πιο φημισμένη περιοχή  της πόλης είναι η Μικρή Βενετία, με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες των καναλιών του Λαοχ. Η περιοχή κάποτε αποτελούσε το κέντρο των κρεοπωλών και των αλιέων. Ο καθεδρικός ναός του. Αγίου Μαρτίνου , το μοναστήρι των δομινικανών, το παλιό τελωνείο, τα ζωγραφισμένα και στολισμένα σπίτια των εμπόρων. Η πόλη είναι η πατρίδα του Μπαρτολντι, του αρχιτέκτονα  του Αγάλματος της Ελευθερίας.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΜ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΑΝΧΑΪΜ – ΚΟΛΜΑΡ
Σήμερα θα διασχίσουμε την Κοιλάδα του Ρήνου ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι. Αρχίζουμε από την Ανατολική πλευρά του ποταμού μπαίνοντας στην Γερμανία και επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη, γνωστή από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Σύντομη επίσκεψη εξωτερικά των λουτρών Καρακάλλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Αλέ στις όχθες του ποταμού Οος. Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη που είναι κτισμένη στον ποταμό Νέκαρ στο κρατίδιο της Βαδης Βυρτεμβέργης. Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε το παλάτι, που είναι κτισμένο στις πλαγιές του βουνού, την παλιά πόλη με τον πεζόδρομο μήκους 1,6 χλμ., την εκκλησία των Ιησουιτών και του Αγίου Πνεύματος, τη συνοικία του πανεπιστημίου με την περίφημη βιβλιοθήκη και τη φυλακή των φοιτητών. Ελεύθερος χρόνος να εξερευνήσετε την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μάνχαϊμ, που αναφέρεται στην ιστορία για πρώτη φορά τον 8ο αιώνα. Η πόλη καταστράφηκε στο τριακονταετή πόλεμο, τον 17ο αιώνα. Από την ίδια εποχή είναι και το  μπαρόκ ανάκτορο όπου στεγάζεται τμήμα του πανεπιστημίου . Το πρώτο ποδήλατο και το πρώτο αυτοκίνητο φτιάχτηκαν στο Μάνχαϊμ. Ο Πύργος του νερού είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης.  Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε από την Δυτική πλευρά της κοιλάδας του Ρήνου στο Κολμάρ. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΚΟΛΜΑΡ – ΜΥΛΟΥΖ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΟ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας την Μυλούζ. Εδώ υπάρχει το ξακουστό Μουσείο Αυτοκινήτου που αξίζει να το επισκεφτούν να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν όλα τα παιδιά από 7 έως 97 ετών. Σε μια έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων εκτίθενται με σοφή μουσειολογική γνώση περισσότερα από 400 θρυλικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Από την Bugatti Royal coupe Napoleon έως την “ολόφρεσκη” Bugatti Veyron. Ίσως το πιο σημαντικό μουσείο στον κόσμο για τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Την πόλη διασχίζουν οι δύο ποταμοί Dollen & ILL. To ιστορικό κέντρο με την πλατεία de la Reunion (επανένωσης) είναι καταπληκτικό. Θα γνωρίσουμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Sant Etiene  με τα υπέροχα βιτρό παράθυρα. Επίσης καταπληκτικό είναι το κτήριο του Δημαρχείου που χρονολογείται από το 1431. Μπορούμε να επισκεφτούμε και το ιστορικό μουσείο που η είσοδος είναι δωρεάν. Αργότερα αναχωρούμε για την Λουκέρνη της Ελβετίας.  Θα γνωρίσουμε την διάσημη ξύλινη γέφυρα  Κάπελμπρίγκε, το μνημείο του πληγωμένου Λέοντα και θα έχουμε χρόνο στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε για την περιοχή του Κόμο όπου θα διανυκτερεύσουμε.
just hotel Lomazzo 4*

7η ΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΕΣ ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΜΑΤΖΟΡΕ
Σήμερα μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε τις ξακουστές λίμνες της Βόρειας Ιταλίας που είναι συγκεντρωμένες στην περιοχή πριν από τις επιβλητικές Ιταλικές Άλπεις. Λίμνες με τραγουδιστά ονόματα, όπως Λάγκο ντι Κόμο, Λάγκο ντι Ματζόρε, Λουγκάνο. Περιστοιχισμένες από αρχοντικά και βίλες, από πανέμορφα μικρά χωριά με σπίτια βαμμένα στο χρώμα της κρέμας, της φράουλας και του κεχριμπαριού. Πρώτη μας γνωριμία με το Κόμο και την ομώνυμη λίμνη του. Η προκυμαία, το ιδανικότερο μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο, δίπλα της η Piazza Cavour, η κεντρική πλατεία με όμορφα καφέ και εστιατόρια, ο Καθεδρικός ναός, γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα δούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας. Συνεχίζουμε περνώντας τα Ελβετικά σύνορα για το Κοσμοπολίτικο Λουγκάνο.  Αυτή την όμορφη πόλη θα τη λατρέψετε για τον ιταλικό της αέρα, το μεσογειακό της ταμπεραμέντο και τον ελβετικό της προγραμματισμό. Η λίμνη και μόνο φτάνει για ατελείωτους περιπάτους, όποια εποχή και να την επισκεφθείς θα μας μαγέψει με τα χρώματα και τον αντικατροπτισμό των βουνών στα πεντακάθαρα νερά. Αφήσαμε τελευταία την Λίμνη Ματζόρε. Οργιώδες πράσινο που κάνει κοντράστ με την ηρεμία της λίμνης. Η dolce vita αλά ιταλικά γίνεται πραγματικότητα στη λίμνη Ματζόρε, έναν ιδανικό προορισμό για όσους γοητεύονται από την ατμόσφαιρα των ιταλικών λιμνών, αλλά βάζουν τη φύση πάνω από την κοσμικότητα. Μετά από αυτή την μοναδική ημέρα το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟ – ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ
Μετά το πρωινό μας λίγο νωρίς θα αναχωρήσουμε για ένα ακόμη μικρό κρατίδιο, το υπέροχο Σαν Μαρίνο. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο επάνω στο Μόντε Τιτάνο. Θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες, θα έχουμε χρόνο για τα τελευταία ψώνια μας στα φτηνά μαγαζιά του. Μη ξεχάσετε να ζητήσετε τα διάσημα Λικέρ του Σαν Μαρίνο. Βεβαίως υπάρχουν και μαγαζιά με κολόνιες ρολόγια κλπ.  θα συνεχίσουμε για την Ανκόνα όπου μας περιμένει το πλοίο να επιστρέψουμε στην Πάτρα. Ώρα αναχ. 18.30. Τακτοποίηση στο πλοίο  cruise olympia  και διανυκτέρευση εν πλω απολαμβάνοντας τους ωραίους χώρους και τις ανέσεις με τα μαγαζιά, εστιατόρια καφετέριες κλπ.

9η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Άφιξη το απόγευμα του πλοίου στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πούλμαν μαζί μας όλες τις ημέρες (όχι αλλαγή στο πλοίο)
 • Εισιτήριο πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε καμπίνα ΑΒ 4 (τετράκλινη)
 •  Just hotel Lomazzo 4* & Kyriad Colmar centre unterlinden 3*+
 • Πρωινά σε όλα τα ξενοδοχεία
 • Check point στις πόλεις αξίας 25 €
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία 17 €
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Ασφάλεια Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ΝΕΟ)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισόδους σε Μουσεία

              ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   ……. €

            ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ….. €

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ

| 4κλινη εξωτερική 28 € | 3κλινη εξωτερική 55 € | 3κλινη εσωτερική 40 € | 2κλινη εξωτερική 73 € | 2κλινη εσωτερική 65 €|

Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας και σε έντυπο στο γραφείο μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να το προμηθευτείτε από το γραφείο μας

 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ