+30 210 4130007

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

(0)
0,00 
  • Ιερά Προσκυνήματα
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό

     Πελοπόννησος  Ζάκυνθος  Καλάβρυτα

 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-Μ. ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-Μ. ΜΑΛΕΒΗΣ-Μ. ΤΕΣΣΑΡΟΚ. ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Αναχωρούμε το πρωί από την Αθήνα και μετά από μία μικρή στάση που θα κάνουμε στον Ισθμό της Κορίνθου , θα φτάσουμε και θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού. Ένα πολύ εντυπωσιακό μοναστήρι που  Ιδρυτής του είναι ο ιερομόναχος π. Νήφων. Η διάταξη των κτιριακών εγκαταστάσεων σχηματίζει σταυρό. Είναι ένα υπέροχο και φιλόξενο μοναστήρι το οποίο συντηρεί και ορφανοτροφείο θηλέων. Συνεχίζουμε για την Ιστορική γυναικεία μονή του 16ου αιώνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης,  που αποτέλεσε καταφύγιο του άμαχου πληθυσμού κατά την Επανάσταση του 1821 και αποτελεί δείγμα μεταβυζαντινών αγιογραφιών. Η παλαιότερη Μονή επίσης της Φανερωμένης θεωρείται, η αρχαιότερη με την ονομασία αυτή στον Ελλαδικό χώρο. Στην είσοδό του ναού ,ορατοί μέχρι σήμερα είναι ,δύο ιονικοί κίονες αρχαίου ναού, ενώ εσωτερικά φέρει δύο στρώματα τοιχογραφιών του 17ου και του 13ου αιώνα αντίστοιχα. Συνεχίζουμε για την Τρίπολη, όπου μπορούμε να γευματίσουμε και θα κατευθυνθούμε, αμέσως μετά στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, με την Θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά. Το πρώτο Μοναστήρι ιδρύθηκε το 717. Συνεχίζουμε προς την Σπάρτη και εφόσον προλαβαίνουμε θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Είναι Βυζαντινό μνημείο του 1305. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση

2η ΜΕΡΑ: ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΥΣΤΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ-ΟΛΥΜΠΙΑ

Αναχωρούμε για τη καστροπολιτεία του Μυστρά. Εδώ θα γνωρίσουμε μοναδικές Βυζαντινές εκκλησίες όπως:   Αγία Σοφία, πάνω από τα παλάτια των Δεσποτάδων, μικρή και απέριττη του 1350, Μονή της Παντάνασσας πάνω από την Περίβλεπτο ορθώνεται η μονή της Παντάνασσας (γυναικείο μοναστήρι), η εκκλησία της οποίας ,είναι το καλύτερο διατηρούμενο μνημείο. Εκεί βρίσκονται και οι τάφοι της δέσποινας  Κλεόπα Μαλατέστα και της Θεοδώρας, της συζύγου του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.  Άγιος Δημήτριος (Μητρόπολη) κτίσθηκε το 1310. Βασιλική ξυλόστεγη, με ωραία γλυπτά στο τέμπλο και τοιχογραφίες. Στο προαύλιο της βρίσκεται ,το Μητροπολιτικό μέγαρο, σήμερα το Μουσείο του Μυστρά.                                                          Άγιοι Θεόδωροι, με το χαρακτηριστικό πασίγνωστο οκτάγωνο τρούλο, η μεγαλύτερη και αρχαιότερη εκκλησία του Μυστρά. Διατηρεί εντυπωσιακές τοιχογραφίες, μεταξύ των οποίων και προσωπογραφία του Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου με χρονολογία 1423. Εδώ και ο τάφος του Δεσπότη του Μορέως Θεοδώρου Α’. Το μεσημέρι μπορούμε να γευματίσουμε ,στα τοπικά εστιατόρια και μετά να κάνουμε μία φανταστική διαδρομή ,από τον Ταΰγετο να κατεβούμε στην Καλαμάτα να προσκυνήσουμε Την Παναγία Υπαπαντή. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Ολυμπία όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΟΛΥΜΠΙΑ- ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε νωρίς ,από το ξενοδοχείο μας και θα κατευθυνθούμε στην Κυλλήνη να επιβιβαστούμε στο πλοίο να περάσουμε στην πανέμορφη Ζάκυνθο. Μετά την αποβίβαση μας ,το πρώτο που θα κάνουμε είναι να προσκυνήσουμε τον πολιούχο της Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο. Το Άγιο λείψανο του βρίσκεται άφθαρτο μέσα στον ομώνυμο Ναό. Θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στην κεντρική πλατεία για καφέ και μαντολάτα και θα συνεχίσουμε με το πανέμορφο προάστιο της Μπόχαλης ,όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Ακολουθούμε τον δρόμο και φτάνουμε στο λόφο Στράνη όπου ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο. Συνεχίζουμε για τον Μαχαιράδο, όπου θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας και ανάλογα την ώρα θα κατέβουμε  στο λιμάνι να επιβιβαστούμε στο πλοίο, που θα μας μεταφέρει στην Κυλλήνη και εμείς θα συνεχίσουμε για την Ολυμπία. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-Μ.ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ-Μ.ΣΚΑΦΙΔΙΑΣ-ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας με τοπικό επαγγελματία ξεναγό , που θα κατατοπίσει για τα πάντα.                                                  Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Κρεμαστής στο Λαμπέτι που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση Της Θεοτόκου και χτίστηκε τον 12ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή  Σκαφιδιάς βρίσκεται 10 μόλις χλμ από τον Πύργο και δίπλα από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, στις εκβολές του ποταμού Ιάρδανου. Έκθαμβος θα μείνει ο επισκέπτης ,αντικρίζοντας από μακριά το μεσαιωνικό φρούριο που το περιστοιχίζει. Το μοναστήρι θεμελιώθηκε τον 10ο αιώνα. Συνεχίζουμε προς την Πάτρα και θα κάνουμε μία στάση να προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Η διανυκτέρευση μας θα είναι κάπου μετά την Πάτρα.

5η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΘΗΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Η πρώτη μας επίσκεψη είναι στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Η Μονή άρχισε να οικοδομείται το 961. Το 1821 ,αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων ,με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη Μονή φυλάσσεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821. Γυρίζουμε στα Καλάβρυτα και θα κάνουμε ένα προσκύνημα στον τόπο Θυσίας. Μετά θα έχουμε χρόνο για φαγητό και επιστρέφοντας θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Είναι χτισμένη, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς. Χτίστηκε το 362. Η Μονή διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων, εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές κλπ. Διαθέτει επίσης, βιβλιοθήκη με περισσότερους από 3.000 τόμους, καθώς και πλήθος χειρογράφων. Αργότερα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με μία ενδιάμεση στάση στον Ισθμό της Κορίνθου.

ΣΗΜ: Μπορούμε να αφαιρέσουμε η να προσθέσουμε οτιδήποτε θέλουμε στο ανωτέρω πρόγραμμα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΙΖΟΝ


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ