+30 210 4130007

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ ΑΣΠΕΝΔΟΣ ΒΟΥΡΛΑ ΜΥΡΑ ΕΦΕΣΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

(0)
0,00 
  • Ιστορικά Προσκυνήματα
  • Ακτοπλοϊκά Εισητήρια
  • Διαμονή
  • Διατροφή
  • Κρουαζιέρα
  • Ξεναγός
  • Οδική Εκδρομή
  • Πρωινό

ΜΥΡΑ

Αλησμόνητες Πατρίδες

ATTΑΛΕΙΑ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΠΕΡΓΗ-ΑΣΠΕΝΔΟΣ-ΑΛΑΓΥΑ

ΜΥΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣI-ΕΦΕΣΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΧΙΟΣ

1η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑ-ΧΙΟΣ
Αναχωρούμε το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά για την Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΜΕΡΑ: ΧΙΟΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Άφιξη του πλοίου πολύ νωρίς το πρωί στην Χίο. Εκεί θα έχουμε περίπου μία τρίωρη αναμονή μέχρι τις οχτώ (08.00) που ανοίγει το Τελωνείο. Θα περάσουμε τον έλεγχο, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το Τσεσμέ. Όταν τελειώσουμε και στο Τσεσμέ τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στα Αλάτσατα. Τα Αλάτσατα , δεύτερη μετά το Αϊβαλί αμιγώς Ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας με 17.000 Έλληνες κατοίκους και 50 Μουσουλμάνους πριν την καταστροφή. Σήμερα στέκει όπως πραγματικά ήταν εκείνη την εποχή. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (σήμερα Τζαμί) στην κεντρική πλατεία νομίζεις ότι περιμένει τους Χριστιανούς , να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση και το Ελληνικό σχολείο, που στέκει γερασμένο μα ακλόνητο, θαρρείς και είναι έτοιμο να ανοίξει τις αίθουσες διδασκαλίας με το χτύπημα του κουδουνιού. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για τα ξακουστά Βουρλά. Εδώ είναι η Πατρίδα του Γιώργου Σεφέρη και της Φιλιώς Χαϊδεμένου. Το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Σεφέρης είναι σήμερα ένα μικρό ξενοδοχείο. Αφού λοιπόν δούμε όλα αυτά και φυσικά , μάθουμε ακόμα περισσότερα, θα κατευθυνθούμε προς το Παμούκαλε, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.
3η ΜΕΡΑ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ-ΑΤΤΑΛΕΙΑ
Πρωινό και ξενάγηση στο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μιας και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος. Εκτός όλων αυτών όμως το τοπίο με τις λευκές λεκάνες και τα γαλάζια νερά μέσα τους είναι καταπληκτικό. Εδώ θα βγάλουμε τις ωραιότερες φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο o οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.
Αφού γευματίσουμε κάπου το μεσημέρι θα κατευθυνθούμε προς την Αττάλεια, όπου ανάλογα με την ώρα μπορούμε να κάνουμε μία γνωριμία με την πόλη. Περιήγηση στην μοντέρνα πόλη, επίσκεψη στους καταρράχτες, την περιοχή των μεγάλων πάρκων και το ναό των αγίων Παύλου και Αλυπίου, τον πρώτο ορθόδοξο ναό που λειτουργεί κανονικά με μόνιμο ιερέα εκτός περιοχής Κωνσταντινούπολης μετά το 1922. Ανακαινίστηκε πρόσφατα με φροντίδες του οικείου ποιμενάρχη. Δείπνο διανυκτέρευση
4η ΜΕΡΑ: ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΠΕΡΓΗ-ΑΣΠΕΝΔΟ-ΑΛΑΓΥΑ
Πρωινό στον μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για την Πέργη , η οποία ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη, παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου , θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Έχει διάμετρο 96 μ. και χωρητικότητα καθισμάτων 7.000 θεατών. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην ελληνιστική περίοδο. Διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία των 139 χιλιομέτρων, φτάνουμε στην Αλάγια την γραφική πόλη ,στην οποία ζούσαν αρμονικά Έλληνες και Τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα επισκεφτούμε τον Ναό του Αγίου Γρηγορίου και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στην Αττάλεια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ: ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΜΥΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΚΑΣ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί 07.00 , αφού βεβαίως πάρουμε πρώτα το πρωινό μας , για Μύρα της Λυκίας. Θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, όπου και ο τάφος του Αγίου. Στη βασιλική αυτή, που λειτουργεί ως μουσείο και στην οποία γίνονται κατά καιρούς λειτουργίες, διασώζονται σπάνιες τοιχογραφίες. Στον εορτασμό του 2003 , προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, εορτάστηκαν τα είκοσι χρόνια από την πανηγυρική λειτουργία, που άρχισε να τελείται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου προστάτη των Ναυτικών ,στην ιστορική βασιλική όπου, μέχρι τον 11ο αιώνα, ήταν ενταφιασμένο το σκήνωμα του. Συγκεκριμένα, το ιερό σκήνωμα κλάπηκε από ναύτες της Δύσης και μεταφέρθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας το 1087 Μ.Χ. , όπου μέχρι σήμερα διατηρείται στο Ναό του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε, για το παραλιακό θέρετρο Κάς , όπου από εκεί θα πάρουμε το πλοίο να περάσουμε στο Καστελόριζο. Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά λόγια γι’αυτόν τον οικολογικό παράδεισο με τους ηρωικούς κατοίκους. Όλος ο οικισμός (είναι και ο μοναδικός) είναι διατηρητέος και τα μικρά, χρωματιστά νεοκλασικά που στεφανώνουν το φυσικό λιμάνι μοιάζουν με σκηνικό, καθώς αντανακλούν πάνω στα διάφανα πράσινα νερά. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να γνωρίσουμε τους κατοίκους, να δούμε το πανέμορφο Νεοκλασικό γυμνάσιο, το Κάστρο, την Μητρόπολη των Αγίων Κων/νου & Ελένης κλπ. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Τουρκία όπου θα διανυκτερεύσουμε και θα δειπνήσουμε.
6η ΜΕΡΑ: ΚΑΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣI
Σήμερα αγαπητοί φίλοι , θα κάνουμε μια διαδρομή περίπου 360 χιλιομέτρων η οποία είναι πανέμορφη, η μισή περίπου είναι παραλιακή και η υπόλοιπη περνά από χωριά και μικρές πόλεις. Ο προορισμός μας είναι το ΚΟΥΣΑΝΤΑΣI, ο Παράδεισος των αγορών, όπως το λένε. Λίγο πριν, θα κάνουμε μία παράκαμψη να πάμε να επισκεφτούμε το KURSUNLU Μοναστήρι Της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης. Στο Κουσάντασι ,θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα και θα μείνουμε, όσο μπορούμε περισσότερο έτσι ώστε ,να έχουμε χρόνο αρκετό στα εκατοντάδες μαγαζιά να αγοράσουμε τα δωράκια ,για φίλους και συγγενείς μας, αλλά και για τους εαυτούς μας. Μπορούμε να βρούμε από μπαχαρικά μέχρι διαμάντια. Καλές αγορές λοιπόν. Το βράδυ θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο της περιοχής.
7η ΜΕΡΑ: ΚΟΥΣΑΝΤΑΣI -ΕΦΕΣΟΣ- ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΤΣΕΣΜΕ-ΧΙΟΣ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει η ξεναγός μας. Μετά την ξενάγηση θα επισκεφτούμε το σπίτι που έζησε η Παναγία μας, κάποια χρόνια. Μπορούμε να ανάψουμε το κερί μας, αλλά και να δούμε τα αφιερώματα των Τούρκων που πιστεύουν στην Παναγία. Θα επισκεφτούμε και την Βασιλική Του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη από τον Ιουστινιανό , πάνω στον τάφο του Αγίου. Επίσης, περνώντας θα δούμε την Μοναδική κολόνα που έχει απομείνει , από τον Ναό της Αρτέμιδος ,που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Το απόγευμα και θα αναχωρήσουμε για το Τσεσμέ να περάσουμε στην Χίο όπου θα έχουμε χρόνο για γνωριμία με την πόλη, αλλά και για τα τελευταία μας ψώνια (γλυκά κλπ) μέχρι να έρθει το πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.
8η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νωρίς το πρωί άφιξη του πλοίου στον Πειραιά. Αναχωρούμε για την βάση μας γεμάτοι εικόνες από αυτό το παραμυθένιο ταξίδι που ζήσαμε.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ