Λόγοι για να Επισκεφτείτε την Πάτμο Φέτος το Καλοκαίρι

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για να επισκεφτείτε την Πάτμο φέτος το καλοκαίρι, με τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να δείτε σωστά το νησί.

Η Πάτμος, η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου όπως συχνά αποκαλείται, βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, και είναι γνωστό σε όλους, ότι είναι ο τόπος όπου ο απόστολος Ιωάννης έλαβε ένα θεϊκό όραμα, το οποίο έχει καταγράψει στο Βιβλίο της Αποκάλυψης. Το νησί αυτό βυθίζεται για την πνευματικότητα και την ηρεμία και έχει να προσφέρει πολλά πράγματα. Θα δείτε μια ποικιλία από αφοσιωμένους ταξιδιώτες μέχρι  ταξιδιώτες με σακίδιο πλάτης, οικογένειες αλλά και υψηλού προυπολοσισμού τουρίστες. Όλοι αυτοί καταφθάνουν στο νησί για την αναζήτηση ενός καταφύγιου ηρεμίας και κατάνηξης.

Χαλαρώστε στη Σκάλα

Στο κεντρικό τμήμα του νησιού, βρίσκεται η Σκάλα, το κύριο λιμάνι και εμπορικό κέντρο της Πάτμου. Εκεί θα βρείτε τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης, τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής και την ιερά μονή της Παναγίας Κουμάνας. Η Σκάλα διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες. Η Πάτμος είναι μια εξαιρετική επιλογή στην αναζήτηση σας για Εκδρομές στην Ελλάδα.

Σκάλα Πάτμος

Επίσης θα λέγαμε με ευκολία ότι και η μόνιμη κατοικιά στο νησί είναι εφικτή. Με υπηρεσίες τεχνικής κάλυψης 24ώρες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αρκετά πλούσια αγορά, η ζωη στο νησί γίνεται απολαυστική. Ειδικά για τους λάτρεις της ζωής μακριά από την φασαρία μιας πόλης.

Θαυμάστε τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Ένας μοναχός, ο Χριστόδουλος Λατρινός, ίδρυσε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια στην Ελλάδα, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το μοναστήρι, που βρίσκεται στην καρδιά του νησιού, περιβάλλεται από έναν τοίχο και έχει ψηλούς πύργους. Η αυλή του βρίσκεται στο κέντρο αυτού του μοναστηριακού συγκροτήματος αλλά το κυριότερο σημείο της μονής είναι η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζει μια συλλογή περίπου 1.000 χειρογράφων, περισσότερα από 3.000 βιβλία. Επίσης, υπάρχουν παρεκκλήσια και το ιερό με τις υπέροχες εικόνες, τα ψηφιδωτά και τα έργα ζωγραφικής. Ελάτε μαζί μας στην 6ήμερη Εκδρομή στη Πάτμο για να τη θαυμάσετε από κόντα αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Εξερευνήστε τη Χώρα

Η Χώρα είναι ο οικισμός που αναπτύχθηκε γύρω από το μοναστήρι μερικούς αιώνες πριν. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού και ένα από τα ωραιότερα χωριά του Αιγαίου. Έχει καταφέρει με επιτυχία να διατηρήσει την αυθεντικότητά της και είναι μια απόλαυση για εξερεύνηση. Θα θαυμάσετε τα ασβεστωμένα σπίτια, τα παλιά αρχοντικά, τις ζωντανές πλατείες, τους πλακόστρωτους δρόμους και τις εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 15ο, τον 16ο και τον 17ο αιώνα.

Επισκεφθείτε το Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Το σπήλαιο της Αποκάλυψης, βρίσκεται στην λίστα με τα μνημεία της UNESCO και μια επίσκεψη στο νησί δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αυτή τη στάση. Βρίσκεται ανάμεσα στη Χώρα και τη Σκάλα, το κύριο λιμάνι της Πάτμου. Πιστεύεται είναι ότι, αυτή η σπηλιά ήταν ο τόπος όπου ο απόστολος Ιωάννης έλαβε τα οράματα που περιέγραψε στο Βιβλίο της Αποκάλυψης.

Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Πλεύστε προς το Νησί Λειψοί

Πάρτε μια μέρα για να επισκεφθείτε τους Λειψούς, γνωστούς και ως πατρίδα της νύμφης Καλυψώ. Με καθημερινές αναχωρήσεις από τη Σκάλα, μια βόλτα με πλοίο σας οδηγεί κατευθείαν σε αυτό το μικρό καταφύγιο ηρεμίας. Περάστε τη μέρα σε μια από τις πολλές παραλίες κοντά στο λιμάνι. Επίσης, φροντίστε να επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη του Οδυσσέα Ελύτη.

Κολυμπήστε στην παραλία Ψιλή Άμμος

Η Πάτμος μπορεί να μην έχει εκπληκτικές παραλίες όπως άλλα νησιά, αλλά έχει λίγα και αξιόλογα μέρη για μπάνιο. Η Ψιλή Άμμος, 10 χιλιόμετρα νότια της Χώρας, είναι δημοφιλής, χάρης στη χρυσή άμμο της. Οριοθετημένη από τα αλμυρίκια, που προσφέρουν φιλόξενη σκιά στις ηλιόλουστες μέρες, είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο μέσω της Σκάλας ή οδικώς.

Ψιλή Άμμος

Περπατήστε σε όλη την Πάτμο

Ευλογημένη με ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών, η Πάτμος είναι σίγουρα ένας παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Αυτά τα μονοπάτια οδηγούν τους επισκέπτες σε κρυμμένα σοκάκια και ξεχασμένους δρόμους, κατά μήκος των μοναδικών μνημείων της φύσης, όλα προσφέροντας υπέροχη θέα στο νησί και στη θάλασσα.

Επιλέξτε το ταξιωτικό γραφείο μας και μια καλή παρέα και ελάτε να θαυμάζουμε και να ανακαλύψουμε την Πάτμο!